• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt doktorları hep böyle mi ?

allahım allahım ancak bu kadar benzerlık olur yahu....
bende aynen oyleyım arkadasım...
27 yasındayım 27 yıldır hıc cıldımı boyle görmedım...ve o kadar ınatcılarkı gıtmıyor anacım gıtmıyor delırıcem...
bende tıpkı senın gıbı cıldıyeye gıttım ve aynı tepkıler aynı ılac sekerım...
doktora sordum kan tahlılı gerekmezmı dıye...cıldınde sıyah nokta yok sadece bır kac sıvılce var.1 ay uygula gecmeze gel dedı...
sınır oldum zaten o kadar gıcık bır ılackı,temızlenmıyorda...
benım sırt bolgemde ve gövdemde de cıktı...
belkı karacıger yaglanması var demı yaaa....
sadece ılacı yazdı gönderdi...

Ya sorma biri gidiyor biri geliyor. Öyle sıkıp kurcalamıyorum ama o kadar büyük oluyorlar ki dayanamıyorum çok acıyor. Sonra şiş duruyor, birkaç arkadaşım aa sende ben mi oluştu dedi hatta :D Benzamycin'den memnun kalmadın mı peki? Belki hormonlardandır ya da yumurtalık kisti tarzı şeylerden de oluyormuş. İnternetten kendime hastalık edindim resmen... İnşallah bir dahakine iyi doktorlara rastlarız da bizi biraz rahatlatırlar hiç olmadı :/ Geçmiş olsun :)

Ben normal sorunsuz ciltlerde kullanılmayacağını bilmiyordum hatta o yüzden jeli toleriane almıştım daha çok normal ve hassas ciltlere özeldi çünkü. Lekeler inşallah geçer, delik kalmaz. Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Benzamycin'in de etkileri kalıcı sanırım yani kızarıklık yapması gibi ?

Bir kutu bitiminde yapacagini sanmıyorum asiri hassas bir cildiniz yoksa eğer ... Ama burun kenari çene hassas oluyor.. Birde ilacta alkol olunca dikkat etmek gerek..

Doktorlarin bazilari uyarirdu bazilari söylemezdi bende surerdim burun kenarlarima ama ben çok uzun kullandim ve şuan kilcal damarlarim var ve tek çözüm lazer sorduğumda da kullanmamak gerek dediler de is isten geçti sagolsunlar..

Cenenize (yanlari degilde tam çene üstüne) burun kenarlariniza surmeyin ne olur ne olmaz..

Resimdeki görüntüye gore delik birakacagini dusunmuyorum çünkü delik birakan sivilceleri deri altında ve bayagi büyük oluyor.. Kisa zamanda gecer inşallah..

hepsi öyle midir bilmem ama buyuk bir çoğunluğu oyle sanirim. bana da hep bahsettigin gibileri denk geldi. hele bi tanesi giderken kapatici surdum diye azarlayacakti nerdeyse. bu delik desik suratla cikamazdim kusura bakmayin dedim zar zor imex yazdi. ozel hastaneye de gittim o da direkt roaccutane yazdi. karacigerinde filan sorun var mi diye sorunca anladım. yahu once bi test yap belko hormonlarla alakalı belki baska bi hastalık var.

hele sac dökülmem için gittigimde bi tanesi saka gibiydi. diplomayı nerden aldigini sofmamak icin zor tuttum. sacim cok dökülüyor dedim kadin bana kestir kestir bak benim saclarim kisacik diyo. dedim bi troitlere kan degerlerime filan baksaydiniz, gerek yok "sanmiyorum" diyo. sonra bi sampuan yazmıştı rica minnet.

sivilcelerin cok kotu durumda degil evet ama bu baslangic da olabilir ayrica o lekeler cok zor gidiyor onlem sart. eczanelerde sivilce icin alkollu bi karışım.yapiyorlar onu kullanabilirsin kurutuyormus. bir de imex yazdir baska bi dr.a gidersen lekeleri açıyor

ben ankaradayım ve devlet hastanesinde çok tatlı bi dermatolog biliyorum :31: burda olsaydın keşke :40:

Özel devlet bir sürü cilt doktoruna gittim seninkinden daha sorunlu bir cildim var hiçbiri de test yapmadı dedikleri şey senin vücudun fazla yağ üretiyo en son bir devlet hastanesine gittim doktorum ilaç verdi iki hafta sonra gel dedi iki hafta sonra gittim bu arada karaciğerime baktı onunla ilgili bir problem çıkmAdı neyse kontrole gittiğimde tedaviyi beğenmediğini söyledi adet düzensizliği vs. Varmı diye sordu ki bende ne adet düzensizliği be tüylenme var ultrason ve hormon testi istedi ve kist çıktı allah razı olsun doktorumdan açıkcası hiçbiri böyle ilgilenmişti. Şimdi tedaviye başladım kurtulucam inşallah.

Bu arada senin sivilcelerine benzer sivilceleri olan arkadaşım gitti ve düzenli kontrolle 3 ayda halletti bende onun tavsiyesiyle gitmiştim.

Ankaradaysanız özelden doktorun ismini verebilirim geçmiş olsun:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Onerilerinizi ben alabilirim hanimlar;)
Sirf gereksiz urunlere ve ilaclara yonlendirmesinler diye gitmiyordum doktora. Cunku ciddi bir sorunum yok. Fakat son zamanlarda stres cildimde de kendini belli ediyor... artik bir doktora gitmem gerek sanirim. Sac dokulmeleri de cabasi.

Konu sahibi ben pek kozmetikten anlayan biri degilim fakat sivilceleriniz bir urune karsi reaksiyon vermis gibi duruyor. Yerinizde olsam memenun kalmadiysaniz doktorun verdigi kremi hemen kullanmaz bir baska doktora daha giderdim... o tonigi falan da coktaan kullanmayi birakmis olurdum.
Gecmis olsun...

Bir kutu bitiminde yapacagini sanmıyorum asiri hassas bir cildiniz yoksa eğer ... Ama burun kenari çene hassas oluyor.. Birde ilacta alkol olunca dikkat etmek gerek..

Doktorlarin bazilari uyarirdu bazilari söylemezdi bende surerdim burun kenarlarima ama ben çok uzun kullandim ve şuan kilcal damarlarim var ve tek çözüm lazer sorduğumda da kullanmamak gerek dediler de is isten geçti sagolsunlar..

Cenenize (yanlari degilde tam çene üstüne) burun kenarlariniza surmeyin ne olur ne olmaz..

Resimdeki görüntüye gore delik birakacagini dusunmuyorum çünkü delik birakan sivilceleri deri altında ve bayagi büyük oluyor.. Kisa zamanda gecer inşallah..

Dikkat edeyim ben o zaman bu ilacı kullanırken. Çok da içime sinmiyor çünkü çok kurutuyor. Bu arada çeneye sürmeyin demişsiniz ama benimkiler çene ve ağız çevresi yani yüzün alt kesimlerinde. Sürmesem mi çeneme ? Haftasonu başka bir yere gitmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim bu arada.

hepsi öyle midir bilmem ama buyuk bir çoğunluğu oyle sanirim. bana da hep bahsettigin gibileri denk geldi. hele bi tanesi giderken kapatici surdum diye azarlayacakti nerdeyse. bu delik desik suratla cikamazdim kusura bakmayin dedim zar zor imex yazdi. ozel hastaneye de gittim o da direkt roaccutane yazdi. karacigerinde filan sorun var mi diye sorunca anladım. yahu once bi test yap belko hormonlarla alakalı belki baska bi hastalık var.

hele sac dökülmem için gittigimde bi tanesi saka gibiydi. diplomayı nerden aldigini sofmamak icin zor tuttum. sacim cok dökülüyor dedim kadin bana kestir kestir bak benim saclarim kisacik diyo. dedim bi troitlere kan degerlerime filan baksaydiniz, gerek yok "sanmiyorum" diyo. sonra bi sampuan yazmıştı rica minnet.

sivilcelerin cok kotu durumda degil evet ama bu baslangic da olabilir ayrica o lekeler cok zor gidiyor onlem sart. eczanelerde sivilce icin alkollu bi karışım.yapiyorlar onu kullanabilirsin kurutuyormus. bir de imex yazdir baska bi dr.a gidersen lekeleri açıyor

Özel hastanedeki doktorlar da aynı böyle diye biliyordum ama yine de bir umudum vardı ya. Medical Park var burda haftasonu da ona gideyim diyorum bilemedim ne yapsam.

Benim de saç dökülmem var :( Bir sorarım o dediğin ilaçları gidince doktora. Teşekkür ederim :)

Onerilerinizi ben alabilirim hanimlar;)
Sirf gereksiz urunlere ve ilaclara yonlendirmesinler diye gitmiyordum doktora. Cunku ciddi bir sorunum yok. Fakat son zamanlarda stres cildimde de kendini belli ediyor... artik bir doktora gitmem gerek sanirim. Sac dokulmeleri de cabasi.

Konu sahibi ben pek kozmetikten anlayan biri degilim fakat sivilceleriniz bir urune karsi reaksiyon vermis gibi duruyor. Yerinizde olsam memenun kalmadiysaniz doktorun verdigi kremi hemen kullanmaz bir baska doktora daha giderdim... o tonigi falan da coktaan kullanmayi birakmis olurdum.
Gecmis olsun...

O ürünleri bıraktım zaten La Roche görmek istemiyorum :D Başka doktora da gideceğim buradaki arkadaşların önerdiği ya da Medicalpark seçeneklerim arasında. Siz İzmir'de misiniz?

O ürünleri bıraktım zaten La Roche görmek istemiyorum :D Başka doktora da gideceğim buradaki arkadaşların önerdiği ya da Medicalpark seçeneklerim arasında. Siz İzmir'de misiniz?

Gecmis olsun tekrardan...
Hayir izmirde degilim size gelen farkli onerilere o yuzden atlamistim zaten :)
Umarim memnun kalacaginiz bir doktor bulursunuz.
Ne kadar suratsiz olsalar da bu onlarin yanlis teshis koydugu anlamina gelmez... verdigi kremin elbet faydasi olacaktir fakat icinize sinmediyse bir baska doktora daha gozukmekten zarar gelmez ;)

Merhaba tekrardan,

Bugün başka bir doktora gittim. Daha iyi gibiydi. Bana yazdığı ürünler şöyle :

Isotrexin jel
Azitro Antibiyotik
Ducray Keracnyl Gel
Avene SPF 50+ Emulsion Güneş Kremi

Bu ilaç ve ürünleri kullanan varsa yorum yaparsa sevinirim :)

Merhaba tekrardan,

Bugün başka bir doktora gittim. Daha iyi gibiydi. Bana yazdığı ürünler şöyle :

Isotrexin jel
Azitro Antibiyotik
Ducray Keracnyl Gel
Avene SPF 50+ Emulsion Güneş Kremi

Bu ilaç ve ürünleri kullanan varsa yorum yaparsa sevinirim :)

avenenin gunes kremini kullandim,kullaniyorum halende memnunum:)

Benim de cilt tedavim yeni bitti ve doktor önerisi istediğinizi görünce hemen yazmak istedim.

25 yaşındayım ve bende de hiç sivilce çıkmazdı ama son 2 yılda sırtımda acayip bi sivilcelenme oldu.
Bir sürü dermatoloğa gittim ama hep bi antibiyotik bi krem yazıp yolladılar ve gerçekten hiç bir işe yaramadı.
Zaten doktorlarda hiç ilgilenmemişti.
Benim son zamanlarda bu sorun yüzünden iyice psikolojim bozulmuştu.
Gaziemir de Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde Doktor Melike Köroğlu gerçekten çok ilgilendi.
Bir sürü test yaptı ve en son ilaç tedavisine başladık.Hemen hemen her ay da test yaptı.
7 ay tedavi gördüm ve şu an o kadar mutluyum ki cildimde hiç bir sorun kalmadı.
İlaç tedavisinin bilinen bir çok yan etkisi var evet ama bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor.
Ben çok şanslıydım hiç bir yan etki görmedim.Doktorum bile şaşırdı açıkçası.
Ablam ve bir arkadaşım da o doktordan tedavi gördü.
3müz de çok memnun kaldık.

Bu arada eğer sivilceleriniz dediğiniz gibiyse ilaç tedavisi görmeden tamamen geçmez ya da bir süreliğine geçer ama sonradan yeniden tekrarlar.

Back
X