Çikolata kisti ile yaptırdığınız tüp bebek sonuçlarını yazabilir misiniz?

Vakti geldiğinde herkesin bir şekilde anneliği tadacağına inanıyorum ben, hayırlısını versin yaradan..
işte dediğim gibi ameliyatın zaruri olduğu anlarda başka seçenek kalmıyor malesef. İçinize sinen doktorunuzu seçtikten sonra çok sorgulamadan devam etmek sanki en güzeli... aksi durumda insanın kafası çok karışıyor bu de hep acaba ları getiriyor. Herkesin dediği gibi kafamızın rahat olması en önemli etken , nasıl olacak , nasıl yapacağız ben de bilmiyorum ama...
Doktoruma güveniyorum ama bu konuda güvenemiyorum malesef çünkü burda kist ameliyatından çok olumsuz etkilenen var sanki bunu göze alamam gibime geliyo.. Ah ah o kafaların rahat olması en önemli şey ama nasıl olcak bilmiyorum

Çikolata kisti doktorların dediğine göre adetle beslenen kendini sürekli yenileyen bir kist. Bende de yeniledi , şuan sağ tarafımda iki tane ufak boyutlarda varmış. Sol tüpümü de 2sene önce histereskopi yaptırmıştm o doktor almak durumunda kaldığını, ilk ameliyat sonrasında büyük ihtimallr hasar aldığını söyledi. İki tarafta da durum sıkıntılı anlayacağın. Bazılarımızda bu kist hiç sıkıntı yaratmazken , benim gibi bazılarımızda da başka problemler doğuruyor.. umarım seni çok uğraştırmadan başarıya götüren cinstendir senin kistlerin canım , pozitif kalmak lazım her durumda
geçmiş olsun cnm benim de iki tüp alındı kistten maalesef

Merhaba arkadaşlar ben de çikolata kisti ile 3 yıl mücadele verdim. Öğrendiğinde sol.yumurtaliktaki 5cm sağ yumurtalıkta 2 cm di. Hemen tup bebek dediler. Çünkü benim aynı zamanda yumurta sayım azdı. İlk tedaviye başladık ve acı gerçekle karşılaştım sadece 1 yumurta gelişti , o yumurtadan 5. Gün embriyosu elde edildi. Ancak maalesef ki kimyasal gebelikle sonuclandi. Hemen 2. Ve 3. Tedavi . Tablo aynı yine 1 yumurta gelişti yine embriyo elde edildi ancak maalesef ki bu tedavilerin sonucu negatif oldu. Bu arada kullandığım ilaçlardan dolayı kkstkerim kocaman oldu. Her ikiside 8 -9 cm oldu. Artık kistlerin yüzünden acillik olmaya başladım. Karın bölgemde yoğun acı ve ağrı şikayetiyle . Kistlerden sıvı siziyormis ve karın içim iltihaplaniyormus. Kalkıp istanbula gittim. Bir de bahcecide muayne olmak istedim.guvenc karkilaya muaynemi yaptı. Ve hemen hiç beklemeden ameliyat olmalısın , çok riskli durumdasın dedi. Tabii ne yapacağımı bilemedim. Geri memleketime gelip buradaki doktorumla konuştum. En azından 1 embriyo dondurma bilmek istiyordum ameliyat olmadan. Doktorum deneyebilecegimizi söyledi. Ve peşpeşe 2 ay yumurta geliştirip 1 er adet ebriyo dondurduk. Ben 1 taneye bile razı iken 2 dondurulmuş embriyom olmuştu. Ve hemen ameliyat olmaliydim artık kistler günlük hayatımı da etkiliyordu. Ameliyatimi yine kendi doktoruma oldum. 6 ay sonra embriyolari transfer ettik ikisini birlikte . Allah'ıma şükürler olsun ki sonucum şu an pozitif. Rabbim tamamini da gösterir inşallah. Kistler varken koyulan embriyolar tutunamadi maalesef. Ama benim kistlerim çok büyümüştü tabii... herkes için aynı şeyler soz konusu olmaz . Ama belki yaşadıklarım birilerine bir yol gösterir diye uzun uzun yazmak istedim. Ben çok umutsuz bir hastaydım , ama Allah'tan ümit kesilmiyor. Bu yazdıklarımı 3 yıl boyunca yaşadım. Zorlu uzun yollara katlanmak gerekiyor ama rabbim mukafakini veriyor. Umutsuzluğa kapılmayın , emin olun birgün olacak ❤️

Merhaba kızlar benim de sol tarafta 6 cm sağ tarafta 7 mm kist var.o kadar kötüyüm ki ağlamak için kendimi zor tutuyorum tek kaldığımda ağlıyorum sürekli yaşım 31 yeni öğrendim kistleri.1.5 yıllık evliyim 7 ay bebek olmayınca doktora gittik orda öğrendim ne yapicam bilmiyorum.3 Şubat'ta tekrar gidicem doktora

Merhaba kızlar benim de sol tarafta 6 cm sağ tarafta 7 mm kist var.o kadar kötüyüm ki ağlamak için kendimi zor tutuyorum tek kaldığımda ağlıyorum sürekli yaşım 31 yeni öğrendim kistleri.1.5 yıllık evliyim 7 ay bebek olmayınca doktora gittik orda öğrendim ne yapicam bilmiyorum.3 Şubat'ta tekrar gidicem doktora
çikolata kisti değilse atılır adetinle canım üzülme. Bu zamana kadar belirti vermedi mi

Benim bildiğim yumurta kalitesini etkiliyor yanıltır mı bilmiyorum cnm. Yani doktorum bana kisitmin olmadığı taraftan hamilelik olur diyo ama ben inanmıyorum buna çünkü kisti tarafından yumurtlayıp hamile kalanlar var
benimde kistin üstünde yumurta var onun için tedavi görüyorum korkuyorum kaliteli olmazsa kist yüzünden

Zaten malesef kist olduğu için yumurta kalitemiz sıkıntılı..
dün doktoruma söyledim dedim ki kalitesiz olur mu? o zaman çikolata kisti olan kimse tüp bebek yapmasın olur mu? öyle şey dedi. Klinik verilerde çikolata kisti olan ile olamayan hamile kalma oranlarında çok fark yok dedi. Ancak şunu belirtmek isterim ki; kistiniz büyük ise drenaj yaptırmanız ben yaptırdım tabiki içi kısa zamanda doldu 4 cm oldu haa baktım çok sorun o zaman yine düşünebilirim.

Çikolata kisti canım .ilişki sırasında ağrı yapıyordu benim adetlerim hep ağrılı geçerdi zaten 1 yıl önce doktora gittim birşey demediler 1 yıl içerisinde 6 cm oldu
benim 1 ayda 5cm den 9 cm'e çıkmıştı. maalesef çok garip bir hastalık tabii allah beterinden korusun

dün doktoruma söyledim dedim ki kalitesiz olur mu? o zaman çikolata kisti olan kimse tüp bebek yapmasın olur mu? öyle şey dedi. Klinik verilerde çikolata kisti olan ile olamayan hamile kalma oranlarında çok fark yok dedi. Ancak şunu belirtmek isterim ki; kistiniz büyük ise drenaj yaptırmanız ben yaptırdım tabiki içi kısa zamanda doldu 4 cm oldu haa baktım çok sorun o zaman yine düşünebilirim.
Hayır kesinlikle fark var bu kist içindeki sıvı malesef gebeliği engelleybiliyo yoksa hiç bi sıkıntısı olmayıp sadece kisti olan rahatça hamile kalırdı.

Merhaba, yeni bir üyeyim umarım doğru yere yazıyorumdur :)
5 yıldır, giderek büyüyen, çikolata kistim vardı. Baskılayıcı ilaçlar kullanıyordum, evlenince bıraktım ama maalesef 2 yıl boyunca denememize rağmen çocuğumuz olmadı, tabi ilaçları bıraktığım için kistler iyice ağrı yapmaya başlamıştı. Gittiğim doktorlar bir tüp bebek doktoruna görünmemi tavsiye ettiler, ilk tüp bebek doktorum önce ameliyat dedi ama bu benim içime sinmedi. Bir kaç doktor daha dolaştıktan sonra en son doktorumu bulduğuma ikna oldum. Yaklaşımı, düşünceleri, açıklamaları bana hem mantıklı hem samimi gelmişti. Bu doktorumla tüp bebek tedavim başladı. 3 deneme yapmayı ve eğer bunlarda başarısız olursak ameliyatı gündeme getirmeyi kararlaştırmıştık doktorumla. Üç kutu dondurulmuş embriyom vardı, durumları ve sayıları iyiydi çok şükür ama bu her şeyin yolunda gitmesine yeterli olmuyor. 10 ay süren tüp bebek tedavimde ilk iki denemem maalesef başarısız oldu. Üçüncü deneme yerine ben ameliyat olmayı istedim, kendimi tekrar denemek için karamsar hissediyordum ama doktorum bir kez daha denememizi ısrarla istedi. Eşim de böyle düşününce tekrar denemeye karar verdik. 23 Aralık 2019 da iki embriyo transfer edildi. Şükürler olsun ki şu an hamileyim , ikisi de tutundu. Keseleri gördük , kalp atışlarını duyduk. Binlerce kez şükürler olsun :)
Biraz uzun bir yazı oldu , umarım sizleri sıkmamışımdır. Ben tedavi sürecimce çok okudum sitedeki yorumları, umarım birilerine umut olurum. Ne olur ilk önce ameliyata koşmayın, eğer maddi manevi imkanınız varsa ameliyatsız hamile kalmayı deyin, güveninizin tam olduğu bir doktorla yola çıkın ve inancınızı hiç yitirmeyin ❤️

Merhaba, yeni bir üyeyim umarım doğru yere yazıyorumdur :)
5 yıldır, giderek büyüyen, çikolata kistim vardı. Baskılayıcı ilaçlar kullanıyordum, evlenince bıraktım ama maalesef 2 yıl boyunca denememize rağmen çocuğumuz olmadı, tabi ilaçları bıraktığım için kistler iyice ağrı yapmaya başlamıştı. Gittiğim doktorlar bir tüp bebek doktoruna görünmemi tavsiye ettiler, ilk tüp bebek doktorum önce ameliyat dedi ama bu benim içime sinmedi. Bir kaç doktor daha dolaştıktan sonra en son doktorumu bulduğuma ikna oldum. Yaklaşımı, düşünceleri, açıklamaları bana hem mantıklı hem samimi gelmişti. Bu doktorumla tüp bebek tedavim başladı. 3 deneme yapmayı ve eğer bunlarda başarısız olursak ameliyatı gündeme getirmeyi kararlaştırmıştık doktorumla. Üç kutu dondurulmuş embriyom vardı, durumları ve sayıları iyiydi çok şükür ama bu her şeyin yolunda gitmesine yeterli olmuyor. 10 ay süren tüp bebek tedavimde ilk iki denemem maalesef başarısız oldu. Üçüncü deneme yerine ben ameliyat olmayı istedim, kendimi tekrar denemek için karamsar hissediyordum ama doktorum bir kez daha denememizi ısrarla istedi. Eşim de böyle düşününce tekrar denemeye karar verdik. 23 Aralık 2019 da iki embriyo transfer edildi. Şükürler olsun ki şu an hamileyim , ikisi de tutundu. Keseleri gördük , kalp atışlarını duyduk. Binlerce kez şükürler olsun :)
Biraz uzun bir yazı oldu , umarım sizleri sıkmamışımdır. Ben tedavi sürecimce çok okudum sitedeki yorumları, umarım birilerine umut olurum. Ne olur ilk önce ameliyata koşmayın, eğer maddi manevi imkanınız varsa ameliyatsız hamile kalmayı deyin, güveninizin tam olduğu bir doktorla yola çıkın ve inancınızı hiç yitirmeyin ❤
Merhaba sureciniz ne oldu

X