• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Çikolatalı Baklava -Nestle chokella sponsorluğunda

Brunella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
6.461
12.327
198
Çikolatalı baklava

12932553_488844977965888_2252619176043670979_n (1).jpg

Merhaba hanımlar :KK66: Size çok pratik bir baklava tarifi veriyorum, çünkü bu tatlı ölçüsü küçük tepsiye göre.. Ayrıca hem çikolatacıyım hemde şerbetli tatlı seviyorum diyorsanız, buyurun :KK66:

*1 Çay bardağı zeytin yağı

*1 çay bardağı süt

*1 çay bardağı yoğurt

*1 yumurta

*2 çay kaşığı kabartma tozu

*1 yemek kaşığı sirke

*1 çimdik tuz

*15 kaşık un

*2x25 gr lık kakao

*Açmak için buğday nişastası(kakaolardan biri nişastaya karıştırılacak)

*Arasına iri çekilmiş ceviz ve

*3-4 Kaşık Nestle chokella Veya sevdiğiniz başka bir krem çikolata

*Ayrıca istenirse 1 çay bardağı damla çikolata (şart değil)

*üzerine 150-200 gr tereyağı (eritilmiş)

Şerbet:

*3,5 su bardağı şeker

*2,5 su bardağı su

*1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
12932552_488846741299045_8949048501086071351_n.jpg

İlk önce şerbet yapılır, şeker ve su kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatılır ve indirmeden önce limon suyu dökülüp, 1-2 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılr.
10175982_488846524632400_6509568780591678255_n.jpg

Zetinyağ, süt, yoğurt, yumurta,sirke, 1 pkt 25 gr lık kakao, kabartma tozu,karıştırılır ve un kaşıkla dikkatlice dökülerek hamur haline getirilir. Yapılan hamur bezelere bölünüp 15-20 dk dinlendirilir, (Ben 32 beze yaptım.. ) Açtığım bezeler toplam 8 kat olacak şekilde açtım. Bezeleri küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına kakao ve nişastayı birbirine karıştırıp, bu karışım ile üst üste 4 erli guruplar 8 tane tabak büyüklüğünde açılır. (Bolca sürülür kakaolu nişastalı karışım)
collage11.jpg

collage3.jpg

12920518_488845411299178_905878702429290261_n.jpg

collage.jpg

collage112.jpg

collage115.jpg

1. ci 4 lü gurup ile, açabildiğimiz kadar büyük yufka açıyoruz, yağlanmış tepsiye dikkatlice yerleştiriyoruz, üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürüp, ceviz döküyoruz, 2.ci ve 3. cü 4lü gurubu da aynı şekilde açıp aralarına erimiş tere yağ sürüp, ceviz döküp, diğerinin üzerine yerleştirip tekrar fırça yardımı ile yağlayıp, 4. katın da az yağlayıp, benmari usulü eritilmiş çikolatayı hamura sürüyoruz. (Çikolatayı isterseniz mikrodalga fırında 1veya 1,5 dk buz çözdürme ayarında eritebilirsiniz) Çikolatanın üzerine ceviz ve damla çikolata serpip, Geri kalan katlardada aynı ilk 4 kattaki işlem yapılır. Sadece ortada çikolata kullanılır. Baklava dilimlenip, üzerine yap dökülür. 200 derece fırında 30-35 dakika kontrol edilerek pişirilir. Soğuyan şerbet üzerine dökülür..
Not: Benim baklavayı yaptığım tepsi 26x35 ebatlarında, yani büyük dikdörtgen borcam ebatı civarı..

Afiyet olsun :KK66:

8348_489169334600119_3025184568821201653_n (1).jpg

Son düzenleme:
Ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor.:kk77:Uzun zamandır denemek istediğim bir tarif:KK45:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
Çok teşekkür ederim Nevresteciğim,:KK36: tadı gerçekten nefis oldu ve çıtır çıtır.. Ölçüler tam geldi tepsiye.. Tadıda düşündüğüm kadar ağır olmadı.. Kesinlikle denemeni öneririm ;) Ben sadece aralara cevizi bol koydum, tam ortaya çikolata koydum, katların sayısını az tuttum küçük tepsi diye ;) İnşallah denersin :KK68:

Çok teşekkür ederim Nevresteciğim,:KK36: tadı gerçekten nefis oldu ve çıtır çıtır.. Ölçüler tam geldi tepsiye.. Tadıda düşündüğüm kadar ağır olmadı.. Kesinlikle denemeni öneririm :KK66: Ben sadece aralara cevizi bol koydum, tam ortaya çikolata koydum, katların sayısını az tuttum küçük tepsi diye :KK66: İnşallah denersin :KK68:
Kesinlikle deneyeceğim çok merak ediyorum.:KK200::KK45:
Denenmiş bir tarifi yapmak daha iyi olacak:KK19:

Kesinlikle deneyeceğim çok merak ediyorum.:KK200::KK45:
Denenmiş bir tarifi yapmak daha iyi olacak:KK19:
Bu arada Nevresteciğim, fotoğraflar bir birine benziyor olabilir, gerçi ışık farkları var. Ben yinede yükledim, çünkü yarışma sonunda geçen sefer koyacak foto konusunda zorlanmıştık, ama bu seferde fotoğrafta zorlandım, bana fotoğraf makinası almak şart oldu :KK48:

Bu arada Nevresteciğim, fotoğraflar bir birine benziyor olabilir, gerçi ışık farkları var. Ben yinede yükledim, çünkü yarışma sonunda geçen sefer koyacak foto konusunda zorlanmıştık, ama bu seferde fotoğrafta zorlandım, bana fotoğraf makinası almak şart oldu :KK48:
Hiç sorun değil canım;)
İstediğin kadar ekleyebilirsin:KK19:
Makina çok önemli :KK51:Ama gayet güzel görünüyor:KK19:

:confused:Wow.diyorum.Tebrikler :KK9:.Ellerine sağlık.Ben senden böyle muhteşem bir tarif bekliyordum zaten:KK30:.Birde el açması yapmayacağım diyordun:p.Eminim tadı da harikadır.Merak ettim şerbeti dökünce çikolataları erimedi mi:KK64:?Sen hepsini yiyemezsin ,özelden adresimi vereyim bana gönder.:KK53:Başarılar diliyorum sana.:KK19:

:confused:Wow.diyorum.Tebrikler :KK9:.Ellerine sağlık.Ben senden böyle muhteşem bir tarif bekliyordum zaten:KK30:.Birde el açması yapmayacağım diyordun:p.Eminim tadı da harikadır.Merak ettim şerbeti dökünce çikolataları erimedi mi:KK64:?Sen hepsini yiyemezsin ,özelden adresimi vereyim bana gönder.:KK53:Başarılar diliyorum sana.:KK19:
Önce ben geldim bana gönderecek :63:

Sen ne yaptın öyleeee :KK46::KK46: Ellerine sağlık harika gözüküyor :KK37: :KK37: :KK37::KK37::KK37: başarılar diliyorum

Yalnız şeyi merak ettim ben şerbetle çikolata bir araya gelince çok ağır olmuyor mu :confused:

Çok teşekkürler deynepciğim :KK36: Ben elde açmayacağım diye diretmemin sebebi baklava çeşidi çok olan bir şey diye. Bana baklava açmak zor gelmezki :KK48:
Aynı şehirde olsak inan seve seve buyur derim, ama üşenmez gelirsen yine buyur:KK48: Tadı gerçekten nefis oldu ve çikolata sevmeyen eşim bile yedi :KK48: Çikolata erimiyor, arasında cevizle beraber yaptım, yoğun çikolata tadı seven fındıklı yapabilir. Şerbeti dökünce rengi koyulaşıyor. Ben küçük tepsi ölçüsü verdim, denemeni öneririm, ölçüler tam ;)

Sen ne yaptın öyleeee :KK46::KK46: Ellerine sağlık harika gözüküyor :KK37: :KK37: :KK37::KK37::KK37: başarılar diliyorum

Yalnız şeyi merak ettim ben şerbetle çikolata bir araya gelince çok ağır olmuyor mu :confused:
Çok teşekkürler Röfleli kediciğim :KK36:
Baklava hamurunda şeker olmadığı için ve ben sadece orta kısımda çikolata kullandığım için ağır olmadı. Daha önce hazır satılanı yediğimde ağır gelmişti tadı, ben biraz başka tarif ölçüleri ile değiştirerek, kendi kafama göre yaptım :KK48:. Verdiğim ölçü sanki normal baklava yer gibi bir tat oldu.. ;) Çikolata ve baklava sever biriysen dene derim ;)

Back
X