çig kalan pilav

Genel olarak pirinç ve su ölçüleri aynı zaten Yazıldı mı bilmiyorum ama pilavı lezzetli yapan en önemli faktörlerden bir tanesi bol yağ diğeri de yeterince tuz, yağı veya tuzu az olan pilav pirinç lapasi gibi oluyor. Pirince su ekledikten sonra suyun üzerini yağ tamamen kapatmalı eğer az ise biraz daha tereyağı katmak gerekiyor.

Ahhaa adim cikacak kk da pirinc yikamayan kadin diye 😂
Ya bizim evde az piser pilav , esim sevmez , cocuklara yedirmem zaten sagliksiz diye
O yuzden hic dusunmemistim bile pirinc uzerine
Bulguru yikarim mesela , bu da enteresanmis ya kendime sasirdim cidden 😂😂

ben bulgur yıkanmaz diye duymuştum bir yerden ama ne kadar doğru bilmiyorum, tam tersini yapmışsınız öyleyse :)

Pilavda yapılanlar hemen hemen aynı şeyler bence en önemlisi yağını fazla koymak o zaman güzel oluyor yağı az olunca ya çiğ kalıyo ya da lapa lapa değişik bişey oluyor

Ben ugraşmıyorum ya dışardan yeriz yada poğca açma yaparım tatlı flan öyle geciştiririz. Eşimde illa yemek olsun dıye zorlamadı hiçbirzaman napalım el becerimiz yok 😀

Suyunun kalıp kalmadığını anlamak için pilavın tam ortasına kaşığın sapıyla bir delik aç. Ortaya su birikiyorsa daha suyunu çekmesi gerekir, hiç su kalmamışsa pilavın olmuştur. :)
Esimden öğrendim püf noktasini :D Bi suya bakiyoruz senin dedigin gibi, bi de kapağı acinca su sesi degil de çıtırtı gelecekmis esimin püf noktasi :))
Bense her yapamadigim, kötü olan yemege aglardim, yemek yapmayi bilmeden evlendigim icin :))) Sinirden..

Ahh babaanemin pilavları ne kadar güzel olurdu kednsisi kavurarak degil haslar ve en son kizdirdigi tereyagini uzerine döker birazda karabiber eklerdi misss gibi pilav yerdik.Biz kavurmayiz mesela ,pirinci ilik ve tuzlu suda nisastasi gidene kadar bekletiriz 2 saat 2 saat kadar.Tencereye pirinci koyar uzerini 1 cm gececek kadar kaynar suyu koyariz ve altini cok acariz.Su fokirdayincada en kisik ocaga aliriz.Pirinc suyunu ceker ve bu aradada tavada bolca yereyagini kizdirip altini kaoattigimiz pilava dokeriz biraza karabiber tabiii.Karistiririz ve bir sure bekletiriz sofra bezine sarip 20 dakka sonra tekrar karistirirz ve yemege kadar bekler sofra bezinde.Buda benden olsun belki deneyen olur.
Suyunu cektirme yöntemi. Çinliler de böyle yapiyormus yanilmiyorsam. Sağlıklı yöntem diye Sertab Erener de böyle yapiyordu diyet yaparken. Yaptigim en lezzetli pilav bu yöntemle oldu benim. Onceden annemin tarifiyle salma yapardim, su kaynayinca pirinc atma pisirme, o lezzetli olmazdi. Yakinlarda oirinci kavurmaya gectim kv yöntemiyle, bu daha hosuma gitti ama kavurma kısmı tam icime sinmiyor sağlık açısından. Az kavuruyorum. Ayda 2-3 yaparim pirinc pilavi zati :)))

Suyunu cektirme yöntemi. Çinliler de böyle yapiyormus yanilmiyorsam. Sağlıklı yöntem diye Sertab Erener de böyle yapiyordu diyet yaparken. Yaptigim en lezzetli pilav bu yöntemle oldu benim. Onceden annemin tarifiyle salma yapardim, su kaynayinca pirinc atma pisirme, o lezzetli olmazdi. Yakinlarda oirinci kavurmaya gectim kv yöntemiyle, bu daha hosuma gitti ama kavurma kısmı tam icime sinmiyor sağlık açısından. Az kavuruyorum. Ayda 2-3 yaparim pirinc pilavi zati :)))
Kavurarak yapilan da çok güzel oluyor bende zaman zaman yapiyorum ama kavururken pirinç önce yağı çekecek sonra da yağı salacak ondan sonra su koyulacak ben böyle fazla fazla kavuruyorum sagliksiz ama ne yapayim cok guzel oluyor.Pirinc pilavi baş tacı keske kendileri daha saglikli bir yiyecek olsalardi da bol bol yiyebilseydik:)

Back
X