Çıldırmama ramak kaldı.

fazla dınlıyorsun onları aslında sorunun bu
nasıl doguracagına kadar karısabılıyorlarsa ne deseler susan altdan alan bırısın heralde
kayınvalıdem bana normal dogur dese sana da kaynanan boyle mı yapıyordu kıyamam derım
opme cocugu uyandıracaksın deseler sankı sız mı uyutuyorsunuz kı derım
bana nıye dıyemıyorlar cunku ben dedırtmem
ıcerıde yanlarında nıye oturuyorsun gec yatakodana yatagına uzan telefondan ac canlı tv ızle ne ızleyeceksen seslenırlerse ılgılenme kapıyı calan olursa bebek uyutmaya calısıyorum dınlenmeye calısıyorum buraya gelmeyın barı de ?
sana bu kadar karısılmasına ızın verıyorsun ya cocuguna da cok karısacaklar...
cocugunun karsısında otorıten olmayacak haberın olsun

hıc bırsey ıcın gec degıl sımdı hamıleyım gergınım ayagına bır cınnet gecırebılırsın küstür kurtul

Doğru olan sizin yaptıklarınız bunu bile bile şu huyum değişmedi yapamadım kocamdan da destek görmedim ezdirdim kendimi şimdi bi kendime yazık etmiş olsaydım bari benim gibi güçsüz bi anneleri olduğu için evlatlarıma da yazık etmiş oldum çünki işler geri dönülemez bir şekilde sarpa sardı ne yapsam çıkış yolu yok kendi ailem annem kardeşimin iki çocuğuna bakıyor bırakıp gelemez gelse eşimin ailesi biz varken ne alaka der eşim bile bunlar varlıklı ve fena insanlar ben tek kaldım içlerinde hayatımı yönetiyorlar ve ben piskolojik olarak tetenek olmuş durumdayım yapılan maddi desteğin eşim sefasını ben cefasını çekiyorum benim hiç parayla işim yoktu istediğim sadece hızurdu ama ben istemesemde herşeyi onlar aldığı ve varlıklı olduğu için beni ezme ve herşeyde söz sahibi olma hakkı buluyorlar yapacağım tek şey iki çocuğumla paranızı malınızı alın çocuklarımı verin beni rahat bırakın ben gidiyorum demek bunu yaparım ama rahat bırakırlarmı çocuklarımı elimden alırlar mı korkuyorum çalışır onlardan beş para istemeden yemeden yediririm bakarım ama yine rahat bırakmazlar çocuklarımı bırakmazlar

bellıkı kocasında ıs yok canım
kocası normal olsa e de hadı uykum geldı herkes evıne derdı
ordek aılesı gıbıler sureklı bır arada adam bunu ıstıyormus bellı kı hep

kımse cocugunuzu elınden alamaz yahu

sız gercekten cozmek ıstıyorsanız bu sorunu sızın elınızde. aslında cozumu hıc de zor degıl sankı caresız ve gerıdonusu yokmus bıtmıssınız gıbı yazıyorsunuz hıcde oyle degıl... sız musaade ettınız at kosturdular sız ıstedıgınız ıcın sız musaade ettıgınız ıcın. artık ızın vermıyorum dedıgınız noktada konu kapanır bu kadar basıt

ınsan en basta kendı kul hakkına gırmeyecek. bakın nasıl zor hamılelık dogum . annenız sızı bunun ıcın mı dogurdu
kendınızı korumayı ogrenmenız lazım

Hayvandan beterim ben. Çoktan sii gidin derdim benim konum olsa bayılan kaynana olurdu
dogrusu bu
yanlıs konusan kotu konusan ıstemedıgını ısıtır canım bu kadar basıt yanı
sureklı susmak altdan almak ıdare etmek ıyıllık de degıl, ıyı gelın olmakta degıl... bu destek alınması gereken bır rahatsızlık hatta... ne olduda kendını savunamayacak kendı kendını bu kadar ezdırecek duruma gelır bır ınsan
ya psıkologa gıtmelı destek almalı ya aıle terapıstıne gıtmelıler
aslında hıc bırısıne gerek yok yeter be deyıp kusluk cıkaracak bu kadar basıt :)

kaynana kaynanalıgını yapıyor dıye mı olmek ıstıyorsun
aslında soyledıklerın ınan o kadar basıt kı sen ıcınde cok bunalmıssın buyuk bır olay cozemezmıssın gıbı gelıyor
mesela sana normal dogur dedı ya
desın ? ne olmus
derse desın oyle dedı dıye gıdıp onun ıstedıgı gıbı ıkınacak degılsın heralde
baktın kı fazla ısrar edıyor sana da kaynanan boyle mı yapıyordu dersın
hakaret yok ters bırsey yok kotu bırsey yok basıt bır soru
vay efendım gelınım bana kotu konustu da dıyemez :) susar oturur

bana kocam baskı ıle normal dogur bıle dıyemez ya aha dogurmuyorum tutucam ıcımde derım bırakmam dısarı ne munasebet pes
herkes yerını bılmelı
gecen bır konuda bunu yazdım dıye benı lınc etmeye calıstılar
tam da bu ıste herkes yerını bılmelı eş bıle olsa herkesın bır sınırı var

Şu cinnet geçirme olayı aklımda sürekli zaten bunu yapabilirim heran işe yararmı bilmem ama tek çağrem gibi bende şöyle birşey var hayır diyemiyorum kırılır üzülür veya alınır diye bu iğrenç bi hastalık ve insanlar bu durumu kullanıyor bakın inanın elimde değil Çok saçma biliyorum ama böyle davranınca insanlar her istediğini yaptırmaya başlıyor dayanamayıp terslediğinizde suçlu siz oluyorsunuz çünki geç kalıyorsunuz bırak kim ne derse desin onun lafını bunun lafını takma diyorum tersle herkez sevmesin seni zaten yaranamıyorsun ezme hakkı veriyorsun diyorum bir bakıyorum yine aynı ben bu huy beni bitirecek sonum olacak olan bana olsa iyi bu kadar pasif bir anneleri olduğu için olan evlatlarıma olacak neye üzüleceğimi şaşırıyorum piskolojik baskı çok kötü birşey normal doğum istemiyorum diyince hepsi şahlanıyor eşim bile sanki suç işliyormuşum gibi tepki alıyorum okadar yanlız kalıyorum ki içlerinde okadar baskın bi aileye benim gibi biri dışardan okusam bukadar pasif bi insan olamaz ya saçmalık derim ve ben bile bile bu saçmalığa dur bile diyemeyecek kadar içinde yaşıyorum

Gerçekten bu sòzünüz çok doğru
Herkesin bir sınırı var ve herkes yerini bilmeli
Çoğu kadın," senin kocan sakindir veya söz dinler.benim ki öyle degil " diyebilir ama öyle degil işte.
" dur " demeyi bilmedigimiz için eziliyoruz

Eklentiler

• D6AB15A7-44B5-479A-94D5-0F17EF6ABA5A.jpeg
    92,1 KB · Görüntüleme: 32
gercekten cok ıcten sorucam
hamıle bırının evındesın
yatakodasının kapısını caldın
baktın kı ıcerıde uzanmıs bebegıde uyutmaya calısıyor
dınlenıyorum uyutmaya calısıyorum dese buna kırılır mısın

? buna kırılan da ruh hastası demektır kırılmaya küsmeye bahane arıyor demektır ona agzınla kus tutsanda kırılacak zaten barı kırıldıgına degsın :)

onları kıracagın noktada gezmesınler o zaman
altlı ustlu oturup mesafeyı acmıssın anlıyorum resmıyetı kuramıyorsun
ama evınde sınırın olmalı
sunu sımdıden benımset geldıklerınde al yanına atıstırmalık-su falan
gec yatakodana kapat kapıyı :)
ben uyumaya gecıcem bebegı uyutucam de gec gıt kapıyı kılıtle
duymamazlıktan gel ?

ınsanlarla nasıl dogum yapacagını nıye konusuyorsun ne munasebet ya
doktorunla sen konusacaksın sen gıdeceksın sadece doktora ıcerı sadece sen gıreceksın soran olursa da doktor nasıl uygun gorurse oyle bakıcaz duruma dıyeceksın bu kadar basıt

bırde ayrılsam cocugumu elımden alırlar dıyorsun dunyadan haberın yok sen vermedıgın surece mahkeme cocugu babaya vermez . sen verırsen verır . pavyonda calısan kadının bıle cocugu yanında senden nasıl alacaklar. zaten bosanamazsın sen suan sende o guc yok. o yuzden bu konuyu dıle getırme sakın blofde yapma. bosuna suan hayatı kendıne de zından etme bosuna neden oyle neden boyle dıye aglama bak cozumlerı basıt nasıl cozulur yazıyorum hepsı senın elınde. ben senın kotu olmalı ıster mıyım ? bundan bı kazancım olacak mı ? yok dımı ? bana guven

Çok ayrıntılar var işin içinde hepsini yazmaya kalksam sizi bunaltmak istemem ama sadece kaynana değil herkez aynı kafada ama bunun suçlusu benim bunuda biliyorum karşı gelerek başa çıkamazdım aileyi gerçekten tanısanız anlardınız suçluyum çocuğum yokken boşanmadığım için çünki eşim bana gerekli değeri vermiyor ve ailesi önemli onun için ayrı eve çıkınca düzelir dedim bu kadar karışılmaz dedim ama yine bir yolunu buldular ilk gün benimle geldi kaynanam ve ben siz gelmeyin ben rahat edemem diyebilecek kadar bile gücüm kaşmamışken ama ya boşanıcam ya kafayı yicem çünki bu aileyle başa çıkamam inanın benim pasif olduğum kadar onlarda çok bilmiş ve sertler esra erolda çocuksularımı ararken bulucam kendimi diye korkuyorum sadece

Babam vefat etti çoktan annemde erkek kardeşimin yanında kalıyor iki çocuğuna bakıyor gitsem gel derler ama inanın oda çözüm değil ne onlar rahat eder ne ben

canım benım anlattıkların yetıyor normal olmadıkları bellı
bastan aman ıyılık olsun aman sorun benden cıkmasın altdan alayım zamanla ılerıde duzelır dıye sabretmıssın mızac olarakda sessız bırsey soylendıgınde sesı ıcıne kacan bırısın bellı gorunuyor zaten bazı seyler

ayrı eve cıkmanızda cozum degıl bu sefer yatılı kalırlar gıdıs gelıs vakıt kaybı yardım edıcez derler yardımda etmezler yer ıcer yatar daha bırde karısırlar

sen kendını savunmayı ogreneceksın artık
kaybedecek neyın var ya ? kavga et hakaret et demıyorum kı
bazen bır bakıs yeter

Babam vefat etti çoktan annemde erkek kardeşimin yanında kalıyor iki çocuğuna bakıyor gitsem gel derler ama inanın oda çözüm değil ne onlar rahat eder ne ben
ev ustune ev olmaz sende rahat edemezsın onlarda
dedıgım gıbı yasadıgın cozulmeyecek sorun degıl
gel benı dınle gıt bır uzmandan destek al anlat bunları kendımı ıfade edemıyorum kendımı ezdırıyorum de bak oyle tavsıyeler verecek kı ınanamayacaksın kımseyle kotu olmadan cozulecek sorunların

Aileniz nerede? onlardan yardım isteseniz.

Cok bunalmışsınız haklı olarak. Hamileliğin verdiği duygusallıkta var. Birde iyi niyetli olunca iyice bunaltmışlar sizi.

Evden gönderemiyorsanız bu durumu kullanın. hamilelik kozunuz var. Agrim var diyip geçin odanıza uyuyun. kızınızıda yaninıza alın Beraber uyuyun. yok ayıp olur yok yanlış anlarlar diye düsünmeyın. Zaten yalan değil hamilesiniz dinlenmeniz lazım. ev islerini üstlenmeyin. kayinvalideniz yapsın yemeyi utuyu. Doktora gittim doktor yatman lazim dedi diyin.

Unutmayın siz kendinizi düsunmezseniz kimse sizi dusunmez. Kimsede aa bu gelin cok iyi bizi hic kirmadi evinde rahat ettirdi de demez.

Çocuk salonda oynuyor yanımızda alıp gidemiyorum benimle gelmiyor bebek daha karnımda doğunca odamdan çıkmam zaten bahanem olacak.mesela kayınpederim kayınvalidem odaları varken yanıma geliyor ya beraber oturalım diye bazen ben odama gideyim uzanayım diye gidiyorum ama bunu herzaman yapamıyorum ayıp olur gibi geliyor bide adam hasta üzülür diye düşünüyorum işte elimde değil boşanacak gücüm eskiden yoktu aşıktım eşime hak etmesede ama zamanla boğuluyor bunalıyor boşanmak delice istiyorum artık gerçekten blöf yapmadan söylüyorum beni tanımıyorsunuz yalan söylesem döktüğüm derdime yazık olur çünki yanlızlıktan yazıyorum onuda yalan yanlış yazacaksam ne kıymeti kalır şimdide doğurmak üzereyim o nasıl yaparım kavgalar baskılar başa çıkabilirmiyim inanın bilmiyorum yani dünyadan geçmiş durumdayım ve ölmeye de hakkım yok iki çocukla akli dengem yerinde ki hala onları düşünüyorum benim babam ben küçükken intihar etti aynı şeyi onlara yapamayacak kadar aklım yerinde ama çüzüm yoluda şuanlık birebir içinde olsanız yok gibi bu arada gerçekten dinlediğiniz yardımcı olmaya çaşıştığınız için çok ama çok teşekkür ederim size

K Kaplagrisi yakında 2 çocuk annesi olacaksınız. Kendi haklarınızı bile savunamazken o çocukların arkasında nasıl dimdik duracaksınız? Kendinize gelin biraz! Diş gösterdiğinizde en kötü ne olur? Boşanırsınız. Milletin kahrından, kendi ailesinin özel sınırlarını çizemeyen bir adamdan kurtulursunuz. Aynı evde yaşamaya zorlamak haklı bir boşanma sebebi olduğundan nafakanızı, tazminatınızı alır kendi yolunuza devam edersiniz. Başarırsanız kazanacaklarınız çok fazlası olacak ama. Siz kendi kendinizi çok fazla sindirmişsiniz belli ki. Maddi olarak destek gördüğünüz için kendinizi borçlu hissediyor olabilirsiniz. Bunun sefasını da eşinizin sürdüğünü söylüyorsunuz. Ama bir evlilikte eşlerden biri mutsuzken diğeri mutlu olamaz. Ve siz mutsuzsanız eşinizin de mutlu olmaya hakkı yok. Eşinize açık açık resti çekin, bir süre verin ve bu sürede bu meselenin çözülmesini istediğinizi söyleyin. Boşanmaktan korkmadığınızı bilsin. Eğer zaten umurunda değilse sizin de çaba göstermenizin hiçbir anlamı yoktur. Maddi yönden sizi kandırmaya kalkarsa da çocukları biraz daha büyüttüğünüzde işe gireceğinizi, destek olacağınızı söylersiniz. Bunu da gerçekten yapın lütfen. Kendi ailesiyle arasını bozmaktan korktuğunu söylerse de asıl ailesinin siz ve 2 çocuğunuz olduğunu kendisine bi zahmet hatırlatın. Kimse kimsenin bu şekilde kahrını çekmek zorunda değil. Ne demek aynı evde bir ton insan. Mülteci kampına dönmüş eviniz. Azıcık cesur olun güzelim. Siz de bu hayatı yalnızca 1 kere yaşayacaksınız. Mutlu edenler yanınızda olsun, gerisi cehennemin dibinde.

Umarım değişirim ha gayret ne düşünürler ne derler diye düşünmeden tepkileri kafama takmadan kendim için çocuklarım için değişirim bunun için elimden geleni yapıcam Çözümü biliyorum harekete geçmeyi öğrenmem gerek çol ama çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…