- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
- 156
emzirmede sütün gelmesinin annenin motivasyonu ve morali ile bağlantılı olduğuna kesinlikle inanıyorum. tabi ki bol sıvı özellikle su sütü çoğaltan dış etkenler ama annenin psikolojisi ne kadar iyi olursa süt de o kadar çoğalır ve bebeğe yarar. gerçi yeni doğum yapan bi anne ne kadar iyi olabilir orası da ayrı bi konu. benim henüz 13. günüm ama her gün bir öncekinden daha da darlanıyorum. ne yalnız kalmak istiyorum ne de kalabalığa geliyorum. söylenen her söz iğne gibi batıyor her yanıma. hele sen nerden bileceksin tarzı cümleler yok mu?
lokum ye, hoşaf iç sütün artsın
kendini üşütme bebeği gazlandırırsın, soğuk içme sütün üşür. bunlar neyse gelenekselleşmiş ama benim en tahammül edemedğim lohusa kadının insan olduğunu inkar eden sözler;
lohusa kadın gezmez, dışarı çıkmaz,
lohusa kadın hep yatar, yatmazsa ayıplanır, elalem ne der. cık cık cık...
onun eskiden bir hayatı vardır artık yoktur,
o sadece yer süt üretir emzirir. tıpkı bir inek gibi...
Benım de bu aralar gıcık oldugum laf : tadını cıkar bı daha zor uyursun boyle. dogunca keske ıcımde kalsaydı bıraz daha dıceksın demelerı...
şu çocuga bakmayı öğrenemedin daha..
çocuk aç tabi ondan ağlıyo..
eline ekmek verde gevelesin...
(huysuzsa)sana çekmiş bu huyu geliinn...
(huyluysa)aynı babasını küçüklüğü vallahh...(kaynana lafları)
evli değilim ama genelde etrafta duyarım ben bile gıcık olurum..
insanlar sanki zevk alıyor değil mi? sonra doğunca ağzını açıp bi şikayet etsen; şimdi yine iyi günlerin biraz hareketlensin sen o zaman gör derler.. canım sen hiç üzülme çekeceğin 1-2 ay geceleri karanlıkta yatırırsan gece boyunca 1-2 kereden fazla uyanmaz.. sen sakin ol huzurlu bir hamilelik geçir yeter.. herşeyi kendin öğren, doktoruna sor gereksiz insanların söyledikleriyle canını sıkma yeter.. sen sakin olursan o da mutlu bir bebek olur
Bazı yazılanlara cok guldum ve şaşırdım. bazı anneler cok haklı ya baya cekıyorlar kaynanalarından bellı
ama bazıları çok haksız
şimdi bana da çemkirceksınız ama ksr bakmayın cok huysuzluk yapanlarda varmış etrafına karşı..
yanı neden soyle dusunmek ıstemıyosunuz : onlar kötü düşünmüyorlar ne sizin nede doğurduğunuz evladınızın kötülüğünü istemiyorlar.. kendi akıllarına göre size yardımcı olmaya çalışıyorlar ( evet bazen fazla oluyorlar,yanlış sözlerle anlatıyorlar ama buna biz yaşlılık-bilgisizlik-çağ çatışması ) diyoruz ..
eminim şimdi bana ''anne ol görürsün , işte yok biz evladımızı iyi buyutemıomuyuz , biz bilmiyormuyuz '' gb seyler soluceksınız
ama : onlarda sizin kadar evladınızın iyiliğinni istiyor bunun için çene yoruyorlar ..
hele bazılarınızın : yok sevdirmem , yok öptürmem bilmem ne gb yazılarını okuyunca ağzım acık kaldı ayıp yaw ..
evet hrkezın cocugu kıymetlıdır . ama bır laf vardır '' görmemişin şeyi olmus .. diye ..aynı bu duruma gelıyor ..
ayrıca : bugun sizin doğurdugunuz , yarın sizin yaptıklarınızın aynısını size karşı yapbilir ..unutmayın ..
bazı kaynanalar cok sınır bozucudur tamam ama bazı gelınlerde fazla gelin.. lık yapıyor .. burdan okudugum kadarıyla
:119:
Selam canım,daha once buraya yazdımmı bılmıyorum ama dedıklerıne bır yorum getırmek ıstıyorum.
Ilk yorumunda çağ çatısması ıle ılgılı konusmussun.Benım kayınvalıdem sagolsun o konuda bırsey demıyor hatta sımdıkı anneler daha bılgılı herseyı ınternetten bulup uyguluyor dıyor.Onlar da ıyılıgımızı ıstıyor tabıkı ona lafımız yok.
hele bazılarınızın : yok sevdirmem , yok öptürmem bilmem ne gb yazılarını okuyunca ağzım acık kaldı ayıp yaw ..
evet hrkezın cocugu kıymetlıdır . ama bır laf vardır '' görmemişin şeyi olmus .. diye ..aynı bu duruma gelıyor ..
Bu dedıklerıne katılmıyorum. Annesı dogumdan sonra ucuklu dudagıyla cocugunu opmus ve bebek hayatını kaybettı bunu bılıyormusun sen ?? Onu bıraktım hasta hasta nezlelı burnuyla gelıp opmıcem hastayım deyıp bebegı kucagına alıp koklamak ıcın elınden gelenı yapanlar var. Hele hele sıgara ıcıp kendını zehırlemenın dısında benım bebegımı de bagrına basıp zehırlemeye hakkı yok.Ha bu yapılanların aynısını ben baskasınınkıne yapıyım aynı tepkılerı bana da versınler hıc gocunmam. :119:
Bazı yazılanlara cok guldum ve şaşırdım. bazı anneler cok haklı ya baya cekıyorlar kaynanalarından bellı
ama bazıları çok haksız
şimdi bana da çemkirceksınız ama ksr bakmayın cok huysuzluk yapanlarda varmış etrafına karşı..
yanı neden soyle dusunmek ıstemıyosunuz : onlar kötü düşünmüyorlar ne sizin nede doğurduğunuz evladınızın kötülüğünü istemiyorlar.. kendi akıllarına göre size yardımcı olmaya çalışıyorlar ( evet bazen fazla oluyorlar,yanlış sözlerle anlatıyorlar ama buna biz yaşlılık-bilgisizlik-çağ çatışması ) diyoruz ..
eminim şimdi bana ''anne ol görürsün , işte yok biz evladımızı iyi buyutemıomuyuz , biz bilmiyormuyuz '' gb seyler soluceksınız
ama : onlarda sizin kadar evladınızın iyiliğinni istiyor bunun için çene yoruyorlar ..
ayrıca : bugun sizin doğurdugunuz , yarın sizin yaptıklarınızın aynısını size karşı yapbilir ..unutmayın ..
bazı kaynanalar cok sınır bozucudur tamam ama bazı gelınlerde fazla gelin.. lık yapıyor .. burdan okudugum kadarıyla
:119:
Selam canım,daha once buraya yazdımmı bılmıyorum ama dedıklerıne bır yorum getırmek ıstıyorum.
Ilk yorumunda çağ çatısması ıle ılgılı konusmussun.Benım kayınvalıdem sagolsun o konuda bırsey demıyor hatta sımdıkı anneler daha bılgılı herseyı ınternetten bulup uyguluyor dıyor.Onlar da ıyılıgımızı ıstıyor tabıkı ona lafımız yok.
Bu dedıklerıne katılmıyorum. Annesı dogumdan sonra ucuklu dudagıyla cocugunu opmus ve bebek hayatını kaybettı bunu bılıyormusun sen ?? Onu bıraktım hasta hasta nezlelı burnuyla gelıp opmıcem hastayım deyıp bebegı kucagına alıp koklamak ıcın elınden gelenı yapanlar var. Hele hele sıgara ıcıp kendını zehırlemenın dısında benım bebegımı de bagrına basıp zehırlemeye hakkı yok.
Ha bu yapılanların aynısını ben baskasınınkıne yapıyım aynı tepkılerı bana da versınler hıc gocunmam. :119:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?