Çıldırtan sözler...

ay çok güldüm kızlar size.aynı şyler bende yaşadım çok uyuz oluyor insan

ben direk iki olay anlatcam size.arkadaşım var birtane kaynana gibidir kendisi (severim ama )
bunla alışveriş merkezine gittik kızım 3 aylık falan sütüm kesilmek üzere ama bilmiyor söylemedim onun çöenesini dinlemim diye arada emiyor bebişim az da olsa o zaman.neyse emzirme odasıan gittim emzirdim tabi orda bir sürü kadın var.arkadan buda geldi bir kadının bebegi emmiyor , istmeiyor çoçuk arkadşaım kadına diyo emzir annesi,kadın diyo emmiyor,olsun emzir annesi diyo.bu diyolog böyle beş kez falan tekrar etti.o an arkadaşımı ben boğcaktım bana karıştın yetmiyor bide milletemi dadandın diye

neyse sonra dolaşamaya başladık ben kızıma çok fazla eldiven takmadım.oyuncaklarını faan tutması için el hareketleri için.. ama tırnaklarını çok sık kesmeme ragmen uzuyordu.o günde çoçugum kendini çizmiş , tırnakalrıda çok az uzun..aman bu onu gördü yemni ederim bnei vicdan azabına soktu.tam on kez abartısız eşimde var onun eşide.duruyor duruyor annesi bunun tırnakları uzun keşke tırnak çakısı getirseydin ay çizmiş kendisini.depresyona gircektim niye kesmedim diye..ki 2 gün olmuştu.tam on kez suratını çizmiş bu dedi.diycektim anladık çizmiş her çizmiş dedinde ayrı bir zevkmi alıyon nedir ya.o gün çıldırtmıştı beni:27:

bir incide annemden anlatım.doğumdna çıktım doğumda 23 kilo almıştım.doğumdan sonra 6 kilo gitti.neyse 67 kiloyum ama sezeryanın 2.günü annem bana bakıyor böle üzüerek ay ne olcak snein bu halin koca karı gibisin.benim gibi iki varsın ki kendi 80 kilo :52:artık kendini nerde görüyorsa.doğumdan sonra acaip moralimi bozan insan annemdi.eşim bile yok ya abartıyor annen derdi..buna benzer bide yengem vardı o da zayıflamaya başladım baya verdim herkez diyo aa ne kadarzayıflamışsın yengme diyo yok sen hala 67 sin hatta diyo fazlasındır :27: zayıfladıkdan sonra annem sen çok zayıfladın hastamısın ne .dokora git niye zayıflamışsın sor.zayıfladımda kızlar igne iplige dönmedim 58 kiloyum daha var 8 kilo yani :27::27:

sorunlu bir çevrem var :66::66:

ben direk iki olay anlatcam size.arkadaşım var birtane kaynana gibidir kendisi (severim ama )
bunla alışveriş merkezine gittik kızım 3 aylık falan sütüm kesilmek üzere ama bilmiyor söylemedim onun çöenesini dinlemim diye arada emiyor bebişim az da olsa o zaman.neyse emzirme odasıan gittim emzirdim tabi orda bir sürü kadın var.arkadan buda geldi bir kadının bebegi emmiyor , istmeiyor çoçuk arkadşaım kadına diyo emzir annesi,kadın diyo emmiyor,olsun emzir annesi diyo.bu diyolog böyle beş kez falan tekrar etti.o an arkadaşımı ben boğcaktım bana karıştın yetmiyor bide milletemi dadandın diye

neyse sonra dolaşamaya başladık ben kızıma çok fazla eldiven takmadım.oyuncaklarını faan tutması için el hareketleri için.. ama tırnaklarını çok sık kesmeme ragmen uzuyordu.o günde çoçugum kendini çizmiş , tırnakalrıda çok az uzun..aman bu onu gördü yemni ederim bnei vicdan azabına soktu.tam on kez abartısız eşimde var onun eşide.duruyor duruyor annesi bunun tırnakları uzun keşke tırnak çakısı getirseydin ay çizmiş kendisini.depresyona gircektim niye kesmedim diye..ki 2 gün olmuştu.tam on kez suratını çizmiş bu dedi.diycektim anladık çizmiş her çizmiş dedinde ayrı bir zevkmi alıyon nedir ya.o gün çıldırtmıştı beni:27:

bir incide annemden anlatım.doğumdna çıktım doğumda 23 kilo almıştım.doğumdan sonra 6 kilo gitti.neyse 67 kiloyum ama sezeryanın 2.günü annem bana bakıyor böle üzüerek ay ne olcak snein bu halin koca karı gibisin.benim gibi iki varsın ki kendi 80 kilo :52:artık kendini nerde görüyorsa.doğumdan sonra acaip moralimi bozan insan annemdi.eşim bile yok ya abartıyor annen derdi..buna benzer bide yengem vardı o da zayıflamaya başladım baya verdim herkez diyo aa ne kadarzayıflamışsın yengme diyo yok sen hala 67 sin hatta diyo fazlasındır :27: zayıfladıkdan sonra annem sen çok zayıfladın hastamısın ne .dokora git niye zayıflamışsın sor.zayıfladımda kızlar igne iplige dönmedim 58 kiloyum daha var 8 kilo yani :27::27:

bu kılo seyı bneım annemdede var aaa çok yemekızım daha bu yaşta dana gıbı oldun bıan önce zayfla falan der hep..
bıde en cokannemın bı huyuna sınır oluyorum herşeye bışey olmaz dıyo anne cocuğun burası böle tek cevap BİŞEY OLMAZ olsunn ne var falan der baskada bışe demezz..bazende cok abartrr bnden daha pimpiriklidrr..ayy yarabbım bızdemı böle olcass yaa:18:

bu kılo seyı bneım annemdede var aaa çok yemekızım daha bu yaşta dana gıbı oldun bıan önce zayfla falan der hep..
bıde en cokannemın bı huyuna sınır oluyorum herşeye bışey olmaz dıyo anne cocuğun burası böle tek cevap BİŞEY OLMAZ olsunn ne var falan der baskada bışe demezz..bazende cok abartrr bnden daha pimpiriklidrr..ayy yarabbım bızdemı böle olcass yaa:18:
aynı benim annem canım.bana diyo çoçugu ne olsa doktora götürmeyin biraz ağlasa bebek neyi var doktora götürelim der.veya kilo almıyor kızım doktora zaten gidiyorum.daha ii doktor bulalım niye bu çoçuk böyle der.psikolojimi bozcakk

ay olmayalım ya.tam fena olurum annem gibi olursam tam kaynana

:9:ilerde bızede snır olcaklar gecen arkadasmA gttm yenı doğum yaptı bana soru sordukça anlatıom bı baktım kızcağıza habıre bışeyler söyluyorm kç yıllık anne gbı snra durdum guldum kendıme ayy su halıme bak dedım sen sordukça bn anlatıom yaa kaynana gbı

ay çok güldüm canım ya.henüz elime öyle yeni doğurmuş anne geçmedi.geçse heralde bende yaparım aynını :D ama biz tecrübelerimizi paylaşıyoruz.akıl vermeyiz heralde :D ben her gördüme emzir annesi dicem 2 dakka aralıklarla arkadşaımı örnek alcam bu konuda :P

bende şimdiden yemek yerken bebeğinde canı istemiştir onunda ağzına azıcık ver diyenlere sinir oluyorum geçen kızım 2 aylıken bir yemeğe davetliydik yemektede lahmacun vardı kendi teyzem illa bebeğinde canı istemiştir diye biraz tattır diye tutturdu inanamyorum onun lahmacun olduğunu bebek nasıl anlasın başka birşey olsa hadi neyse çorba felan gibi 2 aylık bebeğe lahmacun yedirecekmişim
şahsen bn hiç kimsenin sözünü dinlemiyorum sadece kendi mantığıma uygun şeyleri yaparım o kadar :42::46:

arkadaşın hoşmuş
amaaa annen daha bi hoşmuş yanii:53:
kilo mevzusu zaten yeterince sinir bozucu bir de böyle konuşulunca insan kötü hisseder tabii.

bende şimdiden yemek yerken bebeğinde canı istemiştir onunda ağzına azıcık ver diyenlere sinir oluyorum geçen kızım 2 aylıken bir yemeğe davetliydik yemektede lahmacun vardı kendi teyzem illa bebeğinde canı istemiştir diye biraz tattır diye tutturdu inanamyorum onun lahmacun olduğunu bebek nasıl anlasın başka birşey olsa hadi neyse çorba felan gibi 2 aylık bebeğe lahmacun yedirecekmişim
şahsen bn hiç kimsenin sözünü dinlemiyorum sadece kendi mantığıma uygun şeyleri yaparım o kadar :42::46:

bayrmda eşimin teyzesıne gttık çocuğumu aldı kucağına seveym dıye oturdulacocukla mutfağa gttm bı geldim bı kaşık çay içirmişş neymiş canı cekermışş kendıme nasıl hakım oldum hala anlmış değilim ölduresm gelmştı ordaa...bana srmadan ne hakla dıyee

3 bucuk aylık oğlum var ve doğduğundan beri eşimin annesi ne yerse bize çaktırmadan oğlana tattırmaya çalışır eşim yada ben farkedersek yok vermedim falan der ama oğlanın yalanmasından anlarız 15 gun once falan önce bal vermeye sonrada balık yerken koparıp yedirtmeye calıstı ben dayanamadım kızdım bukadar kucuk cocuğa verilirmi diye nedese beğenirsiniz gec bıle kaldı kırkı cıkmadan herseyin tadına bakacaktıkı ilerde yemek secmesin..

3 bucuk aylık oğlum var ve doğduğundan beri eşimin annesi ne yerse bize çaktırmadan oğlana tattırmaya çalışır eşim yada ben farkedersek yok vermedim falan der ama oğlanın yalanmasından anlarız 15 gun once falan önce bal vermeye sonrada balık yerken koparıp yedirtmeye calıstı ben dayanamadım kızdım bukadar kucuk cocuğa verilirmi diye nedese beğenirsiniz gec bıle kaldı kırkı cıkmadan herseyin tadına bakacaktıkı ilerde yemek secmesin..

aman Allahım :53: 3.5 aylık bebeğe verdiklerine bak.bence hiç yalnız bırakmayın. :20:

artık eşimde annelerine bısey demeyince son kontrolumuzde yani bi hafta önce drumuza ozellikle sordum kesinlikle ben demeden hıcbirsey vermeyin tehlikeli olabilir özellikle bal yasından önce asla olmaz dedi.. eşimde bunu duyduktan sonra annelerine yapmayın diye soyledi ama nekadar dinlerler bilmiyorum genelde yalnız bırakmıyorum ama..

ne hakla karışırlarda sormadan bışey verme curretıne ulaşırlar hıç bılmıyorumm verıyosunda elıne ne gecıyoo ne kazandın verınce yaniii..bı bıldığımız varkı yedrmıyoruz yaa

bu cahilliğe inanamıyorum.. benim annem de kayınvalidem de böyle. kendi annene söz geçirebiliyorsun ama kayınvalide zor.. görümcemin bebeği 5 aylıkken kayınvalidem ona tatlı bile yediriyordu.. sonra bu bebek neden kusuyor? kusar tabi biz yerken yediği 5 çeşit bol tuzlu ve baharatlı yemekten olabilir mi acaba? :20: özellikle görümcem anne verme dedikçe canı çekmiştir diye azarlıyordu görümcemi.. benim bebeğime vermeye çalışırsa saygı sevgi demem ağzıma geleni söylerim.. :23:

bu konunun populerliğini yitirmesi gerçekten çok ilginç :D noldu kayınvalideler tövbe mi etti :D
benim yeni eklemek istediklerim var.. saolsun görümcem sırf buraya yazabileyim diye beni çileden çıkarttı..
ben çocuğu uyutmaya çalışırken ya da çocuk ağladığında "sen onu bana versene" diye kucağımdan alınmasından,
"bu çocuk üşüyor", "bu çocuk hapşırdı/öksürdü" diye felaket tellalığı yapılmasından ve
daha 3.5 aylık çocuğa onu yedir bunu içir diye baskı yapılmasından nefret ediyorum..
birde evime misafir gelen bir insanın evimde gördüğü herşeyi gidip herkese anlatmsına da gıcık oluyorum..

kırk mevlidi okuttuk. millet meraklı olduğu için oğlumu herkese gösterdik. merakı geçmeyenler yavrum uyurken başına gelip bağıra çağıra sevmeye kalktılar. bu da yetmiyormuş gibi içlerinden biri bebek mevlidine gelip bebeği görmediğini idda ediyormuş :53:(ki uyurken başına gelen en meraklılarından biriydi) ne yani oğlumu 50 kişinin elinden geçmesine izin mi verecektim :52: :36:

-bu cocuk ac annesı getır bırseyler yedıreyım ben
-bu cocuk usuyo annesı bır tane daha corap getır
-onu yedırıyon mu? bunu verıyon mu? sunu ıcırıyon mu?
-ustune yelek al sütün üşür, ayagına terlık gıy sütün üşür
-emzir emzir sakın bırakma haahh emzir
-sütün doyuruyo mu, sütün geliyo mu, sütün yetiyo mu?
-her ay doktora mı götürülür sen cok pimpiriklisin
-alma kucaga alısır, yatırma yanına alısır, sallama, pışpışlama, oturtma, kaldırma, koyma, yapma, etme,... derken beni cıldırttılar en sonunda eskıden ıncıtmeden kıbar kıbar cevaplardım kendımı savunurdum, sonra ben cocugumu bu sekılde yetıstırıyorum deyıp kestırıp atmaya basladım o da kesmedi kımseyı; evet ben gaddar anneyım neler yapıyorum bak cocuguma demeye basladım bu da yetmedı onlara sımdı artık susmayı tercıh edıyorum hııııc cevap vermıyorum duymamazlıktan gelıyorum ,acaba duymadım mı dıye uzun uzun suratıma bakmaya basladılar sımdıde..

evet aynen benım kayınvaldem özelliklede kayınbabam sürekli bişeyler yedirmek istiyolar allahtan 6 ayı gectık sanki biz cocuğu aç bırakıyoz gibi muamele etmiş oluyorlar.Birde aman hasta etmeyin olayı var sanki cocuğu biz hasta etcekmişiz gibi.Ben anneyim bebeğim için en iyisini en doğrusunu benden başka kimse yapamaz!!!!:20::63::57:

Back