- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.762
- 263
- Konu Sahibi bubendegilim
- #1.001
Allahhh seniii kahkaha attımmmmBnmkının performans iyi olur heralde.. Daha bebikken bıle emzordıkten snra altını acardm Bi bakardım dimdik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allahhh seniii kahkaha attımmmmBnmkının performans iyi olur heralde.. Daha bebikken bıle emzordıkten snra altını acardm Bi bakardım dimdik
Kız ben ne yapayım bu gerçek benimle alakası yokTuce şu oğlanı bi sal
Kıazz bu ne evhamm.
Sen gelinle oğluşun arasında yatmazsan hiç bişi olmaz korkmaKız ben ne yapayım bu gerçek benimle alakası yok
Aman banane be ne halleri varsa görsünlerSen gelinle oğluşun arasında yatmazsan hiç bişi olmaz korkma
Hahaha ayyy berikko dil terapisi nasıl gidiyor bahsetseneBnmkının performans iyi olur heralde.. Daha bebikken bıle emzordıkten snra altını acardm Bi bakardım dimdik
Palavra diyorum
Bak her yerde anlatırım belki denk gelmişsindir.
Doktor bana emzik mi veriyorsun, çok yanlış diye başladı anlatmaya sonra benim kız delirdi ve kriz geçirdi hemen emzik nerede dedi
Veremeyelim bence siz dediniz ya çok zararlı diye buyurun dedim jdjdjjd
Ben 9. Aydan beri kontrole götürmüyorum.
Başka bir doktora başladık ve o bana bir sorun olmadığı sürece getirme , gayet sağlıklı dedi.
Ben biraz rahat bi insanım.
Hahaha ayyy berikko dil terapisi nasıl gidiyor bahsetsene
Hangi Noktaya gelindiği zaman terapi tamamen kesilmeli acabaValla iyi gidio.. Haftada 2ye cıkardı.. Son derste Eymen son dklarda bıdır bıdır bısey ler demeye basladı.. Değil veya hayır anlamında 'demmm' dıyo..
Evde de anneee geeeeeeee dıye bagırıo hep
Bu hafta gıdemıcez, terapıstımızın kayınvalıdenız vefat etmiş.. Haftaya ıkı gun gıdıcez inş
Ben Calpol bile sayılı verdim. Çok ateşi olunca vermiştim ama normal ateşte vermem. Vücudu savaşmayı da öğrenmeli benceBak benım gittgm doktorun kafası da bu.. Benım doktorun konusmalarından anladm şu 'bana saglam cocuk muayenesi getırmeyın, bana hasta cocuk getırın Kı ben doktor olarak maharetimi göstereyim, saglam cocugun nesini muayene edeyım?' bizim doktorun konusmalarından da bunu cıkardm.. Bende hastalanır goturuyorum.. Onun harıcınde goturuyorum Kı zaten hastane ortamları leş gibi heryer hastalık kaynıo.. Bide ben şunu farkettm annelık seruvenımde, cocugu sureklı hastaneye goturmek maharet degıl asıl hastaneye goturmemek maharet.. Buna anne hasta eder demıyorum ama mumkun mertebe ilaçtan hastaneden uzak tutmak annenın görevi gibi gelıo bana..
Bak mesela benim kız yürümeye pek yeltenmiyor daha doğrusu çok korkuyor ama konuşmaya çok hevesli.Valla iyi gidio.. Haftada 2ye cıkardı.. Son derste Eymen son dklarda bıdır bıdır bısey ler demeye basladı.. Değil veya hayır anlamında 'demmm' dıyo..
Evde de anneee geeeeeeee dıye bagırıo hep
Bu hafta gıdemıcez, terapıstımızın kayınvalıdenız vefat etmiş.. Haftaya ıkı gun gıdıcez inş
Hangi Noktaya gelindiği zaman terapi tamamen kesilmeli acaba
Gecikmiş konuşma olayı artık çok fazla yaygın me yazık ki . Bakalım bizde başlayacağız sanırım gelişim testine girip çıksın . Bir arkadaşım PaZartesi başlıyor haftada 2 kereÖyle mezun ettıklerı öğrencılerı var.. Onlarda da 4 ayda bir kontrol istio.. Ama hangı asamada keserız dıye daha hıc konusmadık.. Eşim maddi yonden daralsa da eymenın sesını duymaya baslamak onun da hosuna gıdıo.. Terapi işe yarıo dıye bılıorm bende... Oraya hep 4 5 6 yas cocuklar gelıo hepsı de gecıkmıs konusma pazar bıle calısıolarmıs artık yetısemıolarmıs
Bak mesela benim kız yürümeye pek yeltenmiyor daha doğrusu çok korkuyor ama konuşmaya çok hevesli.
Gel falan demeye başladı. Gel git pis falan diyor.
Ya tabi en iyi sen bilirsin çocuğunu.Kızların dil gelişimi herseyı erkeklerden önde olur genelde.. Ben hep kendı halıne bıraktım.. Herseyde.. Zorlamadm.. Cunku senın kafadayım.. Uzman dogrultusunda hareket etmıorm cocugun gelısımıne bakıorm.. Mesela Eymen premature oldugu ıcın belkı de hersey Bı tık gerıden gelıo.. Zorlamam kendı kalktı yurudu.. Dil yonunde de zorlamadm.. Kendı konusur elbet dedm.. Koydekı cocuklar dil terapistine mı gıdıo nası ogrenıolarsa konusmayı ogrencem dedm.. Ama Bı sure bekledim baktm olmuyo cunku sıfırdayz, anne baba abiga Baska bısey yok.. Onları bıle demıodu onceden yıne ben konusa konusa oldu.. Dedm madem olmuyo gıdelım.. Doktor bıze kreşi önerdi ama 3 yasında gıdın dedı.. Sımdı daha erken dedi.. O zmnda bana geç gelıo Kı ordakı cocukları gordukce ıyıkı gıdıorz dıyorum ıcımden
Ya iyide bebekleriniz daha 2 yaşında ne bileyim zamanı vardır diye beklerdim ben sanırım yeğenimin bir tanesi ( kız) ufak olan yani 3 yaşında ve anne baba bile demiyor.
Ya tabi en iyi sen bilirsin çocuğunu.
Ama cidden bazıları sonradan açılıyor. Ben sürekli konuşuyorum . Mesela 1 yaşında gayet akııcı konuşuyormuşum. 1 yaşında başlamışım 30 senedir kimse susturamadı hxhshdhdh
Yıllardır anne olmak için uğraşıyorum ne hakkınız var daha doğurmadan psikolojimi bozmaya korkutmayın beni ya hayır ben bunu okumadım ve annelik çok güzel bişey istediğim zaman kendime zaman ayırırım kendimi böyle kandırayım bariÖncelikle bal diyarı hdjdj şaka şaka.
Gerçi şaka yapmak yasaktı. Unuttum yine bir an.
Şu an bu satırları yazarken sinirden dört köşe olmuş ve bitmiş halde halınıya uzanmış ve ağzımda emzikle yazıyorum.
Tam 10 gündür hayatım bitti. Ciddi anlamda kafam kaldırmıyor, bir bebek neden sürekli huzursuz olur. Sürekli ilgi isteyen bir hale geldi 10 günde. Yeni doğan döneminden beter ve ben artık pes ettim.Allahın gücüne gitmesin ama annelik herkesin harcı değil ve sanırım benim hiç değilmiş. Leş gibi gezmekten ve sürekli ağlayan bir bebekten bunaldım. Eşimin işleri yeni yeni düzeliyor ve gece geç gelip , sabah erkenden gidiyor.
Sürekli leş gibi gezmekten , sürekli pasaklı olmaktan ve hiç bir şeye vakit bulamamaktan yoruldum ve yıldım a dostlar. Yıldız Tilbe benden şık giyiniyor. Dişlerimi sıkmaktan geceleri dişlerim ağrıyor. Gece yatmaz , gündüz sabahın köründe kalkar. Ben bir mal gibi hissediyorum kendimi, hiç bir hayat neşem kalmadı. Mal gibiyim. Her gün bir diğerinin aynı. Ve sanki bu kısır döngü hiç bitmeyecekmiş gibi. Bu kadar zor bir şeyi insanlar nasıl birden fazla kez yapıyor vallahi merak ediyorum.
Kendimi resmen hayal kurarken buluyorum. Yahu La casa De papel de ki rehineyi kıskanıyorum yaw. Böyle malak gibi oturduğu için. Keşke diyorum beni rehin alsalar jxdjdjdjd
Ah sen linççi abla bi dur sakin ol. Tamam Allah isteyen herkese versin.
Tamam ben çocuk kaldıramıyorum.
Tamam iyi bir anne değilim. Oldu mu ? Rahatladın mı ? Ama yok şimdi yine gelecek biri konuyla alakasız şeyler söyleyecek.
Ben delirmek üzereyim a dostlar. Tanıyanlar az çok bilir bu benim normal halim delirdiğimi düşünün bir de siz.
Ay hadi can kadınlar beni rahatlatın. Kaça kadar sayarsam içimden geçer bu günler. Uslu olursam şirinleri de görür müyüm ? :/
Not; eğer içim rahatlamazsa kocamı arayıp bağırmayı düşünüyorum. Sonra da benim boşansam mı diye başlayan konularımdan bıkabilirsiniz 636366363 Tane konu açabilirim.
O doktorun kafası güzel geldi banaBak benım gittgm doktorun kafası da bu.. Benım doktorun konusmalarından anladm şu 'bana saglam cocuk muayenesi getırmeyın, bana hasta cocuk getırın Kı ben doktor olarak maharetimi göstereyim, saglam cocugun nesini muayene edeyım?' bizim doktorun konusmalarından da bunu cıkardm.. Bende hastalanır goturuyorum.. Onun harıcınde goturuyorum Kı zaten hastane ortamları leş gibi heryer hastalık kaynıo.. Bide ben şunu farkettm annelık seruvenımde, cocugu sureklı hastaneye goturmek maharet degıl asıl hastaneye goturmemek maharet.. Buna anne hasta eder demıyorum ama mumkun mertebe ilaçtan hastaneden uzak tutmak annenın görevi gibi gelıo bana..
Uzmana götürmüşsünüz ama erken çocukluk eğitimi uzmanı olarak bende nacizane fikrimi söylemek istiyorum. İşaret diline karşılık aldığı için konuşma ihtiyacı veya güdülenmesi hissetmiyor. Yani kendiniz düşünün. Birine elinizle bir şey gösteriyorsunuz. Hemen yerine getiriliyor. Kendinizi konuşarak yorar mısınız?2 yasında ama yıne az cok bişiler ıfade etmesı lazım gibi gelıo bana.. Anne baba abiga dan Baska bısey demıo.. Hersey ısaret dılıyle.. Bu sefer nooluyo bılıo musun cok sınırlı oluyo onu anlamadgnda.. Oturuyom mama sandalyesıne tam yedırmeye baslıcam elıyle tezgahı gosterıo haydaaaa cık işin içinden neyı gosterıo bılmıorm Kı sayıyorsun hepsını anlatamayınca sınırlenıo.. Bosuna sinir sahıbı oluyo.. İstese konuscak kerata.. Bilio herseyı.. Terapist alıcı dili masallah cok iyi cok kuvvetli dedi