• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmama ramak kaldı.

Bunları kim belirliyor ? Her çocuk bir mi yahu. Ben cidden buna çok karşıyım. Benim kızım artık tekli kelimeleri söylemye , beni taklit etmeye çalışıyor. Bu onu önde yapmıyor bence. Konuşmaya yatkın yapıyor. Arkadaşlarımın bebişler 9 aydan beri emekliyor benim kız 11 aylık oldu ancak emekledi ve ben hiç endişelenmedim.
Şimdi şöyle bir durum var mesela çocuk 18. Aya geldiği zaman doktor kontrolünde yürüyor mu diye bakılıyor eğer yürümüyorsa bir uzmandan yardım alınıyor . Çocuğun gelişiminde eşikler var oraya geldiğimizde belirli kriterde değilse o zaman uzman kontrolü yapılıyor herhangi bir sağlık sorunu var mı ? Eğer varsa tedavi ediliyor yoksa diyoruz ki her çocuğun gelişimi Farklı . Anlatılmak istenen şey önlem almak anlatabildim mi ? 2 yaş kontrolünde de doktor kelime hazinesini soruyor . Eşim doktora demiş ki 2.5 yaşı bekleyelim mi ? Oda hayır beklemeye gerek yok kontrolleri yapılsın demiş . Ki zaten böyle bir sorun olmasa da 2 yaş krizi fena olduğu için kendim nasıl davranmam gerektiğini danışmak için psikiyatriste gidecektim . İnan ki çok hassas bir dönem oluyor .doğru yönlendirmezsen çocuk saçma sapan huylar ediniyor . Ama şu da var çocuk konuşsa İnan anneye büyük rahatlık bence . Benim oğlumun beden dili çok kuvvetli zaten yüzde 90 oranında ne istediğini anlıyoruz ama kalan 10 luk kısımda anında anlamazsan yandın kriz geliyor 🤣

Allahım neymiş bu 2 yaş😔 Berikko Berikko ve tuce_tuce tuce_tuce de aynını söylüyor. Benim kızım zaten genel olarak ağlamayı seviyor.

Valla yasamak lazım şekerim.. Biz tam 2 yaşa girdik ardından degısımler basladı.. Aksi huysuz istedgı olmayınca yerlere atıp yırtınan bişey oldu🙄 2 yas krızı nın bize tek artısı sallamayı bırakmak oldu cunku cidden bende bacak macak kalmıodu😅

Valla yasamak lazım şekerim.. Biz tam 2 yaşa girdik ardından degısımler basladı.. Aksi huysuz istedgı olmayınca yerlere atıp yırtınan bişey oldu🙄 2 yas krızı nın bize tek artısı sallamayı bırakmak oldu cunku cidden bende bacak macak kalmıodu😅
Benim bebe de meyve yemeye başladı 🤣

Sadece gece değil gündüz de inatlaşıyoruz artık. Özellikle bez değişimlerinde çıldırıyorum. Önce bezi açtırmak istemiyor. Hadi lazımlığa gidelim o zaman diyorum ona da yok. Bi şekilde açıp siliyorum bu defa kıyafetini giymek istemiyor. Tekmeliyor resmen beni. Hele bu sabah daha fenaydı çok sinirlendim öyle bırakıp çıktım odadan bi 5dkka

5 aydır altını güç bela degıstırıyorum.. Aynen anlattın gibi.. Tekmeler kaçmalar filan.. En son gecen snkı yalvardı bana baglanma bez diye.. Ahh yavrum dedım daha var çişini tutamıosun.. Lazımlıgı sevıo ama sankı daha hazır degılmıs gibime gelıo.. Alt degıstırme olayı ayrı zorlaştı, tuvalet egıtımı de en korktugum ve bu zamana kadar en cok bocaladm konu resmen 🙄

5 aydır altını güç bela degıstırıyorum.. Aynen anlattın gibi.. Tekmeler kaçmalar filan.. En son gecen snkı yalvardı bana baglanma bez diye.. Ahh yavrum dedım daha var çişini tutamıosun.. Lazımlıgı sevıo ama sankı daha hazır degılmıs gibime gelıo.. Alt degıstırme olayı ayrı zorlaştı, tuvalet egıtımı de en korktugum ve bu zamana kadar en cok bocaladm konu resmen 🙄
Ama resmen istiyor bebik yahu. Zor oluyordur eminim ama hazır olanı tutmamak lazım :D
Tabi senin de hazır olman şart 😬

Hazır olduğunu düşünüyorsan erteleme bence. Bizim daha memedrn kesme işi var. Tam keseceğim artık dedim çocuk hasta oldu kaldıım öyle

Bunları kim belirliyor ? Her çocuk bir mi yahu. Ben cidden buna çok karşıyım. Benim kızım artık tekli kelimeleri söylemye , beni taklit etmeye çalışıyor. Bu onu önde yapmıyor bence. Konuşmaya yatkın yapıyor. Arkadaşlarımın bebişler 9 aydan beri emekliyor benim kız 11 aylık oldu ancak emekledi ve ben hiç endişelenmedim.

Kesınlıkle katılıorm.. Her cocuk biricik.. Bızım karnımızdan cıkmasına ragmen bize bıle benzemiyor.. Halıyle hersey farklı gelısım seyrediyor cocuklarda..

Ama resmen istiyor bebik yahu. Zor oluyordur eminim ama hazır olanı tutmamak lazım :KK70:
Tabi senin de hazır olman şart 😬

Ya aslında ufak ufak hazırlıklar yaptıkca hosuma gidiyor.. Gecen 3 tane kulot aldm oğluşuma.. Sonrada alısıtırma kulodu aldm.. Yavas Yavas ben o kıvama gelıyorum..

Ama eymenden emın degılım.. Çiş daha hıc yapmadı lazımlıga.. Klozet ten ayrı korkuyor.. Kaka yapıo bezıne, acıp lazımlıga oturuyo.. Senkron tutmuyor 🤣 bide bezin kuru kalkması olayı var ki aklımı cok karıstırıo.. Sabah Bi bez alıorm resmen 2kg.. Fazlası bıle vardır..

Bilemiyorum ya.. En azndn bıraz dıl gelısım de ılerlese daha rahat ıletısım kurarız.. Kı tuvalet egıtımınde gereklıymıs dıl konusu.. Bide 2.5 yasını gecınce planlıorm ben.. Nisan mayıs gibi.. Baharda daha rahat olurum.. Sonra halılar yıkamaya koltuklar silinir vsvs.. Bende rahatlarım😅 bide öyle şak dıye oluyomus da tuvalet egıtımı.. 6 aya kadar bıle surebılıomus.. Cocuk da o hazırbulunuslugu yakalamak mesele 😐

Ya aslında ufak ufak hazırlıklar yaptıkca hosuma gidiyor.. Gecen 3 tane kulot aldm oğluşuma.. Sonrada alısıtırma kulodu aldm.. Yavas Yavas ben o kıvama gelıyorum..

Ama eymenden emın degılım.. Çiş daha hıc yapmadı lazımlıga.. Klozet ten ayrı korkuyor.. Kaka yapıo bezıne, acıp lazımlıga oturuyo.. Senkron tutmuyor 🤣 bide bezin kuru kalkması olayı var ki aklımı cok karıstırıo.. Sabah Bi bez alıorm resmen 2kg.. Fazlası bıle vardır..

Bilemiyorum ya.. En azndn bıraz dıl gelısım de ılerlese daha rahat ıletısım kurarız.. Kı tuvalet egıtımınde gereklıymıs dıl konusu.. Bide 2.5 yasını gecınce planlıorm ben.. Nisan mayıs gibi.. Baharda daha rahat olurum.. Sonra halılar yıkamaya koltuklar silinir vsvs.. Bende rahatlarım😅 bide öyle şak dıye oluyomus da tuvalet egıtımı.. 6 aya kadar bıle surebılıomus.. Cocuk da o hazırbulunuslugu yakalamak mesele 😐
Yeğenim senin oğlun gibiydi valla 3/4 seferse çözmüştü. Gece yatarken bez bağlıyordu annesi, sonra onu da bıraktı.

Yeğenim senin oğlun gibiydi valla 3/4 seferse çözmüştü. Gece yatarken bez bağlıyordu annesi, sonra onu da bıraktı.

Ay agzından bal damlıyor 😄İnş bnmkı de alışır cabucak.. Cunku bu tuvalet egıtımı o kadar seyı etkılıomus Kı.. Uzmanları dınledıkce kafayı sıyırıyodum da bıraktım ızlemeyı😅 butun huylar sankı bu tuvalet egıtımınde oturuyo gıbıme gelıo😐

Ay agzından bal damlıyor 😄İnş bnmkı de alışır cabucak.. Cunku bu tuvalet egıtımı o kadar seyı etkılıomus Kı.. Uzmanları dınledıkce kafayı sıyırıyodum da bıraktım ızlemeyı😅 butun huylar sankı bu tuvalet egıtımınde oturuyo gıbıme gelıo😐
Cinsel hayatını bile etkiliyor 🙄

Uzmanların evine bi git bak her yer sidik :D

Kelin ilacı olsa olayı diosun🤣
Palavra diyorum :D
Bak her yerde anlatırım belki denk gelmişsindir.
Doktor bana emzik mi veriyorsun, çok yanlış diye başladı anlatmaya :D sonra benim kız delirdi ve kriz geçirdi hemen emzik nerede dedi :D
Veremeyelim bence siz dediniz ya çok zararlı diye buyurun dedim jdjdjjd
Ben 9. Aydan beri kontrole götürmüyorum. :D
Başka bir doktora başladık ve o bana bir sorun olmadığı sürece getirme , gayet sağlıklı dedi.
Ben biraz rahat bi insanım.

Back