Çıldırmama ramak kaldı.

Ayy munecim benim bebislerim pek bı laftan anlardi maşallah:)
Param olsa bile çocuğun her istediğini almayi doğru bulmam zaten de,bir markete vs girdiğimde,1 büyük 1kucuk alma hakkınız var derdim,büyük dediğim de çikolata cokonat vs işte.
Ciddi ciddi gezer bakar,birini daha begenirlerse diğerini birakirlardi,hatta market çalışanı demişti başka çocuk olsa yerlere yatar aldırmak için diye:)
Ağırlığı düzgün beslenmelerine veriyordum,tereyağı,köy yumurtası,taze süt vs.

Ama tabii umulmadik masraf çıkmaması için duaciydim,bütçeyi ince ince manevralarla dağlardan asirdim
Bugünden sonra hele ana baba olacaklara Allah kuvvet versin..
Zor iş zor,filizleniyorsun ama ana kök soğan çürüyor valla
Neden,dünya yüzü insansız kalmasın,belki bir gün dunya guzel bir yer olur

Allah gönlünüze göre versin 3-4 çocukla ilgilenmek ciddi emek ve sabır istiyor valla bravo size
Amin hocam cumlemizin
E yolu yariladik 2 cocuk oldu
Bide bundan dahada yaramazi olamaz diye dusunuyorum
Buna katlaniyosam gelecekteki cocuklarimla iyi anlasacagimi umuyorum

Hocam ben kucuklugumden beri hep kalabalik aile hayal ediyodum
4e kadar dusunuyorum insallah ama gucum yeterse tabisi
Maddi güç ve psikoloji elverirse olur tabii.
Öyle tatlis ponçik kalmıyorlar,yarın ellerini bellerine atıp karşımıza geçme ihtimalleri de var:))

Öyle tatlis ponçik kalmıyorlar,yarın ellerini bellerine atıp karşımıza geçme ihtimalleri de var:))
Evet tabikide gelecekleri icin maddide onemli
Ama soyle kisa ornek verim
1 çocukla yillarca yasadigim ulkede hep vergi odedim, ev vergisini 900 euro oderken iki cocuk oldugu icin 596 euroya dustu.
hic biyerden bi hak talep edemiyosun 2den sonra vergidede dusus, cocuk parasi 2 kati, okul daha masrafsiz vs vs
Yanlis anlamayin tabikide cocuklari para almak icin yapmiyorum
Allah onlara saglik versin once..
Ama banada versin

Amin hocam cumlemizin
E yolu yariladik 2 cocuk oldu
Bide bundan dahada yaramazi olamaz diye dusunuyorum
Buna katlaniyosam gelecekteki cocuklarimla iyi anlasacagimi umuyorum
Anlaşmaya anlasirsiniz bence de.
Fakat 4 çocuklu arkadaşım o kadar yoruluyor ki.
Cok enerjikseniz neden olmasın

Anlaşmaya anlasirsiniz bence de.
Fakat 4 çocuklu arkadaşım o kadar yoruluyor ki.
Cok enerjikseniz neden olmasın
Valla okadar okudum ettim 2 cocuk icin evde kalmayim
Kalmisken 4e kadar gidimde bosa kalmis olmayim

Neyse isin sakasida
Hayirlisi olsun
Bundan sonra belki stop yapabilirim hic belli olmaz

Maddi destek olduktan sonra evde çalışayım diyorsunuz:)
Siz de haklısınız,ama vallahi daha dün gece dedim eşime,Allah çocuklarımıza sağlık versin,fakat bu zamanda tek çocuk için bile 10 yıl düşünürdüm diye:/Maddiyatta bir yana,dünya başka bir şekle evriliyor,cirkinlesiyor gittikçe,Allah evlatlarimiza aydınlık günler göstersin,dünya iyileşmeden birşey düzelecek gibi durmuyor

O eli bele atmayı benim kız yapardı küçükken, çenesiyle yerdi insanı

Biz 3 kardesiz anneme gore benim 3.yu dusunmem cok sasirtici bise.

Ama biz resmen kendimiz buyuduk
Ben buyuk kizimi aman evde otur demiyorum gerek sporunda gerek sosyal kulturel faaliyetlerinde hep oncu oluyorum goturup getiririp arastiririm
Kucuk daha 16aylik o bile aktiviteye gidiyor
Yani tabiri caizse dogurup dogurup kenara atmiyorum
Kimseden destek beklemiyorum esim haric
Ben cok guzel bi çocukluk ve genclik geciremedim imkanlar icerisinde yokluk yasadim. avrupaya 80larda gelmis mantalitesinde gibi ailem vardi. Hic biyere yollamazlardi vs vs
Buyuzden burada benim gercek ailem esim ve cocuklarim olsun kucuk cekirdek ailem olsun baska kimseye ihtiyacim olmasin istiyorum
Tabiki gucumun yettigi yere kadar.

Niye tek kaldığı şimdi anlaşıldı
Biz zaten karı-koca fazla konuşkanız:))) çocuk da uzağa düşmeyecek hoş, bize çekti hiç susmadı anacım
Ben öyle özellikle 1 yaşından sonra çok hareketliydi hiç durmazdı gibi şikayetleri olan bir anne değildim ama çenesi düz duvara tırmanmasına denkti
Sabah kalkar bir başlar akşam yatana kadar car car, babasının aşığıydı kazara biri babası için bir şey desin eli belinde kavga ederdi

26 yaşına geldi hala biri babasına ters bir laf etsin çenesi durmaz:)

Ben 1 yaşına kadar bebe büyüttüm sonrasını inanın hatırlamıyorum, sanki doğduğu andan itibaren konuşuyormuş gibi :))

Bazen eşimle 1 tane daha olsa ne yapardık diye konuşuyoruz da, kızım fiziken ve huy olarak babasına çok benziyor, eşim diyor ki 2. sana benzerdi kıvırcık karabiber gibi bir bilmişi daha çekemezdik hHahHahahaha

Kardeşimin mickey si var oğlum annemlere gidince o Mickey ile yaşıyordu neyse dedik unutur allahım dün toys shopa girdik inanamıyorum ya hiç bir oyuncağa bakmayıp koşarak Mickeye gitti yapıştı valla zor kurtulduk avm yıkıldı çığlıktan 23 Aralık oğlumun Doğum günü eşime diyorum ki sizinkilerden soran yok mu ne alalım vs diye yok diyor yaaa olsa hemen söyleyeceğim . Ama annemle babam konuşurken fark ettim acaba mıckey mı aldılar diyorum umarım almışlardır çünkü aşırı pahalı

Ahhhahhhaaa çok tatlii
Eh 10 kişilik konuşan var,güldür güldür show evinizde
Kız avukat mi oldu sonra,konuskanlara pek yakistiririm bu mesleği ben,catacat savaş verirler valla

Çocuklar asla unutmaz, çocuk ürünleri yetişkinlerinkinden çok daha pahalı, oyuncaklar zaten uçmuş, kızım 3 yaşındaydı İngilizce şarkı söyleyen peluş tavşan reklamı gördü tvde, kıyaslama yapabilesiniz diye yazıyorum, o zamanlar o oyuncak İstanbul'da 1 aylık kira bedeli kadardı
Akuba beybi aşağı akuba beybi yukarı, kız unutmuyor isteyip duruyor, biz her tutturduğu şeyi alma taraftarı değildik, beklemeyi sabretmesini ve kanaat etmesini de öğrenmesini istiyorduk ama o ara çok hasta oldu anne yüreği işte kıyamadım sabah o uyurken babasına bırakıp çarşı mağazaları diye bir mağaza vardı orada bulup aldım, uyandığında yanında görünce mutluluktan deliye dönmüştü, hala saklar.
Oyuncaklar çok pahalı fakat eğer çocuk kırıp dökmeden oynarsa yıllarca bozulmadan kalıyorlar, kızımın sakladığı epey bir oyuncağı var.

Ahhhahhhaaa çok tatlii
Eh 10 kişilik konuşan var,güldür güldür show evinizde
Kız avukat mi oldu sonra,konuskanlara pek yakistiririm bu mesleği ben,catacat savaş verirler valla
Yok avukat olmadı babasının yolunda ilerliyor :)
Bizim ev tam güldür güldür, evde 3 tane azılı çenebaz var Bir tane de 4 patilimiz var, acayip sesler çıkarıyor bir gün o da dile gelip konuşacak diye korkuyoruz hahahahahaaa

Hele o 4 ayakliii

Ah almışsın bence görümceleri koruma derneği başkanlığını bırakırsan sorunun düzeleceğini tahmin ediyorum

Ölüyorumm yorumaa 9,5 aylıkmış ama bence ben rahat bi 31 yıllık falan anneyim. Sanki geçmişim kalmamış gibi ikinciyi yaparsam beni kalıcı banlayın sayın Moderatörler
Çocuktan sonra, sanki ezeli yok gibi hayatının..
Benim de buyuk 5 yaşında olmak üzere, kücük 11 aylık. Çalışıyorum da. 'Non stop' gidiyor hayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…