- 18 Kasım 2015
- 13.531
- 16.961
- 35
-
- Konu Sahibi balbocegi35
tüp bebek yapıp maddı manevı yıpratma kendını ıyı bır doktor bul amelıyat ol sonra doktor kontrolunde dogal yolla hamıle kal derım neden dıceksın ıkı defa amelıyat olmus bırıyım ıkıncıde sol tüpümü aldılar sonra hemen tüp bebek yapıldı tutmadı sonra tek tüple kendılıgımden hamıle kaldım tabı nasıp olmadı 4.ayımda kaybettım ama olsun sakın hemen tüp yapma ben bu durumda kaldıysam cok kişi kalırrrSelam kızlar. Bugün doktora gittik siizn için 2 seçenek var biri kisti aldırıp doğal yolla olmasını bekliceksiniz diğeri ise tüp bebek dedi. 3 yer önerdi randevu alıcam görüşme için. Öğretmen olduğum için yazın transfer düşünüyorum ama yinede görüşme ayarlıcaz
Ama rezerv düşüyor ve tekrar kist tekrarlayabilir bu ihtimal vartüp bebek yapıp maddı manevı yıpratma kendını ıyı bır doktor bul amelıyat ol sonra doktor kontrolunde dogal yolla hamıle kal derım neden dıceksın ıkı defa amelıyat olmus bırıyım ıkıncıde sol tüpümü aldılar sonra hemen tüp bebek yapıldı tutmadı sonra tek tüple kendılıgımden hamıle kaldım tabı nasıp olmadı 4.ayımda kaybettım ama olsun sakın hemen tüp yapma ben bu durumda kaldıysam cok kişi kalırrr
ıkı defa amelıyat olmama ragmen hamıle kaldım dıyorum :)) cok ıyı doktor bulursan yumurtaların az zarar gorür benım suan ıyı durumda yumurtalar ayrıca kıst zaten tekrarlıyor bnde yıne cıktı mesela ama bır cocuk olursa hıcdegılse baskılarsın sureklıAma rezerv düşüyor ve tekrar kist tekrarlayabilir bu ihtimal var
bence çok yanlış bir tavsiye , burcusami nin amh sı zaten düşmüş ameliyat olmadan , ameliyattan sonra rezerv iyice azalacak , ameliyattan snra gebe kalıp kalamayacağı meçhul ki... yapışıklık tüp tıkanıklığı yaşama riski de var. Öncelik tüp bebek olmalı , tüplerde sıvı birikimi olması halinde ameliyat diyorlar. İnsanları ameliyata yönlendirmeyin. Benim doktorum çikolata kisti dernek başkan yrd. ve bir kaç doktor görüşü daha aldım. Çikolata kistinde önceliği her zaman tüp bebeğe birçok deneme başarısız ise ameliyat diyorlar. 2. ameliyat ise büyük bir risk... Mesela bana 2.ameliyatı kimse önnermiyor zor durumda kalmadıkça... Herkesin bünyesi , bağışıklığı , kist odacıkları farklı . Burcusami nin doğru tedavi ve doğru doktora ihtiyacı var sadece.tüp bebek yapıp maddı manevı yıpratma kendını ıyı bır doktor bul amelıyat ol sonra doktor kontrolunde dogal yolla hamıle kal derım neden dıceksın ıkı defa amelıyat olmus bırıyım ıkıncıde sol tüpümü aldılar sonra hemen tüp bebek yapıldı tutmadı sonra tek tüple kendılıgımden hamıle kaldım tabı nasıp olmadı 4.ayımda kaybettım ama olsun sakın hemen tüp yapma ben bu durumda kaldıysam cok kişi kalırrr
kesinlikle katılıyorum senin ameliyatsız amh düşmüş , ameliyat işe bu rakam 0 lara iner . Son çare ameliyat bana doktorlar öyle dedi sana da aynısını söylüyorum. Kistin büyümüyor güzel birşey bu , tedavi görürsün tüp denenir. Doktorlar artık tamam tüp tutmuyor ameliyat dediğinde sende ameliyatı düşünürsün. Ameliyat olmak için kistin 5cm üzeri (benm 10cm di) günlük yaşamını mahvetmesi durumunda yapıyorlar. Çikolata kisti olup tüp bebek deneyen arkadaşlarım var grup olduk konuşuyoruz. Onlarda aynı şekilde vitamin takviyesi ile yumurta kalitesini arttırma 3 ay + 3 ay geçici menepoz sonrası transfer... Herkesin yapısı bir değil , bırak giden para olsun ama yumurtalığına dokundurtma... Kimse bence birine iyi geldi diye bir başkasına ameliyat önermemeli bu çok yanlış.Ama rezerv düşüyor ve tekrar kist tekrarlayabilir bu ihtimal var
tabıkıde kımse onermıyor amh dan dolayı ama tup bebekte kıst varken tutmama ıhtımalı yuksek ayrıca cok asırı agrılar oluyor mesela bende vısanne ıcmeden olmuyor tup bebek denersem agrılarla kalmak da cok sıkıntılı yada kocaman kıstlerle hamılelıkte zor bebegı dusurme ıhtımalı cok yuksek 5 yıldır bu hastalıkla savasıyorum cok arastırdım cok doktor gezdım ayrıca amelıyatn önce yumurtalarını dondurabılırler buda bır tavsıye :) ama bazen amelıyat sart mesela ben ıkıncı amelıyatı olmasaydım şiş olan tüp alınmıcaktı her gebelık düşükle sonuclancaktıbence çok yanlış bir tavsiye , burcusami nin amh sı zaten düşmüş ameliyat olmadan , ameliyattan sonra rezerv iyice azalacak , ameliyattan snra gebe kalıp kalamayacağı meçhul ki... yapışıklık tüp tıkanıklığı yaşama riski de var. Öncelik tüp bebek olmalı , tüplerde sıvı birikimi olması halinde ameliyat diyorlar. İnsanları ameliyata yönlendirmeyin. Benim doktorum çikolata kisti dernek başkan yrd. ve bir kaç doktor görüşü daha aldım. Çikolata kistinde önceliği her zaman tüp bebeğe birçok deneme başarısız ise ameliyat diyorlar. 2. ameliyat ise büyük bir risk... Mesela bana 2.ameliyatı kimse önnermiyor zor durumda kalmadıkça... Herkesin bünyesi , bağışıklığı , kist odacıkları farklı . Burcusami nin doğru tedavi ve doğru doktora ihtiyacı var sadece.
Ben 31 eşim 32 yaşında ayrıca 4 yıl Vajinusmusu yaşadım daha fazla beklemek istemiyoruz cnm. Dediğin gibi yaparsak süreç uzar. Belki doğal yolla hamilelik olur ama dafa fazla beklemek istemiyoruzıkı defa amelıyat olmama ragmen hamıle kaldım dıyorum :)) cok ıyı doktor bulursan yumurtaların az zarar gorür benım suan ıyı durumda yumurtalar ayrıca kıst zaten tekrarlıyor bnde yıne cıktı mesela ama bır cocuk olursa hıcdegılse baskılarsın sureklı
Benim amh düşük zaten istemiyorum cnm ameliyat olmak. Ama belki yaşım daha küçük olsaydı yada evliliğim uzun olmasaydı ve amh iyi olsaydı düşünürdümbence çok yanlış bir tavsiye , burcusami nin amh sı zaten düşmüş ameliyat olmadan , ameliyattan sonra rezerv iyice azalacak , ameliyattan snra gebe kalıp kalamayacağı meçhul ki... yapışıklık tüp tıkanıklığı yaşama riski de var. Öncelik tüp bebek olmalı , tüplerde sıvı birikimi olması halinde ameliyat diyorlar. İnsanları ameliyata yönlendirmeyin. Benim doktorum çikolata kisti dernek başkan yrd. ve bir kaç doktor görüşü daha aldım. Çikolata kistinde önceliği her zaman tüp bebeğe birçok deneme başarısız ise ameliyat diyorlar. 2. ameliyat ise büyük bir risk... Mesela bana 2.ameliyatı kimse önnermiyor zor durumda kalmadıkça... Herkesin bünyesi , bağışıklığı , kist odacıkları farklı . Burcusami nin doğru tedavi ve doğru doktora ihtiyacı var sadece.
Düşündüm cnm ben tüp bebeğe kadar verdim zaten. Hafta içi merkezlerden randevu alıcam sonra ne olur bakıcaz duruma göre. Ama doktorumun dediği şey şu önce yumurta toplama olur yumurta toplanırken kist baskılanır içi boşaltılır etkisi azalır söner gider hamilelikte zaten küçülür doğumla gider dedi kadın doğum uzmanı. Açıkçası para gitsin çok da önemli dğeil tutsun yeter olmadı dediğin gibi dondurma işlemi olurkesinlikle katılıyorum senin ameliyatsız amh düşmüş , ameliyat işe bu rakam 0 lara iner . Son çare ameliyat bana doktorlar öyle dedi sana da aynısını söylüyorum. Kistin büyümüyor güzel birşey bu , tedavi görürsün tüp denenir. Doktorlar artık tamam tüp tutmuyor ameliyat dediğinde sende ameliyatı düşünürsün. Ameliyat olmak için kistin 5cm üzeri (benm 10cm di) günlük yaşamını mahvetmesi durumunda yapıyorlar. Çikolata kisti olup tüp bebek deneyen arkadaşlarım var grup olduk konuşuyoruz. Onlarda aynı şekilde vitamin takviyesi ile yumurta kalitesini arttırma 3 ay + 3 ay geçici menepoz sonrası transfer... Herkesin yapısı bir değil , bırak giden para olsun ama yumurtalığına dokundurtma... Kimse bence birine iyi geldi diye bir başkasına ameliyat önermemeli bu çok yanlış.
Benim ameliyatla 1,78 e düştü senin ameliyat olmadan düşmüş çok riskli bir durum. 0,5 amh ile hamile kalan var evet ama ben denemeye değer diyorum. İlk deneme de olmaz ise içerde kalan embriyoların için yarı ücretini ödüyorsun... Devlet 3 kez hak tanıyor. Ben bunları denemeye karar verdim. Son karar tabi ki de senin , iyice düşün...
Bana kadın doğum uzmanı yumurta toplanırken kistin içi boşaltılır böylece erir gider transfere engel Bi durum kalmaz dedi ama henüz tüp bebek doktorlarıyla görüşmedim.tabıkıde kımse onermıyor amh dan dolayı ama tup bebekte kıst varken tutmama ıhtımalı yuksek ayrıca cok asırı agrılar oluyor mesela bende vısanne ıcmeden olmuyor tup bebek denersem agrılarla kalmak da cok sıkıntılı yada kocaman kıstlerle hamılelıkte zor bebegı dusurme ıhtımalı cok yuksek 5 yıldır bu hastalıkla savasıyorum cok arastırdım cok doktor gezdım ayrıca amelıyatn önce yumurtalarını dondurabılırler buda bır tavsıye :) ama bazen amelıyat sart mesela ben ıkıncı amelıyatı olmasaydım şiş olan tüp alınmıcaktı her gebelık düşükle sonuclancaktı
ama senin sıkıntı tüpünde sıvı olması embriyoyu zehirliyor bu durum , eğer ki tüplerde sıvı birikmesi olmadığında transfer oluyor ve gebe kalanlar var. sende ki problem bir başkasında olacak diye birşey yok. benm annemde de çikolata kisti vardı doğal yolla 2 çocuk getirdi. bende de var ama ben kalamıyorum ve hızla büyüyor, ama burcusami nin büyümesi yok . herkeste etkisi , bıraktığı hasarlar farklı , o yüzden bence kişinin durumuna göre ameliyat denilmesi gerekli . Benmde 5.yılımda tekrarladı . Bir de şöyle düşün sürekli ameliyat olup gebelik tutmadı kistler hormonel olarak tekrar hızla büyüdü... bunun sonu yok ki, gebe kalamaz isen 3ve 4. ameliyatı da mı olucaksın , bu amelityatlar senin yumurtalığında hasarlar bırakır , tüp bebeği bile riske atmış olursun...tabıkıde kımse onermıyor amh dan dolayı ama tup bebekte kıst varken tutmama ıhtımalı yuksek ayrıca cok asırı agrılar oluyor mesela bende vısanne ıcmeden olmuyor tup bebek denersem agrılarla kalmak da cok sıkıntılı yada kocaman kıstlerle hamılelıkte zor bebegı dusurme ıhtımalı cok yuksek 5 yıldır bu hastalıkla savasıyorum cok arastırdım cok doktor gezdım ayrıca amelıyatn önce yumurtalarını dondurabılırler buda bır tavsıye :) ama bazen amelıyat sart mesela ben ıkıncı amelıyatı olmasaydım şiş olan tüp alınmıcaktı her gebelık düşükle sonuclancaktı
hayırlısı olsun hakkında canımBana kadın doğum uzmanı yumurta toplanırken kistin içi boşaltılır böylece erir gider transfere engel Bi durum kalmaz dedi ama henüz tüp bebek doktorlarıyla görüşmedim.
Enfeksiyonum çok var cnm bu ay soğan kürü yapıyorum. Görüşmeye gidicrm bakalım randevu alıp ne dicek ler ne önericekler.. Bakalım içini boşaltmak konusundw kendi doktorum söyledi belki tüp bebek doktoru başka Bi tedavi de uygulayabilir. Sen ne durumdasın vitamin kullanma aşamasında mısınhayırlısı olsun hakkında canımkist boşaltmada enfeksi,yon riski çok yüksek , zaten bağışıklığımızdan kaynaklanan bir kist bu . Doğal kefir bulabilirsen kefir içebilirsin. Sana dediğim vitamini de muhakkak kullan. Bana daha önce biri söylemiş olsaydı inan en başında içerdim sonuçta resvetrol bir vitamin ve kistle savaşıyor, hiç bir zararı yok.
Merhaba Hanımlar, Çikolata kisti illeti yüzünden strese girdik, üzüldük, kimi zaman, umudumuz kırıldı ama yılmadan bu yolda ilerleyip hep beraber birbirimize verdiğimiz destek sayesinde silkelenip kendimize geleceğiz ve o bebişler bu topikte doğacak. belki zorlu yollardan geçeğiz, belki hep beraber ağlayacağız ama bu adı kadar tatlı olmayan çikolata kisti ile mücadele edeceğiz.
Çikolata kisti ile savaşımızı ve bebiş için neler yaptıklarımızı birbirimizle paylaşacağız. Topiğimiz hepimize şans getirmesi dileğiyle...
ÜYE ADI ÇİKOLATA KİSTİ CM HASTANEDOKTOR BEKLENEN ADET TARİHİ DÜŞÜK SAVAŞ TÜP BEBEK @balbocegi35 4 cm Özel muayenehane TÜP BEBEK var 10ay - @burcusami 4,5/5 cm Özel muayenehane Ziya ÇETİN Kimyasal-
Dış gebelik5ay @patiliseker @Remell TÜP BEBEK 2 YIL
canım sen ziya çetine mi gidiyosun bursada?Enfeksiyonum çok var cnm bu ay soğan kürü yapıyorum. Görüşmeye gidicrm bakalım randevu alıp ne dicek ler ne önericekler.. Bakalım içini boşaltmak konusundw kendi doktorum söyledi belki tüp bebek doktoru başka Bi tedavi de uygulayabilir. Sen ne durumdasın vitamin kullanma aşamasında mısın
evet canım 2.ayımı 10. gün sonra tamamlayacağım. son 40 günEnfeksiyonum çok var cnm bu ay soğan kürü yapıyorum. Görüşmeye gidicrm bakalım randevu alıp ne dicek ler ne önericekler.. Bakalım içini boşaltmak konusundw kendi doktorum söyledi belki tüp bebek doktoru başka Bi tedavi de uygulayabilir. Sen ne durumdasın vitamin kullanma aşamasında mısın
iyi miAmh 2.85 çıktı kızlar nasıl, kistimden dolayı korkuyodum düşük çıkar diye ama iyi dendi
Hiç anlamıyorum canım seni yanıltmayım , kötü düşünme boş folikülde olabilir. Doktor un bişey dedi mi ?Merhaba ultrasondan anlayan birileri varmı acaba yardım eder mısınız ??? Yani bende 4 tane mi kist var 2 cikolata kisti mi? 19 ve 15 mm kist nedir. Doktor yumurtan dedi ama kafam karıştı şimdi. Ovulasyon döneminde çekildim.
TRANSVAJİNAL USG İNCELEMESI ' nde ; Uterus boyutları normaldir . Myometrium homojendir . Endometrium çift duvar kalınlığı olağandır . Sag overde 25x24 mm boyutlu ince septali kistik oluşum izlendi . Sol overde 19 mm ve 15 mm boyutlu kalin duvarlı 2 adet kistik oluşum izlendi . Ayrıca sol overde yaklaşık 32x27 mm boyutlu lobule konturlu semisolid karakterde hipoekoik oluşum dikkati çekmektedir . ( Endometrioma ? , semisolid karakterde over lezyonu ? ) Olgunun MRG ile ileri tetkiki önerilir . Douglasta sivama tarzında sivi izlendi .