Çıkmaz bir sokak...işsizlik-kpss-evlilik

Aldığıniz puanlar fena.degil düz memurluk deneseniz?
Veya bir yerde ise başlayacaksınız fakat cocuk olursa o da yarim kalacak
Madem elbise vs konusunda beceriniz var evden bir şeyler yapsanız bu ara çok popüler mesela o tarz şeyler

kurum atamalarına nerden ne şekilde bakılıyor? İlk iş aradığım dönemler çok zor süreçlerden geçtim..Mimarlığı sevdiğim halde büro ortamı uygun değil 10 tane erkeğin içinde ne işin var vs.. o kakdar şey duydumki..Kpss puanımız bi 85 olsa belki inancım olurdu..Ama tükendim artık..

Düz memurluk için kpss ye girin.
düz memurluk için 2021 sınavına girmeyi kastediyorsunuz değilmi? yoksa önlisans sınavınımı. Ben tekli yıllarda mimarlık ataması olmadığından kimsenin girmediğini sanıyordum..80 küsür alan birsürü arkadaşım var işsiz.Hiçbiri tekli yıllarda girmediBu konuda bilgi eksikliğimde var.Düz memurluk şansı olursa onuda denerim.

Başka bir bölüm araştırın iş imkanı olan bölüm

Bir yerden başlamak gerekiyor.Boş yere vakit kaybetmışsınız.Herkes atanacak diye bir şey yok.Önce en alt kademeden başlarsın sonra sende ışık varsa yükselırsın.Hem calışıp hemde farklı boluö okumayı denemelısınız bence .Gelecegı olan bır bolum .madem puanlarınız ıyı.Ataması kolay olan bır bolume yonelebılırsınız.

evlenirken eşimle herşeyi yarı yarıya yaptığımız halde eşim bunu onlara söylememiş..Babam bu konuda çok destek oldu.Çalışsaydımda babamın yaptığını yapamazdım zaten.Ama görümcem denilecek kişi başka bi çifti örnek vererek, Ay onlar herşeyi ortak yaptılar..tabii kız çalışıyorda ondan diyerek bana ters ters bakmıştı..Bense saf saf bana laf vurulduğunu bile anlamamıştım.Meğer onlar bizim neleri aldığımızı bilmeden çoğu şeyi kardeşinin aldığını sanıyormuş.Ki öyle olsa bile alacak durumum olmasa bile öyle patavatsız sözler duydumki şok geçirirsiniz.Eşim varken yanımda beğendiği kızları öve öve bitiremeyip, şunun şöyle bacak boyu var.Ben erkek olsam yapışırım o kıza! üslubunda konuşan biri.

teşekkür ederim bilgi için..Reviti biliyorum.max.i unutmuşum tamamen onun için iyi bir eğitim almayı planlıyorum.Bunun dışında aklınıza gelen başka tavsiyeniz varsa sevinirim.Mesela malzeme konusunda proje süreçleri konusunda bi yerde işe başlayacaksam neleri önceden bilirsem iyi olur başka? excel vs. de çalışmalımıyım

Kültür ve Turizm bakanlığının ataması merkezi atamaya dahilmi sayılıyor? Araştırdığımda 2018 puanıyla 20-30 mimar atandı diye duymuştum.demekki yanlışmış.
Yazılım konusunu araştıracağım..Restorasyon yapan firmalar kariyer sitelerinde hep 5-10 yıllık tecrübe arayan yerler oluyordu.Belkide yanlış yerlerden araştırıyorum.Özgüven kaybı yaşadığım içinde o ilk adımı atmakta zorlanıyorum biraz.Ankara için araştırmalar yapacağım.Sağolun.

Evden ne yapılabilir..Kıyafet tasarım programlarını öğrenip, firmalara çizimlerimi gönderebilirim.Başka bi fikriniz varmı acaba..

Ben açıkçası sektörde bilgisi olmayan birinin bazı sınavları verip güzel de bi torpil bulup akademisyen olmasına da karşıyım.

Üniversiteler de bu yüzden kağıt üzerinde yerlere dönüşüyorlar .
Maalesef devlete bi kere sırtını yaslayan da kendimi de geliştireyim demiyor .

Evden ne yapılabilir..Kıyafet tasarım programlarını öğrenip, firmalara çizimlerimi gönderebilirim.Başka bi fikriniz varmı acaba..

.

o işler öyle dizilerdeki gibi olmuyor ya

Siz görsel sanatları çok basit sanıyorsunuz sanırım .
Hepimiz yata yata ya da pc başında para kazanıyoruz sanıyorsunuz ?
Şu an çalışmıyorum ama çalıştığım dönem boyadan malzemeye , müşteri geldisinden onay sürecine fabrikada bi aşağı bi yukarı olduğumu ben bilirim .
Beğendi , onayladı - onaylamadı . Yok tam müşterinin onayladığı gibi mal çıktı mı . Yok bilmem ne .

Aaa ben çizdim bak ne güzel deseniz bile diyelim bu noktaya geldiniz başardınız , buna ikna edebilecek yetkinliğinizin olması lazım .

Onu geçtim kullanılacak kumaşından ipliğine zibilyon tane detayı var o dediğinizin . Sanayide her fabrika da kendi grafikerni çalıştırır bunun için .
Hali hazırda o dediğiniz işi de yapar sunumlarını yaparlar . Size evden neden para versinler ?.

Diyelim program öğrendiniz hırs ettiniz, kalem yeteneğiniz de var dyelim ,sizin organizede çalışacağınıza inanmıyorum .
Neyse siz bildiğiniz gibi yapın konu sahibesi .

İnşallah atanırsınız ne diym .

Son düzenleme:
Dikiş biliyorsanız tasarımlarinizi dikip satabilirsiniz
Benim arkadaşım Patik örüyor bir başladı şimdi siparişlere yetişemiyor
El becerisi olan şeyler rağbet görüyor

matemm

KPSS çalıştığın 80 üstü puanlar aldığın hususunda ciddi misin

evet tek yıllarda mimar olanlar sınava girmedi çünkü düz memurluk da mimarlık da KPSS B grubu ile alıyor o da halen çift yıllarda olan bir sınav

P3 puanın ile alınıyor

lakin kurum atamasına nereden bakarım o nereden giriliyor vs vs soruların bu alanla hiç ilgilenmediğin izlenimi yaratıyor

tek yıllarda öğretmenler ve KPSS A grubu giriyor onlar çift yıllarda da giriyor hatta

önlisans sınavına zaten giremezsin zira lisans mezunusun ama onlar da çift yıllarda

eşinin ailesinin imalı imalı sana iş bulmayı teklif ettiklerini söylüyorsun da ben de ederdim galiba

zira hiç atanmak için çaba gösteren bir kişi imajı çizmiyorsun

ha bu arada dip not

KPSS B grubundan en yüksek 88,2 aldım ve atanamadım ama ben sayısal bir alan mezunu değilim 25 matematik yapamıyorum ancak bu kadar oluyor

Kpss ye nasil calistiniz ben de maliye mezunuyum bizdede atama cok zordu 2018 de 91 aldim atandim yani 90 ustu almak bu kadar hayal degik sadece emek vermek yeterince calismak gerekiyor
Aynen öyle, ayıp olmadın diye yazmak istemiyorum ama ben hiç çalışmadan öylesine girdiğimde 72 almıştım. Hani 4 sene siatemli ciddi çalışan bir indan dereceyi zorlar zaten. Siz de çok çalışmadım demişsiniz, neden çalışmadınız? Madem hayatınız buna bağlıydı. Açıkcası çevremde de kendimde de gördüğüm şu. Cidden emek verip uğraşan, bir şeyler yapmak için varını yoğunu ortaya koyan insanlar çok absürt bir durum olmadıkça istediğini elde ediyor. Ben şimdiye kadar çalışıp da emeği zayi olan görmedim. Siz bence biraz kafanızı toparlayın ve geceli gündüzlü tekrar çalışın çünkü tam çalışmamışsınız.

düz memurluğu düşünebilirdiniz. kurum içinde yükselirdiniz belki ünvan değişikliği bile olabilirdi.
kendinizi mimar olarak değil düz üniversite mezunu olarak düşünün.
çok donanımlı mimarlar için de sıkıntı var şu anda..
bir yerden başlamazsanız iş hayatına dair bir fikriniz olmazsa hep korkacaksınız özel sektörden.
28 yaşında tecrübesiz olmak 40 yaşında tecrübesiz olmaktan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…