Çıldırma noktasına geldim

Zaman zaman öğretmen de yapıyor ve fark ettim ki ödül olunca daha çok o işe sarılıyorlar yoksa pek umursamıyorlar..

Şunu da eklemeden geçmeyeyim. Ben sporun faydasını gördüğümüze inanıyorum. Hatta bana "anne spora gidince sanki daha düzenli bir hayatım oldu" demişti. Evet herşey dört dörtlük değil ama en azından ödev yapma, sınavlarını/notlarını önemseme sorumluluklarına sahip. Dişlerini çok düzenli fırçalar, eve gelince elini yüzünü yıkar, üzerini hemen değiştirir, bazen fire verse de uyku saatine genellikle uyma gayretindedir. Kirlilerini kirli sepetine atar, kıyafetlerini asar vb. Hemen hemen yapılan her yemeği yer...Bunun dışında oda ve yatak toplama konusunu çözemedik, tablette sınır aşımı yapabiliyor ancak bırak dediğimde ikiletmiyor vs vs. 11 yaşında ve son 1-2 senedir aşama kaydettik. Kararlı davrandığım konularda ilerleme kaydettik aslında ama mesela kitap okumayı bir düzene koyamadı. Bir yer ok diğer taraf maalesef. Allah başka dert vermesin zamanla onlar da düzelir diye umut ediyorum

Bilsemi oyle gozunuzde buyutmeyin.cocuk ne zamanda isterse o zamandadir.simdi istemiyor demek ki.bizim gozumuzle bilsem bisey ama.....aslinda ..herhangi bi prf. Vs vs olcut degil

Bu dediklerinizin hepsini aslında benim kızlarım da yapıyor haklarını yemeyeyim yaş olarak küçük olmalarına rağmen bazen bulaşık makinesini bile yerleştirmek istiyorlar ben de izin veriyorum..odalarını aldığımda oturdum konuştum siz toplayacaksınız dedim gerçekten de kendileri yapıyor birçok konuda iyiler ama işte buaralar benden mi kaynaklı onlardan mı saldılar eşim söylenme bekle diyor belki de benim yüzümden

Bilsem içim demiyorum ama yapmadıklarının olumsuz sonuçlarını yaşamalarına izin verseniz. Odalarını toplamadılar mesela siz de toplamayın rahatsız olana kadar gibi....

Konu sahibi çocuklarının bilsem sinavlarina girmesini istiyor ben değil. Ben aksine kızım girebilecek durumdayken öğretmenine bu süreci kaldiramayabilir bunun için erken olduğunu düşünüyorum dedim.

Benim oğlum 3.sinif ödev konusunda çok hassas, sanırım öğretmenden kaynaklı hocamız dsiplinli ..Bilseme gelince benimki de girecek kitap okuma ve bilsem konusunda benim de ittirmem lazım,buna da şükür diyip,ittiriyorum

Simdiden bu kadar ustlerine duserseniz sonra gerektigi zaman daha cok sizi iterler. Guzellikle biktirmadan ogretmeye calisin. Ama tepki veriyorlarsa catismanin alemi yok. O yasta cocuk ay vaktimi değerlendireyim demez. Benim oğlum da ilk okuldan beri müziğe gitti, hiç calismazdi ama ortaokul sonrası aşka geldi, şu an çok iyi. Küçükken arada YouTube için video çekiyordum, hoşuna gidiyordu. Ama zorlamadım hic

Bilsemi oyle gozunuzde buyutmeyin.cocuk ne zamanda isterse o zamandadir.simdi istemiyor demek ki.bizim gozumuzle bilsem bisey ama.....aslinda ..herhangi bi prf. Vs vs olcut degil
Bilsem'in eski önemi, eğitimi kalmadığını duydum. Çocuğu bizzat gidenlerden duyduğum birşey..Ama tabii fırsatiniz varsa kendiniz değerlendirin konu sahibi.

Çoğu çocuk böyle ne yazık ki 3üncü sınıfa giden 8,5 yaşında kızımda aynı, kursa gidiyor (gitar) ama ekstra çalışma azmi yok ben ısrar edince en fazla 10 dakika tekrar edip geçiyor çok üstüne gidersem ağlıyor hemen halbuki tekrar olmadan çalışmadan yetenek olması da birşey ifade etmiyor bunu anlatıyorum ama anlamak istemiyor.
Ödev konusunda sıkıntımız yok ya da üst baş değiştirme banyosunu yapma falan, ama odasını ben söylersem toplar, kıyafetler benim dememle katlanır ya da bir köşeye düzgünce konur yoksa çıkar at modunda. Dişler yine her akşam benim dememle fırçalanıyor sabah çoğu zaman fırçalamıyor.
Bilsem' e gelirsek çok farklı bir sınav kızım 3 senedir giriyor ama başarılı olamadı bu sene yeni girdi ilk aşamaya henüz açıklanan bir şey yok beklemedeyiz.
İlk aşama tabletten görsel zeka testi onu geçerse, ikinci aşamada müzik alanından girecekse ses dinleme sesleri ayırt etme şeklinde bir sınav olacak, yani müzik aleti çalmak nota bilmek seslere aşina olmak adına bir artı olsa da sınav sistemi farklı işliyor ilk aşamayı geçmeden asıl alan sınavına giremiyorlar. Çalışılarak yapılacak birşey de değil,sadece girsinler kendilerini denesinler sınav tecrübesi olur ama çalıştırmak için zorlamayın derim.

benimde 2 oğlum var 12 ve 8 yaşında. 12 yaşında olan asla hiç bir sorumluluğunu yerine getirmez uyarsamda, bağırsamda, ağlasamda patlasamda çatlasamda... Hani bıraksam elbet işler tökezleyince kendi yapacaktır diye yok umrunda bile değil
Ama 8 yaşında ki oğlum tam aksi tüm görevlerini yapar, nadiren hatırlatırım. Bu 2 çocuğuda ben büyüttüm hani aksadığım bir yön olsa diğeri bu kadar iyi olmazdı.
Fıtratları öyleyse ne yapsak boş...

Yazdığınızı okuyun zaten çözümün bir kısmı çıkacak.
Tablet-telefonu hafta içi ortadan kaldırın. Bizler bile iki dakika bir şeye bakayım diye elimize aldığımız telefonu en erken yarım saatte bırakabiliyoruz. O kalktı mı boşlukları doldurmaları için küçük yönlendirmeler yapabilirsiniz. Ama ben sizin yerinize olsam yapacağım ya da yapmayacağım dediğim her şeyi yerine getiririm. Mesela piyano dersini sonlandırırdım. Hem zorla çalışacaklar, hem ben bu dersi bitirelim dediğimde hayır diyecekler. eee nerede kaldı yaptırım gücünüz?
Biraz kurallara ihtiyaç var gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…