• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt doktorları hep böyle mi ?

Merhaba.

Az önce doktordan geldim. Cildimde hayatım boyunca çıkarmadığım sivilceler sanki şimdi çıkıyor. Genellikle ağız çevresi, yanaklar ve boyunda. Çok büyük oluyorlar. Sıkmasam bile iz kalıyordu. 2 ay öncesine kadar bebek gibi cildim varken şimdi delik deşik olacak diye çok korktum ve işten izin alıp doktora gittim. İçeri girer girmez baktı şöyle yüzüme ve benzamycin yazdı. Halbuki sormak istediklerim vardı. Bir sivilce tedavisi görürüm en azından antibiyotik falan ve leke giderici kremler gibi. Güneş kremi falan da soracaktım sivilce yapmayacak cildime uygun bir şey. Fakat hevesim kırıldı sormadım bile.

Bir de bu sivilceler ben La Roche Posay Toleriane yıkama jeli ve effaclar tonik kullanmaya başladıktan sonra belirmeye başladı. Adama onu da sordum. Onlar yapmaz ama neden aldın ki dedi. Ben de cildim temiz ve bakımlı olsun diye dedim. O da hiç gerek yok öyle şeylere çok paran varsa al dedi. Şaka gibiydi yani.

Ben sadece benzamycin mi yani hiç bir hormon testi bişey yapmayacak mısınız dedim. Adam da sen etrafındaki insanlara bir bak ne kadar kötü ciltli insanlar var. Ergenlikte akne sorunu olan bir gençlere bak şükret, güzelliğin sınırı yok dedi. :D Çok sinir oldum. Madem çevremizdekilere göre bir tedavi uygulayacağız hiç bir tıp bilimi olmasaymış o zaman. Şükretmekle tedavi olurduk hepimiz.

Cildim de şöyle bir durumda bunlar sönmüş halleri sivilcelerin. Sizce ben abartıyor muyum? Abartmıyorsam bana İzmir'de çook iyi bir dermatolog önerirseniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim şimdiden :)Eki Görüntüle 1165795
bana 2 doktor vitiligo teshisi koydu. En sonunda gittigim bir doktor muayene etti de kozmetik vitiligosu denen bir rahatsızlıgım oldugunu fark etti. Şimdi o beyazlamalar renk tonu farklılıkları sadece a vitamını kullanarak geçti cok sukur..
İyi doktor bulmak mesele canım. içine sınmedıyse bir kac doktora daha dolaş

Evet güneş kremi ben de almayı düşünüyorum ama yağlı olmaması gerek diye doktora soracaktım ki olmadı :) alacağım ama bir şey artık güneş çok yakıcı sivilcelere bir de güneş lekeleri eklenmesin. Avene'i tavsiye etmişlerdi ama bilmiyorum araştırıp yağlı olmayan koruması yüksek bir şey almayı düşünüyorum. Bulursam ve memnun kalırsam sana da söylerim. :)

Ben zaten yağsız olanı kullanıyorum ama hangi ürünü denediysem aynı sonuç değişen bişey yokk :(

Bir ara kız kardeşimde bir ürün kullandıktan sonra sivilceleri çıkmıştı sanırım alerjikti (onunda o güne kadar sivilce problemi yoktu) ürünü bıraktıktan sonra düzeldi. Ben de bir dönem sivilce tedavisi görmüştüm ama benim ki ciddi bir tedaviydi benim sürekli sivilce sorunum olmuştur malesef :50: doktorum nemlendirici de dahil olmak üzere hiçbir ürün kullanmamamı söylemişti. Güneş kremi dahi kullanma şemsiyeyle gez demişti :9:ama ben ona uyamadım yağsız bir güneş kremi kullandım :23: Hala nemlendirici faklan kullanmıyorum ve cildim eskisinden daha iyi:34: Umarım sen de bir an önce bu dertten kurtulursun..

Ben de 23 yaşıma giriyorum sivilcelerim başladı. Sağol canım inşallah sen de kurtulursun bu illet şeylerden. La Roche mağdurları da baya varmış ayrıca.

Dermokozmetik ürünlerin genelinde olan durum bu. Çünkü bunlar tedavi amaçlı ürünler olduğu için ilk kullanmaya başladığında cildi kusturur, bütün sivilceleri birden çıkartır. Birkaç hafta sonra da iyileşmeye başlar. Şahsen sorunlu bir cildin yoksa dermokozmetik ürünler kullanmanı tavsiye etmem, gereksiz tedavi sürecine sokuyorsun cildini . Dermokozmetik ürünleri genelde problemli ciltler için önerirler. Cilt temizliğin için içeriği temiz olan ürünler kullanmalısın . Dermokozmetik ürünlerin içeriği de temiz ama dediğim gibi genelde sorunlu ciltlere tedavi amaçlı önerilen ürünlerdir .
Şu anki sivilcelerini de takma kafana, birkaç aya iyileşir, stres yapma .

Benim de bu tarz sivilcelerim cikti 25 yasimda. Deli olmustum ergenlikte falan hic cikmadi cunku. Clinique anti blemish kullandim. 6 haftada gecirdi her seyi. Once kusturdu yuzum sivilce doldu sonra hepsi gecti.. dermatologlar bu tarz sivilceleri pek onemsemiyor. Bana da antibiyotik ve neutregena sabun verip yollamisti..

Sonra o sivilcelerin izi kalmadı mı kusturdu demişsin de ? :53:

ay aynı ben. bende de ne ergenlikte ne çocuklukta yüzümde hiiç bir sivilce çıkmadı üni son sınıfken alnımda ve göğsümde dekolte kısmında ağrılı kocaman sivilceler çıkmıştı cilt doktoruna gittim bir yerden bir şey bulaşmış dedi bir kutu antibiyotik bir yerde temizleme için eczacıların yaptığı bir laç verdi, sonuç hiç çıkmamış gibi :)başka doktora git mikrop kapmadıysan çıkmaz bunlar

Benim sivilcelerim şuan sönmüş durumda ama genelde kist gibilerdi senin de öyle miydi? Bir de böyle gül suyuyla alkolle vs. yapılan bir tonik var onu mu verdi acaba? Ay heveslendim düzgün bir doktor bulursam gideceğim :) Teşekkür ederim yorumun için :)

Dr unu değiştir..
Ben zamanın da dr dr dolaştım..
Hele bir tanesi İstanbul'un tanınmış dr.larından ve umursamaz bir şekil de "ne var yahu cildinde?" Demişti..
Neyse gelelim bugüne,dr. umu buldum sonun da..
6 aralıkta başlayan tedavi sürecim bir kaç gün önce bitti ve sonuçtan çok memnunum.
İyi bir dr. bulursun inşallah.

Aynisi bende de oldu,bana da benzamycin verdi arti tetradox (carpinti yapti)ama ben o ilaci kullandiktan sonra daha kötü oldum,cogaldi sivilceler ve normalde 1 haftada giden sicilceler 1 bucuk ayda gitmedi,doktora tekrar muayeneye gittigimde bana hicbir tahlil test yapmadan "roaccutane yaziyorum" dedi,dedim baska bi caresi yok mu ben o ilac hakkinda hep kotu sesler duydum(is arkadasimin ev arkadasi intihar etti o ilaci kullanip depresyona girdikten sonra) bana sordugu tek sey "depresyona girdiniz mi hic" hayir dedim o zaman sorun yok !!! Dedim ki iyi de bu girmeyecegim anlamina gelmezki baska bir merhem yok mu roac.yazmayin dedim,bana dedigi aynen su: baska ilac yok ya roac alirsin ya da sivilcelerimle barisigim diyorsan sen bilirsin!!! Esim ecz.isletiyor ona söyledim bana sebamedin akne iicn sabununu ve temizleme kopugunu aldi ayriyetten imex adli bir merhem verdi hem sivilce kapatici hem de sivilceleri yok edici etkisi vardi,1 hafta sonra cildim normale döndü ama hafif izleri kaldi onlar da yavas yavas geciyorlar..Yani kisaca demem su; her doktor iyi ilgilenmiyor insallah iyi ilgilenen birini bulursunuz..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de çok hevesli bir şekilde aldım güzel cilt ürünleri diye ama onu kullandıktan sonra 3 hafta içinde harita oldum :) Belki başka bir şeydendir, hormonal gibi. Sen hangi seriyi kullanmıştın?

ben effaclar serisini kullandım, sivilce kremi ile beraber. cildim yağlı olduğu için hemen kuruttu sivilceleri. tüh ya çok üzüldüm inşallah eski haline dönersin hemen.

Merhaba yüzünüz çok kötü değil tabiki herşeyin beteri var bende izmirdenim ve benim gittiğim bayan da bir antibiyotik ve krem verip yolladı apartmanda 3 kişi aynı doktora gittik ve üçümüze de aynı şeyi yazmış malesef artık cilt doktorlarına hiç güvenim yok açıkcası en iyisi araştırma hastanelerine gitmenizi öneririm geçmiş olsun

bana 2 doktor vitiligo teshisi koydu. En sonunda gittigim bir doktor muayene etti de kozmetik vitiligosu denen bir rahatsızlıgım oldugunu fark etti. Şimdi o beyazlamalar renk tonu farklılıkları sadece a vitamını kullanarak geçti cok sukur..
İyi doktor bulmak mesele canım. içine sınmedıyse bir kac doktora daha dolaş

Evet İzmir'deki arkadaşlar umarım tavsiye verirler :) Sana da çok geçmiş olsun canım çok sevindim sana, nitekim iyi cilt doktoru bulmak çok zor. (Bugün anladım)

Dermokozmetik ürünlerin genelinde olan durum bu. Çünkü bunlar tedavi amaçlı ürünler olduğu için ilk kullanmaya başladığında cildi kusturur, bütün sivilceleri birden çıkartır. Birkaç hafta sonra da iyileşmeye başlar. Şahsen sorunlu bir cildin yoksa dermokozmetik ürünler kullanmanı tavsiye etmem, gereksiz tedavi sürecine sokuyorsun cildini . Dermokozmetik ürünleri genelde problemli ciltler için önerirler. Cilt temizliğin için içeriği temiz olan ürünler kullanmalısın . Dermokozmetik ürünlerin içeriği de temiz ama dediğim gibi genelde sorunlu ciltlere tedavi amaçlı önerilen ürünlerdir .
Şu anki sivilcelerini de takma kafana, birkaç aya iyileşir, stres yapma .

Delik kalmış birkaç tane ve izler hala duruyor öyle olunca panik yaptım. Ama bu ürünleri de yani özellikle LRP Toleriane'ı çok hassas ve içeriğinde zararlı maddeler yok diye almıştım. Ama haklısın. Bundan sonra bişey sürmeye bile çekiniyorum yüzüme.

Dr unu değiştir..
Ben zamanın da dr dr dolaştım..
Hele bir tanesi İstanbul'un tanınmış dr.larından ve umursamaz bir şekil de "ne var yahu cildinde?" Demişti..
Neyse gelelim bugüne,dr. umu buldum sonun da..
6 aralıkta başlayan tedavi sürecim bir kaç gün önce bitti ve sonuçtan çok memnunum.
İyi bir dr. bulursun inşallah.

Çok geçmiş olsun canım sevindim senin ve cildin için :) İnşallah ben de bulurum dr.umu.

Benim sivilcelerim şuan sönmüş durumda ama genelde kist gibilerdi senin de öyle miydi? Bir de böyle gül suyuyla alkolle vs. yapılan bir tonik var onu mu verdi acaba? Ay heveslendim düzgün bir doktor bulursam gideceğim :) Teşekkür ederim yorumun için :)

evet tonik verdi, benim kist gibi değildi inanılmaz ağrılı kocaman iltihaplı sivilcelerdi, ay ağrısına dayanamıyordum, ama geçiyor sen de cildini hassaslaştırmışsındır bir yerden mikrop kapmışsındır, ben de eskiden çok tonik jel felan kullanırdım şimdi sadece tek ürün kullanıyorum ve cildinin nem dengesini bozuyor ben de purezone loreal kullanmıştım simsiyah olmuştu cildim yanık gibiydi hemen bıraktım.

Aynisi bende de oldu,bana da benzamycin verdi arti tetradox (carpinti yapti)ama ben o ilaci kullandiktan sonra daha kötü oldum,cogaldi sivilceler ve normalde 1 haftada giden sicilceler 1 bucuk ayda gitmedi,doktora tekrar muayeneye gittigimde bana hicbir tahlil test yapmadan "roaccutane yaziyorum" dedi,dedim baska bi caresi yok mu ben o ilac hakkinda hep kotu sesler duydum(is arkadasimin ev arkadasi intihar etti o ilaci kullanip depresyona girdikten sonra) bana sordugu tek sey "depresyona girdiniz mi hic" hayir dedim o zaman sorun yok !!! Dedim ki iyi de bu girmeyecegim anlamina gelmezki baska bir merhem yok mu roac.yazmayin dedim,bana dedigi aynen su: baska ilac yok ya roac alirsin ya da sivilcelerimle barisigim diyorsan sen bilirsin!!! Esim ecz.isletiyor ona söyledim bana sebamedin akne iicn sabununu ve temizleme kopugunu aldi ayriyetten imex adli bir merhem verdi hem sivilce kapatici hem de sivilceleri yok edici etkisi vardi,1 hafta sonra cildim normale döndü ama hafif izleri kaldi onlar da yavas yavas geciyorlar..Yani kisaca demem su; her doktor iyi ilgilenmiyor insallah iyi ilgilenen birini bulursunuz..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Doktora bak ya!! Bazı doktorların şu ergen triplerine bitiyorum iyi ki hemen kullanmamışsınız Roaccutane'ı. Geçmiş olsun inşallah sizin de sivilce izleriniz tamamen geçer..

Delik kalmış birkaç tane ve izler hala duruyor öyle olunca panik yaptım. Ama bu ürünleri de yani özellikle LRP Toleriane'ı çok hassas ve içeriğinde zararlı maddeler yok diye almıştım. Ama haklısın. Bundan sonra bişey sürmeye bile çekiniyorum yüzüme.

Canım öyle çok da sorunlu görülmüyor, sen stres yapmışsın birden çıkınca. Evet LRP'nin içeriği temiz ama tedavi amaçlı ürünler bunlar. Bir ara ben de cilt temizliğimde hep dermokozmetik ürünler kullanırdım, içerikleri temiz diye onlara güvenirdim sadece. Ama ne zaman kullanmaya başlasam cildimde birden sivilce çıkmaya başlardı.Doktorumun önerisiyle dermokozmetik ürün kullanmıyorum artık. Çünkü tedavi amaçlı ürünler olduğu için, ciltte eğer sorun yoksa alerjik reaksiyon gösterebiliyormuş.

evet tonik verdi, benim kist gibi değildi inanılmaz ağrılı kocaman iltihaplı sivilcelerdi, ay ağrısına dayanamıyordum, ama geçiyor sen de cildini hassaslaştırmışsındır bir yerden mikrop kapmışsındır, ben de eskiden çok tonik jel felan kullanırdım şimdi sadece tek ürün kullanıyorum ve cildinin nem dengesini bozuyor ben de purezone loreal kullanmıştım simsiyah olmuştu cildim yanık gibiydi hemen bıraktım.

Benim tüm ürünlere güvenim gitti valla artık yüzüme sürünce daha kötü olur diye bişey süremiyorum. Sen o tek ürününü bulmuşsun ne güzel. Ben de iyi bir ürün kullanayım diye cildimi temizlesin diye LRP aldım ama olmadı. Beyaz kalıp sabun mu kullansam yüzüme napsam :D

Son düzenleme:
Canım öyle çok da sorunlu görülmüyor, sen stres yapmışsın birden çıkınca. Evet LRP'nin içeriği temiz ama tedavi amaçlı ürünler bunlar. Bir ara ben de cilt temizliğimde hep dermokozmetik ürünler kullanırdım, içerikleri temiz diye onlara güvenirdim sadece. Ama ne zaman kullanmaya başlasam cildimde birden sivilce çıkmaya başlardı.Doktorumun önerisiyle dermokozmetik ürün kullanmıyorum artık. Çünkü tedavi amaçlı ürünler olduğu için, ciltte eğer sorun yoksa alerjik reaksiyon gösterebiliyormuş.

Ama 2 aydır çıkıyorlar ve iriler bu sönmüş hali şuan, iz kalacak diye çok korkuyorum. Alerjik reaksiyon olayını keşke geç öğrenmeseydim :43: Peki hangi ürünleri kullanıyorsunuz merak ettim?

Senin noldu izleri geçti mi, umarım geçmiştir :) Bir de beyaz tenliyim çok sırıtıyor. Fondöten kullanıyorum mecbur böyle gezemem, işe gidemem diye. Teşekkür ederim yorumun için :)

Benim böyle ufak değil de büyük büyük çıkıyordu,izleri duruyor kırmızı kırmızı bakınca fark ediyorum.Umarım geçer o kadar övünürdüm çıkmıyor diye al sana çıktı işte :) Cildin güzelmiş gerçekten inşallah geçer geçmiş olsun :)

Benim tüm ürünlere güvenim gitti valla artık yüzüme sürünce daha kötü olur diye bişey süremiyorum. Sen o tek ürününü bulmuşsun ne güzel. Ben de iyi bir ürün kullanayım diye cildimiz temizlesin diye LRP aldım ama olmadı. Beyaz kalıp sabun mu kullansam yüzüme napsam :D

aynen:) benim o tek ürünüm sabun, nemlendirici ve güneş kremi kullanıyorum o kadar, çok karıştırmayacaksın ben de kötü tecrübelerden sonra anladım:)

Back
X