• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çile çekeceğimi düşünmek beni üzüyor

eftelya86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
64
6
98
38
Burdur
merhaba arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var 5 aydır nişanlıyım ve 45 gün sonra ALLAH izin verirse evleniyorum büyük bi kayınvalide sorunum var nişanlımlada kendi içimdede çözemediğim ilk başlarda nişan olmadan önce sürekli arayıp nişanı yapalım bi an evvel eşyaları almaya başlayalım diyordu bende erken olmasına rağmen tamam dedim ve nişanlandık ama artık dişini göstermeye başladı o başka bi şehirde ben başka bi şehirde ama yakınız sürekli arıyorum annecim ne zaman geliceksin diye keyfim ne zaman olursa diye sürekli dalga geçer gibi konuşuyo aşırı ben bildimci ve otoriter bi kadın çok cahil ama maşallah her konudada bi bilgisi var herkes yaşadıklarından bu kadar katı olduğnu söylüyor ama ben kabul edemiyorum eşi 8 sene önce vefat etmiş oğulları küçükmüş birsürüde borçlar varmış tek başına mücadele etmiş bi süre sonrada oğulları kazanıp getirmişler eve hayat onu iyice acımasızlaştırmış ama ben iyi niyet ve sevgi gösterirken saygıda kusur etmezken bana bu şekilde ters davranmasına ve sert müdahalelerde bulunmasına dayanamıyorum dediğim gibi geçenlerde bana demeden gelmiş haberim yok tesadüfen aradım bende bizzat kendi yeğenine ziyarete gidiyorum sözüm var 1 hafta önceden el diil yani gitiğim aradım anne napıyon dedim geldiğni söyledi akşama bi programımız varmı dedim yok hastaneye dedeni ziyarete gidicez dedi tmm dedim kpattım ve yeğenine oturmaya gittim akşamüzeriydi zaten akşam aradı benim geldiğmi bile bile nasıl gidersin bende sana ve ailene uğramadan gidicem vs vs birsürü laf söleyip yüzüme kapattı şok oldum neyse apar topar geldim suçum olmadığı halde gönlünü aldım ama bunda düğün yapıyorum diye ne bi heves var ne bişey arayıp kızım eksiğin varmı demiyo gelinliğe bakmaya gidiyoruz gelip ilgilenmiyo bile gelinlikçideki abla tyze çok şanslısın gelinin hep seni düşünüyo hyallerini hep rafa kaldırmış hep en ucuzuna gidiyo kıymetini bil bu devirde bölesini bulamazsın dedi verdiği cvp ee düşünmek zorunda mecbur bi ucuda onlara dokunaacak böle bi cvp yok babama git konuş yeter hiçbişey istemediğimizden hep sustuğumuzdan böle oldu dedim babamada demişki ben hiçbir borcun altına imza atmıcam oğlana attırcam benim gittiğim yoldan gitmezlerse borçlar onlara kalır bende zaten evliliği düşünüyorum konuşmalara bakarmısınız son olarak dün beni aradı bende aynı şehirde olan abimlerin ordan uygun olduğu için bi ev baktım netten beni arayıp ordan baktığın evleri arka plana alıyosun halanların ordan ev buldum ben cahilim benim gidip gelebileceğim yerlerden ev bakılcak benim yolumdan gidilcek çok fazla konuşma bu konu burda kapandı hadi iyi akşamlar diyip yüzüme kapattı öldüm sinirimden mahvoldum bugüne kadar hiçbir saygısızlığım olmadı ama giderek tabiri caizse azıyo günden güne emri vaki yapıp suratıma tlfn kapatmalar falan babamda nişanlımı aradı bak oğlum annen böle böle yapıyo sürekli ben size köle vermiyorum hergün benim evladım gözümün önünde ağlayıp duruyo ben bile kız babasıyken hiçbir işinize karışmıyorum onunda karışmaması lazım ben konuşuram kötü olcak otur annenle bi konuş dedi garibim atsa atamaz anası bende böle bişey zaten talep etmem ama işimiz gerçekten zor bugün konuşucaklar bakalım artık hakkımızda hayırlısı çok az zamanım kaldı nolur bana akıl verin ne karar almam gerektiğini inanın bilmiyorum baba evindeki huzuru bırakıp çile çekiceğimi düşünmek beni mahvediyo belkide herşey düzene giricek bilmiyorum ama nişanlımada güvenemiyorum şöyleki anneleri onları babasız büyüttüğü için oda bunu kullandığı için yeri geldiği zaman ona kıyamayıp beni ezdirir die korkuyorum nolur yardım edin uzun oldu kusurA bakmayın boğuluyorum :(

canım anladığım kadarıyla kaynanan çekilir bi kadın değil evlendiğin zaman düzelir mi yoksa böyle mi devam eder bilemem ama böyle devam edersede senin evliliğin pek fazla yürümez gibi geliyor

nisanlin da suc demicem, niye susuyor diye sormayacagim.
Kaynanasi yüzünden yuvasi yikilan bayan olarak sana tek tavsiyem: Ayril.
Düzelir fln deme, asla düzelmez hatta daha da kötü olur.
Inan cok pisman olursun, bosanmak cok daha zor.

cnm tüm iyi niyetli çabalarını elinin tersiyle itmiş bu kadın,
ve şimdiden sana otorite kuruyor,baskı yapıyor..
ilerde böyle olursa çekemem diyosan elini beline koy bana bak ya bana iyi niyetli davran ve evladın gibi gör,
yada anladığın dilden konuşurum de..
korkma bunu söyle,yoksa daha vahim olur sonun..
ha ama dersenki ne olursa olsun çekerim ben bunu,yeterki evliliğime bişe olmasın,
ozamanda sesini çıkarma alttan al,düğünden sonra o senin canına okumaya devam eder..
ağır cümleler olarak düşünme,tamamen iyi niyetli yazdım bunları..
ilerde üzülmeni istemem..
babamız bile bize kıyıp şurdan kalk buraya otur diyemezken,
elin oğlunun annesi ne hakla bizi ağlatır ki..

Sen saygıda kusur etmediğin ve sürekli sustuğun için kaynananızda ipleri gittikçe eline almaya başlamış bir kere ev senin istediğin yerden tutulmalı sen oturucaksın sonuçta bu konuda taviz verme kesinlikle.. Bu akşam bekle nişanlın annesi ile konuşup onu uyarıcakmı pek oralı olmazsa sende dişini göster biraz yoksa evlendikten sonrada bu böyle gider. Burda çok konu okuduk düzelir diye bekliyor bayanlarımız ama evlendikten sonra eşler daha bir anneci oluyor olan yine bizim gariban kızlarımıza oluyor. Şimdiden önlemini almanı şiddetle tavsiye ederim...

Nasıl bır kaynanaymıs bole kafasında var heralde bıraz normal bır ınsan boyle davranmaz cunku canım ya kaynananı boyle kabul etcen takmıcan yada ayrılcan ben ben cok kaynana yuzunden bıten evlılık okudum burada allah yardımcın olsun canım

Nişan Nedir;
Nişan, evlilik öncesi evliliğe hazırlık döneminin adıdır Nişanlılık dönemi, evlenecek kişilerin ve ailelerin birbirlerini tanımalarını sağlar Nişanlanma, memleketimizde yaygın bir âdet olduğu gibi, dinimizde de yeri olan bir husustur Nitekim Peygamberimiz, Hz Âişe ile üç sene kadar nişanlı kaldıktan sonra evlenmişlerdir Böylece, nişan aynı zamanda bir sünnet sayılmaktadır (Müslim, Nikâh, 69) Dinimizde evleneceklerin nikâhtan önce birbirlerini görmesi ve tanıması için nişanlılık devresi caiz görülmüştür Çünkü iki insanın bir araya gelip mutlu bir evlilik hayatı kurabilmeleri için birbirlerini iyi tanımaları şarttır Bunun için önce sağlıklı bir nişanlılık dönemi yaşanması uygun görülmüştür.

Sağlıklı değilse nişanlılık dönemi ayrılmakta nişanlanmak kadar doğal birşeydir.

KK da yazan nişanlı kızlarımızın çoğu nişanlandıysa muhakkak evlenmesi gerektiği kanısında nedense. Belki birazda mahalle baskısındanda korkuyor olabilirler ama hayatlarını mahvetmekten iyidir.

Hakkımızdan hayırlısı buğün oturup konşacaklar demişsiniz ama ben pek hayır göremiyorumm. Daha vaktiniz var çok iyi düşünün derim ben şimdiden sizi böyle aşağılayıcı tavırlar takınıyorsa ilerisi tahmin bile etmek istemiyorum...
Aneniz babanız bile bu yaşınıza kadar böyle davranmamışken o kim OLAA !!!!!!!!!!

sanırım nişanlın seni korumuyor nasıl tanıştınız sevgin ne boyutta bilmiyorum ama yol yakınken nişanı at bölesi seni evlenincede mafeder yazık yaa ne biçim kadınmış. ikinci yolda nişanlınla iyce konuş sinirden hemen at dedim nişanı ama tabi önce bi şans ver allah yardımcın olsun en doğru kararı ver cnm bugünün yarınlarıda var

ÇEKİLECEK GİBİ DEĞİL.
nasıl yüzüne telefon kapatabiliyor, nasıl benım dediğim olacak tavırlarında.
bence elini beline koyma zamanı geldide geçiyor yoksa çok başın ağrır.
evlenince ilerde sakın düzelir deme daha kötüye gider.
tavrını koymassan hayatı sana zindan eder...
gerçi koysan bile yapacagını yine yapıyolar..:63:

canım sana tek tavsiyem kk da eşim ve eşimin ailesi bölümünde kaynanası yüzünden sorun yaşayan, hayata küsen, boşanan ya da boşanmanın eşiğinde olan bayanların hikayelerini oku,çoğu nişanlılık dönemini de anlatıyor zaten. kendine pay biç

senin yerinde olsam böyle kaynanaya bir iğne bile aldırmaz her seyi kocamla çalısarak edinirdim...
sonrada bayramdan bayrama ziyaret ederdim :68:

Son düzenleme:
nişanlınızın sizi koruyup kolladığını düşünmüyorum. evlendikten sonra k.valide tabanlı problemler daha da çok artacaktır. yol yakınken kararınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim bir.

ikincisi, türkçemizde noktalama işareti denen bir güzel dilbilgisi olayı var. gönül rahatlığı ile kullanıp yazılarınızın kolay okunabilirliği sağlayabilirsiniz..

nişanlını dene,istediğin evi tuttur.
annesinin isteklerine göre hareket ediyorsa yol yakınken bırak gitsin.
çok başını ağrıtır bu kadın senin,
Allah kurtarsın diyorum...:96:

muhtemelen nişanlın arada kalacak ve annesinin tarafında olmak isteyecek. bir süre sonrada iki tarafı idare etmekten sıkılacak ve evinizde huzursuzluklar başlayacak.
yok yakınken vazgeç..
Allah yardımcı olsun..

ne yaparsan yap, nişanlın da ne derse desin bu cahil kadın size hayatı zindan edecek.
burdaki konulara bi gözat bence de.
kesinlikle ciddi bi şekilde ayrılmayı düşün derim.
"herkes ayrıl dedi ama ben dinlemedim şimdi boşanıyorum" diye bi başlık açmanı istemem

Canım çok zor ya böyle bi' insanla. Nişanlılığınızda bunları yapan evlendiğinde neler yapar kim bilir.
Nişanlın da belli ki ağırlığını koyan, seni savunan biri değil.
Kendini düşünmüyorsan aileni düşün.
Onlar bu kadar üstüne düşüp seni rahat ettirirken, sen eziyet çekeceğin bi' yere kendi ayaklarınla gideceksin.
Zor valla.

tipik otoriter, baskıcı, istediğini yaptıran tarzda biri müstakbel kayınvalideniz. böyle insanlarla anlaşmanın en iyi yolu, konuştuklarında birşeyler istediklerinde he he deyip geçmek ve sonra kendi bildiğini yapmak yine. ha arada da ağırlığını koyacaksın tabi. mesela niye en ucuz gelinliği beğeniyorsun ki? yaptığın yanlış bir kere. istediğini almalısın. madem o gün ve gelinlik önemli senin için onları değil kendini düşün ve içine sinen bir gelinlik al. bu en basitinden bir örnek...

daha şimdiden kayınvalidenin gözüne girecen diye kendinden bu kadar taviz verirsen zamanla çok pişman olursun. sana tavsiyem nişanlın seni korusun evet bunu zaten yapması gerek ama sen de ağırlığını koy. sana istediğini söylemesi telefonu yüzüne kapatması ne demek? bir daha böyle yaparsa söyle nişanlına özür dilemezse konuşmam. böylece biraz burnu havadan iner. sakın alttan alma. alttan alınacak şeyler var, alınmayacak şeyler var. sınırlarını koru. yoksa ilerde çok ezer seni Allah korusun...

Back