Günaydın herkese.
Direk konuya girmek istiyorum. 2 sene süren evliliğimin bitmesinin üzerinden yaklaşık 3 sene geçti. 1 1.5 senedir süren de bi ilişkim var. En başında sorun olacaksa olsun deyip erkek arkadaşıma boşandığımı söylemiştim. Bi sıkıntı olmadı.
Aradan zaman geçtikten sonra işler ciddiye gitmeye başladı. Ailelerle konuştuk hatta ben gidip ailesiyle tanıştım. Babamın şu an yurt dışında olmasından dolayı onun tanışma işi babamın dönüşüne kadar askıda kaldı .
Ama sorunum şu. Erkek arkadaşım ailesinin yanına giderken senin boşandığını aileme söylemicem sana ön yargılı yaklasmalarini istemiyorum tepki verecekler dedi. Ben bunun ilk görüşme için olduğunu düşündüm ama sonrasında konuştuğumuzda bence ailemin bunu bilmesine gerek yok engel olurlar bir sürü sorun çıkar mutlu olamayız bunu söylemek sana bişey katmaz dedi.
Çok kafam karıştı göremiyorum şu an idrak edemiyorum. Hadi diyelim söylemedik babama bunu nasıl açıklarım insanlara yalan söylemiş gibi. Sonrasında ortaya çıkarsa sorun olmaz diyo o zaman şimdi neden söylemiyo. Fikir verir misiniz cidden sağlıklı düşünemiyorum
Ne zamana kadar saklayacaksınız ki,er ya da geç birilerinden duyacaklar bunu.
Ayrıca önemli olan birlikte olduğunuz insanın ne düşündüğü.Sizi gerçekten seviyorsa her durumda yanınızda olmalı.
Ailesinin, boşanmanızı sorun etmesine izin vermemeli.
Ne zamana kadar saklayacaksınız ki,er ya da geç birilerinden duyacaklar bunu.
Ayrıca önemli olan birlikte olduğunuz insanın ne düşündüğü.Sizi gerçekten seviyorsa her durumda yanınızda olmalı.
Ailesinin, boşanmanızı sorun etmesine izin vermemeli.
Yanındayım zaten bunu bilmesi gereken kişi benim. Aileler zaten farklı şehirde nerden duyulacak gibi cevaplar alıyorum.
O kadar bocaladımki. İnanın böyle bi topa kendimi sokmak istemezdim daha önce konuşulmuş olsaydı bu durum. Düşünmekten kendimi alamıyorum ve bi sonuca da varabilmis değilim
Türkiyede insanlar neden böyle anlayamıyorum. Hala boşanma olayını bir sorun olarak görmeleri ne kadar üzücü.evlenmiş boşanmış olmak kötü birşey değil ki. Güzelim sen kötü birşey yapmadın. Bu herkesin başına gelebilir erkek arkadaşına söyle ailesinden saklamasın. Bu kadar ailesinin her tepkisini düşünüyorsa da evlendikten sonra anne baba sözünden çıkmayan biri ortaya çıkacak. Demek ki ailesi tepki gösterirse karşı çıkamayacağı için böyşe bir yola başvurmuş.
Ben soylenmesinden yanayim. Erkek arkadasiniz kendine guvenmiyor. Oyle olsa soylemekten cekinmezdi.
Dogrulari soylemekte fayda var erkek arkadasiniz da izin alir gibi soylemeyecek sadece bilgi verecek ailesine.
Ailenizi bababanizi zor duruma sokmayin. Sizin yuzunuzden yalan soylemek zorunda kalmasin
Turkiye de iki kisi evlenmiyor. Iki aile evleniyor.
Boyle bir aileye gelin gitmeyin. Asla.
Ben de bosandim. 2.kez hata yapmayin. Kaldiramazsiniz.
Uzak durun.Bitirin bu işi.
Sizi rahat birakmazlar. Eşiniz sizin hakli oldugunuzu bile bile annesinin tarafindan cikar. Erkek icin hakli haksiz önemi yoktur. Erkek bencildir.
Sevmenin yetmedigini ilk evlilikte ogrenemediniz mi ?
Niye böyle olduğunu anlayamıyorum.
Zaten hata yapmaktan korkmasam kafam bu kadar karışmazdı sanırım daha düz düşünürdüm..
Ailesini herkes daha iyi tanır. Bunu bu şekilde dile getirdiğine göre sorun çıkacağından çok emin. Belki de bitirmek en mantıklısı