- 6 Şubat 2019
- 5.913
- 12.985
- 248
- 33
- Konu Sahibi bubendegilim
-
- #1.481
Ben daha hiç tabletle yemek yedirmedim. Karşı değilim asla ama diretiyorum.
Yahu yer batmasın diye örtüler var. Bence kendine çok büyük kötülük yapıyorsun. Ben hem önlük (koldan geçirmeli) hem de altıba örtü seriyorum. Sabah mis gibi kahvaltımızı ediyoruz. Bir annenin kendine yapacağı en iyi şey yemeği keşfetmesine izin vermek.
Yemeklerine tuz atmıyorsan olur neden olmasın ki. Her şeyi yiyorlar zaten 8. Aydan sonra.Beni de katın lince.. Bu zmna kadar ayrıca yemek yapmadm hiç evde ne varsa o vallabızım doktor da öyle dedı ama aslnda sız ne yıyosanz ondan yedirin dedı pastırma bıle verebılırsnz demıstı ek gıda zamanında
Ben de bebek keki yapıp veriyorum, sağlıksız değil ki bunlar. Şekersiz, yulaf unlu keçiboynuzu unlu vs harika tarifler var. Pankek yapıyorum mesela değişik değişik. Omletler yapıyorum. Avokadolu ve kıymalı dışında hepsini yiyorSadece sucuk falan hiç vermedim daha. Onları da sağlıklı bulmuyorum.
Ama haricinde ben kek bile yapıyorum. Şeker koymuyorum ve unu da glutensiz yapıyorum. Bayılarak yiyor. Bence çocuklara yazık yawöyle yemekler verseler bana bende yemem.
İşte bende bu hatayı yapıyordum. Doktor mutlaka 3 öğün yemeli 6 aydan sonra ve akşam da 5-6 gibi sok yemeği yedir. Sonrasında 2 saat geçince de kaşık mama ver dedi. Ve gerçekten ben buna uyduğum zamanlar çok eahatım. Ama uymazsam o gece sabah olmuyor. Saatleri düzenle mutlaka. Bir de internetten sebzeli makarna aldım , allahım nasıl yiyor sana anlatamam. Üzerine darımsaklı yoğurt döküyorum. Şapır şapır yiyor. Mesela yarın sabah pişi yapıcam7de bizimle birlikte akşam yemeğini yiyor. Zaten şu an hala 2 öğün normalde. Ben kahvaltısını iyi yemezse öğlen de veriyorum.
Kendi yemeyi çok istiyor bizimki de. Katı yiyecekleri veriyorum ben de en başından beri kendi yiyor. Yoğurt çorba gibi şeyleri ben yediriyorum.
Ya ben bazen bizim yemeklerden de tattırıyorum. O kadar oluversin.
Yemeklerine tuz atmıyorsan olur neden olmasın ki. Her şeyi yiyorlar zaten 8. Aydan sonra.
Ben tuzsuz yapsam asla yemez. Çorba sevmiyor mesela çünkü hiç yapmıyorum neredeyseBen de bebek keki yapıp veriyorum, sağlıksız değil ki bunlar. Şekersiz, yulaf unlu keçiboynuzu unlu vs harika tarifler var. Pankek yapıyorum mesela değişik değişik. Omletler yapıyorum. Avokadolu ve kıymalı dışında hepsini yiyorbebe bisküvisi var bi de aklımda haftasonu onu da denicem
Bu akşamki yemeği yoğurt ve sebzeli makarnaydıİşte bende bu hatayı yapıyordum. Doktor mutlaka 3 öğün yemeli 6 aydan sonra ve akşam da 5-6 gibi sok yemeği yedir. Sonrasında 2 saat geçince de kaşık mama ver dedi. Ve gerçekten ben buna uyduğum zamanlar çok eahatım. Ama uymazsam o gece sabah olmuyor. Saatleri düzenle mutlaka. Bir de internetten sebzeli makarna aldım , allahım nasıl yiyor sana anlatamam. Üzerine darımsaklı yoğurt döküyorum. Şapır şapır yiyor. Mesela yarın sabah pişi yapıcamona da bayılır.
Ya ben o kadar kasmıyorumAynen oyle yapmstm galıba.. Hatırlamıyorum tam.. Bı donem tuz vermedm de.. Ne zmn tuzlu verdm onu bılmıorm.. Gercı bnm tuzlu ymklerm bıle tuzsuz perhiz yemegı gıbıdır
Peki bi şey dicem 3 öğün + kaşık mama yiyince ne ara emiyor bu çocuk? Memeyi bırakmaz mı öyle de?İşte bende bu hatayı yapıyordum. Doktor mutlaka 3 öğün yemeli 6 aydan sonra ve akşam da 5-6 gibi sok yemeği yedir. Sonrasında 2 saat geçince de kaşık mama ver dedi. Ve gerçekten ben buna uyduğum zamanlar çok eahatım. Ama uymazsam o gece sabah olmuyor. Saatleri düzenle mutlaka. Bir de internetten sebzeli makarna aldım , allahım nasıl yiyor sana anlatamam. Üzerine darımsaklı yoğurt döküyorum. Şapır şapır yiyor. Mesela yarın sabah pişi yapıcamona da bayılır.
Övünmek gibi olmasın ama doktorum prof.Bu akşamki yemeği yoğurt ve sebzeli makarnaydıgeçen de mantı yedirdim sarımsaklı yoğurtla bayıldı. Anası gibi hamur kafalı
Dur bi deneyim senin gibi. Ne bileyim bizim doktor da böyle dedi. Hepsi değişik konuşuyor.
Ben ne proflara gittimÖvünmek gibi olmasın ama doktorum prof.
Randevu kabul etmiyor , o derece yoğun. Ve ben ne zaman onu dinlesem , gerçekten işe yarıyor. Bana sürekli doktora getirme gerek yok dedi. İstese her ay gel derdi ve ben 400₺ bayılırdım.
İşte bende bu hatayı yapıyordum. Doktor mutlaka 3 öğün yemeli 6 aydan sonra ve akşam da 5-6 gibi sok yemeği yedir. Sonrasında 2 saat geçince de kaşık mama ver dedi. Ve gerçekten ben buna uyduğum zamanlar çok eahatım. Ama uymazsam o gece sabah olmuyor. Saatleri düzenle mutlaka. Bir de internetten sebzeli makarna aldım , allahım nasıl yiyor sana anlatamam. Üzerine darımsaklı yoğurt döküyorum. Şapır şapır yiyor. Mesela yarın sabah pişi yapıcamona da bayılır.
İşte benim kızım memeyi çok sevmiyor.Peki bi şey dicem 3 öğün + kaşık mama yiyince ne ara emiyor bu çocuk? Memeyi bırakmaz mı öyle de?
Ay ben sana bu doktorun kimlerin doktoru oldğunu söylesem ifşa olurumBen ne proflara gittimdenemek lazım tabi. Doktor yakını ve hastanede büyümüş biri olarak hepsine mesafeliyim hepsini sorgularım
Ya ben böyle şeyler için acele edilmesi taraftarı değilim. Yani gece bir kez içsin inek sütü ne olacak ki ? Biberonla verme taraftarıyım hatta. Ver eline dalana kadar içsin, zaten sonra bırakıyorlar. Doktorlara sorsan her şey tehlikeli ve yasakBen hala yatmadan 1 2 saat once yedırıyorm.. Onceden yedirip dırekt yatırırdım.. Tok yatmazsa kesınlıkle uyanıo lar.. Sımdı biz inek sütü verıorm yatmadan yarım saat once mesela.. Hala bırakmadım onu dusun
E tamam ara öğün veriyorsun sen 3 ana öğün değil. O zaman olur. Ben de sabah kalkınca bi emziriyorum bi de uykularından önce. Yani toplamda 5 kez falan emiyor gündüz. Gece de canı ne kadar isterseİşte benim kızım memeyi çok sevmiyor.
Mesela sabah kalkınca emziriyorum. 8 de kalkıyor ve ben aralıklı oruç yaptığım için mecbur 10 a kadar bekliyoro arada acıkıyor.
Sonra yemek faslı 1 saat kadar sürüyor.
Uyuyor yemekten sonra. Kalkınca direkt meme veriyorum.
Yarım saat falan oyalanıyor yine sonra öğlen (meyve püresi) veriyorum. Yani 3 ana öğün gibi düşünme. Genelde elma- armut - irmik ( ya da o an ne meyve varsa) kaynatıyorum. Sonra püre yapıp onu yediriyorum. Sonra aradan epey zaman geçiyor ve o zamanda da hep emiyor. En son 5-6 gibi yemek yiyoruz. Oynuyor epey ve yoruluyor. Sonra da kaşık mama veriyorum. Mesela şimdi emzirmeden uyuttum. İlk uyandığında emziricem ama sonrasında hayır.
Ya ben böyle şeyler için acele edilmesi taraftarı değilim. Yani gece bir kez içsin inek sütü ne olacak ki ? Biberonla verme taraftarıyım hatta. Ver eline dalana kadar içsin, zaten sonra bırakıyorlar. Doktorlara sorsan her şey tehlikeli ve yasak
Geceyi kestim ben 1 haftadır.E tamam ara öğün veriyorsun sen 3 ana öğün değil. O zaman olur. Ben de sabah kalkınca bi emziriyorum bi de uykularından önce. Yani toplamda 5 kez falan emiyor gündüz. Gece de canı ne kadar isterse
Ya ben böyle şeyler için acele edilmesi taraftarı değilim. Yani gece bir kez içsin inek sütü ne olacak ki ? Biberonla verme taraftarıyım hatta. Ver eline dalana kadar içsin, zaten sonra bırakıyorlar. Doktorlara sorsan her şey tehlikeli ve yasak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?