Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Yarisini zor okudum.Para da para ,altin da altin,dugun de dugun.Siz bu kafayla mutlu olamazsiniz.Parayla evlenin.

Ofoffffff

Hadi ordan be para göz diyenler dikkatli okuyun adamlar resmen yan ciziyo olur mu böyle bizim sizi bilemem ama bizim dogulularda yani akrabalarımızda erkek komple evi döser düğünü yapar kızda ceyizini getirir beraber oturulcaksa konusulur he basta soylenmediyse yaz cizmeye gerek yok insan biraz lafının araksında durur canım kbakma da cocuk daha anakuzusu sana ondan hayr gelmez simdiden böylelerse isin yas yanliz seninde hatan var hastayken bakmamak ne demek olurmu öyle sey onlar senin ailen olcak sonucta

Bakmam demedim 3 ablası var sırayla bakarız dedim.

bence eğer evlenirseniz baban nikahınızdan önce alsın evi senin üstüne yapsın.[/QUOTE]

Bu fikre katılıyorum. karar sizin ama, buna benim kendi eşim de dahil, dünyanın bin bir türlü hali var. Ev nikahtan önce üstüne yapılsın

Tek kelimeyle bencevsiz evlenmeyin ne kendinizi mutsuz edin nede karsi tarafi

Babam samimi olup olmadıklarını anlamak istiyor tek olay buydu..ya varya kimse beni anlamadı. Demek istediğim şu çocuğa kredi çektirip düğünü biz yaptık diyecekler. Bunun neresi normal Allah aşkına !
Tamam dediğiniz gibi olsun kredi cektirtip dugunu biz yaptık desinler elaleme nolacak yani. Elaleme karşı düğün en güzeli olsun, yok dugunu biz yaptık diycekler vs.. başkaları için mi yaşıyorsunuz. Ben daha önemli bisey söyleyim en doğrusunu kv den söylemiş herşey unutulur ama laflar tavırlar unutulmaz. O çok seviyorum dediğiniz adam ve ailesi kinlenir evlenince çıkar acisi. Huzurun olmaz yuvada. Öyle cazgirim falanla da halledemezsin.daha evlilik nedir bilmiyorsun yaşamamış gormemissin. Öyle uzaktan sallamakla olmuyor. Valla cazgirlikta kimse elime su dökemez ben bile esimin ailesiyle ne sıkıntılar yaşadım (ki ben evlenirken sizinki gibi sorunlar yasamadim) yeri geldi huzurum için alttan almak zorunda kaldım.oyle uzaktan herşey kolay halledilir diye düşünmeyin.

Bunlar gelip gecici seyler seviyomusun nisanlini seviyosun oda seni seviyo birak gucleri neyi yeterse oyle yapsinlar gosteris icin kalp kirmaya ne gerek var bak kizi gibi seviyomus seni kayinvaliden 20 bilezik taksa en iyi dugun salonunu tutsa ama sana huzur vermese daha mi iyi ?eger durumlari el veriyosa cektirme nisanlina kredi ailesi tutsun durumlari el vermiyosa da takidan ucretin yarisini karsiliycak sekilde verin... herseyin oluru var fevri davranmayin anliyorum herseyin iyisi olsun istiyosun da yoksa napsinlar bu tutumunuz karsisinda ezilirler yapmayin karsi tarafi kirmadan beklentilerinizi dile getirin o zaman inanin bana hersey daha guzel olcak... ailenizin yaptiklariyla nisanlinizin ailesinin yaptiklarini kiyaslamayin herkez durumu neye el veriyosa onu yapar

bence eğer evlenirseniz baban nikahınızdan önce alsın evi senin üstüne yapsın.

Bu fikre katılıyorum. karar sizin ama, buna benim kendi eşim de dahil, dünyanın bin bir türlü hali var. Ev nikahtan önce üstüne yapılsın[/QUOTE]
Kanunen artık şu şekilde ev yapılırsa evliyken boşandığında (Allah göstermesin) yarısı ona yarısı bana kalıyor

[QUOTE="Merlin906, post: 49025764, member
Kanunen artık şu şekilde ev yapılırsa evliyken boşandığında (Allah göstermesin) yarısı ona yarısı bana kalıyor[/QUOTE]
Yapmasin babanin uzerinde dursun sartmi yapmasi gidip oturun evim vardi kizima verdim oturuyor kira odemiyorlar der boyle yapan ailede cok
Nisanlinizinda bekledigim tepkiyi erken vermeye basladi ama 32 yasinda adam moralim cok bozuldu yasamak istemiyorum falan abartmis biraz
babanla konusma kismi hataydi birde babanda cok soguk duruyor bekle gozlemle bakabilecekmi sen dulmusun vs sen seviyorsun diyemi bise demedi cok raziligi yokmuydu

Bu fikre katılıyorum. karar sizin ama, buna benim kendi eşim de dahil, dünyanın bin bir türlü hali var. Ev nikahtan önce üstüne yapılsın
Kanunen artık şu şekilde ev yapılırsa evliyken boşandığında (Allah göstermesin) yarısı ona yarısı bana kalıyor[/QUOTE]
Her ihtimale karşı evi paylaşmak zorunda kalmaman adına bekarken ev üzerine yapılırsa daha sağlıklı olur. Ev her zaman %100 senin olur. Şimdi nişan döneminde konuştuklarına bak diyecekler ama sen işini garantiye al, sonrasını Allah'a bırak.

Kanunen artık şu şekilde ev yapılırsa evliyken boşandığında (Allah göstermesin) yarısı ona yarısı bana kalıyor
Her ihtimale karşı evi paylaşmak zorunda kalmaman adına bekarken ev üzerine yapılırsa daha sağlıklı olur. Ev her zaman %100 senin olur. Şimdi nişan döneminde konuştuklarına bak diyecekler ama sen işini garantiye al, sonrasını Allah'a bırak.[/QUOTE]
Aynen tmm

Şu an burada paylaşmıyorum ama sıkıntılı bi dönem geçiriyorum. Annem hasta, damarları tıkalı iki ayak baş parmağı da kesildi. gücüm kalmadı artık üzüntüden.. 4 yaşında kızım var . özel sektörde çalışıyorum izin almak sıkıntı, yetemiyorum herkese. Eşim annemi doktora götürür, herşeyiyle ilgilenir. Kendisi polis ama izin almaktan amirinin yüzüne bakamayacak duruma geldi. Ama annemi hiç bırakmıyor. Bugün cuma. hafta sonu tatili başladı değil mi.. Biz annemdeyiz. O tatilini anneme destek olarak ona bakarak geçirmeyi tercih ediyor. Benim rica etmeme gerek bile bırakmıyor. ezmiyor beni.. Allahıma bin şükür 2 yıldan beri ilk kez annem iyiye gidiyor. Ayaklandı, morali iyi.. Allahım altını, inciyi, pırlantayı napim. parayı ne yapayım.... Ben onun annesine hayatta yapmam bunları, ki aramız zaten iyi deil. görüşmeyiz bile. Ama o... Allahım onu başımdan eksik etmesin. Ben hiç altın takmayım ama bu adam hep benim eşim olarak kalsın... Ben ona aşık olarak evlendim. Hep tereddütlerim vardı evet, ama utandım onu tanıdıkça ettiğim her tereddüt duyduğum her kaygı için.

İŞte bu mesajdan lütfen çok şey çıkarın.. ALtından, inciden paradan daha önemli şeyler olduğunu anlayın artık. Evlilikte neleri baz almanız gerektiğini bi kez daha gözden geçirin lütfen. İyi bir koca, çocuğunuz için iyi bir baba, iyi bir hayat arkadaşı seçin. Bırakın ne taktığını falan.. Yüreğine bakın cüzdanına değil..

Paragöz değilsiniz ama istediklerinizin hepsi parayla oluyor. anladığım kadarıyla aileler , beklentiler denk değil. Allah sabır versin iki tarafa da.

Ay vallahi bizdede sorulur aileye ne istersiniz diye bizde abla ve bende hep aynı şeyi söylediler , elinizde ne kadarı geliyorsa dendi ablamda , bendede ( eşimin ailesinin maddi durumu fazlasıyla iyi ) siz oğlunuza neyi layık görüyosanız elinizden ne kadarı geliyorsa kafi dendi. Bizde altın istenmez ayıp yahu dünyanın neresinde olursan ol altın istemek bana göre başlık parası gibi ticari iş mi yapıyoruz ki kızımızı size veriyoruz 8 bilezik ağırlığınca altın falan

Annem ev hanimi babam isci emeklisi, daha bekardim babamin destegiyle ev aldim.

Esim tek cocuk, ailesi istese bize en guzel yerden dublex bir ev alabilecek durumda, vakti gelince herseyi yapacagiz nasil gerekiyorsa diyerek senelerdir birikim yapmislar ama nisan bohcasina koyulacak gecelik ve camasir takimlarina bile para harcamak istemedikleri icin kendi ceyizime onceden aldigim camasirlari verdim koyun bari diye. Hem bohca diye tutturdular, hem de esim herseyi binliralik maasiyla yapsin istediler...

Gelinligimi maasimla odememi mi anlatayim, salona tasinacak misafirlerin otobus paralarini bile bize odetmelerini mi... dugun altinlari konusuna girmeyecegim bile. En kalinindan 8 gr lik 14 ayar iki bilezikle gecistirilmeye calisildim set zaten istememistim, ne dugunu? Son paramizla gelin arabasi kiralayip susletmeye bile kurus kalmadigi icin sadece aynasina havlu takildi. tekrar ediyorum, isteseler en kralindan bir hayat kurmamiza yetecek kadar paralari vardi...

Demem o ki, biz de evlendik, isin parasinda degolim diyorsun ama bastan sona sabirla okudum paradan baska hicbirseyden bahsetmemissiniz.

Ben burda kayinvalidemleri elestirmek icin yazmadim bunlari yanlis anlasilmasin,ama ben kafaya takacak olsaydim milyarlarca sorun bulurdum, ama paradan oncelikli olarak amacimi belirledim. Ne yapilacak? Evlenilecek ev kurulacak, ne gerekli, ne kadarina yetebiliyoruz ona baktim...

İyi ki de oyle yapmisim, hamdolsun huzur dolu bir evlilik yasiyorum. Gozumun icine bakan bir ese sahibim, eger maddi konulara takilmis olsaydim bu guzellige asla ulasamayacaktim.

ne güzel anlatmıssın anlamayanlara yada anlamak istemeyenlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…