ÇİKOLATA KİSTİ VE ÇÖZÜMLERİ(MİZ)

Benim sürekli ağrım var,sağ yumurtalıkta 8cm kistim var,ağrılar eve kapanmama sebep oldu.Nerde ne zaman tutacağı belli olmuyor. Çantamda ağrı kesici iğne,tablet ile geziyorum.
benimde bir haftadır burnumdan getirdi. boyutu 4,5 cm olmasına rağmen. heralde üşütünce daha çok azıyor bu lanet. ağrıyınca büyüyor mu diye de korkuyorum. Siz direk 8 cm ile mi öğrendiniz, nasıl belli oldu

bende aynı endişeler içerisindeyim.. Kistiniz kaç cm peki ? dr transfer öncesi ne önerdi bazen bakılayıp öyle transfer yapıyorlar
Merhaba tüp bebeğe 4 cm ile başladım ilaclarla en son 7 cm kadardı embriyolarım donduruldu. lucrin depot 3 ay igne oldum baskılasın diye 9 ay kadar adet olmadım. Bu sürede doktor kücülmüs dedi tam cm vermedi. Uzun zamandır bekliyorum yani.

çok yan etkisi var mı iğnenin

Şişkinlik, ödem, sıcak basması olmadı değil
Ben 10 gun once ilk ignemi lucrini yaptim .Normalde kabizlik hic yasamam ,kabiz oldum acaba etkisi var mi ?
Bir de yumurtlama zamani olan sumuk gibi akintim cok oldu ,igne etkisi olabilir mi ?

Ben 10 gun once ilk ignemi lucrini yaptim .Normalde kabizlik hic yasamam ,kabiz oldum acaba etkisi var mi ?
Bir de yumurtlama zamani olan sumuk gibi akintim cok oldu ,igne etkisi olabilir mi ?
Ilk iğneden 10 gün sonra ben adet oldum. Daha sonra 9 ay kadar olmadım. Iğne etkisi uzun sürdü bende yani. Doktorumun dediği ilk ay lekelenme ya da adet beklenir o yüzden çok endişe edici bir durum olduğunu sanmıyorum. Belki sizinde öyle olacaktir akıntı ondan olabilir.
Kabızlık konusunda ben yaşamadım ama olabilir tabi isterseniz bu dönemde sıvı alımını arttırın.

Tesekkur ederim bilgiler icin

Hayır ben 3 cm ile öğrendim lakin verilen hiç bir ilaç küçültmedi,kanama devam ettikçe içe doğru kaynadığı için (kistin özelliği)büyümeye devam etti maalesefhatta diğer yumurtalık ta da 4 cm lik bir kistim var artık...

Kistin özelliği her adet döneminde içe doğru kanayarak kisti büyütmesi,o nedenle beni lucrin depot iğne ile menapoza koymayı denediysede doktorum kanamam devam ettiği için küçülmedi.Birde iğnenin inanılmaz yan etkileri vardı dayanamadım bir yıl kullandım şimdi ise vicanne kullanıyorum.6 aydır hâlâ hiç kanamam kesilmedi

Kisti 3 cm iken öğrendim ama büyüme durmadı maalesef...

bende aynı endişeler içerisindeyim.. Kistiniz kaç cm peki ? dr transfer öncesi ne önerdi bazen bakılayıp öyle transfer yapıyorlar
İçinizi ferah tutun,siz endometriozis hastalığı olan bir bayanın yapması gerektiği gibi ameliyat olmadan yumurta dondurmuşsunuz bu çook büyük bir artı bebek sahibi olabilmek için;ben daha evlenmedim bile ama artık 3 açık ameliyattan sonra çocuğumun olma ihtimali çok çok düşük,hatta hiç olmayabilir...bilgisizliğim ve bilgisiz bir doktor yüzünden bu haldeyim sizin Allahın izniyle içiniz rahat olsun...İnşallah Mevlâ gönlünüzden geçen sayı kadar evlat sahibi olmayı nasip etsin

ne kadar güzel dilekler, çok teşekkür ederim. Canım öyle düşünme evlenir evlenmez dondur yumurtalarını kafan rahat olsun ya da hemen bebiş yap. banada 5 yıl önce bekarken neler dediler amh 0,5 diye 5 yıl sonra çocuk istedim tekrar baktırdım amh 0,8 birkeserinde de yine 0,48 çıktı yani çok bi azalma olmamış bak gördünmü. sende artık ameliyat olma kist 8 cm geçmedikçe, ben radyolojide çalışıyorum ne kistler var ne büyük ama takipte. Visanne nin seni menapoza sokmaması da ilginç

Çok teşekkür ederim:)

Merhabalar. Bu ameliyattan önceki , adetten bir hafta önce ve sonra olan ağrılarınız adet olacakmış gibi bir ağrı mıydı?

Merhaba ben iki kocaman kist ile hamile kaldım. Her iki yumurtalıkta da vardı. Biri 7 diğeri 4cm. Özel bir şey uygulamadım. Doktorum mucize dedi hatta. Şu an 37 haftalık hamileyim. Ameliyat için acele etmeyin bence. Allah isteyen herkese nasip etsin

Maşallah, çok güzel bir mucize yaşamışsınız

Öncelikle hepinize geçmiş olsun..
Çikolata kisti için - tehlike yarattığı durumların dışında- ameliyat tercih etmemeye çalışın kızlar. Doktor ameliyat diyorsa mutlaka birkaç doktora daha gözükün. Çünkü ameliyattan sonra üreme sistemi ciddi zarar görüyor ve kist kendini mutlaka tekrarlıyor. Kisti sizin bünyeniz yapıyor.
Benim 6. 5 cm çikolata kistim vardı. Doktorlar çocuğun olması çok zor muhtemelen tüp bebek denenir diyordu.
İlk denemede doğal yolla hiç ilaç kullanmadan gebe kaldım
Birkaç doktor ile görüşmeden önemli kararlar almayın. Allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…