Çıldırtan sözler...

Eşim de ben de memleketlerimizden uzaktayız. akraba olarak kimse yok burda.
Ama ordan beri yetişmiyorlar mı sinir oluyorum. :47:
Aman çocuğa iyi bakın haaa. Bu ne demek ya. Yok biz çocuğumuza iyi bakmıyoruz. acıkınca doyurmuyoruz, pis bezlerin içinde yatırıyor, soğukta uyutuyoruz diyesim geliyor.
Hatta geçen biri sen iyi bakıyorsun gözümüz arkada değil diyor. Dandik şey. sanki çocuk benim değil de onun. Annesiyim ben onun, herkesten en iyi ben bakacağım tabi ki.

ben etrafımdaki herkese eşe dosta akrabaya annem hariç cok pis tavır koydum, bir de beddua ettim :52: akıl vermeye calıştıkca da bozdum attım yeri geldi çok fena bağırdım öyle herkesin kucağına da vermedim en son kaynanayla da küstüm ve sorunlar bitti....:52::52::52:

Eşim de ben de memleketlerimizden uzaktayız. akraba olarak kimse yok burda.
Ama ordan beri yetişmiyorlar mı sinir oluyorum. :47:
Aman çocuğa iyi bakın haaa. Bu ne demek ya. Yok biz çocuğumuza iyi bakmıyoruz. acıkınca doyurmuyoruz, pis bezlerin içinde yatırıyor, soğukta uyutuyoruz diyesim geliyor.
Hatta geçen biri sen iyi bakıyorsun gözümüz arkada değil diyor. Dandik şey. sanki çocuk benim değil de onun. Annesiyim ben onun, herkesten en iyi ben bakacağım tabi ki.

bu lafa bnde sınır olmuştum annemle doğumdan snra eve geldık kaynanamlar gderken ıyı bakın cocuğumuza demezmı sanki bız onların cocuguna emanet bakıyoruz saflara bakk len bu benım çocuğum sıze ne oluyo gozu arkada kalmıcakmış sankı onun cocuğu annem bıle sınırlenmıştı:47::20:

oooh ben de de ço0k inciler var bu konuda.
bir kere kv.nin fix lafı bu çocuk çok zayıf.kilosu normalin üst sınırında olmasına rağmen.
ve herkesin çocuğu benimkinden daha toplu maşallah.
etrafa da döner zayıf ya kıyafeti çok da ondan şişman görünüyor.:1:
hele annemin dediği laf şimdi lohusayken ennemde k.v.dem de sütümün az olmasını şiddetle arzu ediyorlardı.halbuki akşamdan sabaha pijamam komple ıslanırdı sütten
ve bomba bu sefer annem ne dedi ASLINDA SÜTÜN FAZLA DEĞİL MEMENİN AĞZI GEVŞEK ONDAN AKIYOR.
YUH YA YUH.

işte buna koptum :)))

bende bu konuda dertliyim düşününkü bebeğim 7 aylık ve 5 aylık olana kadar kayınvalideyle zaten aynı evdeydik

bana hayatı zehir etti sanki bu çocuğun annesi başkasıymışta ben üvey annesiymişim gibi davrandı beni annesi olarak kabul edemedi

hatta bir gün emzirip yarım saat bırakıp dışarı çıktık oğlum arkadan çok ağlamış apar topar eve geldik aç bu aç diyor bebekte emmiyor bile düşünün eşimde annesini istiyordur onu aramıştır dedi bunun üzerine 40 kere yok ağlamazda çok açtı ona ağladı deyip durdu

bir yere gideriz benden çok düşünür korur

sürekli altını açtınmı karnı açmı emzirdinmi emzir en sonunda ben bu çocuğun bakıcısı değil annesiyim gerekeni zamanında yaparım siz bunları düşünmeyin keyfinize bakın dedim

hatta bir keresinde bebek büyüdüğünde hayırı öğrensin her ağladığında istediğini yapmayalım yoksa şımarık olur dedim bunu dedim diye allahım ne olaylar çıkarttı

lohusa lohusa beni o kadar ağlattıki sorsan torun sever torununu seven insan o çocuğun içeceği sütün kesilmesini isemez öyle üzdü beni

6 ay kayınvalideme rağmen emzirdim bebek her ay 1-1.5 kilo alıyordu yok sütüm yetmiyormuş azmış kalitesi yokmuş dr bile inanılmaz bir anne sütün var dedi resmen kadınla süt mücadelesi verdim dr a sürekli emmek istiyor de diye bana akıl veriyor dr da cahil ya doymuyordur diyecek oysaki kolikten öyleymiş

şimdi işe başladım bebeğime o bakıyor ek besinlerede başladı oğlumda çok sık uyanıyor geceleri hala bana sütün yetmiyor geceleri biberon ver diyor 2 gündür

hatta dün gece iyi uyududa burda çok yedi karnı doydu ondandır demezmi allahım sabır ver

çocuk biraz mızmızlanır hemen fitil ilaç verdirme derdinme

benimde annem var niye benim hayatıma müdahele etmiyor niye çocuğuma karışmıyor ama kayınvalidem sanki kendisi annesiymiş gibi davranıyor

şu 5 ayda bana öyle çok şey yaşattıki boşanmayı bile düşündüm evimizi ayırdıkta rahat ettim ama hala akşamları bebeği alırken söyleyeceklerini söylüyor

ve 2. bebek benim için çok riskli hayatına mal olur dediği halde dr kadın bana ısrarla 2. ne zaman yapacaksın deyip duruyor

bende bu konuda dertliyim düşününkü bebeğim 7 aylık ve 5 aylık olana kadar kayınvalideyle zaten aynı evdeydik

bana hayatı zehir etti sanki bu çocuğun annesi başkasıymışta ben üvey annesiymişim gibi davrandı beni annesi olarak kabul edemedi

hatta bir gün emzirip yarım saat bırakıp dışarı çıktık oğlum arkadan çok ağlamış apar topar eve geldik aç bu aç diyor bebekte emmiyor bile düşünün eşimde annesini istiyordur onu aramıştır dedi bunun üzerine 40 kere yok ağlamazda çok açtı ona ağladı deyip durdu

bir yere gideriz benden çok düşünür korur

sürekli altını açtınmı karnı açmı emzirdinmi emzir en sonunda ben bu çocuğun bakıcısı değil annesiyim gerekeni zamanında yaparım siz bunları düşünmeyin keyfinize bakın dedim

hatta bir keresinde bebek büyüdüğünde hayırı öğrensin her ağladığında istediğini yapmayalım yoksa şımarık olur dedim bunu dedim diye allahım ne olaylar çıkarttı

lohusa lohusa beni o kadar ağlattıki sorsan torun sever torununu seven insan o çocuğun içeceği sütün kesilmesini isemez öyle üzdü beni

6 ay kayınvalideme rağmen emzirdim bebek her ay 1-1.5 kilo alıyordu yok sütüm yetmiyormuş azmış kalitesi yokmuş dr bile inanılmaz bir anne sütün var dedi resmen kadınla süt mücadelesi verdim dr a sürekli emmek istiyor de diye bana akıl veriyor dr da cahil ya doymuyordur diyecek oysaki kolikten öyleymiş

şimdi işe başladım bebeğime o bakıyor ek besinlerede başladı oğlumda çok sık uyanıyor geceleri hala bana sütün yetmiyor geceleri biberon ver diyor 2 gündür

hatta dün gece iyi uyududa burda çok yedi karnı doydu ondandır demezmi allahım sabır ver

çocuk biraz mızmızlanır hemen fitil ilaç verdirme derdinme

benimde annem var niye benim hayatıma müdahele etmiyor niye çocuğuma karışmıyor ama kayınvalidem sanki kendisi annesiymiş gibi davranıyor

şu 5 ayda bana öyle çok şey yaşattıki boşanmayı bile düşündüm evimizi ayırdıkta rahat ettim ama hala akşamları bebeği alırken söyleyeceklerini söylüyor

ve 2. bebek benim için çok riskli hayatına mal olur dediği halde dr kadın bana ısrarla 2. ne zaman yapacaksın deyip duruyor

anlamadın mı kadın tez vakitte senden kurtulma derdinde.. hemen ikinciyi yapta çocuklar ona kalsın. :47: hepsi ilginç insanlar bunların.. ben topuna bunak demek istiyorum bunların...

bu süt mevzusu gerçekten çok canımı sıkıyor. geçenlerde eşim kayınvalideme sırf beni rahatbıraksın diye, psikolojisi çok bozuldu bu süt mevzunu açmayın artık dedi.. artık konuyu açmıyor ama her yemekten sonra gözlerini kocaman kocaman açarak "doymadın sen bak şundan da al bunu da ye buzlukta şundan vardı" deyip duruyor.. eskiden "kızım ye hiç bişey yemedin çocuğun boğazından iki lokma bişi geçsin" derdi elime bişiler tutuşturmaya çalışırdı.. bu da bişeydir diyorum sadece...
geçenlerde bi tanıdığımız geldi hemde yaşlı bir adamcağız ne dese beğenirsin "bulgur pilavının randımanı çok oluyormuş" kendimi çok zor tuttum yahu ben inek miyim dememek için ama yaşlılığına verdim sustum :26:

evet genelde gelinler süt anne, taşıyıcı anne olarak görülür.bi o kadar da emzirmemizi istemezler.sütün yok, yetmiyor, çocuk aç, mama ver, tamam çok emdi yeter vs vs...
torun olunca arızaya bağlıyorlar ne yazık ki.bunu psikologlara danışmak lazım aslında.neden böyle yapıyorlar nasıl bir tavır takınmalıyız uzmana sormak lazım. bu seferki doğumumda eğer çok daraltırsa gidicem bir uzmana.ama tecrübeliyim artık susabileceğimi zannetmiyorum.içime atmıycam.
bizimkinin taze incileri:)daha bebeğim doğmadı bu arada:)
oğlum kış doğumlu.bu bebeğim yaza doğacak.haliyle mevsim kıyafetlere uymuyor.hala kıyafet almamam konusunda bir önyargı var kafasında.oğluma aldıklarım da fazla değildi diğerleri de ordan burdan 3.-4. el giyim yani.neyse işte, bu seferki taze incimiz eee keseriz kıyafetin kollarını bacaklarını al sana yazlık.arada böyle lafları duyunca gırt diye sıkasım geliyor boğazını.e şimdi ne desek ne yapsak hakediyorlar açıkçası:47:

inek muamelesi yapılması benimde çok gücüme gidiyor sanki yavrumun sadece süt annesiymişim gibi :57: birde niye ağladı, emdi mi, memeyi kendi mi bıraktı (sanki yavrumun ağzından memeyi çekip alıyormuşum gibi :47: ) oğlum ağlarken susturmaya çalışacağınıza verin bana ben annesiyim kucağıma gelince otomatikman susuyor zaten :36: birde onun kucağındayken oğlumu almak istiyorum emzircen mi diyor :35: emzirmeden kucağıma vermiyor yavrumu yani eline geçince :52:

aaaa bnmkıde oyle emzceğim zamn alabılıyorum sadece yoksa vermıyor gcık oluyorum
bıde cakcuk öpüp duruyolar yanı resmen yalıyolar duzgun opseler ne ala çocuğumun yuzu sıvılce doldu
kaynanam oğlum bendeyken kendı almıyo ama kocasna al gezdr gt sev aa bak senı ıstıyo dıyıp duruyo snr oluyorumyanı çocuk bnde durmasndakımde durursa dursun

aynen öyle aynenn öpmelerine sinir oluyorum ben koklamaya bile kıyamazken :20: bütün kaynanaların genetik yapısı aynı heralde :9:

burda kendimi buluyorum ya kimseye anlatamadıklarımı anlatıyorum içimi döküyorum rahatlıyorum biraz olsun :8:

hep benzer laflar sanırım.

bebeğim doğdu gözünde kızarıklık var kılcal damarları gözüküyomuş doktor dedi
kaynanam: hamileyken canın bişey istemiş bak ondan olmuşmuş.
bebeğe vitamin vermiyosun bak ağzı yara oldu yara falan olmamaış kendi ağız yapısı
sütün mü yetmiyo niye ağlıyo bu ama 1 kilo almış anne bu ay yetmese alır mı cevap bilmem ki:37: çorba yedirecem de rahatlasın
az yemek yiyosun bak gördün mü sütün azalıyo:37: sanki meme içine girip bakıyo kadın yaa
aa bebeği sallamaya mı alıştırdınız siz:27: biz psikopatız zaten çocuk duruyo ama öylesine sallıyoz dime
ama herşeye rağmen kuzucukum sağlıklı ya o bana yeter:69:

bayrmda eşimin teyzesıne gttık çocuğumu aldı kucağına seveym dıye oturdulacocukla mutfağa gttm bı geldim bı kaşık çay içirmişş neymiş canı cekermışş kendıme nasıl hakım oldum hala anlmış değilim ölduresm gelmştı ordaa...bana srmadan ne hakla dıyee

benim annem o olayı hep yapıyor.anneme gitmeye tırsıyorum çay süt.emziğii batır ver.zaten alıyor emziği bala batırıyor bide.diyincede karışma diyo.tınlamıyo bile.kaynanam karışmaz.iyi bakın der sadece.ben kötü bakıcakmışım gibi

en sinir olduğum ben kızıma mama yaparken bunu gören kayınvalidemin bana
kızım çocuğa mama yap aç demesi uyuz oluyorum ya..
yada altını almak için elimde bezle içeri girerken
kızım altını al demesi...
uyuz oluyorum uyuz...

:60::60::60: aynenn banada kaynanam çok der böyle.

Ben de her kayın validemlere gittiğimde sevgili kaynanacığım oğluma ''Bu çocuk zayıflamış!'' demesi. beni sinir ediyor -du- eskiden ama şimdi alıştım.
''Bu çocuk çok zayıflamış'', ''Boynu kopacak'', kızım doğduktan sonra da ona başladı.
''Çocuklar çok zayıflamış'' ...
Oğlum 5 yaşında 21 kilo, iri ve uzun boyludur.
Çocuk her babaanneye gittiğimizde sanki biraz daha zayıflamış(!)
Mübarek 5 yıldır hiç büyümedi. Hep zayıfladı, şimdiye erimesi gerekiyordu ama :60:

ben etrafımdaki herkese eşe dosta akrabaya annem hariç cok pis tavır koydum, bir de beddua ettim :52: akıl vermeye calıştıkca da bozdum attım yeri geldi çok fena bağırdım öyle herkesin kucağına da vermedim en son kaynanayla da küstüm ve sorunlar bitti....:52::52::52:
keşke bende koyabilsem :S
aaaa bnmkıde oyle emzceğim zamn alabılıyorum sadece yoksa vermıyor gcık oluyorum
bıde cakcuk öpüp duruyolar yanı resmen yalıyolar duzgun opseler ne ala çocuğumun yuzu sıvılce doldu
kaynanam oğlum bendeyken kendı almıyo ama kocasna al gezdr gt sev aa bak senı ıstıyo dıyıp duruyo snr oluyorumyanı çocuk bnde durmasndakımde durursa dursun

kayınvalidem eve geldimi bende anca emzirirken alailiyorum. senin kolun dinlensin diyip hiç vermiyorlar :S

Sizin yazdıklarınızı okurken ileride yaşayacaklarımı görüyorum :47:
Benim kaynanam şimdiden zayıflığıma takmış durumda hele çocuğum olduğunda nelere takar düşünemiyorum:52:
Zaten bebek yapmıyorum diye de sinir oluyor anlamıyorum sanki onları torun sahibi yapmak için evlendik:36:

Sizin yazdıklarınızı okurken ileride yaşayacaklarımı görüyorum :47:
Benim kaynanam şimdiden zayıflığıma takmış durumda hele çocuğum olduğunda nelere takar düşünemiyorum:52:
Zaten bebek yapmıyorum diye de sinir oluyor anlamıyorum sanki onları torun sahibi yapmak için evlendik:36:

Kimseyi üzme, kendini de üzdürme.
Boşver. Alış gitsin, herşeyi takma kafaya.

Ben de her kayın validemlere gittiğimde sevgili kaynanacığım oğluma ''Bu çocuk zayıflamış!'' demesi. beni sinir ediyor -du- eskiden ama şimdi alıştım.
''Bu çocuk çok zayıflamış'', ''Boynu kopacak'', kızım doğduktan sonra da ona başladı.
''Çocuklar çok zayıflamış'' ...
Oğlum 5 yaşında 21 kilo, iri ve uzun boyludur.
Çocuk her babaanneye gittiğimizde sanki biraz daha zayıflamış(!)
Mübarek 5 yıldır hiç büyümedi. Hep zayıfladı, şimdiye erimesi gerekiyordu ama :60:

anaaaaaaaaaaaaa :52:senin kayınvalıdecin benim 6yasındaki kızımı görse olur heralde 16kılo:53:maşşallah ogluna:nazar:

Back