Çıldırtan sözler...

Benım de bu aralar gıcık oldugum laf : tadını cıkar bı daha zor uyursun boyle. dogunca keske ıcımde kalsaydı bıraz daha dıceksın demelerı...

ahh ah seni ne kadar iyi anlıyorum bir bilsen ayaklı biberon muamelesi yapıyorlar insana.. benim bebeğim 3 aylık olcak neredeyse. geçenlerde eşimle çok fena hasta olduk ikimiz de 2 gün yatak döşek yattık. devamlı kusuyorum hiç bişey yiyemiyorum tek yediğim şey lapa, ve kayınvalideme bunu söyleyince verdiği tepki; "o çocuk doyuyor mu acaba lapayla".. bir insan bu kadar cahil olamaz kadın sanıyor ki benim boğazımdan geçen herşey onun midesine gidiyor.. evet çok su kaybettim hem ishal hem kusma yüzünden, ondan sütüm azaldı biraz ama yinede çok şükür açım diye hiç ağlamdı bebeğim.. insanlar ne kadar acımasız..

Benım de bu aralar gıcık oldugum laf : tadını cıkar bı daha zor uyursun boyle. dogunca keske ıcımde kalsaydı bıraz daha dıceksın demelerı...

insanlar sanki zevk alıyor değil mi? sonra doğunca ağzını açıp bi şikayet etsen; şimdi yine iyi günlerin biraz hareketlensin sen o zaman gör derler.. canım sen hiç üzülme çekeceğin 1-2 ay geceleri karanlıkta yatırırsan gece boyunca 1-2 kereden fazla uyanmaz.. sen sakin ol huzurlu bir hamilelik geçir yeter.. herşeyi kendin öğren, doktoruna sor gereksiz insanların söyledikleriyle canını sıkma yeter.. sen sakin olursan o da mutlu bir bebek olur

şu çocuga bakmayı öğrenemedin daha..
çocuk aç tabi ondan ağlıyo..
eline ekmek verde gevelesin...
(huysuzsa)sana çekmiş bu huyu geliinn...
(huyluysa)aynı babasını küçüklüğü vallahh...(kaynana lafları)

evli değilim ama genelde etrafta duyarım ben bile gıcık olurum..

uçan kuşun kanadından yel alır
aynı babası( ya da babaannesi)
babasına çekseydi çok uyurdu obabasının hiç gazı da yoktu
sen müsamakarsın tepemize çıkartırsın çocuğu( çocuk 3 günlük)
hah geldi süt annen

topişin tamamını okuyamadım vardır illa ama beni çıldırtan sözlerin basında annemimkiler var tabii
1_ yaptıgın banaysa ögrendigin kendine (25 yasına geldim ondan iyi yemek temizlik yaparım hala söyler)
2_ yumurta çıkmış kabugunu begenmemiş (......yorumsuz......)
3_gece yatmaz sabah kalkmaz (haklılık payı var )
veee dahaa niceleriiiii ..........

Son düzenleme:

2 aralık beklenen dogumum. 26 aralıkta sınavlarım var. Kendı annem bıle sımdıden basladı. Sınava gırerken cocugu ıyıce sarmalayıp yanıma alaymısım,babası arabada beklesınmıs,sınavdan cıktıgım gıbı emzıreymısım evde bırakmayaymısım. Anne delımısın o sogukta ben nasıl cıkarırım bebegımı sutumu sagarım evde ıcırsınler ben gelene kadar. Sankı cocuk dogdu da yarın sınava gırıcem aksam onun tartısmasını yapıyoruz.

Bazı yazılanlara cok guldum ve şaşırdım. bazı anneler cok haklı ya baya cekıyorlar kaynanalarından bellı
ama bazıları çok haksız
şimdi bana da çemkirceksınız ama ksr bakmayın cok huysuzluk yapanlarda varmış etrafına karşı..
yanı neden soyle dusunmek ıstemıyosunuz : onlar kötü düşünmüyorlar ne sizin nede doğurduğunuz evladınızın kötülüğünü istemiyorlar.. kendi akıllarına göre size yardımcı olmaya çalışıyorlar ( evet bazen fazla oluyorlar,yanlış sözlerle anlatıyorlar ama buna biz yaşlılık-bilgisizlik-çağ çatışması ) diyoruz ..

eminim şimdi bana ''anne ol görürsün , işte yok biz evladımızı iyi buyutemıomuyuz , biz bilmiyormuyuz '' gb seyler soluceksınız
ama : onlarda sizin kadar evladınızın iyiliğinni istiyor bunun için çene yoruyorlar ..

hele bazılarınızın : yok sevdirmem , yok öptürmem bilmem ne gb yazılarını okuyunca ağzım acık kaldı ayıp yaw ..
evet hrkezın cocugu kıymetlıdır . ama bır laf vardır '' görmemişin şeyi olmus .. diye ..aynı bu duruma gelıyor ..

ayrıca : bugun sizin doğurdugunuz , yarın sizin yaptıklarınızın aynısını size karşı yapbilir ..unutmayın ..
bazı kaynanalar cok sınır bozucudur tamam ama bazı gelınlerde fazla gelin.. lık yapıyor .. burdan okudugum kadarıyla

Çocuğum hastalandı diye lüzumsuz insanlardan aldığım tepkiler;
bir çocuğa bakamıyorsun
senin tek görevin çocuğuna bakmak onu da beceremiyorsun sanki 17 aydır hep kendileri bakıyorda.. Eskiden çok üzülürdüm duyduğum zaman şimdi gülüp geçiyorum artık..

:119:
Selam canım,daha once buraya yazdımmı bılmıyorum ama dedıklerıne bır yorum getırmek ıstıyorum.

Ilk yorumunda çağ çatısması ıle ılgılı konusmussun.Benım kayınvalıdem sagolsun o konuda bırsey demıyor hatta sımdıkı anneler daha bılgılı herseyı ınternetten bulup uyguluyor dıyor.Onlar da ıyılıgımızı ıstıyor tabıkı ona lafımız yok.

hele bazılarınızın : yok sevdirmem , yok öptürmem bilmem ne gb yazılarını okuyunca ağzım acık kaldı ayıp yaw ..
evet hrkezın cocugu kıymetlıdır . ama bır laf vardır '' görmemişin şeyi olmus .. diye ..aynı bu duruma gelıyor ..

Bu dedıklerıne katılmıyorum. Annesı dogumdan sonra ucuklu dudagıyla cocugunu opmus ve bebek hayatını kaybettı bunu bılıyormusun sen ?? Onu bıraktım hasta hasta nezlelı burnuyla gelıp opmıcem hastayım deyıp bebegı kucagına alıp koklamak ıcın elınden gelenı yapanlar var. Hele hele sıgara ıcıp kendını zehırlemenın dısında benım bebegımı de bagrına basıp zehırlemeye hakkı yok.
Ha bu yapılanların aynısını ben baskasınınkıne yapıyım aynı tepkılerı bana da versınler hıc gocunmam. :119:

oooh ben de de ço0k inciler var bu konuda.
bir kere kv.nin fix lafı bu çocuk çok zayıf.kilosu normalin üst sınırında olmasına rağmen.
ve herkesin çocuğu benimkinden daha toplu maşallah.
etrafa da döner zayıf ya kıyafeti çok da ondan şişman görünüyor.
hele annemin dediği laf şimdi lohusayken ennemde k.v.dem de sütümün az olmasını şiddetle arzu ediyorlardı.halbuki akşamdan sabaha pijamam komple ıslanırdı sütten
ve bomba bu sefer annem ne dedi ASLINDA SÜTÜN FAZLA DEĞİL MEMENİN AĞZI GEVŞEK ONDAN AKIYOR.
YUH YA YUH.

ve bomba bu sefer annem ne dedi ASLINDA SÜTÜN FAZLA DEĞİL MEMENİN AĞZI GEVŞEK ONDAN AKIYOR.
YUH YA YUH

belkı de nazar degmesın dıye dıyodur cnm memenun agzı gevsegı de ılk kez duyuyorum yalnız

kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi gevşek demek:))))
neden bu sütün az mevzusu hep konuşulur.halbuki torunlar çok kıymetli ve altından daha değerli olan anne sütünden mahrum kalmalarını istiyorlarmış gibi bir halleri var.meme emmezse daha mı mutlu olucaklar ki..
bana da başlarda sütün az mama ver muhabbeti yapıldı ben hemen herkesi toplayıp doktorumuza gittim.önceden de durumu açıkladım mama vermek istemiyorum ama büyükler laftan anlamıyor diye.doktorumuz hepsini aldı karşısına istemediğim ne varsa bir bir anlattı:))e söylenecek fazla söz de kalmadı böylece.
sonrasında çok emdi yeter diye kucağımdan almalar falan oldu ama geçti bitti.oğlum şimdi büyüdü kocaman oldu bir de ben duymamayı takmamayı ciddiye almamayı öğrendim:)şimdi sorun yok ama herkes birbirini idare edebilme konusunda tecrübe sahibi oldu

benim bahsettiğim ile sizin anlattıklarınız arasına hıcbır uyum yok
ben hani sadece kendı cocuk dogurmus gb davranan ınsanları kast etmıstım . ayrıca eger grıplı ise cocuga yanasıyorsa zaten uyarılır bunlara bene katılıyorum. bır doğum da evladda kolay deıl tabıkı gozunuden sakıncaksınız da işte orda ince bır çizgi var
fazla abartmamak lazım bu sakınma olayını. yoksa kımse ıstemez kirli - hasta - tehlıkelı şeylerin bebegıne yaklaşmasını

konuyu uzatarak tartısmalara neden olmak ve bu samımı ortamı bozmak ıstemıyorum canım ama ben kendı dusuncemı yazmak ıstedım. uyum olması gerekmıyor. zaten uyum olsa aynı dusuncede olurduk degılmı. bazı anneler boyle davranıyor ve etrafındakıler gormemısın cocugu olmus lafını ettıgınde ben gercekten sınırlenıyorum.

genelleme yapılması yanlış bencede...
ama birde benim yaşadıklarıma bakın..
bilerek süt kesmeden tutunda bayıltıp boşandırmaya çalışmaya kadar

kesinlkikle katılıyorum...
3 günlük bebeği annesi öpmeye kıyamazken diğerlerine ne oluyor ki?...
herkesinde bir yeri var canım...
kimse ufacık bir bebeğe annesinden daha iyi gelemez!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…