Çıldırmak üzereyim yardım lütfen

30lu yaşlarındaysan katlanmak zorunda değilsin. sen çocuk değilsin ve sana böyle davranma hakları yok. gerekirse bankadan kredi al bir yolunu bul ayrı eve çık. onlar senin anne baban ama hayatını kötü yönde etkiliyorlarsa senin bir sınır koyman lazım.. ayıp bence yaptıkları.

okuyunca benim annemin bir üst leveli dedim benim de annemle liseden beri onun aşırı korumacı davranışlarından dolayı aram pek iyi değildir. bana da lisedeyken baskı kurmaya çalışıyorlardı. hala düşünüyorum da acaba ben başka ailenin çocuğu muyum diyorum, annemle dünya görüşlerimiz o kadar ayrı ki anlatamam. o mesela pek bir gösteriş meraklısıdır. ben hep uzak kalmayı tercih ederim. ama benim üzerimde kurmaya çalıştıkları baskı sayesinde ben şu anda ayaklarımın üzerinde durabiliyorum.
örneğin lisede derslerim çok iyiydi, aradaşlarımla aram çok iyiydi, hiç bir problemim yoktu ama annem sürekli bana nasihatler veriyordu. bir yazılı falan mı var bir ay öncesinden başlardı konuşmaya çalış çalış bak hayatını kurtar, şunu yap bunu yap fln diye, anne biliyorum derdim hep :) ama dışarı çıkma olayına fln gelince kıyametler kopardı evde. alt tarafı komşularla yıllarca beraber büyüdüğümüz kız ark ım ve onun annesiyle sahile mi gitcez( o daha anlayışlı olduğu için yanımızda geliyordu, o da koruyordu ama boğmuyordu bizi) annem hemen ne yapacaksınız nereye gitçeksiniz. ne işiniz var gidip nolcak fln derdi . dönerdim eve sigara mı içtin sen( ki cidden içmiyordum, hatta nefret ediyordum) üstün kokuyor fln diye atıp tutuyordu inandıramıyordum bir türlü. en son baktım olmyor, hiç bir şekilde anlaşamıyoruz, oturdum ders çalıştım bütün sene boyunca ve ege üniversitesini kazandım. hem de birinci tercihimi kazanmıştım. ama en mutlu olduğum günde kendi kendime ilk kez bir şey başardığım zaman annem bir gün boyunca konuşmadı benle. ne yapçakmışım orda onlardan kaçıyormuşum. neyse ki babam beni korudu, ben kızıma güveniyorum bir şey yapmayacağını biliyorum dedi de geldim. şimdi mezun oldum gel gel diye başımın etini yiyor ama biliyorum ki oraya gitsem durumum aynı seninki gibi olacak. aslıda orda iş imkanı falan daha çok maaşlar daha iyi ama ben burda 2 ev arkadaşımla beraber çalışıp az maaşla hayatımı idare ediyorum, huzurum var en azından çok şükür :) tabi ki izmire ilk geldiğim sene her gün arardı en az 40 dakika konuşurdu falan, ama ben anlatmazdım hiç bir şeyi ,hiç bir şeyi paylaşamadım annemle aşırı korumacı olduğu için. ama böyle böyle kendi ayaklarımın üstünde durdum. yeri geldi akşamları akşam yemeği olarak çekirdek ve 1 haşlanmış patatesi böldük, yeri geldi birbirimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık ama hiç bir zaman aileme kötü zamanlarımı yansıtmadım. oraya gidersem de evlenmeden kurtulamayacağımı bildiğimden huzurla sürünüyorum :)) bence senin de yapman gereken ya aileni psikoloğa götürmen ya da evden ayrılıp kendine bi hayat kurman. evet çok zor oluyor ama huzurun oluyor ve bu her şeye değer :)

benim bir önerim var bilmiyorum durum devam ediyormu ama maddiyat kısmını bir şekilde çözersin diye düşünüyorum. Birgün bir arkadaşınmış gibi piskologlardan birisiyle ki bu bayan olsun iş arkadaşın olarak eve götür sen yokken laf açıp ailenin ağzını yoklasın en azından annen hakkında yapılacak birşey varmı baksın inan sana daha doğru bir yol gösterebilir.

Birde malesef bizim insanımız tezcanlı ki sizinkiler bu durumu hastalık boyutuna taşımışlar bunu tetikleyen şeylerde üst üste gelmiş anlaşılan...

İnş sorun yaşamadan durumunu düzeltirsin.

tatlım bana kızma ama aılenın yanında azda olsa alkol almanı bende onermıyorum ,onların yanında almasan bıle aılenle aynı evde yasıyorsan o eve alkol sokman bencede bıraz saygısızlık.tabı kı alkolık degılsın arada sırada senınde 1 kadeh ıcmeye ıhtıyac duydugun gunler oluyordur ama bunu arkadslarınla yap ,aıle ortamında olmaz.benım abım de 30 yasında sıgara ıcıyor ama bugune kadar hıc babamın karsısında oturup da sıgara ıcemez ,babam bılır onun sıgara ıctıgını ama o yıne de saygıszlıkdan ıcmez .mesela bır kız arkadasım vardı o annesının yanında pofur pofur tutture tutture sıgarasınıda bırasında ıcerdı,evet devır degıstı toplum olarak bıraz daha medenıyetlestık ve genısledık ancak anne babanın yanında sıgara ve alkol kullanacak kadar da genıslemeyelım dıyorum . bırgun anne olucagımızı unutmayalım.

bunun dısında tatlım senın yasadıklarını anlıyabılıyorum.bazı seylerı hemen hemen bende yasadım .benım de babam fazlasıyla korumacıdır ,annem de babama yarancagım dıe babam neyı yanlıs bulursa annem de desteklerdı .kucuklugmden berı babam hep benım ozel ajanlıgımı yapmıstır .yanı hep takıpteydım attıgım adımdan hep haberı oluyordu adam ısı gucu bırakıp benımı takıp edıyordu yoksa ozel adammı tutuyordu cozemedım ama hep attıgım adımdan haberı oluyordu .ve sonra sankı cok buyuk hatalar yanlıslar yapmısım gıbı-karsıma dıkılıp senın ne haltlar cevırdıgını bılıyorum edasıyla benı suzerdı ,o zman anlardım yıne babamın benı takıpte oldugunu .bırgun lısede arkadasımla haftasonu arkadasımın sevgılısıyle buluscaktık ,bende babama bız arkadasımla alısweırse gıdıcegz demstım .adam yememıs ıcmemıs benı takıp etmıs ,eve geldım yıne benı suzmeye basladı .sen nerdeydın bugun ,alısverısteydım baba ne oldu ,bak bıde utanmadan yalan konusuyorsun senın ne haltlar yedıgıı ben bılıyorum ,alısverısteyım dıyen kız elın adamlarıyla taa nerelerden cıktı .elın adamı dedıgı bır kısı o da arkadsımın sevgılısı kı oyle uygunsuz bır ortamda degıl ,lıselılerın oldugu cafe .yanı oturıyım babama ,baba bız arkadasımın sevgılısyle mı buluscagz dıyım hey alllah'ım yaa .boyle desen bu sfer de ne genısledın sen babana nsl erkeklerle buluscagını soylersın derdı emınım .
neyse bır gun de okuldayız yıne boyle,lısede ben bıldıgınız ınek modelıydım derslerı gayet ıyı olan hocalara yalakalık yapan kız prfılı ıste :) kız meslektı bızım de ,sınıftan 2-3 arkads sevgılılerıyle buluscaktı .yanlarında kıyafet getırmsler formaları cıkarcaklar.bende rıca ettı formalar sende kalabılrımı dıye bende sorun etmedım tamam dedım yanı ne vr bunda .evde yıne babam cantamı kurcalıyor formalrı gordu bunlar ne .bende arkaslarım okulu kırdılar formalrı bende kaldı dedım .babam yıne basladı tabı ,senın kırmadıgın ne malum sen zaten dogru duzgun ınsanlarla arkadslık etmezsın kı nerede yoldan cıkms ınsanlar sen oradasın onlara uyuyorsun sen de cıkıcaksn yoldan derdı .yahu babacıgım eger onlara uymus olsaydım bende okulu kırar cıkar gıderdım ,ne var yanı rıca etmsler formalrı ıcın bende kabul ettım ne var bunda yaa uzatıcak dımı ama .bı kere de sunu hıc unutmam .lıse sondayız ve artık buyuduk ya makyaja fılan ılgı duymaya basladık her genc kız gıbı .okulda makyaj yaparken yakalandık .makyaj cantama fılan el koydular .okul hocalrımız cok dısıplınlıydı .bı mudurumuz vardı erkege benzıyordu suratı cok asık sesı cok kalın bır kadındı .uzaktan gordugunde saygı durusuna gecerdık o kadar korkardk.makyajda yakalayanda benı bu olmusdu .ztn korkuyorum ben bu kadından gorur gormez bana bagırmasıyla ben onu gormemın sokuyla yıgılıverdım bayılmısım .kolaymı o mudure makyajdan yakalanmak ,hıc hatan yokken bıle sırf takan bı mudur bırde hatan varsa elıne dustysen gazan mubarek olsun .ben ztn bayılmsm korkudan kadın benı baygınken hırpalıya hırpaıya ayılttı .hemen annemı aradı yalvarıyorum hocam lutfen bırdaha olmayacak dedım banamısın demedı kadın .arkadsımın annesıyle benım annem geldı .mudur annelerımızın yanın da bas bas bagırıyor,arkadasımın annesı kızını korudu benım kıızma bu sekılde bagıramazzsn senın ne hakkın var buna ,okulun dısıplını korumak zorundasınz anlıyorum ama sen benım kızımı sırf makyaj yuzunden bu kadar ınsan onunde rencıde edemzsn dedı .benım annem se kuplere bındı .yazıklar olsun sana verdıgım emeklere bız sana guvenrken sen neler yapıyorsn ne yapıyorsanz yapın haınımefendı bız basedemedık sız yola getırın demez mı ee mudur de annemden aldıgı cesaretle annemın onunde ıkıtane tokat atmstı .o gun o takat canımı acıtmamstı ama ,arkadasım sucsuz gıbı koseye cekılıp ben ıdam edılırcesıne herkezn onunde yedıgım o tokat ıcıme oturmustu remsn ..
işte boyle sekerler boyle cocukluk hatalarını hala babam yuzume kakar.keske bu kadar baskıcı olmasalar da bızde herseyı soyleyebılsek onlara .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…