• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Memurum canım :) ya varya kimse beni anlamadı. Demek istediğim şu çocuğa kredi çektirip düğünü biz yaptık diyecekler. Bunun neresi normal Allah aşkına !
Memurum canım :) ya varya kimse beni anlamadı. Demek istediğim şu çocuğa kredi çektirip düğünü biz yaptık diyecekler. Bunun neresi normal Allah aşkına !
anlatımın olmamış ilk mesajında.
memursun ve öyle bi anlatım yapmışsın ki.

okumamış evde koca bekleyen . altın listesi yapıp erkeğin eline veren .
olmazsa evlenmem , babası olmazsa evlendirmem diyen betimleme olmuş . gözümüzde başka başka şeyler canlandı.
ve şimdi çok daha farklı konuşuyorsun. nişanlımı seviyorum diyorsun. vs vs vs . altın istemiyorum diyorsun. aldırmadım ucuzuna kaçtim diyorsun. çelişiyor ilk yazdığın mesaj ile şimdi yazdıkların .

sen davanda cok haklısın cnm bırak burdakiler hem istemezler hemde kendileri kredi ceker sonrada gecinemiyoruz diye buraya konu acarlar o yuzden nisanı uzatabilicegin kadar uzat kimse icin isetkelrindne vazgecme o yuzden dereyi gecene kadar aile ne gerekiyosa yapıcak altınınıda evinide hatta bu arada sen mi atanıcaksın sayfalarda gördüm ama eger bide memursa hiccc bunları muhattap alma bırak nisan uzasın
Ben çalışıyorum zaten nişanlımın olduğu şehre tayinimi istiycem buradakilerin tavrını anlamıyorum cidden ! Ya paragözlülükle ne alakası var ya ya varya kimse beni anlamadı. Demek istediğim şu çocuğa kredi çektirip düğünü biz yaptık diyecekler. Bunun neresi normal Allah aşkına !
32 yaşına gelmiş nişanlım masaya yumruğunu vursun istedim. Her şeyi benim itip kakmamla mı olacak.

anlatımın olmamış ilk mesajında.
memursun ve öyle bi anlatım yapmışsın ki.

okumamış evde koca bekleyen . altın listesi yapıp erkeğin eline veren .
olmazsa evlenmem , babası olmazsa evlendirmem diyen betimleme olmuş . gözümüzde başka başka şeyler canlandı.
ve şimdi çok daha farklı konuşuyorsun. nişanlımı seviyorum diyorsun. vs vs vs . altın istemiyorum diyorsun. aldırmadım ucuzuna kaçtim diyorsun. çelişiyor ilk yazdığın mesaj ile şimdi yazdıkların .
Yemin ederim doğru söylüyorum anlatamamış olabilirim biraz kötüyüm psikolojik ama ben o aileye güvenemiyorum ileride nişanlımla aramı bozar diye. Bazı şeyler nişanlıma ben çemkirdikçe oluyor..ya varya kimse beni anlamadı. Demek istediğim şu çocuğa kredi çektirip düğünü biz yaptık diyecekler. Bunun neresi normal Allah aşkına !

altın konusunda hep derim kız erkek arasında anlasıcak kim hic istemez o zaman takmasın almasın madem cok ayyy sarı altın igrenncccc duruyo diyen tipler

isteyen de bence kız dicek bizde böyle 8 tanmi 10 tane mi cocukta dicek ailesine hadi gideim su kadar alıncak gercekten tamam parası olmayan evlenmesine mi gelcek ama öyle yaniii kendi kendine evlenenlerin cogunu görüyoruz yani kredi cekmekten bi haller bide utanmaz cocuk ailesi gelir oglunda kalır kızcagızda hizmet eder

gene yöreye aileye gelcek is herkez kendi yöresine yakınla evlenirse bu sorunlarda olmaz ailelerin denkligi cok öenmlidir

sizin bence evliliğin ne demek olduğuna dair hiç bir fikriniz yok.
Bizde çok maddi sıkıntılarla evlendik.Ben de tek kızım. ne eşimin ailesini ne de kendş ailemi karıştırdım. Düğünden önce altın konusu söylendiğinde ailem " ne yapabiliyorlarsa , gönüllerinden ne kopuyorsa onu yapsınlar , kimse zora girmesin" dedi.
Neden ?
Taksaydım koluma bilezikleri sıkıntısını yine ben çekecektim.
Evlilik fedakarlık ister her iki taraftan da , sizde bu yok malesef. Allah'tan paragöz değilmişsiniz.
Kimin kızısınız? Ağaoğlunun falan mı ?
Madem babanız yapacak en güzelini , yapsın. İmkanı vardır yapar, olmayan ne yapsın?
Bence burda sinir hastası olması gereken nişanlınız.

Babam samimiyete inansam düğünü ben yapıcam diyor nişanlıma da söyledi. ( Babam asla kimsenin başına bir şey kalkmaz. Evlilik bu baştan samimiyetlerini görmek istiyor.)

Ben çalışıyorum zaten nişanlımın olduğu şehre tayinimi istiycem buradakilerin tavrını anlamıyorum cidden ! Ya paragözlülükle ne alakası var ya ya varya kimse beni anlamadı. Demek istediğim şu çocuğa kredi çektirip düğünü biz yaptık diyecekler. Bunun neresi normal Allah aşkına !
32 yaşına gelmiş nişanlım masaya yumruğunu vursun istedim. Her şeyi benim itip kakmamla mı olacak.
ama iste sen yanlısı nisanlını islememekle yapmıssın nisanda bile liralı kolye takmıslar burdakilere göre cok olabilir ama bize göre komık bile en az 2 bileizik kelepce set falan takılmalı pırlanta yuzuk 5 tas falan olmalı sen isteklerini minimuma indirisen bu yuzden pisman olursun 7 senelik evli biri olarak söylüyorum kacarak evlendim ama herseyi 0 degistirdim ister kavgayla ister güzellikle bu isler 1 kere olur

ya varya kimse beni anlamadı. Demek istediğim şu çocuğa kredi çektirip düğünü biz yaptık diyecekler. Bunun neresi normal Allah aşkına !
ne istiyorsunuz .
krediyi nişanlım çekti.
onlar değil biz ödedik,diye davetiye bastırın.

onlar düğünü yapamıyor olabilir .
bunu da etraflarına böyle yansıtıyor olabilirler. yapamıyoruz , deyip kendilerini ilan mı etsinler istiorsunuz .
siz bozun her şeyi ortaya çıkarın . kv. ve kp rezil olsun . oh olsun mu.

onun annesi babası sizin de anneniz babanız olmalı.
rezil ettiniz nişanlınızı. ona da söylediyseniz eğer çocuğu rezil ettiniz . ben nişanlınız olsam babamı annemi böyle ayaklar altına alan insanla 1 dk bile nişanlı kalamam . kusura bakmayın lütfen .

ama iste sen yanlısı nisanlını islememekle yapmıssın nisanda bile liralı kolye takmıslar burdakilere göre cok olabilir ama bize göre komık bile en az 2 bileizik kelepce set falan takılmalı pırlanta yuzuk 5 tas falan olmalı sen isteklerini minimuma indirisen bu yuzden pisman olursun 7 senelik evli biri olarak söylüyorum kacarak evlendim ama herseyi 0 degistirdim ister kavgayla ister güzellikle bu isler 1 kere olur
Kayınpeder bu da benim antika donum diye 10 binlik victoria donu taksa gurur duyacaksınız nerdeyse

32 yaşında koca adam kendi düğününü yapamıyor mu çocuk musunuz siz ya.En az 60 yaşındaki insanlardan medet umuyorsun.Kazık kadar insansın ev kurmaya gelince düğün yapmaya gelince damadın anası babası yapsın.Ama onlara bakmaya gelince vay efendim sinir krizi geçirdim de bilmemne.Kendiniz yapın o zaman korkma kredi çekip düğün yapınca şanınız eksilmez

Bana buradakiler paragöz diyor bende bunu anlamıyorum ne alakası var ben onlardan bilezik istemedim bişe istemedim.
2 burma ( onu nişanlım bekarken yapmış) tıngır bi ince bilezik onuda annesi taktı. Bide o işte sırmalı kolye.
Tek taşımı yüzüğümü nişanlım aldı taktı.
Ve zoruma gidiyor benim ailemin yaptıkları bariz ortada. Bunlar ortada yani bunu görmek istemiyor ve kendilerini övüyorlar.
Acın kabadayısı bu olsa gerek !

ohhn ne güzel is bu kızın ailesi nisanını ceyizini üstüne düsen her seyi en iyisini yapsın cocıgun ailesi ne etliye ne sütliye lafa gelince palavra atsın istemede sonra oglum ceksin krediyi yok ya böyle karakteriszlik olmaz bence babanız arasın kaynatanızı hadi gel dünür cocuklarla dügün yeri bakalım yer ttutcam dedin ya desin isteyenin bi yüzü valla kızım sonra cekcek sıkıntıyı yaniii

32 yaşında koca adam kendi düğününü yapamıyor mu çocuk musunuz siz ya.En az 60 yaşındaki insanlardan medet umuyorsun.Kazık kadar insansın ev kurmaya gelince düğün yapmaya gelince damadın anası babası yapsın.Ama onlara bakmaya gelince vay efendim sinir krizi geçirdim de bilmemne.Kendiniz yapın o zaman korkma kredi çekip düğün yapınca şanınız eksilmez
Ben kendim yapıcam zaten ama babam izin vermiyor bende kredi çekmesini istemiyorum yapacaklar yani başka yolu yok. Yapmazsa kapı orda..

Bana buradakiler paragöz diyor bende bunu anlamıyorum ne alakası var ben onlardan bilezik istemedim bişe istemedim.
2 burma ( onu nişanlım bekarken yapmış) tıngır bi ince bilezik onuda annesi taktı. Bide o işte sırmalı kolye.
Tek taşımı yüzüğümü nişanlım aldı taktı.
Ve zoruma gidiyor benim ailemin yaptıkları bariz ortada. Bunlar ortada yani bunu görmek istemiyor ve kendilerini övüyorlar.
Acın kabadayısı bu olsa gerek !
onların sansızlıgı cnm bu hem kredi cekip dugun yapmıslar hemde o kaynanalarıyla görüsmüsler püffff bende öyle olcak ömür boyu silerim esimide ne olursa olsun görüstümememk icin kavga ederim sam babasına ihtiyac yok bence

İyiki para goz degilsiniz.
İyi ki parasin da degilsiniz.
Ayrica o adamon yerin de olsam bitirirdim senle.
Ayrica senin yerinde olsam o adamla evlenmezdim cunku yarin evlenince adam bunlari fitil fitil burnundan getirir demedi deme.sonra sende oturur dugunum en luks mekanda krallari gibi olduydu ne hayalletle evlendiydim diye yanar durursun.
Bi don de yazdiklarini oku.
Madem okadar varliklisiniz siz yapin dugunu sonucta o senin esin olcak.
Madem borc harc istemiyon luks merakin niye.
Madem baban onun babasi ilk dedigin de yok gerekek yok kizlarina harca demis guya alcakgonulluluk yapmis.
Sonra niye bunu sorun yapti.

Sen bu cocugu iyi tanıdın mı?
Sonraki anlattıklarına bakınca
Sen memursun + baban bir ev parası verecekmiş+ iki burma dışında bir takı takmayıp üstelik düğünü de ogluna yıkmaya çalışıyor.

Bence bunlar seni paran için istiyor olabilir. Bu devirde nerde ev veren kızbabası

Konu sahibi evliligini yatırım aracına dönüştürmek istiyorsan limoncu28 limoncu28 i dinle. Altın konusunda uzmandir...
evliligi yatırım amacı kimse düsünmez benim yazdıklarım normal statude bi aile konusudur size yapılmamıs yada istememissiiz bu sizin kararınız ama buda benim düsüncem

Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
Sırf şu derdimi yazayım bir çare bulurum diye kayıt oldum..
1 aylık nişanlıyım öncesi 7 aya dayanıyor ilişkimizin. Toplam 8 ay yani.
Kısmetse 6 ay sonra evlenicez.
Ben 25 o 32 yaşında.
Ailesi filan kızı gibi sever böyle her istediğimi yapmak için uğraşırlar. Maddi durumları fena değil.
Ama nişanda nişanlımın bekarken biriktirdiği bilezi taktılar kendileri ise sadece çok ince bişe ve bir tane şu kalın zincirli kolyeler var ya içine büyük altın konuyor. (ben set istemedim) onu bile çok büyük bişe gibi taktılar saçma sapan bi heyecan çok büyük bişe sanki..
( Nişan alışverişini nişanlıma yüklediler. )
Tabi bunu millete biz yaptık diye söylüyorlar.
Neyse 3 görümce ablası var kendisi tek erkek.
KB dediki önceden babama bir tane oğlum var düğünü çok güzel olacak her şeyim tek oğlumun oda gelinim benim kızımdır dedi. (Ailem para göz değildir bizim ekonomik durumumuz onlardan kat be kat fazla)
Babam diğer kızların var onlara ver gerek yok dedi. İkiside çalışıyor yapar ederler dedi.
KB yooook o benim tek oğlum düğünü krallar gibi olacak dedi.
Neyse sustuk.
KB KV köyde hayvanları ve tarlaları var şehirde evleri de var.
Hayvancılığı oğlum evlensin diye yapıyormuş.
Bizi tabi ekonomisi ilgilendirmez.
Düğün için yer bakılacak nişanlım dediki ailesi 12 binlik bilezik takacakmış.
Hımm düğün için iyi dedim düğün yeri parasını onu ayrı yaparlar o zaman dedim.

Ya canım bilmiyorum ama düğünü ben yapcam herhalde kredi çekicem dedi.
Ben şok oldum o_O Düğün için krediye asla izin veremem çünkü zaten her şeyimizi kendimiz yapıcaz. Ve kabul etmedim.
Nasıl yani dedim onun için uygun bir yer tutalım dedi.
Bende veryansın ( zoruma gitti söz verip sonra caymak ve bir çevre var köklü bir aileyiz babamın tek kızıyım. Haklı olarak düğünüm iyi olsun ister.. ben ailemden saklamadım bu durumu söyledim hemen)
Babam küplere bindi bunlar dalgamı geçiyor diye..
Sonra bi düğün tarihi ertelendi bişeyler oldu filan.
Sonra bu babamı aradı ben arayıp konuşmadım ya kendisiyle. Babasını ailesini savunuyor babama Yok ben kızınızı seviyorum yok şu yok bu. Babam ceketini satar evlendirir. Zamanında kendi kızlarına 20 bin verdi evlilik için. Böyle ama haddini aşarak konuşuyor. Sesi yüksek (Kesin ailesinin dolduruşuna geldi) Babamın parası var yapar yapacak filan.
Babamda dediki oğlum kendinize güvenmiyorsanız paranız yoksa samimi olun dürüstçe söyleyin nişan uzar bişe olmaz yılın sonunda evlenirsiniz. Bu o lafa darılmış bana parasız diyor baban diye. ( Bende alttan almadım ailen beni kırdı aileme samimi değil düğün için dedim)
Neyse ara düzeldi kaynana beni aradı kızım hiç bir şeyden haberim Yok biz en güzelini yapıcaz öyle demişsek üstüne dahada veririz. Biz sadece takı için onu dedik normalde düğünü biz yapıcaz dedi. Hiç bişe anlamadım ne dönüyor :işsiz:
Bende çok kırıldım açıkçası samimi gelmedi dedim. Biz parasında pulunda değiliz ama siz düğün iyi olacak dediniz biz yapıcaz dediniz.
Yapılmayacaksa böyle şeylere gerek Yok açıkça söyleyin dedim.
Ayrıca nişanlımın düğün için asla kredi çekmesini istemem zaten bi ton borca giricez dedim.
Kadın anladı anlayacağını bence nişanlımı kullanıp cambazlık yapmaya çalıştırlar ama yemez.:halay:
Kadın diyoki her şey unutulur ama laf unutulmaz benim kızlarım evlendi erkek tarafı hiç bişe yapmadı bir kürdan olmadı her şeyi ikisi yaptı dedi. Ama biz laf etmedik dedi.
Bende benim ailem laf etmiyor benim için Her şeyi yaparlar ki yaptılar nişanımı gördünüz dedim. ( Büyük nişan yaptı babam.)
Sonra bu bizde memnun edemedik mi dedi memnun oldum anne konu bu değil kırıldım açıkçası basit bir evlilik düğün yeri olacak sandım siz söz verdiniz çünkü dedim. Yok kızım benim oğlum tek oda üzülmüş her şeyin en iyisi olacak dedi.
Neyse kapandı konu.
Nişanlım mesaj attı bana annesi aramadan önce napıyosun diye. Gönlünü almaya çalışıyor ki telefonlarını hiç açmadım. Bu akşam biniyorum yarın istediğin düğün yerlerine bakılır dedi.
Peki dedim. Kapandı konu.
Sonra mesaj atmış canım sana bişe dicem. Bak annem babam benim için değerli. Onların benden beklentisi var yani ben vicdanlı biriyim bana ihtiyaçları var dedi. Eeeeee dedim yani hasta olursa bu yaşadığımız yere getiririm dedi.
Ben telefonda sinir krizi geçirdim. Telefonu fırlattım delilendim yani. Bu korktu herhalde.
Başladı ben seni kimseye ezdirmem bu şu demeye. (Beni çok seviyor biliyorum ama biraz ana kuzusu)
Bende açık konuşucam hasta olur bakarsın ilgilenirsin ama ben ömür boyu ailenle yaşamam. Elden ayaktan düşer Allah korusun 3 ablan var sırayla bakarız dedim. Bu Kırım kırın etti. İstemiyosun benim kurallar bu evlenmezsin nişanı atarsın dedim. Peki dedi nişanı atacak güya..
1 saat sonra mesaj atmış ben sana onumu demek istedim öyle bişe yok hep bizle kalmazlar.
Dedim siz danışıklı döğüşlü bana bişeyleri empoze etmek istiyosunuz ama ben bunu kabul edemem.
Bu yola girdim evlenicem dedi. Bidaha bu mevzuyu açmıycam dedi.
Çok üzgünüm kızlar nişanlımın evlendikten sonra değişeceğinden korkuyorum.. ve ailesinin iki yüzlü olmasından. Zaten ablalarına güvenmiyorum.. Ama o ailesini hiç bişe bile yapmasa savunucu tarafı beni öldürüyor.. :KK43: sonra düzeliyor ben çemkirdikten sonra ama ne fayda beni sinir hastası etti..
Ne yapmalıyım ?
Nikahtan gitme olayına bile getirdi nişanlım. Ben ne olduğunu anlamadım. ( Ailesi beni istemiyor diye düşündüm açıkçası ben dobra birisiyim neyse o önümde konuşulsun istedim )
bu
bu
bu
bu diye bahsettiğiniz kişi nişanlınız mı?

büyük nişan yaptım derken neyi kastettiniz.

Back