Çıldırmama ramak kaldı.

Bak benım gittgm doktorun kafası da bu.. Benım doktorun konusmalarından anladm şu 'bana saglam cocuk muayenesi getırmeyın, bana hasta cocuk getırın Kı ben doktor olarak maharetimi göstereyim, saglam cocugun nesini muayene edeyım?' bizim doktorun konusmalarından da bunu cıkardm.. Bende hastalanır goturuyorum.. Onun harıcınde goturuyorum Kı zaten hastane ortamları leş gibi heryer hastalık kaynıo.. Bide ben şunu farkettm annelık seruvenımde, cocugu sureklı hastaneye goturmek maharet degıl asıl hastaneye goturmemek maharet.. Buna anne hasta eder demıyorum ama mumkun mertebe ilaçtan hastaneden uzak tutmak annenın görevi gibi gelıo bana..

Hahaha ayyy berikko dil terapisi nasıl gidiyor bahsetsene

Valla iyi gidio.. Haftada 2ye cıkardı.. Son derste Eymen son dklarda bıdır bıdır bısey ler demeye basladı.. Değil veya hayır anlamında 'demmm' dıyo..
Evde de anneee geeeeeeee dıye bagırıo hep
Bu hafta gıdemıcez, terapıstımızın kayınvalıdenız vefat etmiş.. Haftaya ıkı gun gıdıcez inş

Hangi Noktaya gelindiği zaman terapi tamamen kesilmeli acaba

Ben Calpol bile sayılı verdim. Çok ateşi olunca vermiştim ama normal ateşte vermem. Vücudu savaşmayı da öğrenmeli bence
Bana Diyor Nau Nau oku

Bak mesela benim kız yürümeye pek yeltenmiyor daha doğrusu çok korkuyor ama konuşmaya çok hevesli.
Gel falan demeye başladı. Gel git pis falan diyor.

Hangi Noktaya gelindiği zaman terapi tamamen kesilmeli acaba

Öyle mezun ettıklerı öğrencılerı var.. Onlarda da 4 ayda bir kontrol istio.. Ama hangı asamada keserız dıye daha hıc konusmadık.. Eşim maddi yonden daralsa da eymenın sesını duymaya baslamak onun da hosuna gıdıo.. Terapi işe yarıo dıye bılıorm bende... Oraya hep 4 5 6 yas cocuklar gelıo hepsı de gecıkmıs konusma pazar bıle calısıolarmıs artık yetısemıolarmıs

Gecikmiş konuşma olayı artık çok fazla yaygın me yazık ki . Bakalım bizde başlayacağız sanırım gelişim testine girip çıksın . Bir arkadaşım PaZartesi başlıyor haftada 2 kere

Ya iyide bebekleriniz daha 2 yaşında ne bileyim zamanı vardır diye beklerdim ben sanırım yeğenimin bir tanesi ( kız) ufak olan yani 3 yaşında ve anne baba bile demiyor.

Bak mesela benim kız yürümeye pek yeltenmiyor daha doğrusu çok korkuyor ama konuşmaya çok hevesli.
Gel falan demeye başladı. Gel git pis falan diyor.

Kızların dil gelişimi herseyı erkeklerden önde olur genelde.. Ben hep kendı halıne bıraktım.. Herseyde.. Zorlamadm.. Cunku senın kafadayım.. Uzman dogrultusunda hareket etmıorm cocugun gelısımıne bakıorm.. Mesela Eymen premature oldugu ıcın belkı de hersey Bı tık gerıden gelıo.. Zorlamam kendı kalktı yurudu.. Dil yonunde de zorlamadm.. Kendı konusur elbet dedm.. Koydekı cocuklar dil terapistine mı gıdıo nası ogrenıolarsa konusmayı ogrencem dedm.. Ama Bı sure bekledim baktm olmuyo cunku sıfırdayz, anne baba abiga Baska bısey yok.. Onları bıle demıodu onceden yıne ben konusa konusa oldu.. Dedm madem olmuyo gıdelım.. Doktor bıze kreşi önerdi ama 3 yasında gıdın dedı.. Sımdı daha erken dedi.. O zmnda bana geç gelıo Kı ordakı cocukları gordukce ıyıkı gıdıorz dıyorum ıcımden

Ya tabi en iyi sen bilirsin çocuğunu.
Ama cidden bazıları sonradan açılıyor. Ben sürekli konuşuyorum . Mesela 1 yaşında gayet akııcı konuşuyormuşum. 1 yaşında başlamışım 30 senedir kimse susturamadı hxhshdhdh

Ya iyide bebekleriniz daha 2 yaşında ne bileyim zamanı vardır diye beklerdim ben sanırım yeğenimin bir tanesi ( kız) ufak olan yani 3 yaşında ve anne baba bile demiyor.

2 yasında ama yıne az cok bişiler ıfade etmesı lazım gibi gelıo bana.. Anne baba abiga dan Baska bısey demıo.. Hersey ısaret dılıyle.. Bu sefer nooluyo bılıo musun cok sınırlı oluyo onu anlamadgnda.. Oturuyom mama sandalyesıne tam yedırmeye baslıcam elıyle tezgahı gosterıo haydaaaa cık işin içinden neyı gosterıo bılmıorm Kı sayıyorsun hepsını anlatamayınca sınırlenıo.. Bosuna sinir sahıbı oluyo.. İstese konuscak kerata.. Bilio herseyı.. Terapist alıcı dili masallah cok iyi cok kuvvetli dedi

Genetık rolu cok fazlaymış dil gelısımının.. Bende 1 yasında konusmusum ama sorun eşimde galıba 2 yasında konusmuyo Du dıo kaynanam ama ne zmn konustugunu hatırlamıo

Yıllardır anne olmak için uğraşıyorum ne hakkınız var daha doğurmadan psikolojimi bozmaya korkutmayın beni ya hayır ben bunu okumadım ve annelik çok güzel bişey istediğim zaman kendime zaman ayırırım kendimi böyle kandırayım bari

O doktorun kafası güzel geldi bana
Her ay kontrole götürüyoruz.
Gelişiminr bakılıyor
Mesela tortikollis teşhis edildi
Erken teşhis olmasaydı fizik tedavi yerine ameliyat olacaktı boş yere
Ya da kilo alımına göre mamasını vs ayarlıyor doktor
Geişimsel ödevler veriyor
Görmesine işitmesinr bakıyor
Baş çevresi mesela büyüyor mu
Çok mu büyüdü az mı
zihinsel gelişim için bu bile çok önemli
Bşr problrm varsa erken teşhis çok önemli
O yüzden ilk 1 yaş aylık kontrollet çok önemli
Maharet sergileme üzerine şov yapmak istiyorsa piyanist falan olsaymış keşke

Annelikle ilgili yazdıklarınızı da nedense incitici buldum. 5 aylık oğlum. İlk zamanlar ah dese gece acile gidiyorduk demek ki kötü anneymişim bildiğim iyi oldu
bubendegilim ben de calpol bi kez verdim aşı sonrası ilaçsız yetiştirmeye çalışıyorum

Uzmana götürmüşsünüz ama erken çocukluk eğitimi uzmanı olarak bende nacizane fikrimi söylemek istiyorum. İşaret diline karşılık aldığı için konuşma ihtiyacı veya güdülenmesi hissetmiyor. Yani kendiniz düşünün. Birine elinizle bir şey gösteriyorsunuz. Hemen yerine getiriliyor. Kendinizi konuşarak yorar mısınız?
Eşimin 3 yaşındaki kuzeni böyleydi. Bana danıştılar. Doktorlar bir sorun bulamanıştı. Dedim işaret ettiklerini yapmayın. Konuşmaya mecbur kalsın. Tabi bu kadar basit değil. Bir sürü yönerge adım verdim. Şu an bıcır bıcır. Mesela ilk gördüğümdr elime bisküvi paketi verdi. Nestiyorsun anlamıyorum dedim. Annesi dedi ki açmanı istiyor. O zaman ifade etsin, bana aç demedi ki dedim. Açmadom kenara koydum. Temrar elime tutuşturdu. Ne istiyorsun dedim. Annesi sonunda dayanamadı aldı açtı. Bu çocuk niye konuşsun şimdi. İhtiyaç duymuyor ki

İş arkadaşımım oğlu 2.5 yaşında tık yok. O da eliyle ıı ıı diyormuş. Arkadaşım hemen su mu mama mı oyun mu hemen yapayım oğlum modunda olduğu için çocuk niye konuşsun ki. Dkt ye de gitti ama sonuçta o da şu anda konuşuyor.

Siz en iyisini yapıyorsunuzdur zTen ama belki başkası okur faydalı olur diye yazdım.

Not: Bu yazdıklarım normal gelişim gösteren çocuklar için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…