4 sene degil 1 sene sistemli ve duzenli calissa yapilabilecek birseyAynen öyle, ayıp olmadın diye yazmak istemiyorum ama ben hiç çalışmadan öylesine girdiğimde 72 almıştım. Hani 4 sene siatemli ciddi çalışan bir indan dereceyi zorlar zaten. Siz de çok çalışmadım demişsiniz, neden çalışmadınız? Madem hayatınız buna bağlıydı. Açıkcası çevremde de kendimde de gördüğüm şu. Cidden emek verip uğraşan, bir şeyler yapmak için varını yoğunu ortaya koyan insanlar çok absürt bir durum olmadıkça istediğini elde ediyor. Ben şimdiye kadar çalışıp da emeği zayi olan görmedim. Siz bence biraz kafanızı toparlayın ve geceli gündüzlü tekrar çalışın çünkü tam çalışmamışsınız.
+1Aynen öyle, ayıp olmadın diye yazmak istemiyorum ama ben hiç çalışmadan öylesine girdiğimde 72 almıştım. Hani 4 sene siatemli ciddi çalışan bir indan dereceyi zorlar zaten. Siz de çok çalışmadım demişsiniz, neden çalışmadınız? Madem hayatınız buna bağlıydı. Açıkcası çevremde de kendimde de gördüğüm şu. Cidden emek verip uğraşan, bir şeyler yapmak için varını yoğunu ortaya koyan insanlar çok absürt bir durum olmadıkça istediğini elde ediyor. Ben şimdiye kadar çalışıp da emeği zayi olan görmedim. Siz bence biraz kafanızı toparlayın ve geceli gündüzlü tekrar çalışın çünkü tam çalışmamışsınız.
Üzgünüm öyle Ales sınavını geçiverdim torpilsiz kadro alırım dönemi yok. Kuzenim 3 yıl yüksek lisans yaptı üzerine 7 yılda doktora yaptı. Üç yılda işsiz gezdi. Baktı ömür geçiyor evleneyim bari dedi. Evlendi 2 yıl evhanımlığının üstüne çocuk olduktan sonra eşinin zar zor bulduğu torpille öğretim görevlisi kadrosuna geçiş yapabildi. Doktoralı işssizden doktoralı öğretmene döndüm der. Çünkü öğretim görevlilerinin hepsi lisans yada yüksek lisans mezunu o ilin önde gelenlerinin kızları ya da gelinleriymiş. Hala eziliyoruz işi yapan biziz gezen onlar der. Bilemiyorum her yer aynı mı ama onun yaşadıklarından öğrendiğim torpilin yoksa üniversiteye heveslenmedir. Naçizane tavsiyem gece gündüz çalış. Sabahlayarak çalışıp kpssden 96 alan diğer kuzen komşu ilçeye atanınca en iyi iş buymuş demiştik hep bir ağızdan. İyi çalışmak şart. Günde dört saat uykuyla gece gündüz bir yılını geçirdi, kimseyle görüşmedi, misafirliğe gitmedi.. Başardı.. Darısı başına....Mutsuz bir evliliğin ve kayıp giden yıllarımın acısıyla yazıyorum bu yazıyı.
Kpss sınavı bu senede olmadı malesef.Mimarlıktan mezunum ve atanabilmem için en az 90 almam gerekiyor.Sınav umduğumdan kötü geçti.2015 yılında üniversiteden mezun oldum.Bi süre iş aradım ve bulamayınca kpss ye yöneldim.Oda yıllardır olmuyor malesef..Çalışsamda aldığım puan 80-85 arası.Oda benim işime yaramıyor.Kapalı biri olduğum için her büro ortamında iş arayamadım.Zaten babamda asla izin vermedi buna.Sektörü bilen bilir 1.500-2 bin tl maaşa saçmasapan ortamlarda bi garantiniz olmadan çalışıyorsunuz özel sektörde..Şanslıysanız maaşınız 3 bin küsür oluyor.Bu sürede çalışmadığım için evliliği görüşmek isteyen herkesi erteledim.Kabul etmedim.Bi erkeğin minneti altına girmeyi istemiyorum deyip hayatımdaki herşeyi erteledim.Daha sonra yaş 28 olunca nereye kadar bekliceksin baskılarına dayanamayıp birini kabul ettim ve evlendik.Eşim o dönem çalışıp çalışmaman benim için sorun değil diyen bi insandı.Neticesinde yaşadığım sorunlarıda eski konularımı bilenler hatırlar.Eşimin değil ailesinin görümcemin nasılda benim çalışmam için canla başla laf vurduklarını.Geldiğim noktada yineleyerek söylüyorumki bi kadın çalışmadan bi ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmemeli..Kimseye güven olmuyor çünkü.
Evlenmeden öncede babam baskıcı bi insandı ve benim iş aradığım dönemler öyle bilmediğim yerlerde iş arayamazsın deyip engel oluyordu..Kendince benim iyiliğimi düşünüyordu belkide.Özel sektörün eziyetlerini çekmeyeyim diye..Ankara'da iş aradım sırf kapalı olduğumu görünce bu büro ortamına ayak uyduramazsınız denilip geri çevrildiğim bile oldu.Genelde böyle değildir bu benim şanssızlığım bence..Kpss atamasıda bu haldeyken, 2 yılda bir 20-30 kişi alıyorlarken bana kalan yıllarca işsizlik ve bunun depresyonu oldu..
Şuan 31 yaşındayım yıllarımın boşu boşuna çöpe gittiğini düşünüyorum..O kadar okul oku emek ver elde var sıfır.
-Yeni bir üniversitemi okumalı? -Alese hazırlanıp yüksek lisansımı zorlamalı?( ki alesi kazansan bile 2 yıl yüksek lisans yapıcaksın.Kimse seni torpilsiz hoca yapmaz.O işler çok zor diyenler var.)
Biçok konuda yeteneklerimin harcandığını düşününce kendime acıyorum.Giyim kuşam tasarım konularında yetenekli olduğumu düşünüyorum.Ne yapmalı ..hangi yoldan gitmeli.. Ales sınavı ve süreçlerini benimle paylaşacak biri olursa sevinirim..Gerçekten torpilsiz üniversitede öğretim görevlisi olmanın yolu nedir.
-ve ya tekrar 2022 deki kpss.ye şimdiden başlamalımı..Krarsızlık ve ne yapacağını bilememek çok kötü birşey.
Sizce başka ne yapabilirim..?Verilecek her fikre o kadar ihtiyacım var ki..Artık herşey için çok geç kaldım düşüncesiyle boğuşmak istemiyorum..Düştüğüm bu çukurdan çıkmak istiyorum.Bu arada bi tanıdığımızın hiçbi resim yeteneği olmadığı halde, Corona virüsten dolayı başvuran herkesi üniversiteye kabul ettiklerini duydum..Resim okusaydım zaten 70-75 puan arası atanıyorsun..ama bizim bölümde böyle bi ihtimal dahi yok.Bu adaletsiz düzenin bedelini ödüyoruz malesef.Ben ve benim durumumda biçok arkadaşım var..Eşimde kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna bile yazılmama karşı çıkan gitsen nolacak.onu öğrenmek öyle kolaymı.Öğrensen napıcaksınki diyen sürekli umut kıran birisi.
Sağlıklı düşünen ve doğru tavsiyelerde bulunan insanlara ihtiyacım var.Lütfen yardımcı olun..
Merkezi atama degil, aciktan atama,atama mülakata giriyorsunuz. Sözleşmeli oluyorsunuz.Merkezi alimlara bakmayin memur alimlarini duyuran bir suru site var. Takipte olmaniz lazimKültür ve Turizm bakanlığının ataması merkezi atamaya dahilmi sayılıyor? Araştırdığımda 2018 puanıyla 20-30 mimar atandı diye duymuştum.demekki yanlışmış.
Yazılım konusunu araştıracağım..Restorasyon yapan firmalar kariyer sitelerinde hep 5-10 yıllık tecrübe arayan yerler oluyordu.Belkide yanlış yerlerden araştırıyorum.Özgüven kaybı yaşadığım içinde o ilk adımı atmakta zorlanıyorum biraz.Ankara için araştırmalar yapacağım.Sağolun.
Niye kadin eve bakmak zorunda yada cocuk yapmak zorunda. Kadin mesajinda cocuk yapmak istiyorum ama is bulamiyorum mu diyor. Ozelde calisanlarin cocugu yokmu bir insan hem cocuk yapip hemde calisamiyormuBu kadınlar özelde çalışsa ne ara çocuk yapacak, ne ara evine bakacak! Eşinizin maaşı yeterli gelmiyor mu? Vallahi bu devirde kadınlar evliyken çalışsa bir dert çalışmasa bir dert .
Bence de kadın çalışıyorsa kesinlikle her iş ortak olmalı ama yine de evin genel düzeninden kadın daha iyi anlar . Evine bakma , düzenleme ihtiyacı hisseder . Ben bundan bahsettim .Niye kadin eve bakmak zorunda yada cocuk yapmak zorunda. Kadin mesajinda cocuk yapmak istiyorum ama is bulamiyorum mu diyor. Ozelde calisanlarin cocugu yokmu bir insan hem cocuk yapip hemde calisamiyormuayrica ev bakmak tek kadinin isi degil iki kisi yasiyor o evde islerde ortak. Su erkeklere bu kadar yuz vermeyin az degerinizi bilin kolemi olmaya geldik bu hayata biz
Duzenli ve sıkı calistm emek vermeden hicbise olmuyor
Siz bu konularda inanılmaz küstahsınız. Tasarımcılığı evden ayağınızın ucuyla hiçbir eğitiminiz olmadan yapabileceğiniz bir şey sanıyorsunuz, akademik kariyer mi yapsam diye düşünüyorsunuz falan da sözde 4 sene uğraştığınız KPSS atamalarından bile bir habersiniz??? Buradaki insanlardan öğreniyorsunuz hala daha. Gerçekten akademi/tasarım gibi kariyerlere sahip insanları ne zannediyorsunuz da onu mu yapsam bunu mu yapsam basitliğinde konuşuyorsunuz inanılmaz. Sizdeki cahil cesareti tam kusura bakmayın. Çalışmayı istediğiniz falan yok sizin bununla barışın ve devam edin hayatınıza.Evden ne yapılabilir..Kıyafet tasarım programlarını öğrenip, firmalara çizimlerimi gönderebilirim.Başka bi fikriniz varmı acaba..
benim kayinvalidem okumak istemis, babasi okutmamis,
kadin su an 60 yasinda,
hala bunu soyluyor, babam beni okutsaydi soyle soyle yapardim, soyle hayatim olurdu...
ama hayat boyle yasanmaz,
olan olmus bitmis, bugune bakacaksiniz.
Su an en iyi sansiniz kendi mesleginizde sifirdan baslamak,
gideceksiniz yeni mezun gibi is arayacaksiniz,
suan korona da malum, ne verirlerse kabul edeceksiniz, hatta stajerlik vs bile firsat firsattir diyeceksiniz atlayacaksiniz,
bir iki ay, yarim yil neyse bu sekilde calisacaksiniz,
sonra kendinizi gercekten mimar olarak gorup belki is degistireceksiniz veya calistiginiz kurumdan maas artirimi vs talep edeceksiniz.
Esim universite sonrasi ilk ise girdiginde asgari ucret 800 du, esim 600 almisti deneme suresi boyunca, cunku alani olmayan bir iste calisacakti.
Simdi yuksek notelikli gozmen statusunde calisiyor ayni meslegi ile.
Ben uzman olarak calisiyordum, 2 yil dogum izni kullandim, sonrasinda direk bir kademe altindan is buldum, 2 yilda bizim sektor almis basini gitmis cunku.
4 yil meslekle ilgili hic bir sey yapmadiginiz icin kendinizi hic agirdan satmayin.
Her firsata atlayin, istekli oldugunuz icin is bulabilirsiniz. Ona da siki sikiya sarilin.
Yarim yil bir yil neyse sikinti cekeceksiniz, ama su durumunuzdan daha iyidir.
Ben tekstil sektorundeyim oyle prog ogrendim cizdim al tasarim kimse kabul edermi bole birseyiSiz bu konularda inanılmaz küstahsınız. Tasarımcılığı evden ayağınızın ucuyla hiçbir eğitiminiz olmadan yapabileceğiniz bir şey sanıyorsunuz, akademik kariyer mi yapsam diye düşünüyorsunuz falan da sözde 4 sene uğraştığınız KPSS atamalarından bile bir habersiniz??? Buradaki insanlardan öğreniyorsunuz hala daha. Gerçekten akademi/tasarım gibi kariyerlere sahip insanları ne zannediyorsunuz da onu mu yapsam bunu mu yapsam basitliğinde konuşuyorsunuz inanılmaz. Sizdeki cahil cesareti tam kusura bakmayın. Çalışmayı istediğiniz falan yok sizin bununla barışın ve devam edin hayatınıza.
7-8 saat calistmGünde kaç saat çalıştınız.
Bende yeni başlayacağım çalışmaya
kaç puanla atandınız acaba? ben de bu sene kpss ye girdim ve pek de iyi geçmedi sayılırBence ataması ilan ıkıncı unv kapsamında bir bölüm okuyun. Lojistik, cocuk gelısımı 4yıl cok uzun zaman gibi ama aslında deıl. Evliliğin kötü gidiyor dıe anladım ama isterseniz bir iş bulun kafanız dağılır bır yandan da lisans okuyun aof kapsamında. Bende zamanında ıs anlamında cok sıkıntılar Cektım 35te atandım memurluğa. Yanlış bölüm okuduğum için malesef. Hıc canını sıkma bence burda en sıkıntı durum eşiniz sanırım destek vermeyısı gibi geldi. Esım saolsun hep destek verdi zaten bende gec evlendim bazıları rahat bir hayat yaşamıyor sizinle ben gibi. Azimli olun ve bir işe girin bölümleri arastırın. Alesi boşverın.
eşiniz ne iş yapıyor? o da mimar mı?Maddiyat ve güvende hissetmek..Emeklerimin karşılığını almak..Eşimde bu denli duyarsız kalmaya devam ederse o zaman daha güçlü bi şekilde ayrılabilirim.Bazen bu adama katlanılmaz çek git yoluna diyorum.Bazende biraz sabret bazen iyi oluyor anlaşıyosun.her evlilikte sorunlar oluyor diye kendimi avutuyorum.Şuan karmakarışığım
adaletten dgs ile hukuka geçiş yapsanız?Ben de arkadaş gibi işsizim. İnanın kasiyer olarak bile başvurulara geri dönüş olmuyor. Çünkü işsiz 5 milyon kişi var. Her ilana en 1000 kişi başvuruyor. Ben stayjer olarak bile başvurdum mesela. Ama dönen yok. İnsanların kpss ye hazırlanmasının nedeni zaten bunların hiçbirinin olmaması. Arkadaş kapalıymış, ben açığım, gece gündüz çalışırım ama işveren bu kadın, evlenir gider diyor. Bir de bu yönle bakın. 2015 Türkiyesi ile 2020 çok farklı. Ben yeni mezun iken iş bulmuştum. Arkadaşımın abisi 10 yıllık ziraat mühendisi 3 yıldır evde. Bazı şeyleri siz seçmiyorsunuz.
Bu arada kolay atanılan bölümler hangisi bana da tavsiye verirseniz, tekrar okumayı düşünüyorum. Açıköğretim adalet 2.sınıfım. İş imkanı varsa çocuk gelişimini ya da lojistiği de seçebilirim. Yeter ki fikir verin.