Çıldırmama ramak kaldı.

Bende direttm işte prematüre fılan ya.. Otızm fılan olmasn dıye vermedm tv telefon.. Pişman deglm o zmn vermemem gerekıo Du.. 2 yasına kadar telefonsuz geldık.. Daha yenı basladık telefona valla

Yemeklerine tuz atmıyorsan olur neden olmasın ki. Her şeyi yiyorlar zaten 8. Aydan sonra.

Ben de bebek keki yapıp veriyorum, sağlıksız değil ki bunlar. Şekersiz, yulaf unlu keçiboynuzu unlu vs harika tarifler var. Pankek yapıyorum mesela değişik değişik. Omletler yapıyorum. Avokadolu ve kıymalı dışında hepsini yiyor bebe bisküvisi var bi de aklımda haftasonu onu da denicem

İşte bende bu hatayı yapıyordum. Doktor mutlaka 3 öğün yemeli 6 aydan sonra ve akşam da 5-6 gibi sok yemeği yedir. Sonrasında 2 saat geçince de kaşık mama ver dedi. Ve gerçekten ben buna uyduğum zamanlar çok eahatım. Ama uymazsam o gece sabah olmuyor. Saatleri düzenle mutlaka. Bir de internetten sebzeli makarna aldım , allahım nasıl yiyor sana anlatamam. Üzerine darımsaklı yoğurt döküyorum. Şapır şapır yiyor. Mesela yarın sabah pişi yapıcam ona da bayılır.

Ben tuzsuz yapsam asla yemez. Çorba sevmiyor mesela çünkü hiç yapmıyorum neredeyse bende sevmem çorba.
Avakado Allah affetsin sevilecek şey değil
Kıymalı patates ??

Bu akşamki yemeği yoğurt ve sebzeli makarnaydı geçen de mantı yedirdim sarımsaklı yoğurtla bayıldı. Anası gibi hamur kafalı
Dur bi deneyim senin gibi. Ne bileyim bizim doktor da böyle dedi. Hepsi değişik konuşuyor.

Aynen oyle yapmstm galıba.. Hatırlamıyorum tam.. Bı donem tuz vermedm de.. Ne zmn tuzlu verdm onu bılmıorm.. Gercı bnm tuzlu ymklerm bıle tuzsuz perhiz yemegı gıbıdır
Ya ben o kadar kasmıyorum
Mesela her dışarı çıkarken bizim yaverimiz çubuk kraker. Eğer varsa hiç bir sorun yok ama yoksa sıkıntı büyük

Peki bi şey dicem 3 öğün + kaşık mama yiyince ne ara emiyor bu çocuk? Memeyi bırakmaz mı öyle de?

Övünmek gibi olmasın ama doktorum prof.
Randevu kabul etmiyor , o derece yoğun. Ve ben ne zaman onu dinlesem , gerçekten işe yarıyor. Bana sürekli doktora getirme gerek yok dedi. İstese her ay gel derdi ve ben 400₺ bayılırdım.

Ben ne proflara gittim denemek lazım tabi. Doktor yakını ve hastanede büyümüş biri olarak hepsine mesafeliyim hepsini sorgularım

Ben hala yatmadan 1 2 saat once yedırıyorm.. Onceden yedirip dırekt yatırırdım.. Tok yatmazsa kesınlıkle uyanıo lar.. Sımdı biz inek sütü verıorm yatmadan yarım saat once mesela.. Hala bırakmadım onu dusun

Peki bi şey dicem 3 öğün + kaşık mama yiyince ne ara emiyor bu çocuk? Memeyi bırakmaz mı öyle de?
İşte benim kızım memeyi çok sevmiyor.
Mesela sabah kalkınca emziriyorum. 8 de kalkıyor ve ben aralıklı oruç yaptığım için mecbur 10 a kadar bekliyor o arada acıkıyor.
Sonra yemek faslı 1 saat kadar sürüyor.
Uyuyor yemekten sonra. Kalkınca direkt meme veriyorum.

Yarım saat falan oyalanıyor yine sonra öğlen (meyve püresi) veriyorum. Yani 3 ana öğün gibi düşünme. Genelde elma- armut - irmik ( ya da o an ne meyve varsa) kaynatıyorum. Sonra püre yapıp onu yediriyorum. Sonra aradan epey zaman geçiyor ve o zamanda da hep emiyor. En son 5-6 gibi yemek yiyoruz. Oynuyor epey ve yoruluyor. Sonra da kaşık mama veriyorum. Mesela şimdi emzirmeden uyuttum. İlk uyandığında emziricem ama sonrasında hayır.

Ben ne proflara gittim denemek lazım tabi. Doktor yakını ve hastanede büyümüş biri olarak hepsine mesafeliyim hepsini sorgularım
Ay ben sana bu doktorun kimlerin doktoru oldğunu söylesem ifşa olurum
İnan çok çok güvenilir bir doktor. Zaten konuşsan anlarsın. Ben de çok doktor değiştirdim ama en bana uygun olanı bu doktor oldu.

Ya ben böyle şeyler için acele edilmesi taraftarı değilim. Yani gece bir kez içsin inek sütü ne olacak ki ? Biberonla verme taraftarıyım hatta. Ver eline dalana kadar içsin, zaten sonra bırakıyorlar. Doktorlara sorsan her şey tehlikeli ve yasak

E tamam ara öğün veriyorsun sen 3 ana öğün değil. O zaman olur. Ben de sabah kalkınca bi emziriyorum bi de uykularından önce. Yani toplamda 5 kez falan emiyor gündüz. Gece de canı ne kadar isterse

İnek sütü meselesini cok buyutuyorz bence.. Icen cocuk ıcıo ıcmeye hiç içmio.. Ben hıc sevmem mesela hıc ıcmedm yıllardır

E tamam ara öğün veriyorsun sen 3 ana öğün değil. O zaman olur. Ben de sabah kalkınca bi emziriyorum bi de uykularından önce. Yani toplamda 5 kez falan emiyor gündüz. Gece de canı ne kadar isterse
Geceyi kestim ben 1 haftadır.
Evet ama o ara öğünde epey tok tutucu, yemek gibi yanii.
Emzirmeyi hiç sevmedim hala da sevmiyorum

Bide emzıge tehlıkelı dıolar ya.. Diş yapısını bozuyomus.. Bana cok sacma gelıo ben de emzık emmişim dişlerim inci gibi sıralı.. Genetık seyler bunlar.. Anne emzık vermıo snra olan anneye oluyo fıttırmak uzere oluyo.. Sureklı emzir emzir anneye yazık ya.. Emzirmeye karsı degılım ama annenın konforu da bence onemlı cocuk saglıgı acısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…