Çıldırma noktasına geldim

Piyanoya bilseme girsinler diye yazmadık biz,piyano eğitimi alıyorlar diye öğretmen bilseme yazmış,hatta ben de duyunca bi durdum,benim kızlar keyfi piyanoya gidiyordu yetenekleri gerçekten var ama bi sınav olsa işin içinde stres olur ağlarlar dedim,yaparlar ben onlara güveniyorum dedi

Bilseme tabletten giriliyor. Mesela ekran seviyorlarsa bol bol soru çözdürün. Severek yaparlar bence

Bilseme tabletten giriliyor. Mesela ekran seviyorlarsa bol bol soru çözdürün. Severek yaparlar bence
Bişeyin dayatılması hoşlarına gitmiyor onu anladım ben çocuklarımdan..
Bilsem mantık olayı biliyorsunuz,resim şekil okuma ağırlıkta,ona benzer oyunları vardı oynarlardı tabletten,ta ki bilsem uygulaması indirdim, hadi bunu oynayın dedim durdular artık tabletin yüzüne bile bakmıyorlar

Son düzenleme:
Ah bu çocuklar, gerçekten çözemiyorum ben de bazen, ne yapayım nasıl davranayım nerede hata yapıyorum diye çok sorguluyorum kendimi

7 yaş 5 yaş iki kızım var. Biri 2.sınıf diğeri anasınıfı. Bende ne yaptımsa düzene koyamıyorum. Artık çıldırma eşiğindeyim.
Liste bile yaptım, her gün ev toplama ödev yapma yemek yeme için. Ama bu sefer onuda takip etmem gerekiyor

Siz de egitimcisiniz bu sınavlar için bazen ogretmenler emri vaki yapabiliyorlar. Kesinlikle bütün öğretmenler için geçerli degil bu durum. Bazen onlara da idare baskı yapabiliyor. Ben de az çok süreci bildiğim için çok sıcak bakmadım. Sizin piyano eğitimini bilsem için aldirdığınızı düşünmedim zaten.

Siz elti ile ilgili konuda okuyacak olan okur, ben imkansızlık içinde okudum, çocuğum olsa bile içinde yoksa sırf özendi diye okutmam demiyor muydunuz? Çocukları ittirmeyi birakin içlerinde varsa okurlar, demek ki yokmuş içlerinde piyano, okul falan

Ben Bilsem konusunda olumlu düşünmüyorum. Ön sınav sonrasında ki mülakat çok yıpratıcı olabiliyor çocuklar için.
İlla ki o eğitimi alsın istiyorsanız İst dan size örnek verebilirim Üsküdar medeniyet üni. de çocuğunuz IQ testine tabi tutulup akabinde aynı Bilsem gibi özel dersler aldırabiliyorsunuz. Rakamlar çok uçuk değil.

14 ve 17 yas cocuklarim var.17 yas olani ilkokulda ogretmenin tavsiyesyle bilseme defalarca kere katildi olmadi.biz de disardan gitar piyano falan basladik.bizimki bi agladi zirladi o zaman ben zanettim cocugu falakaya tutuyorlar (ilkokulda).(ama kurs o kadar kaliteli ki hacettepeli hocalar super bi sans.)bana cocugunuz cok yetenekli lutfen birakmayin demelerine ragmen biraktirdim.
Hah simdi nooldu derseniz ..yillar gecti... simdi 1 senedir gitar kursuna gidiyor.biz daha duyamadik tingirtisini.. ( orasi da ayri ) ama 2 ay sonra saz egitimi almaya baslayacak.(yapaR mi yapar.)ama bir de simdi unv. Hedefi basladi tabii.muzik elinin altinda altin bilezigi, ve genetiginin bir mirasi olarak (babasindan dolayi) kalmaSini cok istiyorum ve cok cabaLiyorum bu ergenlik doneminde.
Kizima daha hic deginmedim
Ergenlik var ya cok acaip bi donem.ne zaman girdiler belli degil ve bizim ya da baska bi donemle asla alakali degil.cok degisikler cok..

Yahu küçücük çocuk okumak istemiyorum deyince okuma tamam mı diyecez
Alakayı çözemedim o zaman da anlamamışsınız şimdi de
Ayrıca mesele okuması veya piyano çalması değil ki benim dediğim sorumluluk almamaları
İyi geceler

Yok inanın hiç de istediğim bişey değil hatta öğretmen bizi gruba eklediği anda haydaa dedim çocuklarım stres altında kalınca hiçbir şey yapmak istemiyor..Yetenek dediğimiz şey çalışmadan doğuştan gelen bişey,piyano çalıyorlar yetenekleri var ama öğretmen müzikten girecekler dediği anda sanki onu bile eskisi gibi çalmıyorlar

Allah hepimizin yardımcısı olsun o zaman

Şimdiki çocukların çoğu üşengeç.benimki ödevlerini ben söylemeden yapar ama ekstra kitap okuma test çözme asla yok.bilseme gelince öğretmeni kızımı yazdırmış ben hiç calistirmadim.bilsem calisilip girilecek bı sınav değil yetenegi varsa olur zaten çalışmayla olmaz ki.

Çalışma değil aslında sınavda ne çıkıyor ne görecek bilsinler istedim

Çocuğun içinden gelecek evet rehberlik etmeliyiz fakat yine içinde sorumluluk bilinci varsa çok yorumluyorsunuz.. Tabi ,zamanında elinizden geleni yapmalısınız ki çocuk o bilinci öğrenecek özümseyecek sonrası tabi ki çorap söküğü gibi geliyor.

Benim büyük oğlum ikinci sınıfta artık ödevlerine hakim olmuştu. Onunla en çok birinci sınıfta ilgilendiğimi hatırlıyorum. Her daim başarılı bir öğrenci oldu maşallah. Şimdi Üniversitede okuyor ve sınıfın en iyi notlarına sahip öğrencisi. Tabi ben zamanında bu bilinci için çok ilgilendim.

Bir çok sosyal aktiviteye sahip olması,iyi bir vizyona sahip olması için elimden geleni yaptım. İlkokul 4. Sınıfta hem gitarı hem bağlamayı çok iyi çalıyordu. Okumayı söküğü gün müzik ve İngilizce eğitimine başlamıştık.

4 sene basketbol oynadı tabi hiçbiri kolay olmadı..

Çalıştığım halde sabah erkenden kalkıp hazırlıklarımızı yapıyorduk daha neler neler her şey emek ister..

Televizyon ve aburcubur ile 5 yaşında tanıştı tablet ile orta okulda telefon ile de lise 1 de tabi bunların hepsi mecburi idi hepsinin bir sınırı ve kuralı vardı.

O olumlu bir çocuktu ben de emek vermekten her zaman zevk aldım. Senelerce televizyonda haber dizi vs. izlemedim hep onu gezdirdim oyunlar oynadım, ona bol bol kitap okudum. Okumayı söktüğü zamandan itibaren kitap okur Şimdi çok güzel bir kitaplığı var. Her ay istediği kitapları almasına kitaplığını zenginleştirmesine destek oldum..

Şimdi çok iyi bir müzik zevki var,tiyatrodan anlıyor ayrıca okulda tiyatro kulübün de şiir okuyacak..

Allah sağlıklı ömür versin her daim yanındayım. Emek verildikçe çocuklar şekil alıyor buna inanın.

10 yaşında kızım 14 yaşında oğlum var. Öğretmenim. Biliyorum cin gibiler. Hatta oğlan bulunduğumuz şehrin en iyi ikinci lisesini kazandı. %9luk dilimde, üzerine deneyap öğrencisi, notları da bizim lise yıllarımızda rüyamızda göremeyeceğimiz notlar, sadece kimya zayıf onu da halleder. Tarih hocası kartondan kale yapma ödevi vermiş. Galata kulasini yapacaktı, biz çarşamba teslim sanıyorduk meğer yarınmış, kendisinin haberi var. Kulenin gövdesini dikti, balkonunu yaptı bıraktı, çatı ve kaplama yapmadı. Kalan vakitte bilgisayarda takıldı. Kızdık diye zahmet buyurup bir koni kesip kondurdu, kaplamayı yarın sabah yapacakmış yazılılar düşük gelsin sokacağım o bilgisayarı k.çına. bubarada obsesiflik sınırında tititz.

Kızım zaten evlere şenlik 'kız giren dul çıkar' derler ya, oda aynen o durumda, odaya gireni sağlam çıkarmak mümkün değil, ya kayboluyor ya parçalanıyor. 1 yıldır kemana gidiyor, tepesine binmezsem tekrar yapmıyor, 2 sayfa çarpma işemini yapması 4 saat sürüyor bir de bu tam düzen öğreneceği dönemde pandemi patladı, her türlü işi düzeni öğrettim. Oda toplama konusunda bütün taktikleri kullandım. Ben topladım, kendisine toplatıp başında bekledim, hepsini yere döküp ağlaya ağlaya toplamasını sağladım, daha ne yapılır ki. Bende de çare bitti. Şimdi terapist bir arkadaşla görüştüreceğim, bir de o baksın bakalım odaklanma sorunu mu bu yoksa ben mi manyağım, bir de o söylesin

Yani hocam eğitim fakültesi bitirmek çocuğun genetiğini değiştirmeye yetmiyor ama pes etmek yok, çabalamaya devam.

Ben bir ara ödev için yapmayı düşündüm ancak bu defa da kendi yararlarına olan bir şeyi hep menfaat gözeterek yapabilme ihtimalleri yüksek...Her yaptıkları şeyin karşılığını bekleyecekler. Okul yaşamlarını da, gelecek yaşamlarını da olumsuz etkileyebilir diye düşünüyorum. O yüzden ben yapmaktan vazgeçmiştim

Bunu sevdim, benim kızda işe yarama ihtimali var sanki

Ben de emek verdiğime inanıyorum Şuan benimkiler de sınıfta en iyiler hatta öğretmen ne zaman görse altın kızlarım maşallah çok iyiler der
Herkes de der,zamane çocuğu gibi değiller öyle telefon tabletle saatlerce hiç kalmadılar dediğiniz gibi ben de yıllarca evde tv açmadım onlar uyuyana kadar elime telefon almadım vs vs
İstediler ve yetenekleri var diye ben de haftasonumdan feragat ettim piyanoya yazdım,öğretmen ne etkinlik olsa kızları yazıyorum der ve başarırlar haklarını yemeyeyim kızlarım iyidir odalarını oyuncaklarını toplar birbirlerini eşyalarını korur sever çok çok dürürstler ama eskiye göre sorumluluk almak istemiyorlar sıkılmış gibiler öğretmen aşırı kuralcı bazen buna bağlıyorum bazen geçiş dönemi diyorum bazen de böyle bu akşamki gibi dolup taşıyorum..
Sınıfta en iyi okuyan okuduğunu anlayan benimkiler çünkü biz de hep kitap okuduk onlarla,hangi ile gittiysek tatile oradaki çocuk kütüphanelerine götürdük kitap sevsinler dedik vs
Öğretmen veli toplantısında,beslenme yaparken, yeme adaplarından bile bahsetmişti ,koltuklarımı kabartmıştı yani çoğu yönleriyle aslında örnek çocuklar en önemlisi Çok merhametli naifler bundan yana eminim çocuklarımdan ama sorumluluk olayı buaralar gevşedi gitti ve beni de yıpratıyor bu..

Eşim de bi süreç diyor bakalım inşallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…