ciddi kalp anomalisi tanısı konan 22 haftalık oğlumu aldırmak zorunda kaldım

26 Haftalık hamileyim, 24 haftalıkken doktorum bebeğimin kalbinde sorun olduğunu söyledi, perinatoliji de prof. olan bir doktora gönderdi. Doktor doğduktan sonra iyi olmaz dedi sonlandırsanız daha iyi olur dedi. heyete çıkardı, başka doktora göründük. şunları diyen de oldu; doğsun alacaksa Allah alır siz sebep olmayın. ya da hemen sonlandırın.kalp cerrahı ben olsam kesin sonlandırırdım dedi. en iyi ihtimalle yaşasa bile sürekli ameliyat olacak ki bu kalp ameliyatı enfeksiyon riski çok fazla. eşim ve ben çalışıyoruz ona ne kadar bakabiliriz,sürekli ameliyatlarla acı çektirmek doğru mu, 1 aylıkken kalbini açacaklar yazık değil mi ve de sonlandırırsak Allah bizi affeder mi, hesabını verebilir miyiz diye düşünmekten perişan olduk. Fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:

26 Haftalık hamileyim, 24 haftalıkken doktorum bebeğimin kalbinde sorun olduğunu söyledi, perinatoliji de prof. olan bir doktora gönderdi. Doktor doğduktan sonra iyi olmaz dedi sonlandırsanız daha iyi olur dedi. heyete çıkardı, başka doktora göründük. şunları diyen de oldu; doğsun alacaksa Allah alır siz sebep olmayın. ya da hemen sonlandırın.kalp cerrahı ben olsam kesin sonlandırırdım dedi. en iyi ihtimalle yaşasa bile sürekli ameliyat olacak ki bu kalp ameliyatı enfeksiyon riski çok fazla. eşim ve ben çalışıyoruz ona ne kadar bakabiliriz,sürekli ameliyatlarla acı çektirmek doğru mu, 1 aylıkken kalbini açacaklar yazık değil mi ve de sonlandırırsak Allah bizi affeder mi, hesabını verebilir miyiz diye düşünmekten perişan olduk. Fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:
Benim bebeğime ağır kalp hastalığı tanisı konuldu 26. Haftamda yasama ihtimali hiç yok denildi kaç doktora gittiysek aldırın dedi ameliyat olsa bile tam düzeltme hiç bi zaman olmayacak belki 10 yasında kaybedeceksin sürekli aneliyatlar anjıolar olacak denildi kabul etmedim aldırmayı Rabbim ne dediyse o olsun dedik sonuçta hiç bişeyin garantisi yok sağlıklı olup bi kazada da kaybedebilirim cocugumu ya da doğduktan sonra bi hastalık olabilir ne yani aldırsak daha iiyiydi diyebilecek miyiz ki şöyle de bi durum var sonra ki bebeklerinde de olabilir kalp hastalığı ben kabul etmedim aldırmadım ha aldırsaydım daha mı iyi olurdum kesinlikle hayır bu şekilde Rabbim verdiği canı Rabbim aldı şu an içimin ferahlığıya bebeğimin mezarına gidiyorum ve biliyorum ki cennet kuşum beni bekliyor aldırırsanız onun vicdan azabı hiç bi zaman sizi rahat bırakmaz ben aldırmadığım halde hala kendime gelemedim yavruma ağlıyorum diğer şekil inanın daha kötü olurdum . Bu arada Facebookta doğumsal kalp hastalığı diye grup var oraya üye olun hastalık hakkında bilgi alın orda ki aileler neler yapmış sürec nasıl diye belki orası daha yardımcı olur karar vermenizde Gecmiş olsun Hayırlısı olsun hakkkınızda

çok haklısınız yemin ederim ki sizinle aynı şeyleri düşünüyorum her cümlenize katılıyorum.Okurken şaşırdım çünkü benim kelimelerimin aynısı... Ama çevrem bu konuda benimle aynı fikirde değil ve eşimde öyle. Bu beni çok yıpratıyor, Allah senin niyetini bilir diyenler de var ama acaba ben gerçekten bakımını üstlenebilir miyim ve üstesinden gelebilir miyim, aklım çok karışık hayat çok zor ALLAHım yardımcımız olsun,ALLAH sizden razı olsun

Bakımını düşünmeyin farzedin ki doğduktan sonra bi hastalıga yakalandi o zmnda aynı seyı düşünebilecek misiniz o sizin yavrunuz inanın cok pişman olursunuz içinizde kıpır kıpır oynayan sizin canınız siz bilirsiniz yinede ama maddi olarakda özel hastaneler dahil ücretsiz herseyı kalp üzerine cok ii doktorlar var siz elinizden geleni yapın takdir Allahın emin olun sizin aldırma düşünceniz Rabbimin takdirinden daha ağır gelir dediğim gruba üye olun lütfen onlar da size yardımcı olacaktır

Okurken gözlerim doldu cnm benim Rabbim dayanma gücü versin. İnşallah 2. Evladını sağlıklı hayırlı bir şekilde kucağına alırsın çook geçmiş olsun

27 Ekim 2014 zor karardı çok zordu üç doktor aynı teşhisi koydu hipoplastik sol kalp ve damarlar sağ çıkışlı aort hipoplazik dediler 27 Ekim'de suni sancı ile bebeğimi doğurdum kollarıma alamadan koklayamadan 17 haftalık meleğim uçtu gitti acım tarifsiz , doktorumuz Prof Lütfü bey bebek anne karnında ölebilir Yada doğduktan sonra kaybedersiniz çok daha ağır travma olur dedi ameliyatları çok ağırmış dört ayrı ameliyat olacak ve yaşama ihtimali az da olsa hasar kalacak ayrıntılı ultrasyonda ventriküllerde itilme de saptandı gebeliğimi sonlandırdık Rabbim sabır versin inşaallah bundan sonra sağlıklı bebeklerimiz olur
Merhaba bende aynı şeyleri yaşadım sizin tekrar sağlıklı bebeğiniz oldu mu acaba

Rabbim sizinde yardımcınız olsun çok zor bir durum çevremde benimle beraber hamile olan arkadaşlarım var onlar bebeklerinin eksiklerini alırken ben bebeğime hiç birsey alamıyorum herseyı öylece bıraktık umudumu kaybetmiyorum inş rabbim iyi edecek onu peki neden normal doğum yapmadın bebeğin gelişimi nasıldı emzirebildin mi hiç bunları cok merak ediyorum
Merhaba sonraki gebeliklerinizde bir sorun oldu mu acaba bende endişeliyim

bu nasıl bir acıdır rabbim.nasıl bir sınavdır.çocuğun yaşama şansı yok ama son kararı yine siz vereceksiniz dendi.ben böyle bir kararı nasıl verebilirim rabbim.10 doktora gösterdik.sağ kap gelişmemiş,damarlar ters biri ince,2 büyük deliği var dendi.normal kontrole giderken bunları duyduk.dünyamız döndü.inanmadık yanılmıştır dedik.ankaraya gittik.aynı tanı kondu.kesinlikle aldırmalısın dendi.yıkıldık eşimle.biz nasıl karar verecektik.olsun bu benim kaderim doğururum,ameliyat gerekiyorsa yaptırırım dedim.12-13 saat süren ameliyatlar geçirecek,yaşarsa eğer koşamayacak,oynayamayacak,hiç bir mürüvetini göremeyeceksin dendi.olsun dedim.dini boyutunu araştırdık,sadece anneye zarar veriyorsa dinimiz aldırmaya izin veriyormuş.sorduk yine verebilir dendi.bu sürede oğlumun kıpırdanmaları arttı.anlamışmıydı yavrum acaba.göözlerim kan çanağına döndü.gece gündüz ağladım.rabbime yalvardım bana bir yol göster diye.
ve kararımızı vermiştik.annaye de zarar verdiği duyunca sonlandırmaya karar verdik.o gece hiç uyumadım.yalvardım rabbime yanlış yapıyorsam beni engelle geri çevir diye.herşey yolunda gitti sanki rabbim bana izin vermişti.4 gün sürer ilk doğumunu sezeryan yapmışsın çok zor olur uzun ve zor günler seni bekliyor dediler.o acıyla hiç önemsemedim söylenenleri.suni sancı verdiler ve 15 saat sonra sadce 15 saat sonra normal doğumla kadersiz yavrumu ölü olarak doğurmuştum.rabbim yol verdi çok çektim 15 saat boyunca ama 1 gün bile sürmedi.10 gün önce yaşadım bunları..
hala atlatamadım,atlatamıyorum.yanlış mı yapptım sorusunu bir türlü kaamdan silemiyor,allahımdan af diliyorum

bildiğiniz çevrenizde buna benzer olay yaşayan var mı bayanlar.yorumlarınıza o kadar çok ihtiyacım var ki:KK43:(((
Oyyy kuzum 2011 senesi dünyam başıma yıkıldı 30 haftalık bebeğimi avsd kalp anomalisi sebebiyle çapa tıp fakültesi nde sonlandırıldı
Ne acı tarifi yok
İlk bebek ilk heyecan
Bir hafta önce dolabına kıyafetlerini dizdim
Bir hafta sonra topladım
Çooook zor bitmeyen tükenmeyen bir acı...

X