Çıldırtan sözler...

ayenn bnde sınıroluyorum ne aman kaynanama gtsem kaynpederım ışten gelırgelme alıyo oğlumu kucağına resmen gdene kadarda bırakmıyosureklı kuağında cak cuk opucuk seslerı ığrenç ığrenç opuyo ben bıle ole opmuyorum çocuğumu ama bışey dıyemıosun ıstee((

Allah allah .. cocugu sevıldıgı ıcın kızan anneler :) ya bılmıyorum vallahı cok tuhafıma gıdıyor
tartısma ortamı olusturulcak bır durum da yok ayrıca , herkez fıkırlerını soyluyor saygı ve samımı cerceve ıcınde..
ama bana cok tuhaf gelıyor bu tepkılerınız ..

Her önüne gelenin cocugumu öpmesini kucagına almasını evet bende ıstemezdım AMA
dedesinin babanesinin ananesının halasının dayısının vs vs .. bunlar öpmelı de sevmelide normalı bu çunku .. o kadar sakınmamak lazım cocukları , sakınan göze çöp batar demişler ..

neyse doğurdugum zaman fıkrım degısırse gelıp yazıcam :)

sütün yetmiyor
aaaa bu çocuk aç
bak aranıyorr
aç aça kesin aççç
bence süt yok sende mama ver

cocuklarımızn sevılmesı gerçekten gusel bı duygu haklısın ama herşeyın bı sınırı varr benım doğurduğum çocuğa sankı kendılerı doğurmuş tek soz hakkı onlarınmış gıbı davranırlarsa olmazz..aaa aynı dedesii ayy surası ne gusel aynı bıze cekmışş aa babasıda boyleydi...sen neden bu cocuğa su vermıosunn ohoo bde olsaydı şimdi her yemeğe alışmıştıı sen hıçbışe yedırmıosunn(daha 3 aylıkken)..bebeğimi benım kadar kımse duşunemez
ee herşeylerıne karışıp sankı ben sadece emzırmek ıçın varmışım başka bı ışe yaramıyomuşum gbı davranılırsa opmesıde batar sevmesıde ıyı bışey solese oda batar canım..bizi bu hale getırenler onlar..

Aynen katılıyorum sana... Benim k.validem de bi bana benzetemedi, yedi sülalesine benzetti. Ki oğlumun gözleri hariç aynı ben. Kendi babasının dayısının kızına benzetti ya...

Tatlım benim, bebeğini aldığında bir süre sonra sen de kızmaya başlayacaksın, çünkü eline vermeyecekler. Çocuğun isilik olacak sıcaktan yine de giydirmeye çalışacaklar. Bebeğin bir kaç gün emmek istemezse, ya mamayı tıkacaklar zorla ya da ona kriz geçirtene kadar memene bastıracak senin dokunmaya kıyamadığın minicik başını. Sonra kucaklarından inmeyecek, kendi bebeğine sarılmak için izin isteyeceksin "yok yok ben tutuyorum" diyecekler. Ve bir gün gelecek sabrın taşacak. Senin 9 ay özenle karnında taşıyıp hasretle beklediğin o bebeğin ve etrafındakiler sana inek muamelesi yaptığını görecek ve istemeden de olsa bir savaşa gireceksin.
Hem yabancıların bebeği sevmesinden zarar gelmez, ağlayınca geri veriyorlar çünkü. Diğer türlü bebek kriz geçirirken susturmaya çalışıyorlar garip yöntemlerle. Kimsenin de aklına bu bebek annesini istiyor diye gelmiyor.

aynen bende katılıyorum benim 1 aylık oğlum var. bizim yaşadıklarımızı anlatmışsın sanki. oğlum hep onlara benziyormuş sanki ben üvey annesiyim dışardan gözleriyle kaşlarını bana benzetiyorlar neymiş gözleri değişirmiş zamanla burnu dedesi ve halasına benziyormuş sanki burnu aynı kalacak. hep kendi taraflarına benzetiyorlar benim annem babam kardeşim yok sanki. emzirmekle ve altını değişmekle anne olunmuyormuş geceleri uykusuz kalan başkası sanki. ben sadece ayaklı süt makinasıyım bebeğimin sadece karnı acıkınca bana ihtiyacı oluyormuş gibi davranılıyor bazen. sanki oğlumu ben doğurmadım bana benzemiyor huyları bana çekmemiş daha neler neleeerrrr.

inanmıyorum ya herkes benim yaşadıklarımı yaşamış ben bebeğimi bırak öpmeyi koklamaya kıyamazken yavrumun öpülmekten yanakları isilik oldu bidaha öpmeyin koklayın diyince öpmekten olmuyor diyorlar. söyleyeceğim o kadar çok şey varki kimseye anlatamadığım

aman kızlar rahat olun butun bu stres haketmediği halde bebışlere yansıyor.hepımız aynı seylerı yasadık.ben saglıkcıyım benımle bıle yarısmaya kalktılar bebek tuzlanırmıs yıkanırmıs falan-gorsenız oyle cahılbır ailede degıl.hıç lafı uzatmadım ben yıkanmayacak dıyorsam yıkanmayacak dedim.hçbr zaman k.valıdemın onunde emzırmedım-mesafeyı bılsın dıye.hala bebegım her hareketınde sulaleye benzıyormus-bu soylenıyor ama ben bunu hıç takmıyorumcunkı gun gectıkce ana benzıyorkı onlara benzese ne olur ben benzeyen adamı sevmıs almısım zaten.soyleyın szdedoktor fazla optrmyr bebekler yuzden opulmezms deyın,bebegmleılgılencmyada sımdı uyku vaktı deyp alın baska odaya gecn.onar nasıl ogrendyse bebeklerde sıze yasatarak annelıgı ogretecek.bosverıınbebıslerınızı ıstediğiniz gibi yetstrmye bakın

evet ama sevmek hakları bı arkadas belırtmıste anneyı hıçe sayarakta degıl.bızımkılerde cok bagırarak severler sagolsunlr benım ailemde tersıne acaıp sakın dıngındır-cocuk ılk gıttığı zamanlarda nasıl aglıyrdu ben alıp cıkıyrdm ortamdan hemen.bıkac kez ıkaz ettım esımede soyledım cocuk alıskın degl dıye bıraz dıkkat ettlr zaman gecınce yıne aynı.ama yavrum sımdı korkmuyr butun o bagrs cagrsa kıkırdayıp neselenyr-karsılıklı sevınıyrlarbende rahatsız olmamayı bıraz bırz ogrnyrm-herkesn duzenı kulturu farklı

Son düzenleme:
Benım en buyuk korkum sıgara valla kkızlar. Bız kaynanamlarla aynı apartmandayız. Kaynanam kayınpederım esım sıgara kullanıyor. Sımdı sıgara ıcen ınsanla ıcmeyenın kokusu aynı olmuyor. Saolsunlar uyarımı yaptıgımdan berı benım oldugum yerde ve evımde ıcmıyorlar ama ıste annelık boyle bısı heralde valla

malesef kızımı 4.5 ay emzirebildim.memeyi istemiyordu ne zaman emzirmeye kalksam eğlıyor kendini paralıyordu
bir müddet sadece geceleri emdi. uyku halindeyken emiyor ama gündüzleri ağlıyor istemiyordu.gündüzleride ben sütümü sağıp biberonla veriyordum.
zamanla sütüm azaldı ve sağma girişimlerim hüsranla sonuçlandı.ve daha sonra devam sütüne ve ek gıdalara başladık.

şimdi çevremden gelen ''şu çocuğu bir emzirmedin'' ''erkenden kestin sütten'' laflarına sinirrrrr oluyorum
.

evet aynı şeylerı hemen hemen hepimiz yaşıyoruz sanırım..bebeğim ağlıyor kaynanamın kucağında vermıyor bıle kayınpederımın kucağındayken eşim ver baba dıyo adam duymazlıktan gelıyorr..esımın teyzesıne gdıyoruzz bu cocuk hıç sıze benzememış sız esmersınız o beyaz zencı çocuk beklıyolardı heralde sonrada cenesı aynı babası ama yuzu gözu aynıı DEDESININ BABASI ohaa yanıı dıdsının dıdısı bı bana benzemıyor halbukı esımın aılesı harıç kım gorse bana benzetıyorr..
arkadaşların söyledeğine katılıyorum zamanla kendı çocuğunu almak ıçın bıle ızın ıstıosun arkadasım görümcesıyle kustu neden arabada gdıyor hanfendı hem kendı cocuğunu hem ark.ccuğunu almış kucağına kız ısteyıncede vermıyorr ve bebek daha 45 gunlukk ne hakkı var bunaa kımın bebeğini kıme vermıyo bu kadınn..erkek tarafın bebeği sankı sadece onlaınmş gbı davranıyor sankı kızın aılesı yokk.off offf anlatılsa daha neler varr

kayınvalidem ağladığını duymasın hemen yanımızda bitiyor ''niye ağlıyor'' bebek bu yeri geliyor ağlıyor susuyor sanki ben zarar veriyormuşum gibi yavruma neyseki kırkımızın çıkmasına 9 gün var evimize geçip rahat edicez inşallah :81:
birde meraklı komşular balkonda camda görmesin ''bebek büyüdü mü'' (evet yürümeyede başladı 1 ayda demek geliyor içimden )

Hahahhaha de valla nolcakki? Di$lerini de çikardi, ceyizini bile ördü bitirdi yarinda ehliyet sinavina giriyor diyebilirsin valla!! Ayyhh o ne ölee balkon ku$lari Allah yardimcin olsun valla.

Hahahhaha de valla nolcakki? Di$lerini de çikardi, ceyizini bile ördü bitirdi yarinda ehliyet sinavina giriyor diyebilirsin valla!! Ayyhh o ne ölee balkon ku$lari Allah yardimcin olsun valla.

hamileyken ne zaman doğurcan? daha doğurmadın mı? şimdi de bebek büyüdümü? bebek napıyo? uyuyor mu? sütün yetiyor mu?
ikinci ne zaman diye sormaya başlarlar yakında

elleri soğuk bu çocuk üşüyor ince giydiriyorsun (babasına çekmiş, kocamın elleri hep soğuktur)

kundak yap (doktorlar karşı çıkıyor kundağa)

uyurken ellerini sar elleri hareket ediyor uyanıyor (ellerini sarınca hiç uyumuyor)

emzir karnı aç bu çocuğun (fazlasını çıkarıyorken)

doktor nerden bilecek (adamlar boşuna okumuş kaynanam daha iyi biliyor ya)

sen yenidoğan için olan ıslak mendili kullanmıyorsun çocuğun poposu pişmiş yada çok yıkama idrar yollarını uşuteceksin (çocuğun poposu mantar olmuş doktor su ile yıkamak en iyisi diyor. ayrıca en iyi markanın yenidoğan ıslak mendilini kullanırken oldu ve zaten sıcak suyla yıkıyorum soğuk suyla değil)

ablam yeni çocuk büyüttü ona sor (büyütürken beni arayıp sorardı ne yapacağını)

kızımın bünyesi allerjik biraz fazla sıcak olsa yüzü kırmızı döküntü döküyor ama inatla üşüdüğünü idda ediyorlar, yün yelek yada kafasına şapka takamıyorum ama sanki ben özellikle yapıyormuşum gibi durup durup bu çocuğu hasta edeceksin kafasını giydir, sırtına yelek giydir. (zaten penye yelek giydiriyorum)

elime aldığım her şeyi "ha ye ye süt olur" diyenlere elimdekini "sen ye ulan" diyerek suratlarına fırlatmak istiyorum..
ayrıca emzirmeyi sanki anne istemiyormuşta etrafındakiler zorlayınca yapacağı birşeymiş gibi habire şunu yap bunu yap diye akıl verenleri silah çekip vurmak istiyorum..
3. ayda 2. aydan 100 gr eksik aldı diye direk mamaya başlatan doktoru dövmek istiyorum.
ve 3 aydır doymak bilmeyen ne kadar emse de aranmaya devam eden bebeğiminde biran önce büyüyüp ek besinlerini de bu kadar iştahla yemesini istiyorum..
kısaca ağlama istiyorum

hahahaa çok şekersinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…