ciddi kalp anomalisi tanısı konan 22 haftalık oğlumu aldırmak zorunda kaldım

Amin Allah razı olsun. Gerçekten hic kolay değil benim 1yıl oldu nerdeyse ve yeni yeni hayattan zevk almaya başladım. Ama cok dua ettim hakkımızda hayırlısı buymuş diyorum bu da bizim imtihanimiz. İlk bebegimdi bide. Hiç bi heyecanını yasayamadim. Normal doğum olacakken bebege ne olur ne olmaz diye korkup sezeryana aldılar.en büyük pismanligim sezeryan. Ama çocuk kardiyologu olan bi hastanede doğum yap bebeğe hemen müdahale edebilsedebilsinler. Ben hic emzirmedim sütümü yolladim . doğumdan sonrası için cok güçlü olmalısın. Rabbim inşallah yardimcin olsun.

banada ikinci bebek için öyle denildi ama görüştüğüm birçok prof risk var ama küçük bir ihtimal dediler.denemekten başka çaremiz de yokmuş nedeni bilinmediği için

rabbim böyle imtihanları sevdiği kuluna verirmiş ve birşey ya bizzat güzeldir ya da neticesi itibari ile güzeldir. yavrun keşke yaşasaydı bizzat güzel olsaydı ama şu durumda cennette bir meleğin var ve orda sadece evladını kaybeden annelere evlat sevgisi verilecek bu da neticesi itibari ile güzel olaacak inşaallah.Kalp damar cerrahi dr ile konuştuk biz normal doğum için bu bebekler daha dirençli oluyorlarmış zaten oksijenden yana sıkıntıları oldugu için anne karnında doğum sürecinde onlar kendilerini ona göre ayarlıyorlarmış ve şu da var kı bu cocouk için bizlere sonlandrıma teklif edildi biz doğum yapmayı tercih ettik olacak olan doğumdan sonra olsun dedik bunun içinde kesilmenin bi gereği yok ben sağlık personeliyim ve bana zararı yoksa normal doğumun normal yapmayı düşünüyorum inş. bebeğin gelişimi için birşey yazmamışssın nasıldı zamanında mı doğum yaptın sen ?

banada ikinci bebek için öyle denildi ama görüştüğüm birçok prof risk var ama küçük bir ihtimal dediler.denemekten başka çaremiz de yokmuş nedeni bilinmediği için
rahat ol canım inş bu bir kere olan şeydir . inş sağlıklı uzun ömürlü çocuklar doğurmayı nasip eder rabbim benim aneminde bir bebeği doğumdan sonra morarark vefat etmiş ee sonraki çocuklarında bu sıkıntı olmamış çoğu bayanda böyle ve inanıyorum ki annemın ilk bebeğinin tanısıda bizimkiler gibiydi.

Rabbim kaldiramayacağımız imtihan vermesin. Umarım imtihanı başarıyla geçmişizdir. Gelişimi cok iyiydi. 3800 gr doğdu. Hic bi morlugu yoktu doğduğunda . 39.Haftada suyum geldi doğuma gittim.herşey cok iyiydi . ama kuzum dıştan görüldüğü gibi iyi değilmiş ne yazikki

Nerde yaptın doğumunu bebeğin ameliyata alınmadı demi hiç bu sekılde soru soruyorum kusura bakma başıma neler gelecek çok endişeliyim ve korkuyorum bunları yasamış bırısıyle konuşmak iyi geldi bana o süreç inş kolay gecer

amin Allah bir daha böyle imtihanlar vermesin inş sizede çok zor durum ve iyi ki aldırmamışssınız onun vicdan azabı daha kötü bence aldıranlarda isteyerek yapmıyorlar tabı o anda o haberi alınca akıl baştan gidiyor bize tanıyı istanbulda acıbademde koydular eşimle beraber tek başına kaldık ortada karar veremiyoruz ne yapmak gerekir bilmiyoruz ağlıyoruz sadece ve ben zannediyorum ki tanıyı koydular bebeği alacaklar hemen düşünme diye bişeyy yok düşünemiyoruz ki çok kötü bir gündü şükürler olsun ki rabbim bize pişman olacağımız kararlar verdirmedi . bekliyoruz rabbim büyük her türlü sonuca razıyız

Dua et rabbime güven. Kolay bi süreç değil cidden.ama hazırlıklı olmakta iyi. Ne cok umutlan ne de umutsuzluğa kapıl. İstanbul medipol megada yaptım. Hic ameliyata alınmadı sadece anjiyou onda açıldı aort damarı zaten. Kapakçıklar kotu olduğu için toparlayamadı.

Basin sagolsun Allah sabir versin canim.
Artik yanlismi yaptim diye dusunup dusunup kendini yipratma. dogru veya yanlis bir karar vermisin ve bitmis artik.... Bol bol dua et baska yapicak birseyin yok malesef. Yasasa bile hep gozunun onunde aci cekicekti belkide boyle dusunmeye bak.
Alllaha emanet ol.

Anladım tesekkur ederim benimle aynı kaderi yasayan biriyle bu konuyu konuşmak ii geldi rabbim herseyi gönlümüzce versin inş

Anladım tesekkur ederim benimle aynı kaderi yasayan biriyle bu konuyu konuşmak ii geldi rabbim herseyi gönlümüzce versin inş
Amiiin inşallah. Rabbim yardimciniz olsun saglicakla kucağınıza veriversin yavrunuzu. Allaha emanet olun. Soracaginiz bir şey olursa ya da yardim edeceğim bir konu yardıma hazırım.

Herkese merhaba..bende suan 15 haftaligim. 11. haftamda kontrole gittigimde doktorumun 5mm kistik higroma demesiyle irkildim. Neydi bu kistik higroma saglikci olmama ragmen daha once hic duymamistim. Sonra doktorum oturttu beni ve anlatmaya basladi. Bebeginde cok ciddi problemler var. Bu kistik higroma % 50 genetik problemlerden kaynaklaniyor dedi. Bunun icinde bizi capaya cvs yaptiemaya gonderdi. Hemen gittik 12. Haftamda cvs yapildi. Sonuclar 3 hafta sonra cikacakti. Eve geldik hergun agliyodum. Artik kendimi hamile gibi bile hissetmiyordum tek yaptigim kusmak kusmak kusmak hic bisey yiyip icemiyodum. Hipertroidi hastaligim basladi hem bedenen hem ruhen cokmustum. Sonra 18 gun sonra istanbuldan telefon geldi genetik doktoru sonuclarimn temiz oldugunu ama kistik higroma oldugu icin baska testlerde yapmamiz gerektigini soyledi. Eger o testtede (noonan sendromu) bisey cikmazsa kesin kalple alakali cok ciddi sorunlarin oldugunu belirtti. 19. Haftamda fetal eko yapilacak ama ben yine de umutluyum. Genetik bozuklugu var dedikleri bebegimde cvs sonucuma gore herseyi normal cikti genetik bi bozuklugu cikmadi. Simdide kalple alakali sorunu var diyolar ama ben biliyorum ki bu seferde rabbim bizimle olacak ve saglikli bo sekilde kucagimiza alicaz bebegimi bunlati sadece yasayan bilir

Geçmiş olsun inş bir sıkıntı çıkmaz ben 32 haftalık oldum ve halen kusuyorum üstüne bebeğimin ağır hastalığı çok üzüyor beni Rabbimin imtihanı sıkıntımız büyük inş hersey daha iyi olur umudunu kaybetme biz fetal ekosınu istanbul acıbademde yaptırdık Dr Melih Atahan Güven kendisi kalpteki sorunu 14. Haftada da gördüğünü söyledi için rahat edecekse ona görün derim beklemek cok zor cunku

Sizde sadece kalple alakali bi sorun var sanirim degil mi? Ameliyati vs bi çözümü yokmuymus

Yasadiklarinizi okudum agladim benim bebegimde kalp hastasi ve kistik higroma oldugu da dusunuluyor.. yarin detayli ultrasona giricem tam olarak ne oldugu herhalde cikar ortaya ama ya bana da aldir derlerse ne yaparim bilmiyorum.. benim bebegimde hareketlendi iice kipirdiyo nasi canina kiyarim allahim bu nasi imtihandir :'( bebegim 19 hfatasinda ve buyudu artk.. allahim yardim et bize

Hayirli haberlerini bekliyorum cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…