- 31 Temmuz 2009
- 10.489
- 52.510
teşekkür ederim bilgi için..Reviti biliyorum.max.i unutmuşum tamamen onun için iyi bir eğitim almayı planlıyorum.Bunun dışında aklınıza gelen başka tavsiyeniz varsa sevinirim.Mesela malzeme konusunda proje süreçleri konusunda bi yerde işe başlayacaksam neleri önceden bilirsem iyi olur başka? excel vs. de çalışmalımıyım
sayısal çıkışlı olsanız bile 25 matematik yapmayı gerçekten kolaymı sanıyorsunuz? Evet kurum sınavları hakkında bilgim yok.Zaten atamamız çok az diye bu konuda başından bırakmış çalışsanda 95 alamazsın kafasında çok arkadaşım var..matemm
KPSS çalıştığın 80 üstü puanlar aldığın hususunda ciddi misin
evet tek yıllarda mimar olanlar sınava girmedi çünkü düz memurluk da mimarlık da KPSS B grubu ile alıyor o da halen çift yıllarda olan bir sınav
P3 puanın ile alınıyor
lakin kurum atamasına nereden bakarım o nereden giriliyor vs vs soruların bu alanla hiç ilgilenmediğin izlenimi yaratıyor
tek yıllarda öğretmenler ve KPSS A grubu giriyor onlar çift yıllarda da giriyor hatta
önlisans sınavına zaten giremezsin zira lisans mezunusun ama onlar da çift yıllarda
eşinin ailesinin imalı imalı sana iş bulmayı teklif ettiklerini söylüyorsun da ben de ederdim galiba
zira hiç atanmak için çaba gösteren bir kişi imajı çizmiyorsun
ha bu arada dip not
KPSS B grubundan en yüksek 88,2 aldım ve atanamadım ama ben sayısal bir alan mezunu değilim 25 matematik yapamıyorum ancak bu kadar oluyor
Küstah olan sizin algılayışınız...Ben fikir almak için açtım bu Konuyu..Evden nasıl rahat çalışırım mantığında sormuyorum sorularımı..Kpss atamalarından bi haber olduğumuda nerden çıkardınız? Merkezi atamalar ortada.Açıktan atamaları veya sözleşmeli olanların kaydını tutamam değilmi.Ayrıca belirttiğim gibi Nasılsa kpss olması çok zor bi sınav diyerek umutsuzluk yaşadığımı ve doğru dürüst çalışmadığımıda.. Çalışmayı istemesem bu konuyu açıpta insanlarldan yardım istemem.herşey sizin dışardan baktığınız gibi olmuyor.Oturduğunuz yerden yargılamak, yanlış anlamak ne kolay değilmi?Siz bu konularda inanılmaz küstahsınız. Tasarımcılığı evden ayağınızın ucuyla hiçbir eğitiminiz olmadan yapabileceğiniz bir şey sanıyorsunuz, akademik kariyer mi yapsam diye düşünüyorsunuz falan da sözde 4 sene uğraştığınız KPSS atamalarından bile bir habersiniz??? Buradaki insanlardan öğreniyorsunuz hala daha. Gerçekten akademi/tasarım gibi kariyerlere sahip insanları ne zannediyorsunuz da onu mu yapsam bunu mu yapsam basitliğinde konuşuyorsunuz inanılmaz. Sizdeki cahil cesareti tam kusura bakmayın. Çalışmayı istediğiniz falan yok sizin bununla barışın ve devam edin hayatınıza.
siz belliki hayatınız boyunca hep dereceyle mezun olmuşsunuz.tebrikler !Pardon da hic emek vermemissiniz hic ugrasmamissiniz durduk yerde ne olmasini bekliyorsunuz insan bi ucundan kiyisindan iyisinden kötüsünden bir işe girer de öyle konuşur. Pat diye biri sizi mimar sinan mi yapacak. Okul okumak ne ki 4sene git gel ilk 5te bitirmediysen o bölümü zaten ben okumus bile saymam insani. Bisey ogrenmiosun okurken, asıl çalışma hayatinda ogreniosun her seyi.
Bazen en başından yanlış seçimmi yaptım diye sorgulamıyor değilim..Atamamız daha düşük puanlarla olsaydı eminim motive bi şekilde çalışacak ve atanacaktım.Ama şuan inşaat sektöründe olan kayınbabam kızım iş yok bürolar bir bir kapattı diyor.Öte yandan işleri hala iyi giden bi kesimde var.Revit ve max biliyorsanız nasıl iş bulamadınız ki? Bunları bilen elemana kimse asgari ücret vermez. Biz bu programların hiçbirini okulda öğrenmedik.
Mezun olup işe girdiğimde tek bildiğim şey Autocad'ti, ona rağmen iş buldum. O zamanlar piyasa böyle kötü de değildi.
Bahsettiğim yıl 2015 ve yönetmelik değişecek diye cayır cayır proje geçiyordu belediyelerden. Şu an zar zor 1 eleman çalıştıran küçük firmalarda bile en az 8-10 kişi çalışıyordu o zamanlar.
Buradaki diğer cevaplarınızı da yeni okudum. Kpss'ye hazırlanmışsınız ama 4-5 sene boyunca onu da araştırmamışsınız hiç.
Çalışmak zorunda hissettiğiniz için çalışmayı istediğinizi söylüyorsunuz ya da istediğinizi zannediyorsunuz gibi geldi bana.
Çünkü hem hedefleriniz doğrultusunda bir araştırmanız, çabanız yok hem de babanızla mücadele etmemişsiniz.
Mimarlık yazarken inşaat sektörünün çoğunun erkeklerden oluştuğunu ikiniz de biliyordunuz sonuçta.
Müteahhitler, inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, harita mühendisleri vs çoğu erkek. İnşaatta çalışan ustaların hepsi erkek.
Siz mimar olarak bütün kalemleri organize eden, herkesle iletişim kurması gereken kişisiniz. Çalıştığınız ofisteki bütün mimarlar kadın olsa ne değişecek?
"Ustayla ben konuşmam, ayşe konuşsun" ya da "x mühendisi sen ara, ben arayamam" diyemezsiniz ki.
Bence siz önce çalışmayı gerçekten isteyip istemediğinize karar verin, sonra o karar doğrultusunda hareket edin. Bu şekilde çok yıpranır psikolojiniz.
Seçtiğiniz meslekten pişman olmuş da olabilirsiniz, bu da normal. Eğer öyleyse istemediğiniz bir şey için içten içe çabalıyormuş gibi yaparak kendinizi yıpratmayın. Direkt başka bir şeylere yönelin.
Ablacım sen boşa okuyor boşa çalışıyorsun bence bir insan annnnca bu kadar uzak olabilir herşeye, biliyorsan havuclu tarcınlı kek tarifi ver bari konuda en faydalı şey o olurdüz memurluk için 2021 sınavına girmeyi kastediyorsunuz değilmi? yoksa önlisans sınavınımı. Ben tekli yıllarda mimarlık ataması olmadığından kimsenin girmediğini sanıyordum..80 küsür alan birsürü arkadaşım var işsiz.Hiçbiri tekli yıllarda girmediBu konuda bilgi eksikliğimde var.Düz memurluk şansı olursa onuda denerim.
neden atandamda ayak uyduramam sizce.. Hangi konuda eksik gördünüz.Atanan herkes muhteşem donanımla yada iletişim becerisiylemi atanıyor..İşimi elimden geldiğince güzel yapmaya çalışırım.Benim için zor olan içimdeki kararsızlığı bitirmek.Çok mızmız buldum sizi esasen sizin çalışmada gözünüz yokmuş şimdi koca biraz sıkıştırınca e çalışsam mı madem demişsiniz. Gözü olan şimdiye maaşını 2ye katlamıştı. Ona gitmem bunu yapmam zaten o puanı alamam. Eee kek yapın madem. Seçeneklerin de hepsi mantıksız özelde bir işe girin ufak ufak başlayın kafi.
hayır kamu da 7 erkekle aynı birimde calısıyorum tek kadınım, atansanız da ayak yyduramazsınız zaten siz
Düz memurluk konusunda bilgi eksikliğim olduğunu söylüyorum zaten..Siz neyin derdindesiniz anlamadım..Boşa okuyup boşa çalıştığımı söyleyecek kadar haddinizi aşmayın.Ablacım sen boşa okuyor boşa çalışıyorsun bence bir insan annnnca bu kadar uzak olabilir herşeye, biliyorsan havuclu tarcınlı kek tarifi ver bari konuda en faydalı şey o olur
sayısal çıkışlı olsanız bile 25 matematik yapmayı gerçekten kolaymı sanıyorsunuz? Evet kurum sınavları hakkında bilgim yok.Zaten atamamız çok az diye bu konuda başından bırakmış çalışsanda 95 alamazsın kafasında çok arkadaşım var..
Çalışma konusundada insanların ne haddine pardon bu konuda ima edecekler..Bu benim kararım tamamen.Çalışmıyorum veya şartlar uygun değil demekte bi insanın en doğal hakkıdır.İnsanların tercihlerine saygı duymayı bilmeyen tiplerin ahkam kesmesi çok ironik... Helede bunu sabahtan akşama kadar başkalarının dedikodusunu yapan görümcemin yapması ayrıca komik. Mimarlık sektörü hakkında biraz bilginiz olsa zaten bu yorumları yapmazdınız.Neyse.
Yok 7 erkekle birlikte çalışmaz mızmızlanırsınız diye söyledim zekanız konusunda bilgi sahibi değilimneden atandamda ayak uyduramam sizce.. Hangi konuda eksik gördünüz.Atanan herkes muhteşem donanımla yada iletişim becerisiylemi atanıyor..İşimi elimden geldiğince güzel yapmaya çalışırım.Benim için zor olan içimdeki kararsızlığı bitirmek.
Farkında mısınız sürekli başkaları nedeniyle yaşadıklarınizdan yakiniyorsunuz.Bence siz önce bir profesyonel yardım alın, hayattan ne istedinize,sizi hangi işin mutlu edeceğine bir karar verin.Yasiniz önemli değil Mimar Sinan bile 50 yaşından sonra mimarlığa başlamış.Baskalarini düşünmekten hiç kendinizi dinlememissiniz gibi.Bunlari sizi kırmak için söylemiyorum,siz çok değerlisiniz kabuğunuzu kirmaniz lazım, Baba,kp,es, görümce, çevre baskısı sadece siz izin verdiğiniz için size böyle davranabiliyorlarBazen en başından yanlış seçimmi yaptım diye sorgulamıyor değilim..Atamamız daha düşük puanlarla olsaydı eminim motive bi şekilde çalışacak ve atanacaktım.Ama şuan inşaat sektöründe olan kayınbabam kızım iş yok bürolar bir bir kapattı diyor.Öte yandan işleri hala iyi giden bi kesimde var.
Azimli olma konusunda eleştirilerinizi kabul ediyorum.Tüm zor şartlara rağmen bişeyler yapılabilirdi belki..Babamdan gizli veya başka yolunu bularak.. Ben babama iş arıyorum dediğimde ne işi arayacaksın çık gel eve..Ben milletin içinde çay servisi yapan mimar olmanı istemiyorum kızım deyişini hatırlıyorum.Güzel bi işyeri olsaydı babamda hayır demezdi elbette..Ama gittiği bikaç yerde mimar kızlara yapılan muameleyi görmüş ve o böyle düşünüyordu.Kendi işin değilse özelde hiçbi değerin yok kafasındaydılar..Tabii bu bölümü yazarken abim inş. müh. belki ilerde ortak iş yaparız büromuzu açarız fikri vardı.Sonrasında bu mümkün olmadı.Staj yaptığım 20 yıldır mesleğini yapan mimarda bürosunu kapattı o dönem ve stajım çokta verimli geçmedi.Hatta o mimar ben bile sıfırdan iş ilanlarına başvuruyorum diye dert yanmıştı bana.. Velhasıl belkide en başından tercihleri yanlış yaptık ve bu yıllarımıza sebep oldu..
Kararsızlık hayattaki en kötü şey diyebilirim..Umarım kendim için doğru yolu bulabilirim.
Bazen en başından yanlış seçimmi yaptım diye sorgulamıyor değilim..Atamamız daha düşük puanlarla olsaydı eminim motive bi şekilde çalışacak ve atanacaktım.Ama şuan inşaat sektöründe olan kayınbabam kızım iş yok bürolar bir bir kapattı diyor.Öte yandan işleri hala iyi giden bi kesimde var.
Azimli olma konusunda eleştirilerinizi kabul ediyorum.Tüm zor şartlara rağmen bişeyler yapılabilirdi belki..Babamdan gizli veya başka yolunu bularak.. Ben babama iş arıyorum dediğimde ne işi arayacaksın çık gel eve..Ben milletin içinde çay servisi yapan mimar olmanı istemiyorum kızım deyişini hatırlıyorum.Güzel bi işyeri olsaydı babamda hayır demezdi elbette..Ama gittiği bikaç yerde mimar kızlara yapılan muameleyi görmüş ve o böyle düşünüyordu.Kendi işin değilse özelde hiçbi değerin yok kafasındaydılar..Tabii bu bölümü yazarken abim inş. müh. belki ilerde ortak iş yaparız büromuzu açarız fikri vardı.Sonrasında bu mümkün olmadı.Staj yaptığım 20 yıldır mesleğini yapan mimarda bürosunu kapattı o dönem ve stajım çokta verimli geçmedi.Hatta o mimar ben bile sıfırdan iş ilanlarına başvuruyorum diye dert yanmıştı bana.. Velhasıl belkide en başından tercihleri yanlış yaptık ve bu yıllarımıza sebep oldu..
Kararsızlık hayattaki en kötü şey diyebilirim..Umarım kendim için doğru yolu bulabilirim.
siz belliki hayatınız boyunca hep dereceyle mezun olmuşsunuz.tebrikler !
Lisans ıbbf baya yıksekmıs puanlar onlısans 86" idi 4sene once atandm cok daha yukseldıkaç puanla atandınız acaba? ben de bu sene kpss ye girdim ve pek de iyi geçmedi sayılıriibf mezunuyum