- 24 Kasım 2017
- 1.524
- 6.150
- 158
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Geldim minnoşum. Ama yazık, pek sıkıntılı bir durummuş.@Berikko @tuce_tuce N nscckts @kedilinickVisenyaa @N u r Buz ruhu @Katipsondanbir @Calcifer @Muhtelif Evhamli Hatun aklıma sizler geldiniz gelin de şu hatuna bir yardım edin. Ben bu konularda berbatım maalesef.
hah ıste sız kendınız oyle dusunup oyle yapıyorsunuzÇocuk salonda oynuyor yanımızda alıp gidemiyorum benimle gelmiyor bebek daha karnımda doğunca odamdan çıkmam zaten bahanem olacak.mesela kayınpederim kayınvalidem odaları varken yanıma geliyor ya beraber oturalım diye bazen ben odama gideyim uzanayım diye gidiyorum ama bunu herzaman yapamıyorum ayıp olur gibi geliyor bide adam hasta üzülür diye düşünüyorum işte elimde değil boşanacak gücüm eskiden yoktu aşıktım eşime hak etmesede ama zamanla boğuluyor bunalıyor boşanmak delice istiyorum artık gerçekten blöf yapmadan söylüyorum beni tanımıyorsunuz yalan söylesem döktüğüm derdime yazık olur çünki yanlızlıktan yazıyorum onuda yalan yanlış yazacaksam ne kıymeti kalır şimdide doğurmak üzereyim o nasıl yaparım kavgalar baskılar başa çıkabilirmiyim inanın bilmiyorum yani dünyadan geçmiş durumdayım ve ölmeye de hakkım yok iki çocukla akli dengem yerinde ki hala onları düşünüyorum benim babam ben küçükken intihar etti aynı şeyi onlara yapamayacak kadar aklım yerinde ama çüzüm yoluda şuanlık birebir içinde olsanız yok gibi bu arada gerçekten dinlediğiniz yardımcı olmaya çaşıştığınız için çok ama çok teşekkür ederim size
bak sunu unutma sessızler her zaman haksızlıga ugrar ezılırUmarım değişirim ha gayret ne düşünürler ne derler diye düşünmeden tepkileri kafama takmadan kendim için çocuklarım için değişirim bunun için elimden geleni yapıcam Çözümü biliyorum harekete geçmeyi öğrenmem gerek çol ama çok teşekkürler
Çok çok teşekkürler ölmeyi düşüneceğime bunları düşünmem gerek çocuklarım var güçlü olmam gerek çalışırım hemde seve seve inanın 10yıldır çalışıyordum maaşımıda eşim alıyordu oda ayrı mevzu kendim için çocuklarım için seve seve çalışırım zaten şuan çocuklar için bıraktım hamile olduğum için bakmak için çünki ne kadar yardım ediyorlar desemde çocuğa asıl ben bakıyorum evin her işini ben yapıyorum maddi olarak durumları iyi ama dediğim gibi bunun bana hiçbir yararı yok zaten birçok evleri varken tarlaları varken bana köydeK Kaplagrisi yakında 2 çocuk annesi olacaksınız. Kendi haklarınızı bile savunamazken o çocukların arkasında nasıl dimdik duracaksınız? Kendinize gelin biraz! Diş gösterdiğinizde en kötü ne olur? Boşanırsınız. Milletin kahrından, kendi ailesinin özel sınırlarını çizemeyen bir adamdan kurtulursunuz. Aynı evde yaşamaya zorlamak haklı bir boşanma sebebi olduğundan nafakanızı, tazminatınızı alır kendi yolunuza devam edersiniz. Başarırsanız kazanacaklarınız çok fazlası olacak ama. Siz kendi kendinizi çok fazla sindirmişsiniz belli ki. Maddi olarak destek gördüğünüz için kendinizi borçlu hissediyor olabilirsiniz. Bunun sefasını da eşinizin sürdüğünü söylüyorsunuz. Ama bir evlilikte eşlerden biri mutsuzken diğeri mutlu olamaz. Ve siz mutsuzsanız eşinizin de mutlu olmaya hakkı yok. Eşinize açık açık resti çekin, bir süre verin ve bu sürede bu meselenin çözülmesini istediğinizi söyleyin. Boşanmaktan korkmadığınızı bilsin. Eğer zaten umurunda değilse sizin de çaba göstermenizin hiçbir anlamı yoktur. Maddi yönden sizi kandırmaya kalkarsa da çocukları biraz daha büyüttüğünüzde işe gireceğinizi, destek olacağınızı söylersiniz. Bunu da gerçekten yapın lütfen. Kendi ailesiyle arasını bozmaktan korktuğunu söylerse de asıl ailesinin siz ve 2 çocuğunuz olduğunu kendisine bi zahmet hatırlatın. Kimse kimsenin bu şekilde kahrını çekmek zorunda değil. Ne demek aynı evde bir ton insan. Mülteci kampına dönmüş eviniz. Azıcık cesur olun güzelim. Siz de bu hayatı yalnızca 1 kere yaşayacaksınız. Mutlu edenler yanınızda olsun, gerisi cehennemin dibinde.
Çok çok teşekkürler ölmeyi düşüneceğime bunları düşünmem gerek çocuklarım var güçlü olmam gerek çalışırım hemde seve seve inanın 10yıldır çalışıyordum maaşımıda eşim alıyordu oda ayrı mevzu kendim için çocuklarım için seve seve çalışırım zaten şuan çocuklar için bıraktım hamile olduğum için bakmak için çünki ne kadar yardım ediyorlar desemde çocuğa asıl ben bakıyorum evin her işini ben yapıyorum maddi olarak durumları iyi ama dediğim gibi bunun bana hiçbir yararı yok zaten birçok evleri varken tarlaları varken bana köyde soba yaktırdılar ne gezdim ne aldım ne yesim karın tokşuğuna çalıştım eşim sürdü sefasını
ne ıs yapıyordun bu aradaÇok çok teşekkürler ölmeyi düşüneceğime bunları düşünmem gerek çocuklarım var güçlü olmam gerek çalışırım hemde seve seve inanın 10yıldır çalışıyordum maaşımıda eşim alıyordu oda ayrı mevzu kendim için çocuklarım için seve seve çalışırım zaten şuan çocuklar için bıraktım hamile olduğum için bakmak için çünki ne kadar yardım ediyorlar desemde çocuğa asıl ben bakıyorum evin her işini ben yapıyorum maddi olarak durumları iyi ama dediğim gibi bunun bana hiçbir yararı yok zaten birçok evleri varken tarlaları varken bana köyde
Yok yok siz bana akli dengemin yerinde değil olmadığını ima bile etmediniz ben kendi kendime akli dengemi sorguluyorum doğru ifade edemedim size siz bana gayet mantıklı iyi niyetli öneriler sunmuşsunuz zatenhah ıste sız kendınız oyle dusunup oyle yapıyorsunuz
elımde degıl dıye bırsey yok sız kendınız bıle ısteye yapıyorsunuz :) ve bunu yapmak ıstemıyorsanız sızı boyle uzuyor sonucları zorluyorsa da yapmayın, hem yapıp hem sıkayet etmek oluyor ya gerek yok ...
ben sıze aklı dengenız yerınde degıl demedım bu arada onu da ıma etmedım ıntıhar etmeyı dusundum dedınız ve sorun sandıgınız seyler sızın kendı elınızle yaptıgınız ve cozumu cok basıt gerı donusu olabılecek cozulebılecek seyler sız bunların asla cozulemeyecegını dusunuyorsunuz , bır uzmana gıdersenız sonucta ısın ehlı o , sıze yardımcı olacaktır. depresyondasınız kendınızı kapana kısılmıs yalnız v ecaresız hıssedıyorsunuz bu sekılde saglıklı cocuk da buyutemezsınız halbukı basınızı kaldırıp baksanız heryeer aydınlık :)
Umarım değişirim ha gayret ne düşünürler ne derler diye düşünmeden tepkileri kafama takmadan kendim için çocuklarım için değişirim bunun için elimden geleni yapıcam Çözümü biliyorum harekete geçmeyi öğrenmem gerek çol ama çok teşekkürler
hayır dıyememe hastalıgı bende de vardı bılıyorum hayır demek zordur ama bunu bır kere kırdıgınızda aslında oyle zor olmadıgını goruyorsunuz :)Yok yok siz bana akli dengemin yerinde değil olmadığını ima bile etmediniz ben kendi kendime akli dengemi sorguluyorum doğru ifade edemedim size siz bana gayet mantıklı iyi niyetli öneriler sunmuşsunuz zatenBu arada gerçekten elimde değil elimde olsa ölmeyi isteyecek kadar kendimi nasıl ezdiririm bu çok kötü bir piskolojik düşünce hastalık gibi inanın ki
en acısıda cocuklar bu ortamda buyuyerek bunu normal sanıp aynen oyle bır hayat yasayacaklarK Kaplagrisi belki sizi anlamam asla mümkün degil anne olmadıgım ve evli olmadıgım icin ama yasadıklarınızı cok derinden hissettim. Esinizin ailesinin böyle olmasının sebebi sizsiniz. Yani onların size bu kadar bilmislik taslamasının sebebi sizin kisiliginiz. Kocanıza bagımlı mısınız? Yani arkanızda aileniz veya size destek cıkacak biri var mı? Ekonomik olarak nasılsınız bilmiyorum ama burdan görülüyor ki karsı gelememeniz, bosanamamanız bagımlı bir kisiliginiz oldugunu gösteriyor. Bagımlı kisilikler cok korkar gelecekten sadece hayatını karsısındaki insana göre sekillendirir ve katlanır her seye. Hal böyle ise tedavi alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.
Cocuklar su an cok kücük, bu yasam böyle devam ederse çocukların hayata bakıs acıları cok farklı olacaktır eger gercekten cocuklarınıza güzel bir hayat, gelecek, aile yuvası tattırmak istiyorsanız buna simdiden son vermeniz gerekecek. Siz bir nebzede olsa alısmıssınız ama o cocukların kendi evlerinde asla özel bir alanı, yasamı olmayacak. Ve onlara güclü, örnek, idol bir anne olmak istiyorsanız tam zamanı. Yani su durumda kendiniz icin degil, evlatlarınız icin bir an önce her seye ceki düzen vermelisiniz. Esiniz aslında ailesine falan düskün degil, bu düskünlük adı altında zayıflıklarını gizliyorlar. Maddi konuda sırtını hala anne babaya yaslayan bir adam var karsınızda. İnceden inceden artık degismeye baslamak lazım her seye.
Tekstilde çalışıyordum 8yıllık evliyim aslında sorunlar olduğu için çocuk yapmadım uzun süre sonra biraz sular duruldu o ara istedim ayrı ev ve şehre taşınıcaktık kendi düzenim olacaktı eskisi kadar karışılmayacaktı eşimle alışveriş evde vakit geçirmek iyi gelecekti bana ama öyle olmadı yine bırakmadılar peşimi öteki durmuyor tepe gibi hamile eşin işte başına bişey gelse dediler bu kış gelelim yanına dediler istemiyor bizi demesinler dedim bu kış idare edeyim dedim ama kayınvalidemin hep beraber olma isteği vardı ben nasıl tamam dedim şimdi çocuk bahane yerleşmesi konuşmaları hareketleri belli bırakmayacak bizi ben istemiyorum diye alenen söyleyene kadar bi kaç ima yaptım görmezden duymazdan geldi çünki bu kışı atlatıp söylemem lazım ben rahat edemem sıkılıyorum kayınpederimin yanında dicem bahaneler yaratıp kalmak isticek kabul etmemem lazım eşimde yanımda olmazsa dediğiniz gibi birdaha hiç olmasın zaten başka yolu yok böyle olmuyor olamazne ıs yapıyordun bu arada
ve kac yıllık evlısın
Halam eniştemin annesiyle yaşadı 27 yıl boyunca. Hatta eniştemin kardeslerinin esleri çocuklar hep birlikte yaşadılar ekonomik düzey yüksek iyi sıkıntı yok, aile apartmanı her katta evleri var ama en son kat kv, kp orda dururlardı. Kuzenimde 9 yıl önce evlendi aşk meşk evliliği. Şimdide o kaynanasıyla yasıyo. Kaynanası burdan ayrılırsanız yüzünüze bakmam diyo.en acısıda cocuklar bu ortamda buyuyerek bunu normal sanıp aynen oyle bır hayat yasayacaklar
yanı annelerının kaderını yasayacaklar bır zıncır gıbı o halka devam edecek...
hayır dıyememe hastalıgı bende de vardı bılıyorum hayır demek zordur ama bunu bır kere kırdıgınızda aslında oyle zor olmadıgını goruyorsunuz :)
ben bırının yanında su ıcmeye bıle utanırdım eskıden... ınsanlar benımle ıstedıgı gıbı konusup ıstedıgı gıbı karısırdı tam olarak elıme vur ekmegımı al turunde bırıydım ve cok acı sekılde en yakınlarım tarafından da kazıklandım herkesın herseyıne kosardım kendımı zor duruma bırakacak sekıle davranırdım
sonuc ...
bı yerden sonra patladım
sonra bı baktım aa
ben patlayınca sesım cıkmaya baslayınca hersey yoluna gırdı
yemın ederım aynen boyle oldu
sımdı bırı karsıma gecıp çen çen konusmaya kalksa parcalarım
neydım ne oldum yanı :)
o yuzden boyle net konusuyorum
benım arkamda annem bıle yok daha da bana kostek olur en azından arayıp dertlesebılecegın bır annen oldugunu bılıyorsun bu bıle sana guc verebılır cocugun senın motıvasyon kaynagın senın yasadıklarını yasamasını ıstemezsın dı mı ? sırf onun ıcın kendı gucunu toparla hamılelıgını bahane et bır sınır krızı gecırkorkut sunları goster onlara
bunun psıkolojıde yerı varmıs gercekten tam olarak boyle oluyorHalam eniştemin annesiyle yaşadı 27 yıl boyunca. Hatta eniştemin kardeslerinin esleri çocuklar hep birlikte yaşadılar ekonomik düzey yüksek iyi sıkıntı yok, aile apartmanı her katta evleri var ama en son kat kv, kp orda dururlardı. Kuzenimde 9 yıl önce evlendi aşk meşk evliliği. Şimdide o kaynanasıyla yasıyo. Kaynanası burdan ayrılırsanız yüzünüze bakmam diyo.
Anadan kıza gecen saltanat gibi bisey.
ben emınım kı ıstemedıgınızı belırten ımaları sızden baska kımse anlamamıstır yanlıs anlamasınlar kırılmasınlar dıye en fazla aslında ben ıdare edıyorum sagolun dıyebılmıssınızdır bunuda dedıkten sonra uykunuz kacmıstır acaba kızdımı kırıldımı bır sorun cıkar mı dıyeTekstilde çalışıyordum 8yıllık evliyim aslında sorunlar olduğu için çocuk yapmadım uzun süre sonra biraz sular duruldu o ara istedim ayrı ev ve şehre taşınıcaktık kendi düzenim olacaktı eskisi kadar karışılmayacaktı eşimle alışveriş evde vakit geçirmek iyi gelecekti bana ama öyle olmadı yine bırakmadılar peşimi öteki durmuyor tepe gibi hamile eşin işte başına bişey gelse dediler bu kış gelelim yanına dediler istemiyor bizi demesinler dedim bu kış idare edeyim dedim ama kayınvalidemin hep beraber olma isteği vardı ben nasıl tamam dedim şimdi çocuk bahane yerleşmesi konuşmaları hareketleri belli bırakmayacak bizi ben istemiyorum diye alenen söyleyene kadar bi kaç ima yaptım görmezden duymazdan geldi çünki bu kışı atlatıp söylemem lazım ben rahat edemem sıkılıyorum kayınpederimin yanında dicem bahaneler yaratıp kalmak isticek kabul etmemem lazım eşimde yanımda olmazsa dediğiniz gibi birdaha hiç olmasın zaten başka yolu yok böyle olmuyor olamaz
Zamanında bi seminer konusmasında dinlemistim bende cok sasırmıstım. O yüzden karsımdaki adamların aile baglarına çok dikkat ediyorum bide nasıl bi anneden yetistigine. Hatta Freud’un cok sevdigim bir sözü var “Bir erkek asil bir kadın tarafından büyütülmüsse her kadina asil davranır” diye.bunun psıkolojıde yerı varmıs gercekten tam olarak boyle oluyor
bır psıkolog soylemıstı aynen soyle dıyordu
ornek verıyorum evlılıgınde kadın sıddet goruyor ama bosanmıyor
o kadının kızının esınden sıddet gorecek olması yuzde 80 ıhtımal, oglu olursa esıne sıddet uygulama ıhtımalıde aynı oranda
cunku sematık olarak anneye babaya benzeyen kısılerı kendılerıne es sececekler, ve normallestırecekler tanık olduklarını.
bu zıncırı kırmak annenın elınde o evlılıge devam etmeyerek aslında cocugunu koruyacak dıyordu
Çok teşekkürler anlamaya çalıştığınızı hissediyorum yazdıklarınızdanK Kaplagrisi belki sizi anlamam asla mümkün degil anne olmadıgım ve evli olmadıgım icin ama yasadıklarınızı cok derinden hissettim. Esinizin ailesinin böyle olmasının sebebi sizsiniz. Yani onların size bu kadar bilmislik taslamasının sebebi sizin kisiliginiz. Kocanıza bagımlı mısınız? Yani arkanızda aileniz veya size destek cıkacak biri var mı? Ekonomik olarak nasılsınız bilmiyorum ama burdan görülüyor ki karsı gelememeniz, bosanamamanız bagımlı bir kisiliginiz oldugunu gösteriyor. Bagımlı kisilikler cok korkar gelecekten sadece hayatını karsısındaki insana göre sekillendirir ve katlanır her seye. Hal böyle ise tedavi alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.
Cocuklar su an cok kücük, bu yasam böyle devam ederse çocukların hayata bakıs acıları cok farklı olacaktır eger gercekten cocuklarınıza güzel bir hayat, gelecek, aile yuvası tattırmak istiyorsanız buna simdiden son vermeniz gerekecek. Siz bir nebzede olsa alısmıssınız ama o cocukların kendi evlerinde asla özel bir alanı, yasamı olmayacak. Ve onlara güclü, örnek, idol bir anne olmak istiyorsanız tam zamanı. Yani su durumda kendiniz icin degil, evlatlarınız icin bir an önce her seye ceki düzen vermelisiniz. Esiniz aslında ailesine falan düskün degil, bu düskünlük adı altında zayıflıklarını gizliyorlar. Maddi konuda sırtını hala anne babaya yaslayan bir adam var karsınızda. İnceden inceden artık degismeye baslamak lazım her seye.
Yani şöyle bir ima yaptım ben kayınpederim yan odada uyurken eşimle yıkanamam dedim bir komşu daha vardı onlar konuyu açmışlardı biz zamanında su taşırdık önlerinden geçerdik banyomuz bile yoktu dediler bende olabilr ozaman şartlar öyleymiş öyle görmüşsünüz öyle alışmışsınız mecburmuşsunuz ben yapamam utanırım sıkılırım zaten çocuk olacak bu kış birbirimizi göremicez idare edicez sadece bu kış diye vurguladım duymazdan geldi ama haklısınız ben tamda böyle sonra içsel bir saftirik vicdanla kocası hasta üzülüyor bişey olsa bize bakmayacak istemeyecek diye düşünecek gibi vicdan da yaptm şu aşırı ince düşünüp arada kendimi unutmam gerçekten elimde olmadan gelişiyorben emınım kı ıstemedıgınızı belırten ımaları sızden baska kımse anlamamıstır yanlıs anlamasınlar kırılmasınlar dıye en fazla aslında ben ıdare edıyorum sagolun dıyebılmıssınızdır bunuda dedıkten sonra uykunuz kacmıstır acaba kızdımı kırıldımı bır sorun cıkar mı dıye
esınız yanınızda olmayacak esınız hayatından memnun bunca zaman sustun sımdı nıye sesın cıkıyor aılem sana yardım ıcın burada ıyılıkte yaramıyor dıyecek :)
esınızı hıc araya katmayın bıle sız yarın ılk ıs yemekten sonra hatta yemekte basıt bırsey olsun
halım yok uzanıcam dersınız
cocugunuza baksınlar gecın ıcerı acın telı ıstedıgınızı ısteyın muzık dınleyın yatın yuvarlanın keyıf yapın
nasıl oldun dıye bakmaya gelen olursa kapını acacaklar
kılıtlı olsun
kalkıp actıgında rahat uzanmak ıcın kılıtledım dersınız :)
kendı evınızde mısafır gıbı davranmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?