• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt bakimi icin hangi markayi tavsiye edersiniz?

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.299
1.299
83
Merhaba herkese. Kuru ve hassas bir cildim var. 1.000 - 1.500 TL aralığında ürünleri olan iyi bir marka önerebilir misiniz? İçeriği temiz olursa daha iyi olur

Bloved kendisi dermatolog ürünleri yeni çıktı henüz denemedim ama
farmasi de güzel benim de cildim kuru çayağacı özlü nemlendiricisi f/p

Merhaba herkese. Kuru ve hassas bir cildim var. 1.000 - 1.500 TL aralığında ürünleri olan iyi bir marka önerebilir misiniz? İçeriği temiz olursa daha iyi olur
Merhaba özellikle bebekler için üretilen ürünlere bakın derim ben kızıma aldığım ürünleri kendim de deniyorum hem daha uygun hem de içerikleri çok daha temiz . Mesela en son klinikid diye bir egzema kremi aldım pamuk gibi yapıyor

Bence her ürünü iyi olan tek bir markadan söz etmek mümkün değil gibi. Çünkü kozmetik ve bakım ürünleri içerik ve içerik oranları nedeniyle bazı ciltlere iyi gelirken bazılarına gelmeyebiliyor. Biraz deneme-yanılma işi diye düşünüyorum ciltle uyumlu çalışan şeyleri bulmak. Nasıl ürünler arıyorsunuz? Krem mi serum mu vs. Benim içerikler hakkında çok bilgim yok ama sevdiğim bazı şeyleri önerebilirim. İçeriklerini kontrol edersiniz size uyuyor mu diye

Bence her ürünü iyi olan tek bir markadan söz etmek mümkün değil gibi. Çünkü kozmetik ve bakım ürünleri içerik ve içerik oranları nedeniyle bazı ciltlere iyi gelirken bazılarına gelmeyebiliyor. Biraz deneme-yanılma işi diye düşünüyorum ciltle uyumlu çalışan şeyleri bulmak. Nasıl ürünler arıyorsunuz? Krem mi serum mu vs. Benim içerikler hakkında çok bilgim yok ama sevdiğim bazı şeyleri önerebilirim. İçeriklerini kontrol edersiniz size uyuyor mu diye
Peeling, maske, yüz temizleme köpüğü ve nemlendirici 😊

Ben nemlendirici olarak avene hydrance aqua gel kullanıyorum, yüz temizleme köpüğü kullanmıyorum ama jel olarak bioderma sensibiodan memnunum. İçeriklerine bir bakın isterseniz. Maske ve peeling konusunda bir önerim yok maalesef 😅
Teşekkür ederim fakat Avene boykot olduğu için Türk malı öncelikli bir marka arıyorum. Bioderma'yi daha önce kullandım ama memnun kalmadım 🥺

merhaba ben size açık açık yazayım.şu an piyasadaki çoğu marka sadece ticaret için infuluncerlara reklam verip içi su dolu ürünleri satıyorlar.örnek c vitamini için markanın biri c vitamini %10 yazıyor,diğer marka bendeki daha çok olsun diye %15 yazıyor.c vitamini dediğimiz şey asit.en fazla %10 olması lazım.retinol en fazla %0.5 olması lazım.Ama markalar sadece ticaret için %1 hatta %5 koyuyorlar.yani anlayacağınız cilt serumu alırken çok dikkat etmeniz gerekiyor.öyle her markayı alıp yüzünüze sürmeyin.eğer bana sorarsanız hangi markayı alayım diye.benimde yurtdışından üretilen markanın ürünlerini satıyorm.marka adı devida.şimdi herkes reklam için yazıyor diyecek.ürünü almadan önce mutlaka içindeki formülasyonu öğrenmeniz lazım.satın alacağınız ürünün içinde hangi etken maddeleri var.yaş,kadın,erkek,cilt testi gibi varyantları göz önüne almanız gerekiyor.örnek aşağıda yaşlanma için serum formülü var.bu formülde sizin cildinize ne uyumlu ona bakmanız lazım.hiç bilmiyorsanız yapay zekaya marka adı ve ürün adını verin o sizin için araştırsın.
örnek
1. Retinol (A Vitamini)
Cilt yenilenmesini destekler, kollajen üretimini tetikler ve ince çizgi ile kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Gözeneklerin görünümünü azaltır ve cilt tonunu eşitler.

2. Salicylic Acid (Salisilik Asit)
Hafif bir eksfolyant olarak ciltteki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olur, akneye yatkın ciltler için idealdir ve cilt dokusunu geliştirir.

3. Sodium Hyaluronate
Cilde yoğun nem kazandırarak dolgun bir görünüm sağlar ve ince çizgilerin belirginliğini azaltır.

4. Tocopheryl Acetate (E Vitamini)
Güçlü bir antioksidan olan E vitamini, cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve cilt bariyerini güçlendirir.

5. Propylene Glycol
Cildi nemlendirme ve aktif bileşenlerin derinlemesine nüfuz etmesine yardımcı olur.

6. Alcohol Denat.
Formülün saflığını korur ve ciltte hafif, serinletici bir his bırakır.

7. Hydroxyethylcellulose
Seruma ipeksi bir doku kazandırarak kolay uygulama sağlar.

8. Polysorbate 20
Formüldeki bileşenlerin homojen bir şekilde karışımını sağlar ve serumun etkisini maksimize eder.

9. Tetrasodium EDTA
Serbest radikalleri etkisiz hale getirerek cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

10. Phenoxyethanol ve Ethylhexylglycerin
Formülün dayanıklılığını arttırırken cilde zarar vermez ve saflığı korur.

Canım derma kozmetik ürünlerin içerikleri temiz oluyor geriye kalanlar da hep cildi irritasyona uğratacak içerikler oluyor paranızı temiz içeriklere verebilirsiniz ben bu konuda Bioderma Avene zederma dermafactory veya ucuz ürün istersen isananın %0 lı ürünleri var onları önerebilirim

Back
X