- 20 Mart 2012
- 995
- 509
arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum bebegimi kaybedeli 19 gün oluyor. benim hamilelikte hiç bir sıkıntım yok tu . yada ilk hamlelik oldugu için bana öyle geliyod u . bebegimde hiç bir sıkıntı yok dedi dr 38 hafta acil doguma alındım bi sürü şey dediler. beçok güzel bir gündü ama sonunu bilimiyodum. işte sezeryana güle oynaya girdim .güle oynaya çıktım bebegim geldi. yanıma emzirdim . 3 saat benimleydi. sonra mı sonraaaaaaaaaaaaaaaaaa bebegim morarmaya başladı. dr geldi siyanoz dediler anlamadım şoka girdim. yanımdan alıp götürdüler.
6 yogun bakımda kaldı kalp sıkıntısı varmış bebegimin pulmuner hipertansiyon dediler dediler ben olanları şokta izliyodum.
eve nasıl götürücez amam üşütmeyelim .odamız hazırdı. nerde yatıralım nasıl bakalım. evin ısılarını nasıl yayarlayalım tam 3 tane yatak alınmıştı. odası beni yanım vede salona ama kısmet olmadı içim yanmıyo arkadaşlar resmen kanıyo sanki allan h k,mseye vermesin bunları yazarken b,ile taş gibi oldum.
cnm çok geçmiş olsun..acılarımız aynı ama senin daha taze ve sen kucağına almışsın ve bu daha kötü olmalı aklından çıkmaz ama bende buraya ilk yazdığımda aynı acıları yaşayanlar bana zamanla acın hafifleyecek ve başka bir bebek isteyeceksin dedi gereçktende öyle oldu acımız unutulmaz ama zamanla hafifliyor öbür dünyada şefaatçin olacak yavrun sakın içine atma ağla ağlayabildiğin kadar eşim artık ağlamama dayanamıyordu banyoya gidip gizli gizli ağlıyordum benim 8 ay oldu kucağıma alamadım yavrumu ve tekrar hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye Allahım bir daha göstermesin...denemekten başka çaremizde yok Rabbim sabır ve tekrar bir bebek nasip etsin hepimize ..
Amin canım çok zor bir sınav Allah yardım etsin hayırlı zaman da inşallah herkese versin rabbim sen neden kaybettin canım doktorlar ne dediler bir daha tekrar olurmuymuş bi araştırma yaptın tahlil test falan bebi aydınlatırsan sevinirim canım
cnm bende evlendim hemen hamile kaldım öğrendiğimde 7 haftalıktı ve ben folik asite o zaman başladım..ve 5.5 aya kadar hiç bir sıkıntım olmadan geldim ayrıntılıya girdiğimde dünyam başıma yıkıldı bebeğin spina bifidalı yani bir nevi felç hiç yürüyemeyecek tuvaletini yapamayacak beyninde sıvı var çok doktora gittim en sonunda üniversite hastanesinde heyetle gebeliğim sonlandırldı..ve patolojiye gönderelim dediler ben istemedim bebeğim parçalanmasın diye genetik olarak incelenmesi için kan örneği almışlar ama sonuç çıkmadı bebeğim enfeksiyon kapmış..ama bu hastalığın % 70 sebebi folik asit eksikliği ve ben başıma gelmeden bilmiyordum o ilacı şimdi 6 aydır içiyorum ama hala korkuyorum doğumum 2 gün sancıyla çok zor oldu ve sonrasında kürtaj doğumdan çıktıktan sonra internette biraz araştırma yaptım gebeliklerini sonlandıranlarla hem doğru karar verdim diyorum hemde vicdanım hiç rahat değil keşke doğursaydım diyorum ama bir yandanda nasıl bakardım maddi manevi benim yanında olmam gerekiyor ben ölürsem kim bakar korktum bakamamaktan allahım affetsin seninkiyle çok farklı durumumuz ama acımız aynı cnm ..
Arkadaslar merhaba ne acıdır ki 2,5 ay önce aynı seyleri ben de yasadım... Ömrümden ömür gitti... Terminasyon onayı için imzayı verdiğim gün çok acı bir gündü, tarif edilemez...eşimle ağlayarak imzalayınatarken bebeğim içerde kıpırkıpırdı... Sabahları onun hareketleriyle uyanıyordum... Tabiki kolay degıl ve unutamayız ama zamanla hafifliyor, hafiflicek... İnsallh sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda herse daha güzel olacak...18 Ekim'de terminaayon 19 Ekim de normal dogum yaptım. 4-6 ay sonra deneyebilirsiniz dedi Dr sizler için nelerbsöylendi, ya da ne kadar zaman sonra hamile kalan arkadaslar oldu? Çünkü benim için saplantı oldu artıkbir an önce bebeğim olsun istiyorum...Allah yardımcımız olsun
Arkadaslar merhaba ne acıdır ki 2,5 ay önce aynı seyleri ben de yasadım... Ömrümden ömür gitti... Terminasyon onayı için imzayı verdiğim gün çok acı bir gündü, tarif edilemez...eşimle ağlayarak imzalayınatarken bebeğim içerde kıpırkıpırdı... Sabahları onun hareketleriyle uyanıyordum... Tabiki kolay degıl ve unutamayız ama zamanla hafifliyor, hafiflicek... İnsallh sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda herse daha güzel olacak...18 Ekim'de terminaayon 19 Ekim de normal dogum yaptım. 4-6 ay sonra deneyebilirsiniz dedi Dr sizler için nelerbsöylendi, ya da ne kadar zaman sonra hamile kalan arkadaslar oldu? Çünkü benim için saplantı oldu artıkbir an önce bebeğim olsun istiyorum...Allah yardımcımız olsun
merhaba...Selam.....
Ayça 28 yazdıklarını Okudum ağlamaktan gözlerim şişti benim yaşadıkIarımla birebir aynı sanki sen değilde bunlarl ben yazmIŞIM kendi yaşadıklarım aklıma geldi bende 22 haftalık bebeğimi yeni aldırdım daha atlatamadım.Allah bu dünyada yaşayan insanlarl bir imtihandan geçiriyor derler ya buda bizim imtihanımızmış..Allah yardımcımız olsun Allah bize Ve bizim gibi olan insanlara sabır versin. Allah kimseye böyle zor bir karar vermeyi nasip etmesin. Karar vereceğim günü hatırlıyorumda sabah olmasın diye Allah'a yalvardım bir yandan dini boyutu bir yandan Çocuğun gelecekteki yaşantısI yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal o misaldi. Allah bizleri Affetsin.....
27 Ekim 2014 zor karardı çok zordu üç doktor aynı teşhisi koydu hipoplastik sol kalp ve damarlar sağ çıkışlı aort hipoplazik dediler 27 Ekim'de suni sancı ile bebeğimi doğurdum kollarıma alamadan koklayamadan 17 haftalık meleğim uçtu gitti acım tarifsiz , doktorumuz Prof Lütfü bey bebek anne karnında ölebilir Yada doğduktan sonra kaybedersiniz çok daha ağır travma olur dedi ameliyatları çok ağırmış dört ayrı ameliyat olacak ve yaşama ihtimali az da olsa hasar kalacak ayrıntılı ultrasyonda ventriküllerde itilme de saptandı gebeliğimi sonlandırdık Rabbim sabır versin inşaallah bundan sonra sağlıklı bebeklerimiz olurmerhaba...
1 hafta önce bize de hipoplastik sol kalp teşhisi kondudünyam karardı ..doktorların tavsiyesi malum..bi fikir verin lütfen
merhaba benim bebeğimede hipoplastik sol kalp sendromu teşhisi koydular aort çok dar ventriküller gelişmemiş ve delikler var dediler çok korkuyorum sanırım benim bebeğimde sonlandırılacak.kalp ekosuna bakan dr ikinci gebeliğimdede riskimin yüksek olduğunu söyledi size böyle bir şey söylendi mi sizede çok geçmiş olsun27 Ekim 2014 zor karardı çok zordu üç doktor aynı teşhisi koydu hipoplastik sol kalp ve damarlar sağ çıkışlı aort hipoplazik dediler 27 Ekim'de suni sancı ile bebeğimi doğurdum kollarıma alamadan koklayamadan 17 haftalık meleğim uçtu gitti acım tarifsiz , doktorumuz Prof Lütfü bey bebek anne karnında ölebilir Yada doğduktan sonra kaybedersiniz çok daha ağır travma olur dedi ameliyatları çok ağırmış dört ayrı ameliyat olacak ve yaşama ihtimali az da olsa hasar kalacak ayrıntılı ultrasyonda ventriküllerde itilme de saptandı gebeliğimi sonlandırdık Rabbim sabır versin inşaallah bundan sonra sağlıklı bebeklerimiz olur
Kaç haftalık hamileydiniz öğrendiğinizde sonuç ne oldu bende aynı kaderi yaşıyorum 26. gebelık haftamda öğrendim ama aldırmadım şuan 31 haftalık olduk ve çok endişeliyim üzgünümmerhaba benim bebeğimede hipoplastik sol kalp sendromu teşhisi koydular aort çok dar ventriküller gelişmemiş ve delikler var dediler çok korkuyorum sanırım benim bebeğimde sonlandırılacak.kalp ekosuna bakan dr ikinci gebeliğimdede riskimin yüksek olduğunu söyledi size böyle bir şey söylendi mi sizede çok geçmiş olsun
bende aynı kaderi yaşıyorum 26 haftalıkken ögrendik dr aldırmamızı tavsiye etti kıymadım yavruma ben ,şuan 31 haftadayız umudumuz Allah siz ne yaptınız ??merhaba...
1 hafta önce bize de hipoplastik sol kalp teşhisi kondudünyam karardı ..doktorların tavsiyesi malum..bi fikir verin lütfen
canım çok geçmiş olsun inan çok üzgünüm benim bebeğim 19 haftalıktı ve içim yana yana sonlandırdım ayrıldım oğlumdan inşallah senin iyi olur peki nedenine yönelik birşey dedilermi bize sebebini bilemeyiz dediler ben amniyosentezde yaptırmıştım temiz çıkmıştı.allah sabır versin ilk bebeğimdi sizin ilk miKaç haftalık hamileydiniz öğrendiğinizde sonuç ne oldu bende aynı kaderi yaşıyorum 26. gebelık haftamda öğrendim ama aldırmadım şuan 31 haftalık olduk ve çok endişeliyim üzgünüm(
Nedeni belli değil çevresel etkiler annede şeker hastalığı kalp rahatsizlığı kimi radyasyon kimi geçirilmiş ağır enfeksiyon dedi ve şu durumda risk grubundayız böyle bir bebeğin olma ihtimali yine varmış dendicanım çok geçmiş olsun inan çok üzgünüm benim bebeğim 19 haftalıktı ve içim yana yana sonlandırdım ayrıldım oğlumdan inşallah senin iyi olur peki nedenine yönelik birşey dedilermi bize sebebini bilemeyiz dediler ben amniyosentezde yaptırmıştım temiz çıkmıştı.allah sabır versin ilk bebeğimdi sizin ilk mi
Benim bebisime de 24 haftalıkken koydular teşhisi "ciddi aort darlığı ve sol kalp kapakçıklarda sorun" Türkiye de gitmedigim ya da şöyle diyeyim iletişime gecmedigim hic bir çocuk kardiyologu kalmadı nerdeyse. Tabiki hepsi sonlandır dedi. İçimde kıpır kıpır hareket ediyor,yaşıyor,canlı nasıl kıyarım dedim.Rabbim verdi o ne zaman isterse o zaman alır dedim. Bekledim hergun ağladım kalbin anatomisini ezber ettim, doğum yaptım doğar doğmaz minik kuzumu alıp götürdüler benden ama öpüp kokladım sesini duydum,aglayışını,sıcaklığını hissettim. Evet ne yazıkki yanilmadilar 1 hafta yaşadı kuzum.hergun sezeryanli halimle yogunbakima gidip onu gördüm,parmağımı tutup bırakmayışını unutamam. İyiki doğurmuşum, iyiki Rabbim gösterdi onu bana. Ve mutluyumki cennette bir minik bekleyenim var:) hastanede cok gördüm ama ayni teşhis olmasına rağmen yasayan bebekleri ama benim minigimin ömrü bu kadarmış.Nedeni belli değil çevresel etkiler annede şeker hastalığı kalp rahatsizlığı kimi radyasyon kimi geçirilmiş ağır enfeksiyon dedi ve şu durumda risk grubundayız böyle bir bebeğin olma ihtimali yine varmış dendi. benim yavrumun olabileceğininde en kötüsü dediler Allah büyük imtihanımız çok ağır benimde ilk bebeğim hastalığı çok araştırdık çocuk kalp damar cerrahları ile iletişime girdik kimi aldır dedi. bizz kabul etmedik iki buçuk ay sonra bu çocuk doğacak sonuçta ben böyle bir karar vereceğime doğduktan sonra ne olacaksa o zamn olsun dedik. bir dr bulduk Doç Dr Buğra Harmandar bize çocuk doğduktan sonra elinden geleni yapacağını söyledi 10 haftam kaldı çok üzgünüm yani aldırmak mı daha kötü yoksa beklemek mi bilmiyorum ama Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın bizlere inş onbinde 4 görülen bir vaka bunlardan biri ben biri sen
Rabbim sizinde yardımcınız olsun çok zor bir durum çevremde benimle beraber hamile olan arkadaşlarım var onlar bebeklerinin eksiklerini alırken ben bebeğime hiç birsey alamıyorum herseyı öylece bıraktık umudumu kaybetmiyorum inş rabbim iyi edecek onu peki neden normal doğum yapmadın bebeğin gelişimi nasıldı emzirebildin mi hiç bunları cok merak ediyorumBenim bebisime de 24 haftalıkken koydular teşhisi "ciddi aort darlığı ve sol kalp kapakçıklarda sorun" Türkiye de gitmedigim ya da şöyle diyeyim iletişime gecmedigim hic bir çocuk kardiyologu kalmadı nerdeyse. Tabiki hepsi sonlandır dedi. İçimde kıpır kıpır hareket ediyor,yaşıyor,canlı nasıl kıyarım dedim.Rabbim verdi o ne zaman isterse o zaman alır dedim. Bekledim hergun ağladım kalbin anatomisini ezber ettim, doğum yaptım doğar doğmaz minik kuzumu alıp götürdüler benden ama öpüp kokladım sesini duydum,aglayışını,sıcaklığını hissettim. Evet ne yazıkki yanilmadilar 1 hafta yaşadı kuzum.hergun sezeryanli halimle yogunbakima gidip onu gördüm,parmağımı tutup bırakmayışını unutamam. İyiki doğurmuşum, iyiki Rabbim gösterdi onu bana. Ve mutluyumki cennette bir minik bekleyenim var:) hastanede cok gördüm ama ayni teşhis olmasına rağmen yasayan bebekleri ama benim minigimin ömrü bu kadarmış.