Çıldırmama ramak kaldı.

Bizimde zamlar bellı oldu.. Eşim işten cıkabılır.. Cok moralım bozuk aslnda
Yaaa çok üzüldüm inş daha iyi bir iş bulup öyle çıkar allah yardımcınız olsun .
Bana şimdi trendyol kupon yollamış onla aldım. Valla normal markete gitmeyeli çok oldu.
Bende orduevi kantininden alacaklarım hariç herşeyi eve sipariş veriyorum.

Evet çok şükür Annem var. Olmasa sanırı yapamazdım. Sen çok güçlüsün

Lohusayken de mi yalnızdın
KıZlar bizde olaylar şöyle oldu doğuma annemle Kv geldiler . Kv beni sinir hastası etti sonra allah kp hasta etti Kv de 7. Gün mü ne geri döndü . Annem 19. Gün gitti ben gitmesini istemiştim o zaman kendimi çok güçlü hissediyordum . Bedenen zaten iyiymişim ama ruhen değilmiş meğerse . Annem gittikten sonra depresyona girdim 1 hafta ağladım . Sonra 37. Gün filan olabilir tam hatırlamıyorum ama oğlum bir gece meme reddi yapmaya başladı korkunç zamanlar öyle başlamış oldu . Çok zorlandık tek göğüs beslemek istedi bende izin vermedim filan . Bir şekilde birşeyler yaptık . Ama tükendim çok kötüydü çocuğu sürekli aç zannediyordum . Sürekli annemi arayıp ağlıyordum filan . 4. Ay sonunda kg alımı yavaşladı mama takviyesi yapalım dedik tüm marka mamaları aldım kabul etmedi . 5. Ay da ek gıda başladım . Yiyordu 1 ay sonra bu sefer yemez oldu filan bir tur onunla uğraştım . Diş dönemi 9. Ayda başladı 6. Ay civarı uyku sorunu başladı geceleri sık kalkar oldu filan . Diş başlayınca uykusuzluk zirve yaptı . Sabah 05:30-06:00 da kalkardı . Depresyon dönüp dolaşıp geri geliyordu . 9. Ayda izne gitmiştik Kv görümce dedikodumu yapıyorlardı onları yakaladım çocuk yiyecek te annesi vermiyor diyorlardı ( yaprak sarması ve triliçe yedirmedim diye ) aramız bozuldu eşimle de bozuldu sonra düzeldik filan . Şimdi birşey olsa Kv ile ilgili ağzıma ne gelirse eşime söylüyorum . Benim oğlan hep çok hareketliydi durdurmak imkansız gibi bir şey hep böyleydi bedenen ruhen hem yorgundum .

Ama işte bende şunu anlayamıyorum. Annen gitti tamam ama sen bu kadar kötü olunca neden geri gelmedi ? Ben 4 ay annemlerde kaldım. Hayatta yaptığım en akıllıca şeydi. Ben hiç bir şey yiyemiyordum, her şeyi çıkartıyordum. Günde 1 tane haşlanmış patates bile yiyemezdim. Ay ne korkunç günlerdi. Tuce ailenin yanına biraz gitsen , rahatlamaz mısın ?

Annemi çağırsam geri gelirdi ama nereye kadar nereye kadar her dönem birbirinden başka zorluklarla geçiyor be güzelim kadın ne yapsın bana . Salaklık bendeydi bakma sen . Eve haftada 1 temizlikçi alınmalı İnan bana . Her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım sorun bu oldu . Ama en büyük sorun ne biliyor musun oğlumun beslenme sorunu oldu . Beni perişan etti annem yanımda olsa da hiç birşey değişmeyecekti . Annemlerin evi şuan soğuk bizim için o yüzden gitmedik . Alt katları boş ve 1500 TL ödeyip 17-18 derece arasında yaşıyorlar bebek için çok soğuk . Yaşadıkları şehir zaten buraya göre çok soğuk en azından burada rahat dışarı çıkıyoruz bebekle . Bu arada annemler bu hafta geleceklerdi ama taşınma durumu ortaya çıkınca ben bekleyin kesinleşsin beni taşımaya gelin lütfen dedim . Yanlız yapamayız çünkü. Bu arada beni Kv taşınmamızı istemiyor . Annem 2 gün önce konuşmuş demiş ki gidecektik Tuğçe anne beni taşımaya gelin ben oğlumla ilgileneceğim siz eşyalarımızı toplarsınız dedi demiş . Aynen böyle dedim oğlum çok düşkün bana ilgim azalınca ayrılık kaygısı yaşıyor uykuları filan kötüye gidiyor . Kv de nasip kısmet demiş o istemediği üzerini kapatmaya çalıştığı şeylere hep böyle der . Annem ilk büyük bir sessizlik oldu sonra nasip kısmet dedi diyor

Ayy bu dönemde hiç bir maaş yeterli değil ya iş bulmadan sakın çıkmasın

Bakalım noolcak bılmıyorz.. İş her türlü bulurda daha az maaşa bulur.. Cidden hiçbir maaş yeterli gelmıo her haneye.. Ve piyasadan duyduğum kadarıyla arkadaşlara da bızım gıbı komık yuzdeyle zam yapılmış

Yalnız olunca öyle oluyor.. Ben zaten oğlum hastanede ben evde parça parcaydık.. Ben cok cabuk toparlandım sezaryen den snra.. Hastaneden çıktım eve geldım kımse yok.. Annem kalmadı yanımda.. Eymende 25gun snra kuvozden çıktı zaten, o zamana ben toparlamıstm her şekilde.. Annem kalmadı bnmle o yuzden.. İçimde hep bir yaradır benı yalnız bırakması

Benım eşimde varla yok arası.. Aksam 10 11de gelıo işten.. O zmna Eymen uyumus oluyo.. Hiç rahat Bi nefes alamıorm.. Asker eşi olmak daha zordur emınım.. Ama sen güçlü Bı kadınsın

Ben eve döndüğüme 2 aya yakın her gün yardımcım geldi. O olmasa ben daha da zor alışırdım. Şimdi haftada 1 geliyor birisi. Gerçi o da bırakmak istiyor, tam zamanlı iş bulmuş.
Kaynanan gerçekten akıllara zarar bir kadın. Ama annene gidemiyorsan bile , anneni yanına getir tuce. Ne yapacak ki diye düşünme, alıp biraz oynaması bile seni rahatlatır. Benim kızım anneme çok alışkın, ben bırakıp gidiyorum bir yerlere. Hatta sabah bırakıp, akşam geldiğimde oluyor. Alıştırma meselesi bu bence. Senin şu an öyle bir şansın olmadığından sana çok düşkün bebiş.

Benim annem bırakıp gitse her halde şu an depresyonda olurdum hala. Annem hepinizin çocuklarına bakıyor. Abimin eşinin annesi yok gibi bir şey. Asla ilgilenmiyor ve ilk doğum yapınca 3/4 ay anneem sürekli ona gidip geldi. Ama o kadar nankör ki , ne yaptınız ki siz dedi. Şimdi de sürekli yolluyor ben baş edemiyorum 2 bebeyle diye. Sanki doğururken anama sordu

Ben normal doğum yaptım 2. Gün normal hayatıma dönmüştüm 1. Gün biraz tansiyon sorunu yaşadım hastanede bayılmıştım . Eve gelince annem bana çok iyi baktı gerçekten sürekli güzelce besledi bir dk oturmadı evde tüm işlerimi halletti . Ben sadece bebekle ilgilendim. Sürekli emzirdim üst değiş öyle geçti sarılık filan olmadı mama almadı sütüm gelmişti o konularda şanslıydım . Annem gittikten sonra bedenen iyiydim herşeyi yapıyordum sorun yoktu ama ruhen ciddi bir boşluk oluştu . Annem gel desem gelirdi neden demedim bilmiyorum . Kv kendi kızına bakmamış ve kız depresyon geçirdi hep annesini suçluyor bu konu yüzünden ve bence çok haklı . Senin için üzüldüm
Beni oğlumun beslenme sorunu çok üzdü sütüm bitmesin diye çok uğraştım emsin diye filan . Uyku sorunu ilk yoktu diş ile o başladı . Tek artı yanı 40 ı çıkınca gece uyku saatini düzenlemeye çalıştım bir süre sonra da başardım . O konuda şanslıyım . Beslenme konusu beni hayattan soğuttu o kesin . Şimdi hem bedenen hem ruhen yorgun oluyorum . Çok hareketli olması sürekli birşeyleri tepesinde olması yoruyor bedenimi ruhumu da krizleri ( birkaç gündür iyi veya ben öğrendim artık ne yapmam lazım kriz yönetimi yapıyorum ) ve bir yerden düşecek vs ruhun yoruluyor ama günlük düzenini çok seviyorum bu düzeni kurduğum için kendimle gurur duyuyorum ve mutluyum

Günaydın eşim dün nöbetçiydi kızlar bende gece 2 günlük yemek salata yaptım oğlumla kurabiye yapmıştık buzluğa attım oğlumun halısını yıkadım size yemin ederim her gün halı yıkıyorum sürekli birşey dökülüyor odada . Asmadan uyumuşum

Benim evde halı yok biliyor musun sadece salonda var. Yürüteç varken kaldırdım, aslında sersem iyi olacak ama sermiyorum. Alt kat çok iyi yaktığı için sıcak oluyor yer.

Bende derinden yaşadım o depresyonu işte.. Hareketlenınce çıktı ortaya.. Hiç Bi desteksiz büyüttüm ilk başlarda eymenı.. Sımdı haftada Bı gun kaynanama bırakıorm evı temızleyıp yemegımı yapıp öyle alıorm yanıma.. Öyle beleşe sevgi yok valla.. Torun ısterken ıstemesını bılıodu sımdı sevıo ya baksın annem babam kardeşlerim hepsı de calısıo.. Hava soğuk ve evlerının ısınması problem olduğu için bende her zmn gıdemıorm annemlere.. Cok yalnızlık cekıorm valla yalan yok.. O yuzden 2.yi yaparken ki hiç hevesim yok, çok planlı hareket etmem lazm

hepimizde aynı korku var inan. Ben mesela yapamayacağım diyorum ama bu seferde yalnız mı kalsın diyorum
Tabi ki arada bırak ya. Sürekli dip dibe olmak çok yıpratıcı.

Ben 2. Yapmayacağım açıkça söylüyorum herkese de . O yaşadığın depresyon böyle bina veya dünya yıkılmış sen altında kalmışsın hiç hareket edemiyormuşsun hissi dimi

hepimizde aynı korku var inan. Ben mesela yapamayacağım diyorum ama bu seferde yalnız mı kalsın diyorum
Tabi ki arada bırak ya. Sürekli dip dibe olmak çok yıpratıcı.
Kalsın ne olacak ki ? Birde yaptığın 2. Çocukla 1. İlerde anlaşacak mı bakalım düşündün mü hiç

Ben 2. Yapmayacağım açıkça söylüyorum herkese de . O yaşadığın depresyon böyle bina veya dünya yıkılmış sen altında kalmışsın hiç hareket edemiyormuşsun hissi dimi

Dısarı bıle çıkasım gelmıodu.. Yedıgı yemekten bıle zevk almıodum.. Dısarı cıkmaktan korkuyodum.. Bayagı ağırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…