Piyanoya bilseme girsinler diye yazmadık biz,piyano eğitimi alıyorlar diye öğretmen bilseme yazmış,hatta ben de duyunca bi durdum,benim kızlar keyfi piyanoya gidiyordu yetenekleri gerçekten var ama bi sınav olsa işin içinde stres olur ağlarlar dedim,yaparlar ben onlara güveniyorum dediYa yazdıklarınızı beni mest etti. O hadi gidelim odamızın toplayalım kısmına cok özendim. Kızım da 10 yasinda odasını toplama ve banyo dışında sorumluluklarını çok iyi biliyorlar bir şey rica ettiğimde ikiletmeden yapıyor. Ben bu süreci tamamen kendisine bırakarak aştım. Ödev yapmak senin sorumluluğun, yerine getirmediğinde öğretmeninin sana vereceği tepkiyi düşün ona göre hareket et diyordum. Şimdi gözlerinden uyku da aksa o ödevleri bitiriyor ya da sabah çok erken kalkıyor. 8 yas dediniz sanırım 3. Siniftalar. 4. Sınıfa geçtiklerinde gözlemlediğim kadarıyla büyüdüklerinde daha net keşfedip sorumluluklarına daha da çok sahip çıkıyorlar. Bilsem konusunda da tabii ki girmeleri önemli ama çevremden gördüğüm kadarıyla müzik alanında çok çalışmadan giren öğrenciler kazanırken arkadaşım kızına 4 yıl kesintisiz piyano kursu aldırmasina rağmen sınavı kazanamadı. Ogretmeni kızım içinde düşünebiliriz demişti ama benim kızım ozellikle ilk senelerde stres düzeyi daha yüksekti ben ogretmene kızımı siz de
tanıyorsunuz bu süreç ona iyi gelmeyecekse daha da stres yapıp mutsuz olacaksa ben ertelemek istiyorum dedim.
Bilseme tabletten giriliyor. Mesela ekran seviyorlarsa bol bol soru çözdürün. Severek yaparlar bencePiyanoya bilseme girsinler diye yazmadık biz,piyano eğitimi alıyorlar diye öğretmen bilseme yazmış,hatta ben de duyunca bi durdum,benim kızlar keyfi piyanoya gidiyordu yetenekleri gerçekten var ama bi sınav olsa işin içinde stres olur ağlarlar dedim,yaparlar ben onlara güveniyorum dedi
Bişeyin dayatılması hoşlarına gitmiyor onu anladım ben çocuklarımdan..Bilseme tabletten giriliyor. Mesela ekran seviyorlarsa bol bol soru çözdürün. Severek yaparlar bence
Ah bu çocuklar, gerçekten çözemiyorum ben de bazen, ne yapayım nasıl davranayım nerede hata yapıyorum diye çok sorguluyorum kendimiBişeyi dayatılması hoşlarına gitmiyor onu anladım ben çocuklarımdan..
Bilsem mantık olayı ona benzer oyunları vardı oynarlardı tabletten,ta ki bilsem uygulaması indirince hadi bunu oynayın dedim durdular artık tabletin yüzüne bakmıyorlar
Siz de egitimcisiniz bu sınavlar için bazen ogretmenler emri vaki yapabiliyorlar. Kesinlikle bütün öğretmenler için geçerli degil bu durum. Bazen onlara da idare baskı yapabiliyor. Ben de az çok süreci bildiğim için çok sıcak bakmadım. Sizin piyano eğitimini bilsem için aldirdığınızı düşünmedim zaten.Piyanoya bilseme girsinler diye yazmadık biz,piyano eğitimi alıyorlar diye öğretmen bilseme yazmış,hatta ben de duyunca bi durdum,benim kızlar keyfi piyanoya gidiyordu yetenekleri gerçekten var ama bi sınav olsa işin içinde stres olur ağlarlar dedim,yaparlar ben onlara güveniyorum dedi
Siz elti ile ilgili konuda okuyacak olan okur, ben imkansızlık içinde okudum, çocuğum olsa bile içinde yoksa sırf özendi diye okutmam demiyor muydunuz? Çocukları ittirmeyi birakin içlerinde varsa okurlar, demek ki yokmuş içlerinde piyano, okul falanOkuldan gelip saatlerce tv telefon oyalanırlar,bazen beklerim kendileri akıl etsin diye ama yok,süre koyarım hadi yeter diye..
Piyanoya gitmeyi çok istediler götürdüm ama çalışmaya gelince eski hevesleri yok,bırakalım tamam diyorum,hayır diyorlar…
Öğretmenleri onları bilseme yazmış,müzikten girecekler heveslendiler ben de biraz ne soruluyor diye gelin bakalım diyorum,göz deviriyorlar
Ben Bilsem konusunda olumlu düşünmüyorum. Ön sınav sonrasında ki mülakat çok yıpratıcı olabiliyor çocuklar için.Ya yazdıklarınızı beni mest etti. O hadi gidelim odamızın toplayalım kısmına cok özendim. Kızım da 10 yasinda odasını toplama ve banyo dışında sorumluluklarını çok iyi biliyorlar bir şey rica ettiğimde ikiletmeden yapıyor. Ben bu süreci tamamen kendisine bırakarak aştım. Ödev yapmak senin sorumluluğun, yerine getirmediğinde öğretmeninin sana vereceği tepkiyi düşün ona göre hareket et diyordum. Şimdi gözlerinden uyku da aksa o ödevleri bitiriyor ya da sabah çok erken kalkıyor. 8 yas dediniz sanırım 3. Siniftalar. 4. Sınıfa geçtiklerinde gözlemlediğim kadarıyla büyüdüklerinde daha net keşfedip sorumluluklarına daha da çok sahip çıkıyorlar. Bilsem konusunda da tabii ki girmeleri önemli ama çevremden gördüğüm kadarıyla müzik alanında çok çalışmadan giren öğrenciler kazanırken arkadaşım kızına 4 yıl kesintisiz piyano kursu aldırmasina rağmen sınavı kazanamadı. Ogretmeni kızım içinde düşünebiliriz demişti ama benim kızım ozellikle ilk senelerde stres düzeyi daha yüksekti ben ogretmene kızımı siz de
tanıyorsunuz bu süreç ona iyi gelmeyecekse daha da stres yapıp mutsuz olacaksa ben ertelemek istiyorum dedim.
14 ve 17 yas cocuklarim var.17 yas olani ilkokulda ogretmenin tavsiyesyle bilseme defalarca kere katildi olmadi.biz de disardan gitar piyano falan basladik.bizimki bi agladi zirladi o zaman ben zanettim cocugu falakaya tutuyorlar (ilkokulda).(ama kurs o kadar kaliteli ki hacettepeli hocalar super bi sans.)bana cocugunuz cok yetenekli lutfen birakmayin demelerine ragmen biraktirdim.Bişeyin dayatılması hoşlarına gitmiyor onu anladım ben çocuklarımdan..
Bilsem mantık olayı biliyorsunuz,resim şekil okuma ağırlıkta,ona benzer oyunları vardı oynarlardı tabletten,ta ki bilsem uygulaması indirdim, hadi bunu oynayın dedim durdular artık tabletin yüzüne bile bakmıyorlar
Yahu küçücük çocuk okumak istemiyorum deyince okuma tamam mı diyecezSiz elti ile ilgili konuda okuyacak olan okur, ben imkansızlık içinde okudum, çocuğum olsa bile içinde yoksa sırf özendi diye okutmam demiyor muydunuz? Çocukları ittirmeyi birakin içlerinde varsa okurlar, demek ki yokmuş içlerinde piyano, okul falan
Eki Görüntüle 3525418
Yok inanın hiç de istediğim bişey değil hatta öğretmen bizi gruba eklediği anda haydaa dedim çocuklarım stres altında kalınca hiçbir şey yapmak istemiyor..Yetenek dediğimiz şey çalışmadan doğuştan gelen bişey,piyano çalıyorlar yetenekleri var ama öğretmen müzikten girecekler dediği anda sanki onu bile eskisi gibi çalmıyorlarBen Bilsem konusunda olumlu düşünmüyorum. Ön sınav sonrasında ki mülakat çok yıpratıcı olabiliyor çocuklar için.
İlla ki o eğitimi alsın istiyorsanız İst dan size örnek verebilirim Üsküdar medeniyet üni. de çocuğunuz IQ testine tabi tutulup akabinde aynı Bilsem gibi özel dersler aldırabiliyorsunuz. Rakamlar çok uçuk değil.
Allah hepimizin yardımcısı olsun o zaman14 ve 17 yas cocuklarim var.17 yas olani ilkokulda ogretmenin tavsiyesyle bilseme defalarca kere katildi olmadi.biz de disardan gitar piyano falan basladik.bizimki bi agladi zirladi o zaman ben zanettim cocugu falakaya tutuyorlar (ilkokulda).(ama kurs o kadar kaliteli ki hacettepeli hocalar super bi sans.)bana cocugunuz cok yetenekli lutfen birakmayin demelerine ragmen biraktirdim.
Hah simdi nooldu derseniz ..yillar gecti... simdi 1 senedir gitar kursuna gidiyor.biz daha duyamadik tingirtisini.. ( orasi da ayri ) ama 2 ay sonra saz egitimi almaya baslayacak.(yapaR mi yapar.)ama bir de simdi unv. Hedefi basladi tabii.muzik elinin altinda altin bilezigi, ve genetiginin bir mirasi olarak (babasindan dolayi) kalmaSini cok istiyorum ve cok cabaLiyorum bu ergenlik doneminde.
Kizima daha hic deginmedim
Ergenlik var ya cok acaip bi donem.ne zaman girdiler belli degil ve bizim ya da baska bi donemle asla alakali degil.cok degisikler cok..
Çalışma değil aslında sınavda ne çıkıyor ne görecek bilsinler istedimŞimdiki çocukların çoğu üşengeç.benimki ödevlerini ben söylemeden yapar ama ekstra kitap okuma test çözme asla yok.bilseme gelince öğretmeni kızımı yazdırmış ben hiç calistirmadim.bilsem calisilip girilecek bı sınav değil yetenegi varsa olur zaten çalışmayla olmaz ki.
10 yaşında kızım 14 yaşında oğlum var. Öğretmenim. Biliyorum cin gibiler. Hatta oğlan bulunduğumuz şehrin en iyi ikinci lisesini kazandı. %9luk dilimde, üzerine deneyap öğrencisi, notları da bizim lise yıllarımızda rüyamızda göremeyeceğimiz notlar, sadece kimya zayıf onu da halleder. Tarih hocası kartondan kale yapma ödevi vermiş. Galata kulasini yapacaktı, biz çarşamba teslim sanıyorduk meğer yarınmış, kendisinin haberi var. Kulenin gövdesini dikti, balkonunu yaptı bıraktı, çatı ve kaplama yapmadı. Kalan vakitte bilgisayarda takıldı. Kızdık diye zahmet buyurup bir koni kesip kondurdu, kaplamayı yarın sabah yapacakmışSelam arkadaşlar lütfen akıl verin bana
İkiz kızlarım var,7yaşındalar 3ay sonra 8olacaklar,2.sınıflar, kendim öğretmenim,sürekli benim dürtmemle ödev yapılıyor etkinlikse etkinlik yapılıyor,piyano çalınıyor..vs vs çok yoruldum
Bu sorumluluk alma yerine getirme olayı ne zaman yerleşiyor
Bebeklikten itibaren sorumluluk veren biriyim deyürümeye başladığı anda kendi yapabileceklerini yapsın diye sabırla bekledim.Odalarını toplama oyuncak toplama elbisesini katlama vs hep bekledim kendileri yapsın diye..
Hiç öyle aman ben yapayım demedim onlar öğrenene kadar yaptırdım..
Ama şimdi asla öyke değiller
Okuldan gelip saatlerce tv telefon oyalanırlar,bazen beklerim kendileri akıl etsin diye ama yok,süre koyarım hadi yeter diye..
Piyanoya gitmeyi çok istediler götürdüm ama çalışmaya gelince eski hevesleri yok,bırakalım tamam diyorum,hayır diyorlar…
Öğretmenleri onları bilseme yazmış,müzikten girecekler heveslendiler ben de biraz ne soruluyor diye gelin bakalım diyorum,göz deviriyorlar
sınıf arkadaşları komşum oluyor kadın gidip özellikle bilsem için öğretmene yalvarmış öğretmen yeteneği yok ki demiş..Benimkiler olanı değerlendirimiyor
Eşim sal diyor,hatırlatma diyor,tamam hadi ödevi piyanoyu kitap okumayı hatırlatmadım ama bilsem yılda bir kere gelmiş bir fırsat hatırlatmasam çöp olacak..
Siz neler yaptınız neler yapıyorsunuz nasıl başardınız? sorumluluk almaları için ne yapmalıyım ?
(Dediğim gibi küçükken böyle değillerdi özellikle bu yıl fark ettim söylemesem tek adım atmıyorlar)
Ben bir ara ödev için yapmayı düşündüm ancak bu defa da kendi yararlarına olan bir şeyi hep menfaat gözeterek yapabilme ihtimalleri yüksek...Her yaptıkları şeyin karşılığını bekleyecekler. Okul yaşamlarını da, gelecek yaşamlarını da olumsuz etkileyebilir diye düşünüyorum. O yüzden ben yapmaktan vazgeçmiştimgorev listesi yapsan?
mesela onlarin herdaim yapmalari gereken gorevleri ne?
bunlari kagit parcasi olarak degil de pvc kaplama olarak falan bastir. bir de birer bozuk para cuzdani al süslü püslü- coin yerine gececek bir materyal bul
sabah kalkinca yatak toplamak +2
sabah okul kiyafetini kendin giymek +3
kahvalti edip disleri fircalamak +2
eve gelir gelmez ust değişmek +2
günlük odev yapmak +7
saat 9da uykuya gitmek +5
vs vs
yaptiklari her sey icin coin kazansinlar, uyarmana ragmen yapmazlarsa da coin kaybetsinler. yanlarina git coinlerini iste cuzdanlarindan sana versinler.
her cumartesi sabahı önceden belirlenen ödüllerden coinine uygun olanini secsinler. misal 15 coin: +2saat tv hakki / 17 coin sisme oyun evinde 1 saat / ya da ne talep ettilerse.
kalanini da biriktirsinler. daha büyük ödüllerden icin kullansınlar
yani bir cesit eglence gibi - yarisma gibi görmelerini sagla bunu. o zaman keyifle hirsla yaparlar.
ben yeni mezunken cocuklarla ilgili bir yerde çalışıyordum. benzer bir sistem vardi. misal cocuklar housekeeping olurlardi - boyle pvc listedeki gorevleri yapip odayi yatagi toplayip havlulari uygunca katlayip tertemiz yapinca para kazanırlardi. annesi yalvarsa yatagini toplamayacak cocuklar dakikalarca sira beklerlerdi oda toplamak icin:)
Bunu sevdim, benim kızda işe yarama ihtimali var sanki4. Sınıfa gelene kadar pek ödev vs bu sorumlulukları önemsediğimi hatırlamıyorum. Annemle öğretmenim konuşmuşlar, ne gerekiyorsa yapmasını söylemiş annem.ödevimi yapmadan gittiğim bi gün ceza verdi sınıfın önünde bütün ders ayakta durmak zorunda kalmak beni çok etkilemişti o günden sonra hiç aksatmadım hatta hiç bi sorumluluğumu aksatmadım hala her şeyi zamanında yapmaya çalışırım :)
Bazen bi ders vermek gerekir ama 8 yaş çocuğuna nasıl uygulanır o kısmı bilemedim. Ekran kısıtlaması kullanıp bunu sadece ödül olarak kullanabilirsiniz belki mesela ödevlerini yapmak için 30dk varsa her erken bitirdikleri 5 dkya 10 dk ekstra ekran gibi şeyler. Ya da odalarını verdiğiniz zamanda toplarlarsa sevdikleri çizgifilmden fazladan bi bölüm izleme şansı gibi. Bunlar faydalı olabilir bence
Ben de emek verdiğime inanıyorum Şuan benimkiler de sınıfta en iyiler hatta öğretmen ne zaman görse altın kızlarımÇocuğun içinden gelecek evet rehberlik etmeliyiz fakat yine içinde sorumluluk bilinci varsa çok yorumluyorsunuz.. Tabi ,zamanında elinizden geleni yapmalısınız ki çocuk o bilinci öğrenecek özümseyecek sonrası tabi ki çorap söküğü gibi geliyor.
Benim büyük oğlum ikinci sınıfta artık ödevlerine hakim olmuştu. Onunla en çok birinci sınıfta ilgilendiğimi hatırlıyorum. Her daim başarılı bir öğrenci oldumaşallah. Şimdi Üniversitede okuyor ve sınıfın en iyi notlarına sahip öğrencisi. Tabi ben zamanında bu bilinci için çok ilgilendim.
Bir çok sosyal aktiviteye sahip olması,iyi bir vizyona sahip olması için elimden geleni yaptım. İlkokul 4. Sınıfta hem gitarı hem bağlamayı çok iyi çalıyordu. Okumayı söküğü gün müzik ve İngilizce eğitimine başlamıştık.
4 sene basketbol oynadı tabi hiçbiri kolay olmadı..
Çalıştığım halde sabah erkenden kalkıp hazırlıklarımızı yapıyorduk daha neler neler her şey emek ister..
Televizyon ve aburcubur ile 5 yaşında tanıştı tablet ile orta okulda telefon ile de lise 1 de tabi bunların hepsi mecburi idi hepsinin bir sınırı ve kuralı vardı.
O olumlu bir çocuktu ben de emek vermekten her zaman zevk aldım. Senelerce televizyonda haber dizi vs. izlemedim hep onu gezdirdim oyunlar oynadım, ona bol bol kitap okudum. Okumayı söktüğü zamandan itibaren kitap okur Şimdi çok güzel bir kitaplığı var. Her ay istediği kitapları almasına kitaplığını zenginleştirmesine destek oldum..
Şimdi çok iyi bir müzik zevki var,tiyatrodan anlıyor ayrıca okulda tiyatro kulübün de şiir okuyacak..
Allah sağlıklı ömür versin her daim yanındayım. Emek verildikçe çocuklar şekil alıyor buna inanın.