Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Gılgamış Destanı gibi yazmışsın ya canım ... inan bana satır arasında dahi iki satır önemli bir şey yok .

Hayata baktığın pencere çok yanlış ..Hele evliliğe ... Hadi sen yanlış bakıyorsun ....ee ailen de onaylıyor .Onaylamakla kalmayıp bir de bunların mevzusu çekinmeden konuşuluyor .

Ben çok utanırdım babam öyle bir görüşme yapsa ...

Ha mesele yorumlarda şuna gelmiş , hakkını arama , kendini ezdirmeme , biraz diş gösterme ...

Hak ?

Size şifaen verilmiş söz ...sizin hakedişiniz değildir . En fazla verilen söz tutulmamıştır .

Huzurlu olmaya bakın diyeceğim de ... bu kadar para hesabı içinde ''huzur'' nerede kalmıştır kim bilir ?

E ama varlıklı bir ailenin tek kızı işte naparsın olmaz öyle iki bilezikle.

Kızın yada oğlun varsa dünür olalım bacım...

Konu Sahibi bak bi de burdan yak...

herkes konu sahibine yükleniyor ama kızın hiç mi haklı tarafı yok
önceden neden yapamayacakları şeylerin sözlerini verip sonra yan çiziyorlar
o zaman kızın babası da nişan masrafları için para ödemeseydi kız adına kredi çekselerdi evlenince yetişkin yetişkin insanlar kendileri ödeseydi

madem adetlerden ayrılıyorlar düğünü kredi çektirip ödetiyorlar o zaman da ben gider oğlumun evine yerleşirim kızlarda falan oturamam diye neden söylüyorlar
neden daha şimdiden bunun hesabı yapılıyor

Erkeğin de ailesi ile yaşadığını varsayarsak, ortalama 9 yıl, minimum aylık 1500 birikim yaptığını hesapladım
Nerden baksak 140 bin civarı birikimi olmalı, ee tabi böyle köklü ve zengin kız tarafı asgari ücret alan damada bakmaz
Nasıl yani bir o kAdar da babası veriyor ve hala düğün olamıyor mu?

Evet, bu da doğru

Evet, bu da doğru
burada altın isteyen düğün isteyen kızlara söylenmiyor mu bu laflar madem her şey adete göre olacak o zaman sende kocana hürmette kusur etmeyeceksin kaynanayla oturacaksın kendi ailene çok gidip gelmeyeceksin diye

ee bu defa bunu karşı taraf yapıyor o zaman madem bu kadar adet diye bir şey yoktur diyorlar o zaman onlarda yaşlanınca gider oğlumun evinde otururum diyemeler gidecekler ya bir huzurevine yerleşecekler yada kendi evlerinde kendilerine bakıcı tutacaklar geline baktırılmak istemek diye bir şey olmaz

Kiz tarafini cocuk kandirir gibi kandirmaya calismislar yapariz ederiz diye ama plan tutmamis cunku konu sahibi askimdan oluyorum yeter ki evlenelim samanlik seyran olur dememis, hani verdiginiz sozler diyor. Devir bol keseden atma devri degil daha once kiz evlendirmisler biliyorlar ne kadar masrafli bir is. Paramiz yok her seyi kendiniz yapacaksiniz deseler iki nisanli kafa kafaya verip bir seyler yapardi zaten herkes oyle yapiyor. Iyi gorunelim ama kesemizden bir sey de cikmasin diye cambazlik yaparken ip ayaklarina dolanmis.

Aynen öyle! yok ben bakmak zorunda değilim desende sen suçlu olursun birde.. valla benim evladım olsa kız olsun erkek olsun farketmez herşeyini ben yaparım cocugum sıkıntı çekmesin isterim.. bu dünyada başka kimim varki düşüncesi ile.. ileride bakma muhabbetiné gelince kimsenin elinede bakmam kendi başıma yaşar giderim..yeterki evladım mutlu olsun..

Tspit gibi tespit! konunun özeti bu..

bizim ailede böyle gördüğümden midir nedir hiç anlamıyorum insanların kızımın oğlunun evine gideyim bana baksınlar tavrına
rahmetli dedem evim der başka şey demezdi dayımlarda üst üste iki gün kaldığını bilmem bu nedir oğlum bana bakacak ben dulum 45 yaşında da olsam gider oğlumun evine yerleşirim tavırları falan

burada bir çok erkek ailesine hak verdim ama bu aile bunların dışında yapamayacağı şeylerin gösterişini yapan gelinle oturma heveslisi işine geldi mi modern işine geldi mi adetçi olan aileler tahammülüm yok

ha bu dediğim konu sahibi için de geçerli ama madem düğün altın istiyor her şey adete göre o zaman kaynana ve kayınbaba oğlunda kalır kızda kalma diye bir şey olmaz
yok her şeyi siz yaparsanız size bir laf söyleme hakları da kalmaz

Tamam da zaten nişanı kiz tarafı yapar?yok sa adam ne yapsın? buyuk dugun dedigin nedir? biz özellikle yemekli yapmadik dugunu cunku kati fazla para istiyordular.eşimde bende millet yemek icin geliyorsa gelmesin diye dusunduk uzaktan gelenlere zaten evde yemek verildi.3 4 saatlik eglence icin buyuklukten kasıt nedir? tamam nikah olmasın ama eglenceninde dozuna kacilmasina gerek yok.insanlari zor a sokmanin alemi yok? kredi cekilmesi gerekiliyorsa da cekilsin biz cektikte ölmedik? evlendinten sonra birlikte yasayacaklar birakta sıkıntıya ortak olsun bi zahmet ayni seyleri aileler de düsunur öyleyse. cocuklar eglencek evlencek diye niye aileler zahmete girsin gibi?

Ben erkek tarafının öyle atıp tutması sonunda konu sahibinin beklenti içine girdiğini düşünüyorum..aileSide aynen o şekilde. baştan belli etselerdi hava aticaklari yerde bizim durumumuz yok biz çok fazla birşey yapamayacagiz deseler di olay buralara gelmezdi..

Üzgünüm ama bana çok paragöz geldiniz, sürekli olarak "Paragöz değilim" diye vurgulamanız da aslında bunun kanıtı. Evet erkek tarafı verdiği bazı sözleri tutmamış olabilir ama siz evlilik yapıyor gibi değil de şirket kuruyor da ortağınızla anlaşmazlığa düşmüş gibi davranıyorsunuz. Tavırlarınız itici geldi bana. Ha erkek tarafı da şöyle hatalı, şimdiden nişanlınız da "Annem babamın benden beklentisi var" diyerek, onlara bakmanız gerektiğini dile getirmiş. O konuda güzel cevap vermişsiniz daha ortada fol yok yumurta yok ama sinir krizine de girmenize gerek yok.

isiniz gucunuz nedir

Valla ben ailenin art niyetli oldugunu dusunmuyorum yapamiyoruz daha altini yapariz deseler kabul gormezdi (biz koklu bir aileyiz babam dediki ne demek sen dulmusun nisanli ile konusma yazimlarindan bunu cikarttim) bence bazi seylerden ayildilar inceldigi yerden kopsun diye bakiyorlar nisanlininda once sut liman sonra anama babama bakarmisin kurcalamalari bundan gibi hakkinda hayirlisi
İki tarafta haksiz ama oglanin aileside kapagi atalim dusuncesinde degil oglanin hatrina bise demiyolar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…