• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmama ramak kaldı.

Zamanında bi seminer konusmasında dinlemistim bende cok sasırmıstım. O yüzden karsımdaki adamların aile baglarına çok dikkat ediyorum bide nasıl bi anneden yetistigine. Hatta Freud’un cok sevdigim bir sözü var “Bir erkek asil bir kadın tarafından büyütülmüsse her kadina asil davranır” diye.
Çok doğru kayınvalidem erkekleri üstğn gören kadınları aşağı gören sadece hizmet etmekle görevli gören biri kadın hep çalışır hizmet eder görevi o sadece erkek başka ve eşim bu tarafını evlenince Gösterdi bana

Çok teşekkürler anlamaya çalıştığınızı hissediyorum yazdıklarınızdan❤️Eşime maddi olarakbağımlığım yok fakir bi aileden geliyorum ve hiç gocunmadan yaşadım özgürlük en büyük zenginlik çünki para ilede işim yok evlenmeden önce aileme cebimde param olmasada var der az ile yetinirdim çok şey istemezdim çalıştığım halde ben hep vermeyi öğrendim banamda borçlardan intihar edince abimde üzülmesin başımızda olsun o iyi olsun diye destek olayım diye çalıştım verdim belki ben kendimi düşünmeyi bilemedim önce ben demeyi bilemedim evlenincede eşimin maddi durumu iyi olmasına rağmen ilgi ve sevgiden başka hiç birşey beklemedim maaşımı verdim çünki aileydik ne fark ederdi ki ama o iş öyle olmadı bnim param onun parası onun parası yine onun parası oldu resmen herşey ona gelince var oldu bana gelince yok oldu sefa sürdü ben bilemedim insan nasıl bukadar iyi niyet sömürür sevdiğimdi ben oladar onun için fedakarlık yaparken o bukadar ailesiyle tepeme çıkar inanamadım şaştım kaldım hataydı boşanmamam seviyordum elimi tutup sarılsa seviyorum ben seni dese aptal kral gibi dayanamadım gidemedim işte suçluyum kabul ediyorum zamanında dönemediğim bir yol şimdi daha zor bir uçurum oldu şimdi herşey daha zor oldu sadece değişmek zorundayım yapmam gerekeni bile bile değişememek çok zor piskoloğun bana önereceği bir çok şeyi bir çok yöntemi kendi kafamdan bile bulabilecek kadar düşünebiliyorken uygulayamıyor olmak çok zor

Ailenizden goremediginiz ilgiyi sevgiyi eşinizden beklemişsiniz bu çok normal ama klasik turk erkegi bana ve aileme iyi davranacaksın triplerine girmis.

Kendinizi suclamayın daha fazla gecmiste olan olmus. Siz bundan sonrasına bakin.

Aslinda guclu bir karaktersiniz. Şu an hamilesiniz onun duygusallıgıda var. Malum hormonlar. o yuzden kendiniz de başedecek güç bulamıyor olabilirsiniz.

Yukarida cok guzel yontemler anlatildı size. Hamileyim agrım var diyip odanizda takılmaniz gibi kızinızı kayınvalideye birakarak esinizle yalnız dısarı çıkıp vakit geçirmek gibi. Bunlar size nefes aldirir.

Çok teşekkürler anlamaya çalıştığınızı hissediyorum yazdıklarınızdan❤️Eşime maddi olarakbağımlığım yok fakir bi aileden geliyorum ve hiç gocunmadan yaşadım özgürlük en büyük zenginlik çünki para ilede işim yok evlenmeden önce aileme cebimde param olmasada var der az ile yetinirdim çok şey istemezdim çalıştığım halde ben hep vermeyi öğrendim banamda borçlardan intihar edince abimde üzülmesin başımızda olsun o iyi olsun diye destek olayım diye çalıştım verdim belki ben kendimi düşünmeyi bilemedim önce ben demeyi bilemedim evlenincede eşimin maddi durumu iyi olmasına rağmen ilgi ve sevgiden başka hiç birşey beklemedim maaşımı verdim çünki aileydik ne fark ederdi ki ama o iş öyle olmadı bnim param onun parası onun parası yine onun parası oldu resmen herşey ona gelince var oldu bana gelince yok oldu sefa sürdü ben bilemedim insan nasıl bukadar iyi niyet sömürür sevdiğimdi ben oladar onun için fedakarlık yaparken o bukadar ailesiyle tepeme çıkar inanamadım şaştım kaldım hataydı boşanmamam seviyordum elimi tutup sarılsa seviyorum ben seni dese aptal kral gibi dayanamadım gidemedim işte suçluyum kabul ediyorum zamanında dönemediğim bir yol şimdi daha zor bir uçurum oldu şimdi herşey daha zor oldu sadece değişmek zorundayım yapmam gerekeni bile bile değişememek çok zor piskoloğun bana önereceği bir çok şeyi bir çok yöntemi kendi kafamdan bile bulabilecek kadar düşünebiliyorken uygulayamıyor olmak çok zor
Kendinizi de fazla suçlamayın. Bu da sizi olumsuz etkiler ve özgüveninizi toplayayım derken daha çok yıkarsınız. Hata yaptınız evet, kalp kırmak istemediniz, hayır diyemediniz (pek çok kadınımız gibi) ama bunun daha doğru olacağını düşündünüz. Şimdi öyle düşünmüyorsunuz. Bu kadar kısa ve net! Bir de kendinizle hesaplaşmaya falan kalkmayın. Cesaretinizi toplayın yalnızca. Bu çok daha iyi gelecek size. Bakın burada bile sizin de dediğiniz gibi insanlar size iyi niyetli bir şekilde hatalı olduğunuzu söylediğinde hatta "siz suçlusunuz" dediğinde yine hemen kabullenmeye başladınız. Bu kadar yumuşak huylu olmayın. Aklınızı kimseye teslim etmeyin lütfen. Sizin için en güzelini, en mutlusunu, en rahatını diliyorum.

Halam eniştemin annesiyle yaşadı 27 yıl boyunca. Hatta eniştemin kardeslerinin esleri çocuklar hep birlikte yaşadılar ekonomik düzey yüksek iyi sıkıntı yok, aile apartmanı her katta evleri var ama en son kat kv, kp orda dururlardı. Kuzenimde 9 yıl önce evlendi aşk meşk evliliği. Şimdide o kaynanasıyla yasıyo. Kaynanası burdan ayrılırsanız yüzünüze bakmam diyo.
Anadan kıza gecen saltanat gibi bisey.
Şimdi mesela eskiden hep beraber oturmuşlar ya ne kayınvalidem kayınpeder anlamıyor sıkılır insan rahat edemez onlar yaşlanmışta hürmet hizmet bekleyende onlar zamanında onlar yapmışlar şimdi bizden bekliyorlar yani ben çocuklarım olsada kira bile olsa kendi evim kendi düzenim olsun isterim ne gelinim kızım bana karışsın ne ben ona herkez rahatına bakaın ya ama bilmiyorlar alışmışlar beraber yaşamaya aslında çoğu çocukta kalabalık aileden bıkıp yanlız yaşamak istiyor evlenince annem çekti ben çekmem diyor zorluğunu görüp baştan kabul etmiyor gördüm böylesinide ben kayınvalide olunca yanlız yaşamak için çıldırırım gerçekten bari o yaştan sonra rahat edeyim kafamı dinleyim diye bizimde başta iki sene yanlarında sonra ayrı gidecektik evimiz vardı şehirde ama diyorum ya o iş öyle olmadı amaç yanlarına çekip yapışmakmış bu arada mesela adam sürekli dövüyor ve sürekli aldatıyorsa ki bir kere dövsede bir kere aldatsada aynı şey gerisi gelir çocuklar için katlanıyorum diyorlar ama tam tersi asıl o evde çocuklar için durulmaz öyle bir baba ve aldatılıp dayak yiyen örnek bir anne olmam onun bilincindeyim bakın şuan buna inanmıyor olabilirsiniz herşeye susmuş aldatılsada dövülsede susar diye düşünebilirsiniz haklısınız da ama burda sizi değil kendimi kandırmaya çalışmış olurum öyle bir durumu kabul etmem öyle bir babayla yaşatmam öyle bir örnek olmam çocuklarıma savaşırım canla başla hepsinle tüm sustuklarımla tüm alttan aldıklarımla tüm dolmuşluğumla her adımımla şaşırtırım onlara feleğini inanın korkak değilim sesizlik iyi niyet ve korkaklık arasında ince bir cizgi var bende fedakarlık yaptığım konular değiştiğinde korkak olmadığımı gösteririm onlara.

Ailenizden goremediginiz ilgiyi sevgiyi eşinizden beklemişsiniz bu çok normal ama klasik turk erkegi bana ve aileme iyi davranacaksın triplerine girmis.

Kendinizi suclamayın daha fazla gecmiste olan olmus. Siz bundan sonrasına bakin.

Aslinda guclu bir karaktersiniz. Şu an hamilesiniz onun duygusallıgıda var. Malum hormonlar. o yuzden kendiniz de başedecek güç bulamıyor olabilirsiniz.

Yukarida cok guzel yontemler anlatildı size. Hamileyim agrım var diyip odanizda takılmaniz gibi kızinızı kayınvalideye birakarak esinizle yalnız dısarı çıkıp vakit geçirmek gibi. Bunlar size nefes aldirir.
Bu yöntemler için teşekkür ederim🙏🏻 en azından şimdilik bunları yapıcam gerçekten çok minnettarım vaktinizi ayırdığınız için gerçekten iyi geldi çok iyi geldi❤️

Bakın bulmuşlar sizin gibi iyi niyetli insanı üzerinize gelmislerde gelmisler. sizde hic sorun yokmus gibi davraninca oh iyice yerleşmisler.

Size normal doğuracaksın diye baskı yaparlarsa buna siz değil doktor karar verecek diyin. Ya da gelmeyin uzerime zaten hamileyim korkuyorum doğumdan siz boyle yaptikca daha da cok korkar oldum diyin.

Buyuk kızınızı kayinvalidenize bırakıp azıcik esinizle başbaşa evden cıkın. Beraber hava almaya bir yerlere gidin. Yok kizarlar yok darılirlar diye dusunmeyin onlar sizi dusunuyor mu acaba çok mu bunaltıyoruz diye.

Bu arada eger böyle devam ederseniz psikolojik olarak hastalanirsınız. emin olun bizim yuzumuzden oldu demezler.

Şu şartlarda boşanamazsınız belli. evinizden de kendi istekleriyle gitmeyecekler o da belli. Başa çıkmayı ögreneceksiniz. Emin olun başa cıkmak zannettiğiniz kadar zor değil. Biraz dik durursaniz biraz kararli olursanjz esinizde aileside hizzaya gelirler.
❤️Doğru söylüyorsunuz sanırım hamilelik hormonlar ekstra olayları ağırlaştırıyor beni yoruyor..basit çözümlerden bari yararlanmam gerek.

Evet bende aynı anlattıgıniz gibi bir insandım. Her arkadasimin derdine kosar kimseye hayir demezdim. Dugunu olanın yaninda benim evlenmek isteyip evlenemeyenin teselli edicisi benim ama benim derdimde kimse ortada yok.

Sonra insanlarin beni kırmasına, iyi niyetimi kullanmalarına izin vermemeye başladım. Hakedene sözümü sakınmadım. Sonuç daha deger gordugumu farkettim.

Şunu anladımki ben kendimi düsünmezsem kimse beni dusunmez. Ben kendime değer vermezsem kimse bana deger vermez.

İnsanlara sınirlarıni hatırlatmazsak hadlerini çok fazla aşabiliyorlar.
Bir umudum var benimde değişmek için bir umudum kalmasa belki daha beter olurum şöyle beni ciddi ciddi bir tersleseler aslında çemkiricem ama terslemeden alttan alttan dediklerini yaptırıyorlar bende huzursuzluk çıkmasın die devam ama şöyle direk laf soksa kaynanam heh hak etti die basıcam kalayı ama yine suç bende onların huylarına suslarına giden benim alenen laf sokarlarmı hiç üstelik iyice yerleşme derdindeyken çünki alenen hak etmediğim laf sokunca patladım işe yaradığınıda gördüm alenen laf sokmaya korktu bir daha bari ama şimdide yöntem değiştirdi laf sokmuyor sadece beklentisini belli ediyor yine kazanan onlar bende beklentimi belli ediyorum laf sokmadan ama onlar benim gibi değil ki işine geleni anlıyorlar tabi.

Kendinizi de fazla suçlamayın. Bu da sizi olumsuz etkiler ve özgüveninizi toplayayım derken daha çok yıkarsınız. Hata yaptınız evet, kalp kırmak istemediniz, hayır diyemediniz (pek çok kadınımız gibi) ama bunun daha doğru olacağını düşündünüz. Şimdi öyle düşünmüyorsunuz. Bu kadar kısa ve net! Bir de kendinizle hesaplaşmaya falan kalkmayın. Cesaretinizi toplayın yalnızca. Bu çok daha iyi gelecek size. Bakın burada bile sizin de dediğiniz gibi insanlar size iyi niyetli bir şekilde hatalı olduğunuzu söylediğinde hatta "siz suçlusunuz" dediğinde yine hemen kabullenmeye başladınız. Bu kadar yumuşak huylu olmayın. Aklınızı kimseye teslim etmeyin lütfen. Sizin için en güzelini, en mutlusunu, en rahatını diliyorum.
Çok teşekkürler❤️Herşeyin fazlası zarar iyi niyetin bile çünki oda gerektiğinde ve gereken kişilere karşı yapılmalı ben bunların farkına varabilecek kadar düşünebiliyor ve akıl edebiliyorken gerekeni yapamıyorum bu sorunu aşmak için uğraşmam gerek bunu başarmam gerek umarım bu olur bu benim elimde be elimde olan gücü hem kendim hem çocuklarım için kullanırım.

Çok teşekkürler❤️Herşeyin fazlası zarar iyi niyetin bile çünki oda gerektiğinde ve gereken kişilere karşı yapılmalı ben bunların farkına varabilecek kadar düşünebiliyor ve akıl edebiliyorken gerekeni yapamıyorum bu sorunu aşmak için uğraşmam gerek bunu başarmam gerek umarım bu olur bu benim elimde be elimde olan gücü hem kendim hem çocuklarım için kullanırım.
İnanıyoruz biz size arkadaşım. Güzel günler yakında :)

Vay be psikopat bir kadına , psikolog gibi arkadaşlar nasip oldu :D
Öyle yazmışsınız ki siz varya devrimci ruhlusunuz🌹🌹🌹🌹🌹

Anlık ben ; NOLARR UYU EVLADIM NOLAARR.
Emzik yine olması gereken yerden yanlış bir yerde, benim avzumda 🥀🔫

Ayyy günaydın neler oluyor kafamı toplayınca okuyacağım kızlar 🤢🤦🏻‍♀️ Gece oğlan ağladı yanına gittim nasıl yaptı bilmem ama uyku tulumunun önünü biraz açmış bir kolunu da soymuş onu geri giydirdim diye çığlık kıyamet ağladı susmadı da kendi yatağımıza götürdüm mecbur 🙄sinüzit oldum galiba birde boğazımın arka duvarı kızarmış başım bunlar yüzünden ağrıyor anladım mecbur aile hekimine gideceğin bugün yağmur yağıyor ☔️ 07:00 de uyandım hayata karşı hiç bir mutluluğum kalmadı vallahi 😁🤢😰

Ayyy günaydın neler oluyor kafamı toplayınca okuyacağım kızlar 🤢🤦🏻‍♀️ Gece oğlan ağladı yanına gittim nasıl yaptı bilmem ama uyku tulumunun önünü biraz açmış bir kolunu da soymuş onu geri giydirdim diye çığlık kıyamet ağladı susmadı da kendi yatağımıza götürdüm mecbur 🙄sinüzit oldum galiba birde boğazımın arka duvarı kızarmış başım bunlar yüzünden ağrıyor anladım mecbur aile hekimine gideceğin bugün yağmur yağıyor ☔️ 07:00 de uyandım hayata karşı hiç bir mutluluğum kalmadı vallahi 😁🤢😰
Canım günaydın. Biz de gece milyarkez kalktık. Gerçekte çok yorgunum bende. Sürekli bir mız mız hali. İnşallah Çarşambaya kadar düzelir, çekimimiz var çünküsü 🥲

Evet sevgili günlük saat 18:47 kızım üzerimden inmiyor ve burnunu az evvel omzuma sürdü . :( çocuğa trilyar oyuncak aldım hala peşimde .

Birde bunun çalışan versiyonlusu var ve 1 çocuk bir bebekle (kardeş kiskancligi sinirlilik dahil) 🙄🙄🙄 Ben de yatan hastaları kıskanıyorum 😅 Ama sonra yanlarina kimse gelmiyor bırakıp gidiyorlar çocukları ne için yıpranıyoruz yoksa diyorum benim özentiler trajik kaldı 😀

Birde bunun çalışan versiyonlusu var ve 1 çocuk bir bebekle (kardeş kiskancligi sinirlilik dahil) 🙄🙄🙄 Ben de yatan hastaları kıskanıyorum 😅 Ama sonra yanlarina kimse gelmiyor bırakıp gidiyorlar çocukları ne için yıpranıyoruz yoksa diyorum benim özentiler trajik kaldı 😀
Maşallah hala yazabiliyorsun hxjd aklın yerinde hxjsjd

Back