Çıkmaz bir sokak...işsizlik-kpss-evlilik

Aldığıniz puanlar fena.degil düz memurluk deneseniz?
Veya bir yerde ise başlayacaksınız fakat cocuk olursa o da yarim kalacak
Madem elbise vs konusunda beceriniz var evden bir şeyler yapsanız bu ara çok popüler mesela o tarz şeyler

inşaat mühendisliği okuyorum, sektörün durumu içler acısı farkındayım.. hatta ben de kapalıyım ama babanıza okuduysam çalışmak zorundayım demeliydiniz. neden okudunuz o zaman, o uykusuz geceleri neden çektiniz. kpss için zorlamayın mimarlık ataması zor, kurum atamalarına bakın olmadı bir yerden başlayın. yabancı dil, birkaç bilgisayar programı küçük bir müteahhitin birkaç projesi inanın devamı gelir. mesleğiniz kötü değil aksine mezun olduğunuz senelerde gözde mesleklerden. Allah hayırlı kapılar açsın, gönlünüze göre olsun her şey
kurum atamalarına nerden ne şekilde bakılıyor? İlk iş aradığım dönemler çok zor süreçlerden geçtim..Mimarlığı sevdiğim halde büro ortamı uygun değil 10 tane erkeğin içinde ne işin var vs.. o kakdar şey duydumki..Kpss puanımız bi 85 olsa belki inancım olurdu..Ama tükendim artık..

Düz memurluk için kpss ye girin.
düz memurluk için 2021 sınavına girmeyi kastediyorsunuz değilmi? yoksa önlisans sınavınımı. Ben tekli yıllarda mimarlık ataması olmadığından kimsenin girmediğini sanıyordum..80 küsür alan birsürü arkadaşım var işsiz.Hiçbiri tekli yıllarda girmediBu konuda bilgi eksikliğimde var.Düz memurluk şansı olursa onuda denerim.

Mutsuz bir evliliğin ve kayıp giden yıllarımın acısıyla yazıyorum bu yazıyı.

Kpss sınavı bu senede olmadı malesef.Mimarlıktan mezunum ve atanabilmem için en az 90 almam gerekiyor.Sınav umduğumdan kötü geçti.2015 yılında üniversiteden mezun oldum.Bi süre iş aradım ve bulamayınca kpss ye yöneldim.Oda yıllardır olmuyor malesef..Çalışsamda aldığım puan 80-85 arası.Oda benim işime yaramıyor.Kapalı biri olduğum için her büro ortamında iş arayamadım.Zaten babamda asla izin vermedi buna.Sektörü bilen bilir 1.500-2 bin tl maaşa saçmasapan ortamlarda bi garantiniz olmadan çalışıyorsunuz özel sektörde..Şanslıysanız maaşınız 3 bin küsür oluyor.Bu sürede çalışmadığım için evliliği görüşmek isteyen herkesi erteledim.Kabul etmedim.Bi erkeğin minneti altına girmeyi istemiyorum deyip hayatımdaki herşeyi erteledim.Daha sonra yaş 28 olunca nereye kadar bekliceksin baskılarına dayanamayıp birini kabul ettim ve evlendik.Eşim o dönem çalışıp çalışmaman benim için sorun değil diyen bi insandı.Neticesinde yaşadığım sorunlarıda eski konularımı bilenler hatırlar.Eşimin değil ailesinin görümcemin nasılda benim çalışmam için canla başla laf vurduklarını.Geldiğim noktada yineleyerek söylüyorumki bi kadın çalışmadan bi ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmemeli..Kimseye güven olmuyor çünkü.

Evlenmeden öncede babam baskıcı bi insandı ve benim iş aradığım dönemler öyle bilmediğim yerlerde iş arayamazsın deyip engel oluyordu..Kendince benim iyiliğimi düşünüyordu belkide.Özel sektörün eziyetlerini çekmeyeyim diye..Ankara'da iş aradım sırf kapalı olduğumu görünce bu büro ortamına ayak uyduramazsınız denilip geri çevrildiğim bile oldu.Genelde böyle değildir bu benim şanssızlığım bence..Kpss atamasıda bu haldeyken, 2 yılda bir 20-30 kişi alıyorlarken bana kalan yıllarca işsizlik ve bunun depresyonu oldu..

Şuan 31 yaşındayım yıllarımın boşu boşuna çöpe gittiğini düşünüyorum..O kadar okul oku emek ver elde var sıfır.
-Yeni bir üniversitemi okumalı? -Alese hazırlanıp yüksek lisansımı zorlamalı?( ki alesi kazansan bile 2 yıl yüksek lisans yapıcaksın.Kimse seni torpilsiz hoca yapmaz.O işler çok zor diyenler var.)
Biçok konuda yeteneklerimin harcandığını düşününce kendime acıyorum.Giyim kuşam tasarım konularında yetenekli olduğumu düşünüyorum.Ne yapmalı ..hangi yoldan gitmeli.. Ales sınavı ve süreçlerini benimle paylaşacak biri olursa sevinirim..Gerçekten torpilsiz üniversitede öğretim görevlisi olmanın yolu nedir.
-ve ya tekrar 2022 deki kpss.ye şimdiden başlamalımı..Krarsızlık ve ne yapacağını bilememek çok kötü birşey.

Sizce başka ne yapabilirim..?Verilecek her fikre o kadar ihtiyacım var ki..Artık herşey için çok geç kaldım düşüncesiyle boğuşmak istemiyorum..Düştüğüm bu çukurdan çıkmak istiyorum.Bu arada bi tanıdığımızın hiçbi resim yeteneği olmadığı halde, Corona virüsten dolayı başvuran herkesi üniversiteye kabul ettiklerini duydum..Resim okusaydım zaten 70-75 puan arası atanıyorsun..ama bizim bölümde böyle bi ihtimal dahi yok.Bu adaletsiz düzenin bedelini ödüyoruz malesef.Ben ve benim durumumda biçok arkadaşım var..Eşimde kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna bile yazılmama karşı çıkan gitsen nolacak.onu öğrenmek öyle kolaymı.Öğrensen napıcaksınki diyen sürekli umut kıran birisi.

Sağlıklı düşünen ve doğru tavsiyelerde bulunan insanlara ihtiyacım var.Lütfen yardımcı olun..
Başka bir bölüm araştırın iş imkanı olan bölüm

Mutsuz bir evliliğin ve kayıp giden yıllarımın acısıyla yazıyorum bu yazıyı.

Kpss sınavı bu senede olmadı malesef.Mimarlıktan mezunum ve atanabilmem için en az 90 almam gerekiyor.Sınav umduğumdan kötü geçti.2015 yılında üniversiteden mezun oldum.Bi süre iş aradım ve bulamayınca kpss ye yöneldim.Oda yıllardır olmuyor malesef..Çalışsamda aldığım puan 80-85 arası.Oda benim işime yaramıyor.Kapalı biri olduğum için her büro ortamında iş arayamadım.Zaten babamda asla izin vermedi buna.Sektörü bilen bilir 1.500-2 bin tl maaşa saçmasapan ortamlarda bi garantiniz olmadan çalışıyorsunuz özel sektörde..Şanslıysanız maaşınız 3 bin küsür oluyor.Bu sürede çalışmadığım için evliliği görüşmek isteyen herkesi erteledim.Kabul etmedim.Bi erkeğin minneti altına girmeyi istemiyorum deyip hayatımdaki herşeyi erteledim.Daha sonra yaş 28 olunca nereye kadar bekliceksin baskılarına dayanamayıp birini kabul ettim ve evlendik.Eşim o dönem çalışıp çalışmaman benim için sorun değil diyen bi insandı.Neticesinde yaşadığım sorunlarıda eski konularımı bilenler hatırlar.Eşimin değil ailesinin görümcemin nasılda benim çalışmam için canla başla laf vurduklarını.Geldiğim noktada yineleyerek söylüyorumki bi kadın çalışmadan bi ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmemeli..Kimseye güven olmuyor çünkü.

Evlenmeden öncede babam baskıcı bi insandı ve benim iş aradığım dönemler öyle bilmediğim yerlerde iş arayamazsın deyip engel oluyordu..Kendince benim iyiliğimi düşünüyordu belkide.Özel sektörün eziyetlerini çekmeyeyim diye..Ankara'da iş aradım sırf kapalı olduğumu görünce bu büro ortamına ayak uyduramazsınız denilip geri çevrildiğim bile oldu.Genelde böyle değildir bu benim şanssızlığım bence..Kpss atamasıda bu haldeyken, 2 yılda bir 20-30 kişi alıyorlarken bana kalan yıllarca işsizlik ve bunun depresyonu oldu..

Şuan 31 yaşındayım yıllarımın boşu boşuna çöpe gittiğini düşünüyorum..O kadar okul oku emek ver elde var sıfır.
-Yeni bir üniversitemi okumalı? -Alese hazırlanıp yüksek lisansımı zorlamalı?( ki alesi kazansan bile 2 yıl yüksek lisans yapıcaksın.Kimse seni torpilsiz hoca yapmaz.O işler çok zor diyenler var.)
Biçok konuda yeteneklerimin harcandığını düşününce kendime acıyorum.Giyim kuşam tasarım konularında yetenekli olduğumu düşünüyorum.Ne yapmalı ..hangi yoldan gitmeli.. Ales sınavı ve süreçlerini benimle paylaşacak biri olursa sevinirim..Gerçekten torpilsiz üniversitede öğretim görevlisi olmanın yolu nedir.
-ve ya tekrar 2022 deki kpss.ye şimdiden başlamalımı..Krarsızlık ve ne yapacağını bilememek çok kötü birşey.

Sizce başka ne yapabilirim..?Verilecek her fikre o kadar ihtiyacım var ki..Artık herşey için çok geç kaldım düşüncesiyle boğuşmak istemiyorum..Düştüğüm bu çukurdan çıkmak istiyorum.Bu arada bi tanıdığımızın hiçbi resim yeteneği olmadığı halde, Corona virüsten dolayı başvuran herkesi üniversiteye kabul ettiklerini duydum..Resim okusaydım zaten 70-75 puan arası atanıyorsun..ama bizim bölümde böyle bi ihtimal dahi yok.Bu adaletsiz düzenin bedelini ödüyoruz malesef.Ben ve benim durumumda biçok arkadaşım var..Eşimde kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna bile yazılmama karşı çıkan gitsen nolacak.onu öğrenmek öyle kolaymı.Öğrensen napıcaksınki diyen sürekli umut kıran birisi.

Sağlıklı düşünen ve doğru tavsiyelerde bulunan insanlara ihtiyacım var.Lütfen yardımcı olun..
Bir yerden başlamak gerekiyor.Boş yere vakit kaybetmışsınız.Herkes atanacak diye bir şey yok.Önce en alt kademeden başlarsın sonra sende ışık varsa yükselırsın.Hem calışıp hemde farklı boluö okumayı denemelısınız bence .Gelecegı olan bır bolum .madem puanlarınız ıyı.Ataması kolay olan bır bolume yonelebılırsınız.

Bi de kayınpedere görümceye ne oluyor ya onların yanında mimarım diye gerim gerim gerilmeniz övünmeniz lazım, anlattığınız tipteki insanlar birini özgüvenli buldular mı laf sokamazlar. Halimden şikayetim yok acelem de yok içime sinen bir yer olursa uygun gördüğüm vakit çalışacağım diyin. Son kararın sizde olduğunu hayatınızın patronunun siz olduğunu hissetsinler.
evlenirken eşimle herşeyi yarı yarıya yaptığımız halde eşim bunu onlara söylememiş..Babam bu konuda çok destek oldu.Çalışsaydımda babamın yaptığını yapamazdım zaten.Ama görümcem denilecek kişi başka bi çifti örnek vererek, Ay onlar herşeyi ortak yaptılar..tabii kız çalışıyorda ondan diyerek bana ters ters bakmıştı..Bense saf saf bana laf vurulduğunu bile anlamamıştım.Meğer onlar bizim neleri aldığımızı bilmeden çoğu şeyi kardeşinin aldığını sanıyormuş.Ki öyle olsa bile alacak durumum olmasa bile öyle patavatsız sözler duydumki şok geçirirsiniz.Eşim varken yanımda beğendiği kızları öve öve bitiremeyip, şunun şöyle bacak boyu var.Ben erkek olsam yapışırım o kıza! üslubunda konuşan biri.

Akustik sertifikası temel bina akustiği uzmanı olmak için gereken sertifika. Ruhsat projelerinde onaylı akustik raporu istenecek artık ya da isteniyor. Ben aktif projecilik yapmadığım için yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ama sertifika eğitimleri geçen sene başladı.

Ekb de enerji kimlik belgesi. Bu da ruhsat projelerinde isteniyor.

Bunlar için büro tescil isteniyor mu bilmiyorum ama ikisi için de mimarlar odası kurs açıyor. Belli ücret karşılığında belli bir süre kursa gidip sertifika alıyorsunuz. Bu işi yapma yetkiniz oluyor artık.
Yaşadığınız şehirdeki mimarlar odasının sitesinde vardır kurs tarihleri ve detaylı bilgi.

Ben 3dmax'i kendi kendime öğrendim youtube videoları izleyerek. Bence onu da bir deneyin.
Ve max değil revit öğrenseniz daha faydalı olur bence. Orayı bilmiyorum ama benim yaşadığım şehirde çoğu ofis revit'e geçti ve önceliği revit bilen kişilere veriyorlar ve kolay kolay bulamıyorlar revit bilen kişi. Onu da bir araştırın.

Kpss çalışmak için çok uzak kalmışsınız aslında sektörden. Bu kadar uzak olmasanız bu kadar umutsuz olmazdınız bence.
Ben de memnun değilim çoğu şeyden. Hatta hiçbir meslek sahibi bulunduğu durumdan memnun değil bu ülkede. Ama bu pes ettirmesin sizi.
Siz kendinizi geliştirmeye bakın. Piyasa mimar olmayıp mimarım diyerek iş alanlarla dolu. Kendinize yazık da etmeyin, haksızlık da etmeyin. Umutsuzluğa da düşmeyin.
Ben de 31 yaşındayım, daha yeni yeni oturuyor düzenim. Çünkü bu iş böyle. Ne kadar çabuk harekete geçerseniz o kadar iyi.
teşekkür ederim bilgi için..Reviti biliyorum.max.i unutmuşum tamamen onun için iyi bir eğitim almayı planlıyorum.Bunun dışında aklınıza gelen başka tavsiyeniz varsa sevinirim.Mesela malzeme konusunda proje süreçleri konusunda bi yerde işe başlayacaksam neleri önceden bilirsem iyi olur başka? excel vs. de çalışmalımıyım

Bu sene Kültür ve Turizm Bakanlığı 65 mimar aldı, mülakata giriş puanı 88lere kadar düştü, bu tür duyuruları kontrol edin, az daha zorlasanız olacak sanki. Birde ümitsiz iseniz bu meslekte, size tavsiyem ufaktan yazılım öğrenmeniz, bilgi işlem bu ülkede çok değerlidir.Bu tür kişiler firma seçer, firma onları değil. Demek istediğim üzülmek yerine ayağa kalkıp kendinizi iş dünyası için değerli hale getirmeniz gerekir.
Birde mimari restorasyon yapan firmalarda resorasyon işi üzerine uzmanlaşırsanız çok yüksek maaşlara çalışırsınız.
Özel sektörde ise restorasyon paftası hazırlayan uzmanlaşmış firmalardsn iş öğrenmenizi tavsiye ederim.1 yıl ücretsiz çalışın ama işi öğrenin, ben maaşlarını duyduğumda çok şaşırmıştım.
Kültür ve Turizm bakanlığının ataması merkezi atamaya dahilmi sayılıyor? Araştırdığımda 2018 puanıyla 20-30 mimar atandı diye duymuştum.demekki yanlışmış.
Yazılım konusunu araştıracağım..Restorasyon yapan firmalar kariyer sitelerinde hep 5-10 yıllık tecrübe arayan yerler oluyordu.Belkide yanlış yerlerden araştırıyorum.Özgüven kaybı yaşadığım içinde o ilk adımı atmakta zorlanıyorum biraz.Ankara için araştırmalar yapacağım.Sağolun.

Aldığıniz puanlar fena.degil düz memurluk deneseniz?
Veya bir yerde ise başlayacaksınız fakat cocuk olursa o da yarim kalacak
Madem elbise vs konusunda beceriniz var evden bir şeyler yapsanız bu ara çok popüler mesela o tarz şeyler
Evden ne yapılabilir..Kıyafet tasarım programlarını öğrenip, firmalara çizimlerimi gönderebilirim.Başka bi fikriniz varmı acaba..

İş sahibi olmak için akademisyen olunmaz. Memurluk gibi değil akademisyenlik sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Sizlik değil o açıdan.

Kpss neden düzgün asılmadınız anlamadım. Sayısalcısınız genel yetenekte 50 net yapsanız 35 40 genel kültür sizi kurtarırdı. Şikayetlenmenize rağmen çözüm için hiçbir şey yapmamışsınz.

Sadece mimarlık değil fakülte mezunlarının atandığı normal memurluklar var. Onları bi deneyin olmazsa alanınız dışı da olsa kendinize bi iş bulup çalışın. Kendi alanınızda iş bulma ihtimaliniz oldukça düşük, daha fazla geç kalmayın.

Ben açıkçası sektörde bilgisi olmayan birinin bazı sınavları verip güzel de bi torpil bulup akademisyen olmasına da karşıyım.

Üniversiteler de bu yüzden kağıt üzerinde yerlere dönüşüyorlar .
Maalesef devlete bi kere sırtını yaslayan da kendimi de geliştireyim demiyor .

Evden ne yapılabilir..Kıyafet tasarım programlarını öğrenip, firmalara çizimlerimi gönderebilirim.Başka bi fikriniz varmı acaba..

:KK70: .

o işler öyle dizilerdeki gibi olmuyor ya

Siz görsel sanatları çok basit sanıyorsunuz sanırım .
Hepimiz yata yata ya da pc başında para kazanıyoruz sanıyorsunuz ?
Şu an çalışmıyorum ama çalıştığım dönem boyadan malzemeye , müşteri geldisinden onay sürecine fabrikada bi aşağı bi yukarı olduğumu ben bilirim .
Beğendi , onayladı - onaylamadı . Yok tam müşterinin onayladığı gibi mal çıktı mı . Yok bilmem ne .

Aaa ben çizdim bak ne güzel deseniz bile diyelim bu noktaya geldiniz başardınız , buna ikna edebilecek yetkinliğinizin olması lazım .

Onu geçtim kullanılacak kumaşından ipliğine zibilyon tane detayı var o dediğinizin . Sanayide her fabrika da kendi grafikerni çalıştırır bunun için .
Hali hazırda o dediğiniz işi de yapar sunumlarını yaparlar . Size evden neden para versinler ?.

Diyelim program öğrendiniz hırs ettiniz, kalem yeteneğiniz de var dyelim ,sizin organizede çalışacağınıza inanmıyorum .
Neyse siz bildiğiniz gibi yapın konu sahibesi .

İnşallah atanırsınız ne diym .

Son düzenleme:
Dikiş biliyorsanız tasarımlarinizi dikip satabilirsiniz
Benim arkadaşım Patik örüyor bir başladı şimdi siparişlere yetişemiyor
El becerisi olan şeyler rağbet görüyor

düz memurluk için 2021 sınavına girmeyi kastediyorsunuz değilmi? yoksa önlisans sınavınımı. Ben tekli yıllarda mimarlık ataması olmadığından kimsenin girmediğini sanıyordum..80 küsür alan birsürü arkadaşım var işsiz.Hiçbiri tekli yıllarda girmediBu konuda bilgi eksikliğimde var.Düz memurluk şansı olursa onuda denerim.

matemm

KPSS çalıştığın 80 üstü puanlar aldığın hususunda ciddi misin

evet tek yıllarda mimar olanlar sınava girmedi çünkü düz memurluk da mimarlık da KPSS B grubu ile alıyor o da halen çift yıllarda olan bir sınav

P3 puanın ile alınıyor

lakin kurum atamasına nereden bakarım o nereden giriliyor vs vs soruların bu alanla hiç ilgilenmediğin izlenimi yaratıyor

tek yıllarda öğretmenler ve KPSS A grubu giriyor onlar çift yıllarda da giriyor hatta

önlisans sınavına zaten giremezsin zira lisans mezunusun ama onlar da çift yıllarda

eşinin ailesinin imalı imalı sana iş bulmayı teklif ettiklerini söylüyorsun da ben de ederdim galiba

zira hiç atanmak için çaba gösteren bir kişi imajı çizmiyorsun

ha bu arada dip not

KPSS B grubundan en yüksek 88,2 aldım ve atanamadım ama ben sayısal bir alan mezunu değilim 25 matematik yapamıyorum ancak bu kadar oluyor

Kpss ye nasil calistiniz ben de maliye mezunuyum bizdede atama cok zordu 2018 de 91 aldim atandim yani 90 ustu almak bu kadar hayal degik sadece emek vermek yeterince calismak gerekiyor
Aynen öyle, ayıp olmadın diye yazmak istemiyorum ama ben hiç çalışmadan öylesine girdiğimde 72 almıştım. Hani 4 sene siatemli ciddi çalışan bir indan dereceyi zorlar zaten. Siz de çok çalışmadım demişsiniz, neden çalışmadınız? Madem hayatınız buna bağlıydı. Açıkcası çevremde de kendimde de gördüğüm şu. Cidden emek verip uğraşan, bir şeyler yapmak için varını yoğunu ortaya koyan insanlar çok absürt bir durum olmadıkça istediğini elde ediyor. Ben şimdiye kadar çalışıp da emeği zayi olan görmedim. Siz bence biraz kafanızı toparlayın ve geceli gündüzlü tekrar çalışın çünkü tam çalışmamışsınız.

düz memurluğu düşünebilirdiniz. kurum içinde yükselirdiniz belki ünvan değişikliği bile olabilirdi.
kendinizi mimar olarak değil düz üniversite mezunu olarak düşünün.
çok donanımlı mimarlar için de sıkıntı var şu anda..
bir yerden başlamazsanız iş hayatına dair bir fikriniz olmazsa hep korkacaksınız özel sektörden.
28 yaşında tecrübesiz olmak 40 yaşında tecrübesiz olmaktan iyidir.

X