Çıldırtan sözler...

ya benim anlamadığım şey bunlarda çocuk bakmış insanlar mesela,böyle cahil cahil nası bakmışlar onu anlamıyorum...

bebek beslenmesi diye bişey var....kaç aylığa ne verilir ne edilir...ben bile biliyorum daha çocuğum olmadığı halde

ahh ahh baştan beri çok ezildim saolsun eşimde ezdirdi hakaten çok konuşuyo ama 2. bebek doğdu eşim baya deişti tabi şimdilik memelekete yanına gidince deişirmi yeniden bilelmem tain çıktı bizim 20 günlük bebkle 1000 km yol geldim ordayken herkeze ben giderim yanın da ev yerleştimeye falan dedi ama malesef tek başına 2 çocukla düştük yola yolda kaza atlattık bi tel açıpta naptın yerleştinmi demedi 4 gün sona ardı bende insan bi arar dedim 2 çocukla naptın diye aaa ben düştüm ayağım kaydı sen bi beni arıyaydın demezmii eşimde bu olay üzerine değerim hiç yokmuş diye tavır koydu tabi bende 2 güne bi aratırdı yada aradı eşim şimdi ben hiç aramıyom haftada bi yeter amma dertliymişim heee :))))
,

ay gıcık mı senın k.validen beealsanaalsanasmile.bebğimden kıymetlı mı mama parası de sen de allah allah.sağlıla buyusun de ha mamayla ha memeyle.takma sen boşver.:1hug:
aman olurmu doğumuma bile karıştı 2 güne bi tel aman içi dışı temizlenir normal yapsın oğlum ayy deli etti beni sezeryan yapanlar kirli kadın sanki cahillik işte allah kimseyi cahil insanlarla uğraştırmasın

offf yaaaa uyuz eder bunlar adamı geliniz ya her şeye karışıp herseyimize hak idda ediyolar bunlar

kızlar orada 1 dakka duralım benım 4 ay kusur gunluk kızım var 3 bebegım ona rafadan yumurtayı tum olarak 6 cı kez verıyorum haftada bır veruyorum dusun artık ne zaman basladıgıma
tavuk balık herseyın tadınada bakmıslıgı vardır

kızlar alllah yardımcı ız olsun

bebeğinize yumurtayı bu kadar erken herhalde kendi isteğinizle verdiniz..
bebeklerin mide gelişimleri nerdeyse 4.ayda tamamlanır çok erken başlamışsınız ek gıdaya sanırım..bizde 4.ayda başladık doktor kontrolünde ve yumurtayı 7.ayda verdik ve 1/8 i ile başladık vermeye..herşeyin tadına bakması ayrı ama böyle ağır yiyecekler sırasıyla verilmeli bence.tabi yine de herkesin kendi çocuğu ve kendi düşüncesi

kayınvalidemlere gittiğimde tam oğlumun mama çantasını elime aldığım anda kayınvalidem "dolaba koyulacak mamaları varsa koy"..sanki ben ne yapıyorsam..

oğlumun yerde oyun oynadığı örtüyü katlarken oynadığı taraf içine gelsin demesi...dayanamadım artık sence ben bunu dışa katlar mıyım dedim sanki beni bilmiyor..katlamazsın dedi eee daha ne o zaman ne söylüyosun diyesim geldi..eşimde vardı diyorki eşime bak seninki böyle titiz abinin bulacağı kız ya paspal olursaymış amannnn...
birde yengemi anlatıyorum şöyle iyidir böyle iyidir..demezmi Allah bizlerede öyle gelinler nasip etsin..amin inşallah diğer oğluna artık kısmet dedim..aa sen fenamısın canım ben anneni kastederek söyledim dedi..eşimde vardı ona söyledim yok canım sen yanlış anladın felan o seni bilmiyormu abim için söyledi vs..
birde 2 kere laf soktu bişi anlatıyordum "herşeyi pek ince düşünürsün onu niye düşünemedin" ve torununu severken "bilmiş annen neler demiş öyle" dedi..ayyy onu dedi bunu dedi ne çok yazdım ama son görüşmemizde bana olan tüm incilerini döktü yani gülüyorum sadece..zemuszemus

birde kayınpederimin yok ağzını ıslak bezle silicenmi yok kayısının kabuğunu soydun mu, yemekten sonra su verdin mi demesine abuk subuk sorularına gıcık oluyorum..ne oluyor anlamıyorum benim oğlum siz benden daha mı çok düşüneceksiniz..40 yılda bir gidiyorum böyle yaptıkça onlar hiç gidesim gelmiyor..neymiş çok özlüyolarmış her gün görmek istiyolarmış vs vs..olduuu bize gelin taşının bari...

ayyy okudukca kayinvalidemin bi kac ay sonraki halini gordum benimki daha dogmadan yorum yapmaya basladi..gel tasin desen tasinirlar vallahii

ayyy okudukca kayinvalidemin bi kac ay sonraki halini gordum benimki daha dogmadan yorum yapmaya basladi..gel tasin desen tasinirlar vallahii

aman canım sen şimdiden dert etme sakın bunları sakince bebeğini bekle sağlıkla gelsin kollarına inşallah :ecrin_bebek:

aynen canım yani yüz bulsalar her gün bende olurlar bu kadarda olmazki..torunlarını sevecekler diye onlara endekslenecek halim yokya..neyseki uzağız..hem ayrı şehirlerde olsak ne olacaktı anlamıyorum..tamam torun baldan tatlıdır derler ama bu kadar müdahale etmeleri beni çileden çıkarıyor..normalde hiç bırakıp gitmem o gün oğlum uyurken kısa süre biyere kadar çıktım neyseki son yarım saat uyanmış başbaşa kaldılar yarım saat hemen bezini açmış altını değiştirip gittim zaten..hiç banada söylemiyo eve gelince anladım açmış bakmış ne varsa..anlamıyorum anlamıyorum bu insanları hiç...çok dolmuşum valla boshayallersmile

kızlar hayat bu kadar kısayken üzülmeye değmez ya boşverin

benim kayınvalidem kızıma hiç bakmadı ben küçük bebek alamam diye kucağına bile alıp sevmedi hep benim kucağımdayken sevdi hiçbişeyime karışmadı ayrı şehirlerde oturuyoruz zaten doğum yaptığımda geldi 2 gün kaldı rahatsızlık vermeyeyim diye gitti.
Şimdi kanser olduğunu öğrendik ve çok az ömrü kaldığını.5 yıllık evliyim evime 3 kez geldi 1 hafta kaldı gitti.Biz onlara gittiğimizde bana ne bulaşık yıkattı ne yemek yaptırdı elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadı.
Bundan sonra nolucak kaç kez daha görebilicezki birbirimizi
Bize geldiğinde şunu al buraya koy bak bu masa burda daha iyi olurdu falan bişiler söylerdi
tamam anne deyip içimden kızardım ama biliyorumki içinde kötülük yoktu.
Boşverin ya torunlarda onların canının bir parçası kötü olsun isterler mi yaşlılıklarına verin
tavuk yedirsinler bi parça tavukla çocuğa bişi olmaz altını değiştirmiş iyi işte ya bakmasa bi bakmadı dersiniz.BOŞVERİN EŞİNİZİ O KADINLAR DÜNYAYA GETİRDİ BİRAZ DAHA ILIMLI OLUN.

Eşim ben ve kızım alışveriş için markete gittik , market bir alışveriş merkezinin içinde.
Dönüşte de kayınvalideme uğruycaz..
Kızım marketten eve dönene kadar uyudu , kayınvalideme gelince de uyandı.
Neyse kapıyı açtı kaynanam bize ben karnı acıktı hemen emziriyim dedim odaya geçtim.
Bana söylediği
- '' Alışveriş merkezlerinin içinde emzirme odaları oluyo , oralarda emzirebilirsin çocuğu , altını da değiştirebiliyosun o odalarda , heryerde var''

Ha ben yaşamıyorum zaten bu şehirde , alışveriş merkezi bile görmemiştim bugüne kadar , suyu elektriği olmayan bi köyden yeni geldim bilmiyorum..

Sözde iyi bişey söylüycek ama kapasite bu kadar olunca ok demek isterken b.k demesi beni deli ediyor.
Ve yaptığının kesinlikle farkında değil , bigün çok kötü bozucam bi daha neyi nasıl söyleyeceğini öğrenicek..

tsk canim.her dediginde haklsin al sen bak desen bakmazlar ama is bilmislige,ahkam kesmeye gelince uzerlerine yok..her seyin en iyisini en guzelini onlar bilirler..aman yaa keske yaslari musade etsede,dogursalar bi tane daha tepe tepe kullansalarrr bizede yanasmasalar..

yemek konusunda bende dertliyim ben kiloluyum her defasında bana bakarak aman kilo almasın sona bişey bulamıkyo senin gibi üstüne diyo
sonrada anneme giderken kapıda alasmaladık diyorum tam arkamı dönüyom her defasında kızım oralarda yani ananesinde aç falan kalırsın bişey yiyip gitseydin benim annemler taş kemirerek yaşıyyolar ya deli ediyo allahtan uzaktayız en son bana yaptığından beri aramıyorum artık araya mesafe koyunca kuzu kuzu o arıyo demekki fazla iylik yaramıyo kendi annem yerine koymuştum herşeyimi anatırdım meğersem kıskançlık yapıp oğlunu her defasında doldururmuş bunuda kaynım kocama söylemiş abi dikkat et diye kendi oğlanları anlamış ben safım anlamamışım bundan sonra mutlu olurum inşallah

yahu ne kadar cahil kalmış bu türk toplumu bizim ailemiz eşimizin ailesi akrabaları arkadaş çevremiz hatta üniversite mezun ları bile aynı köhne lafları söylüyorlar çocuğu ailesiyle başbaşa bırakmıyorlar ben 6 aylık hamileyim şimdiden hergün bir sürü laf ama işin komiği birinin söylediği diğerini tutmuyor ben de özellikle çocuk olsun görürüz seni gibi laflarda inanılmaz nefret ediyorum zaten bizim insanımız görürüm seni diyor ama bir halt göremiyorlar çocuk olsun bir yere gidemezsin çocuk olsun uyku uyuyamazsın gibi cümlelere de uyuz oluyorum evet bir müddet öyle olacak ama bunu sanki dünyanın sonu gelmiş gibi konuşuyorlar herkes kendi aile yapısını ve kültürünü kendinin ki gibi zannediyor ben de gülerek çaktırmadan lafı sokuyorum napalımmm ha bir de hemen 2.ciyi yap diyenler grubu da var.Sanki kendileri bakacaklar ...

yaaa bana hiiiç tanımadıgım bır kadın balkondan seslendi komşuuuuu dıe, elımde alısverıs posetlerı omzumda cocugun cantası bır yandan kucagımda oglan evın onude acayıp dık yokus asagıı eve cıkıyorum,efendıım dedım; ''yaa senın cocugun ne cok aglıyo öyle gazımı var acaba'' allah tum asfalyalar attı benı kadına ucup parcalayasım geldı, teyze bebek bu aglayacak tabııkı dedım, ama cook uzuluyom ben gazımı var acabaaaaa, dedı tekrar, '' gazı var teyze gel cıkar'' dedım,ben bılmıyodum hıc aklıma gelmemıstı bak sen bılıomusun,dedım soylene soylene yurudum hala aklıma geldıkce cok sınırlenırım hıc tanımadıgın bır ınsana seslenılırmı nıye cocugun cok aglıyor gazı mı var dıye kaldıkı nasıl duyuyomus

ben de son zamanlarda onu ye süt olur bunu iç süt olur laflarına çıldırıyorum.. özellikle kayınvalidem elime ne alsam "ye ye sütün olur" diyordu.. allah aşkına şu lokmayı da kendim için yiyebilir miyim? her gelen anlattıkça anlatıyo.. elime zorla bişeyler tut etmeye çalışıyorlar yemem için.. özellikle daha doğumumun 2. haftasında bana "şu rejimi bırakta çocuğun boğazından iki lokma bişey geçsin" demesinin üzerine nasıl oldu da onu boğmamak için kendimi tuttum bilemiyorum.. ona kalsa benim dünyayı yemem lazım ki sütüm olsun..
bir de benim doyumsuz oğlum ne kadar emerse emsin yine de aranıyor. ve bana doktor mama ver dese doktoru değiştireceğim düşün yani o kadar istemiyorum mama vermeyi.. ve bana gelip diyor ki "bi deneyelim bakalım mama verelim bakalım doyar uyursa o zaman anlarız doymadığını" neyseki eşim dahil hiç kimse sallamadı onu ve çok şükür kilo artışı da iyi kurtuldum çenelerinden..

etrafımda bunları söyledip devamlı beni endişeye düşüren insanlar olmasaydı eminim daha bol sütüm olurdu klava:

yeni doğum yaptığmda kayınvalıdemın tantanaları başlamıştı loğusa yatağıdayım her emzrdığımde burnumda bıtıo hııı emıyomuu bakıımm daha gelmemış sutun senın bırınden emzırırken bırınden akmıyosa gelmıyo demektr utanmasa beraber emzrcezz.
bebek ağlar koşarak gelır ne oldu neoldu ne oldu ve susana kadar gtmez bışey olmadı yaa bebek buu.
bebek sevmeye gelır oğlum benımmm oğlum benımm dıe sevmıomu sınır oluyorum yahu nerden senın oluyo benım oğlum oo.
çocukkucağımda uslu uslu duruyo ver ben ayağımdaa sallıyımm sessız duran çocuğu nıe sallayalımya manyakmıyız bız.
ablasının gelını gecelerı bebeğinın altını değiştrmezmış bana gelı sakın gecelerı altını değiştrme tamammı nedenmiş ee oo değiştrmıyomuşşş
ayyy bu aynı bızım tarafa benzıyoo yaa nesı benzıoo dıorum e sen karasn kocan kara bu cocuk beyaz pardon ama sızın aılede kım beyaz acaba sen zaten kapkarasın benden baskasına cektyse eğer anneme ceker o beyazz sana ne oluyoo
ayyyy çok sınır oluyorum cokkk

yasadıklarımı super anlatmıssınalkisalkisalkis

surekli ac bu cocuk ac al emzir denmesinden bende bunaldim artik:) halbuki cocuk genelde tok oluyor
ve de minicik bebegimi alir almaz kucagina oturtan insanlara sinir oluyorum,klava: bebisim daha uc aylik bile olmadi, kac tane cocuk buyutmus insanlarin kucucuk bebegi nasil oturttuklarini hala anlamiyorum
birde aaaa kucakmi olmus bu kaydirigubbakcemile3 kizim fazla sevmez bile kucagi

bugun kaynvalıdemdeyım yıne bırsuru laf...::
ceket gydrdım fermuarı cızmış yuzunu onun kucağındayken ben aldım kucağıma aaaaayuzunu cızmesın dıkkat ett cızmekten keyıf alıyorum sankıı
ayy dışarısı cok gusell ver dedesı gezdrsın dışarda.. oğlum daha 3 aylık gezdrcekolsam bn gezdırırım
sürekli peşimde kayınpederım oğlumu alabılmek ıçın oskaca adam yaylana yaylana cocuk gezdıme meraklısı kucağında hiç yakışmıyo aalsanaalsanasmile
salyası akıyo bunun onluk takk dıyo.. ne yanı onluksuz gezmıcekmı akcak tabıı

en cok sınır olduğum şeyde başka cocuklu bırısı gelır benım oğlumdan 3 ay buykturrr şöyle der (aaa bakkk kardeş ayyy yolar valla bızımkı senı)yaaa sınır oluyorum yaaa kuçuk yaa garıbım benım oğlumdabakıyo oyleee daha basını zor tutuyo kuzumm(

Torunlarini sevmeleri cok guzel aslinda ama taa giysilerine kadar neden karisirlarki bende anlamiyorum. Az giydirsen aaa usudumu acaba? Cok giydirsen sicakmi bastikaydirigubbakcemile3
Bence bi bebegi annesinden fazla kimse taniyamaz vede anlayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…