- 23 Aralık 2012
- 2.948
- 407
- 198
- Konu Sahibi Instant Crush
bana 2 doktor vitiligo teshisi koydu. En sonunda gittigim bir doktor muayene etti de kozmetik vitiligosu denen bir rahatsızlıgım oldugunu fark etti. Şimdi o beyazlamalar renk tonu farklılıkları sadece a vitamını kullanarak geçti cok sukur..Merhaba.
Az önce doktordan geldim. Cildimde hayatım boyunca çıkarmadığım sivilceler sanki şimdi çıkıyor. Genellikle ağız çevresi, yanaklar ve boyunda. Çok büyük oluyorlar. Sıkmasam bile iz kalıyordu. 2 ay öncesine kadar bebek gibi cildim varken şimdi delik deşik olacak diye çok korktum ve işten izin alıp doktora gittim. İçeri girer girmez baktı şöyle yüzüme ve benzamycin yazdı. Halbuki sormak istediklerim vardı. Bir sivilce tedavisi görürüm en azından antibiyotik falan ve leke giderici kremler gibi. Güneş kremi falan da soracaktım sivilce yapmayacak cildime uygun bir şey. Fakat hevesim kırıldı sormadım bile.
Bir de bu sivilceler ben La Roche Posay Toleriane yıkama jeli ve effaclar tonik kullanmaya başladıktan sonra belirmeye başladı. Adama onu da sordum. Onlar yapmaz ama neden aldın ki dedi. Ben de cildim temiz ve bakımlı olsun diye dedim. O da hiç gerek yok öyle şeylere çok paran varsa al dedi. Şaka gibiydi yani.
Ben sadece benzamycin mi yani hiç bir hormon testi bişey yapmayacak mısınız dedim. Adam da sen etrafındaki insanlara bir bak ne kadar kötü ciltli insanlar var. Ergenlikte akne sorunu olan bir gençlere bak şükret, güzelliğin sınırı yok dedi.Çok sinir oldum. Madem çevremizdekilere göre bir tedavi uygulayacağız hiç bir tıp bilimi olmasaymış o zaman. Şükretmekle tedavi olurduk hepimiz.
Cildim de şöyle bir durumda bunlar sönmüş halleri sivilcelerin. Sizce ben abartıyor muyum? Abartmıyorsam bana İzmir'de çook iyi bir dermatolog önerirseniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim şimdiden :)Eki Görüntüle 1165795
İyi doktor bulmak mesele canım. içine sınmedıyse bir kac doktora daha dolaş