• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Bana buradakiler paragöz diyor bende bunu anlamıyorum ne alakası var ben onlardan bilezik istemedim bişe istemedim.
2 burma ( onu nişanlım bekarken yapmış) tıngır bi ince bilezik onuda annesi taktı. Bide o işte sırmalı kolye.
Tek taşımı yüzüğümü nişanlım aldı taktı.
Ve zoruma gidiyor benim ailemin yaptıkları bariz ortada. Bunlar ortada yani bunu görmek istemiyor ve kendilerini övüyorlar.
Acın kabadayısı bu olsa gerek !

Bu son söylediğiniz terbiyesizlik oldu artık, nişanlınız ve ailesi şuan tek bir aile , Kimin ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Nişanlınız 32 yaşında evlenme kararı alıyorsa herşeyini yapmak zorunda , sizde öylesiniz. En iyisini yapacağız demiş olabilirler ama herkesin iyisi kendi durumuna göre, arkadaşım nişanına 35 bin harcadı 5 yıldızlı otelde 200 kişilik yemekli nişan yaptı, ben evde aile arasında yüzük taktım. Benim elimden gelen o , onun ki de o, Erkek tarafı da gayet durumu kötü olan insanlar. Eşiyle birlikte 2 yıl para biriktirdiler, İstediği gibi düğün nişan yaptılar, kız tarafının cebinden 100 bin para çıkmıştır, artı ev verdiler, erkek tarafı damadın biriktirdiklerini saymazsak max 15 bin falan harcamışlardır. o da abiler, ablalar dahil. Kimseye de laf edilmedi siz çok harcadınız biz az harcadık. Kredi çekmesini istemiyosan beraberce çalışıp düğünü falan siz yapacaksınız. Kv kp in takacağı takılara kadar nişanlınızın alması anormal bi durum değil, herkes kendi imkanına göre , Eger bunlar size ya da ailenize uymuyorsa, kimseyi vay efendim incecik bilezik taktılar diye aşağılamaya gerek yok, maddi imkanları size uyan insanlarla evlenin.

Çok dobrasin belli..Daha bir aylık nisanliyken bu kadar sahiplenmişsin ama onlar da ailesi.Şimdiden girdiğiniz konuşmalar çok kurnaz biri olduğunu gösteriyor.Hemen görümce diye ön yargılı davranıyorsun ilerde ne yaparsın kim bilir.Aileye üzüldüm ben açıkçası..

evlendikten sonra kredi cekiıp borc batagında surunup kavga ediceklerine simdi ayrılsın bence daha iyi adamın madem parası yok cıkmıcak bu yola kredi cekicek eees onra bu kızda ödicek neden o cocuk yuzunden zorda kalsın ki aile ne ise yarıyo hani hicccc olmaz anlarım ama varken hatta babası böbürlenip be yapıcam en iyi yerde olucak deyip sonra yapmıcam demesi bence ayıp olan takılmanız gereken yer orası bence
Evlenmek sadece erkeğin yapması gereken işler bütünü değil.Ortaklaşa yapılır benim bildiğim.
Ben 25 30 yaşındaki insanların ailelere el açıp düğün yaptırmasını ev döşetmesini asla anlayamam bana hiç açıklamayın.
Hee bu kadar gelenekselse hanım kız kayınvalideyle kayınpedere de bakacak mecbur.Erkek çocuk bakar bilirsiniz sizde.
Aile önemli diyosunuz ama siz kaçarak evlenmiştiniz sanırım?
Sizin konularınızı hatırlıyorum az çok düğün yapmış esya aldırmışsınız ama yine mutlu değilsiniz sıkıntı cekiyosunuz.Demek ki sıkıntı mutluluk kredi ödemekle alakalı değil.

Cok uyanik oldugunu ima ediyosun surekli ama birkac saat surecek bir eglence icin onlara omur boyu borclu kalmanin neresi uyaniklik? Asil uyaniklik herseyini kendin yapip, kimseye minnet etmeyip sonra ilerde kimsenin uzerinde hicbir hak iddia etmesine izin vermemektir. Ben ne kendi aileme ne esimin ailesine 1 kurus bile harcatmadim. Taktiklari altinlarin parasini bile biz verdik. Su anda hicbir sey diyemiyolar hicbiri. Aman yazin gel burda kal, yok sen gelinsin sunu yap bunu yap.. Hiiiiccc birsey diyemezler..Kimseye minnetimiz yok. Azcik gururlu ol ya... Kadin dedigin gururlu olur. Satilik mal misin sen ya? Neden kendine paha biciyorsun? Hic utanmiyo musun bunlari konusurken? Cidden soruyorum. Ben lisede okurken bile kendi babamdan ekstra harclik isterken iki kere dusunurdum, cekinirdim.. Gurur baska bisey ya.. Icinde olacak insanin...

sen davanda cok haklısın cnm bırak burdakiler hem istemezler hemde kendileri kredi ceker sonrada gecinemiyoruz diye buraya konu acarlar o yuzden nisanı uzatabilicegin kadar uzat kimse icin isetkelrindne vazgecme o yuzden dereyi gecene kadar aile ne gerekiyosa yapıcak altınınıda evinide hatta bu arada sen mi atanıcaksın sayfalarda gördüm ama eger bide memursa hiccc bunları muhattap alma bırak nisan uzasın

Hahahah aile ve ekonomi bakanı gelmiş dağılabiliriz kızlar :70:

3,5 saatlik elalemi eglendirme toreni icin bunca strese ne gerek var
Evet nisanliniz evlenince degisir hatta tavriniza bagli zarf atmayada baslamis annem babam hasta olursa bakarsak lar krediyi ben cekicemler
Babanizla muhatap etmeniz falan olmamis
Ayrilin uygun degilsiniz birbirinize ezersiniz benim ailem sunu bunu yapti diye oda bir susar iki susar 32 yasinda yumrugunu masaya vursun isteginiz suratinizda patlayan yumruk olur
Yaziniz cok kibirli sectiginiz cumlelerden cikan sevgi yok ama hazir evlenecek adam gibi birini buldum oh ese dostada gosterelim nisan nasil olur dugun nasil olur bir evin bir kizi nasil gelin verilir
Gelin nasil kendini ezdirmez tinisi sanki kendi mutlulugunuzdan cok elalem onemli onlara yapilacak hava onemli ama bunu nisanliniz degil ailesi yapmali (siz zorlanmamalisiniz)
Ozetle evet nisanlin degisecek hatta kv kp gorumcelerinde degisecek bunlar gunu gelince evinede onunede dikenli tepsiyle sunulacak
Hakkinizda hayirlisi

şimdi profiline girdim baktım .
Eczacı
eğitim yüksek lisans yazıyor.
şoklardayım.

memurum diyor .

Evlenmek sadece erkeğin yapması gereken işler bütünü değil.Ortaklaşa yapılır benim bildiğim.
Ben 25 30 yaşındaki insanların ailelere el açıp düğün yaptırmasını ev döşetmesini asla anlayamam bana hiç açıklamayın.
Hee bu kadar gelenekselse hanım kız kayınvalideyle kayınpedere de bakacak mecbur.Erkek çocuk bakar bilirsiniz sizde.
Aile önemli diyosunuz ama siz kaçarak evlenmiştiniz sanırım?
Sizin konularınızı hatırlıyorum az çok düğün yapmış esya aldırmışsınız ama yine mutlu değilsiniz sıkıntı cekiyosunuz.Demek ki sıkıntı mutluluk kredi ödemekle alakalı değil.
ama kız zaten elinden gelenin fazlasını yapıyo nisanı evde yada kapı önünde yapabilirdi ama salonda yapmıs babası maddi destek veririm demis eee cocugun ailesi en yapıyo 0 ne ise yarıyolar o zaman

suan ki aklım olsa cok daha baska olurdu benim yaptırdıklarım burdaki kızlar cok geliyo ama bizim yörede ki balkan göcmeniyiz hem 0 evi alınır yapılır hemde kaynanaya kaynataya diger yörelerdeki gibi hizmet beklenmez yani bi anne babanın cocuguna görevidir dügün yapmak ama kaynanaya bakmak gelinin görevi degil oglu isterse gitsin anasına baksın gelsin gelinin ne isi var kaynanasındna aynısı damat icinde gerekli

Yüklenemez cazgırım ben.
severek evlenmek istemiş oğlullladı ciddi anlamda beni seviyor.
Bende onu. Sanmam bi geri vites yapıyorlar ama.[/QUOTE]

Cazgırlığını sineye çekmeyeckler işte anlatmaya çalıştığım o.. Sağlıklı bi yuva kuramazsın bu şekilde. İstediğin kadar cazgır ol, karşındaki cephe büyüyünce yeni başlıklarla gelmezsin umarım buraya canım.

vallahi ben bu konudan sonra acaba ben mi salağım diye düşünmeye başladım..
yakın zamanda nişanlanıcam..
erkek arkadaşımla senin paran benim param demeden herşeyi birlikte yapıyoruz..
ayırmadan etmeden..
sonuçta beraber yaşayacağız beraber bir hayat kuruyoruz..
kimse de karışmıyor..
kredi işine de gelince;
bir kredi çekilecek: eşyasıdır düğünüdür yapılacak
ve biz ikimiz sırt sırta verip evlilik hayatımızda olacağı gibi hepsini beraber ödeyeceğiz..
ben mi aptalım anlamadım?

Vuuu bu neyms boyle. Bize hic bir sey yapmadilar. Ve 30 gr bilezikle gelin oldum.arti 15 bune yakinda borc biraktilar. 1 yillik evliym. Ben cok sorun ettm. Ama ailem asla yuz goz olmadi. Esinden memnunsan maddiyatin lafini dahi etme dediler. Yani olsa ne olur olmasa ne olur. Elbet bir yerinden tutacak. K. Bakmayn ama nisanliniza hc destek olmamis. Ve ailenizlede yuz goz etmssinz

Bence ikinizde birbirinizi bulmuşsunuz...

Nişanlın dengesiz, sen de her şeyi para ile tartıp biçen bir karektersin...

Büyük düğün büyük düğün nedir arkadaş...

Düğün düğündür...

Büyüğü nasıl oluyor...

Bizimkisi zamanında küçük müydü ? :KK64:

vallahi ben bu konudan sonra acaba ben mi salağım diye düşünmeye başladım..
yakın zamanda nişanlanıcam..
erkek arkadaşımla senin paran benim param demeden herşeyi birlikte yapıyoruz..
ayırmadan etmeden..
sonuçta beraber yaşayacağız beraber bir hayat kuruyoruz..
kimse de karışmıyor..
kredi işine de gelince;
bir kredi çekilecek: eşyasıdır düğünüdür yapılacak
ve biz ikimiz sırt sırta verip evlilik hayatımızda olacağı gibi hepsini beraber ödeyeceğiz..
ben mi aptalım anlamadım?
Bu durumda bnde aptal oluyorum bosver:))))))

sen davanda cok haklısın cnm bırak burdakiler hem istemezler hemde kendileri kredi ceker sonrada gecinemiyoruz diye buraya konu acarlar o yuzden nisanı uzatabilicegin kadar uzat kimse icin isetkelrindne vazgecme o yuzden dereyi gecene kadar aile ne gerekiyosa yapıcak altınınıda evinide hatta bu arada sen mi atanıcaksın sayfalarda gördüm ama eger bide memursa hiccc bunları muhattap alma bırak nisan uzasın
limoncu sen altın meraklısısın diye niye insanları genelliyosun.herkes sizin gibi mi olacak yani.
bence sen konuyu okumadın.ya da okuduğunu anlamadın.
bizde kendimiz evlendik.kredi çektik.bir kere de ağlanmadım.
lütfen yazarken şu genellemeleri yapmayın.

Back