Merhaba, yeni bir üyeyim umarım doğru yere yazıyorumdur :)
5 yıldır, giderek büyüyen, çikolata kistim vardı. Baskılayıcı ilaçlar kullanıyordum, evlenince bıraktım ama maalesef 2 yıl boyunca denememize rağmen çocuğumuz olmadı, tabi ilaçları bıraktığım için kistler iyice ağrı yapmaya başlamıştı. Gittiğim doktorlar bir tüp bebek doktoruna görünmemi tavsiye ettiler, ilk tüp bebek doktorum önce ameliyat dedi ama bu benim içime sinmedi. Bir kaç doktor daha dolaştıktan sonra en son doktorumu bulduğuma ikna oldum. Yaklaşımı, düşünceleri, açıklamaları bana hem mantıklı hem samimi gelmişti. Bu doktorumla tüp bebek tedavim başladı. 3 deneme yapmayı ve eğer bunlarda başarısız olursak ameliyatı gündeme getirmeyi kararlaştırmıştık doktorumla. Üç kutu dondurulmuş embriyom vardı, durumları ve sayıları iyiydi çok şükür ama bu her şeyin yolunda gitmesine yeterli olmuyor. 10 ay süren tüp bebek tedavimde ilk iki denemem maalesef başarısız oldu. Üçüncü deneme yerine ben ameliyat olmayı istedim, kendimi tekrar denemek için karamsar hissediyordum ama doktorum bir kez daha denememizi ısrarla istedi. Eşim de böyle düşününce tekrar denemeye karar verdik. 23 Aralık 2019 da iki embriyo transfer edildi. Şükürler olsun ki şu an hamileyim , ikisi de tutundu. Keseleri gördük , kalp atışlarını duyduk. Binlerce kez şükürler olsun :)
Biraz uzun bir yazı oldu , umarım sizleri sıkmamışımdır. Ben tedavi sürecimce çok okudum sitedeki yorumları, umarım birilerine umut olurum. Ne olur ilk önce ameliyata koşmayın, eğer maddi manevi imkanınız varsa ameliyatsız hamile kalmayı deyin, güveninizin tam olduğu bir doktorla yola çıkın ve inancınızı hiç yitirmeyin ❤