- 27 Ekim 2012
- 4
- 0
bu nasıl bir acıdır rabbim.nasıl bir sınavdır.çocuğun yaşama şansı yok ama son kararı yine siz vereceksiniz dendi.ben böyle bir kararı nasıl verebilirim rabbim.10 doktora gösterdik.sağ kap gelişmemiş,damarlar ters biri ince,2 büyük deliği var dendi.normal kontrole giderken bunları duyduk.dünyamız döndü.inanmadık yanılmıştır dedik.ankaraya gittik.aynı tanı kondu.kesinlikle aldırmalısın dendi.yıkıldık eşimle.biz nasıl karar verecektik.olsun bu benim kaderim doğururum,ameliyat gerekiyorsa yaptırırım dedim.12-13 saat süren ameliyatlar geçirecek,yaşarsa eğer koşamayacak,oynayamayacak,hiç bir mürüvetini göremeyeceksin dendi.olsun dedim.dini boyutunu araştırdık,sadece anneye zarar veriyorsa dinimiz aldırmaya izin veriyormuş.sorduk yine verebilir dendi.bu sürede oğlumun kıpırdanmaları arttı.anlamışmıydı yavrum acaba.göözlerim kan çanağına döndü.gece gündüz ağladım.rabbime yalvardım bana bir yol göster diye.
ve kararımızı vermiştik.annaye de zarar verdiği duyunca sonlandırmaya karar verdik.o gece hiç uyumadım.yalvardım rabbime yanlış yapıyorsam beni engelle geri çevir diye.herşey yolunda gitti sanki rabbim bana izin vermişti.4 gün sürer ilk doğumunu sezeryan yapmışsın çok zor olur uzun ve zor günler seni bekliyor dediler.o acıyla hiç önemsemedim söylenenleri.suni sancı verdiler ve 15 saat sonra sadce 15 saat sonra normal doğumla kadersiz yavrumu ölü olarak doğurmuştum.rabbim yol verdi çok çektim 15 saat boyunca ama 1 gün bile sürmedi.10 gün önce yaşadım bunları..
hala atlatamadım,atlatamıyorum.yanlış mı yapptım sorusunu bir türlü kaamdan silemiyor,allahımdan af diliyorum
bildiğiniz çevrenizde buna benzer olay yaşayan var mı bayanlar.yorumlarınıza o kadar çok ihtiyacım var ki(((
senin mesajını okurken sanki kendi yazdığm yazı gibi okudum. Benimde 5 yaşında oğlum var bende 22 haftalık gebeliğimi sonlandırmk zorunda kaldım. 40 binde 1 görülen durum benim bebeğimdeydi. Doğma ihtimali çok düşük doğarsa bile birsürü operasyonlar geçirecek ve sakt kalma ihtimali çok yüksekti. 3-4 prof. gidip 10 civari prof.ile yazıştım ama hepsinin fikri aynıydı. Eğer gebelik devam ederse benimde hayatımın risk gireceğini hatta birdaha gebe kalamama ihtimalim olamayabileceğinide belirttiler. yaklşık bende 15 saat suni sancı sonrası doğum yaptım ama o karar verme aşamasındaki 1 hafta bende 10 yıl götürdü çok büyük bir acı anltması mümkün değil Allahım düşmanımın bile başın vermesin evlat acısını çokzor bir durumdu. Yavrum kuyruk sokumunda dev bir parça ile ölü doğdu o anda btün herkes doğru bir karar verdiğimi söyledi ama ben hala kendimi affedemiyorum Allahım nolur beni affet benim gibi zor karar verenleri Affet diye yalvarıyorum. Güçlü gibi görünmeye çalışsamda unutmaya çalışsamda hep aklımda. Ancak yeni bir gebelik yeni bir bebek acısını hafifletir diye düşünüyorum ve yeni yeni bebek çalışmalarına başladık. Sende arkadaşım acın daha çok yeni biraz zaman ver kendine yeni bir gebelikle sağlıklı yavrularımızı inşallah kucağımıza alırız. Tabiki unutulmuyor ama inşallah acımız azalır görüşmrk üzere...
cnm benimde bebeğime spina bifida teşhisi konuldu gebeliğim sonlandırıldı ve o kadar çok vicdan azabı çekiyorum ki o karar aşaması işte o çok zor doğum da aynı 1.5 gün sancı çektim...anlatılması kolayda yaşanması çok zor ve sonrasında yeni bebek olunca acın hafifler diyorlar ama tekrar hamile kalmak korkutuyor 7 ay oldu bebeğimşn olmasını istiyorum ama bir türlü cesaretim yok aynı şieyleri yaşarım diye sende sanırım benim gibi gebeliğin sonlanmış ondan sonra bebeğin oldumu hamile kalmadan önce neler yaptın benimle paylaşırsan çok sevinirim benim gibi olupta sağlıklı bebeği olan duyunca çok ümitleniyorum Allahım herkesin yardımcısı olsun...
sana en iyi şeyiben söyleyebilirimheralde.engelli bir bebekannesi olarak..
eve çok kıymetliler.allahın bize hediyesi onlar.meleklerimiz..
ama gerçeklerle yaşanıyor hayat.doktorunun dediği hiçbir şey kalmış.o ameliyatlara her soktugunda onun o minicik bedenini defalarca kestiklerinde sen her yerinden milyonlarca kez kesilmişgibihissedecektin.her okulların açıldıgı gün televizyon izlemeyecektin mesela.23nisan çocuk bayramından nefret edecektin.o seninen kıymetlin olacaktı.toz kondurtmayacaktın.laf söyletmeyecektin.gözünün bebeği gibi bakacaktın.çaresizlik o kadar olacaktıki benim gibi izlediğin dizideki doktor rolündeki adam çokbaşarılı olunca benzer hastalıktaki çocukta bizde gidelim diyebilcek kadar şuursuz olacaktın.düşsede dizi kanasa yürüsede ayakabılarının altı kirlense keşke diye dua edecektin.bir yeri ağrısa dile getiremeyeceti ve bakışlarından anlamaya çalışcaktın.birden ağlasa karnımı?başımı?dişimi diye çözmeye çaışırken ağrısıgcecekti..sadece kalbiyle kalmayacaktı emin ol.diğer organlarınıda etkileyecekti oameliyatlar,ilaçlar vs..topuk kanı alrımaya dayanamzken içimiz,iğnenin ucunu kırıp etine sokup çıkarıp dakikalarca damar arayacaklardı 1 damla kan için.daha çok sayılacak şe var ama...onlar kanatsız melek.benimde meleğim canım ciğerim herşeyim.yaşamımın tek amacı.ama hayattaki enbüyüküzüntümde.bir yerden sonra allahım onun içiniyisiyse al canını dediğimibile biliyorum.br ameliyattan çıkıp diğerine girdi.saatlerce aç bıraktıar daha 26 günlükken..günlerce aç susuz şuursuzca yattı..dahaneler yaşarız bilmiyorum ama hep göğsümde hepbenle.tek dileğim bana bileihtiyaç duymadıgı günlergörsün.kendimedeğilüzüntüm.normalbir hayat yaşayamacak olmasına.
hiçiüzüülme.
daha 10 tane bebeğin olur istersen.bunca acıya gerek yok..bilerek dgurup o kadar acıyı çektirmek bence günahların en büyüğü.o kadar acı neden?
Canım benim terminasyon sonrası 7.ayım doldu. Doktor hiçbir sebebi olmadığından dolayı hemen 1 ay sonrasında hamilelik düşünebilirsin dedi. Ben biraz kendime ara vermek istedim. İnsan başına böyle bir olay geldikten sonra daha çok istiyor gene bebğinin olmasını. Tabiki o doğup sağlıklı olarak kucağına verilene kadar hep bir korku olacak içimizde ama hayılrısı ile Allahım yardımcımız olur inşallah. Çok acı çektik inşallah acılarımız diner bir nebze. 3 Ay oldu korunmayı bıraktık ama hamile kalamadım ilk bebeğim 2.ay, terminasyon olanda ilkinde gebe kalmıştım şimdi daha erken olabilir ama acaba olamayackmı diyorum. Doktorun tavsiyesiyle vitamin ve folik ait kullanıyorum doğumdan sonra kullanamaya başladım halada devam. Senin bebeğindeki sorunda doktorlar hemfikir folik asit bildiğim kadarıyla benim tavsiyem folik asit kullanmaya başladıktan sonra 3 ay sonra falan gebelik düşünmen. Spina Bifida bebeği olup sonrasında ve öncesinde sağlıklı çocukları olan çok kişiler gördüm. Vitamin ve folik asit takviyesi ile sağlıklı beslenerek sağlıklı bir gebelik yaşaman dileğiyle. İnşallah sağlıklı olarak bebeğine kucağına alırsın Allah hepimizin yardımcısı olsun. Görüşmek üzere.
evet cnm folik asit tek sebebi buymuş folbiol kullanalı 5 buçuk ay oldu ama vitamin vermedi doktorum aslında folik asit kullanmak b12 vitaminini düşürüyoruş birlikte verilmesi gerekiyormuş ama gerek yok dediler folik asit değerimi ölçtürdüm 20 çıktı b12 de 384 1 ay öncesinde geçen hafta gittim doktor gerek bile yok dedi ölçtürmeye nasılsa kullanıyorsun dedi çok sinirlendim o kadar rahat davranıyorlarki neler yaşadıklarımız umurlarında değil cnm ben korunmayı aralık gibi bırakacağım ama işte benim şuan tek derdim kilom aşırı derece de aldım doğumdan çıktıktan sonra 63 düm şuan 73 oldum anlam veremiyorum yemek hala faxla yiyemiyorum neden alıyorum bilmiyorum doktora sordum folik asit aldırırmı diye aldırmaz dedi bir 65 olsam yine yeter ne yapacam bilmiyorum yesem neyse de böyle oluncada hamileliği erteliyorum ve eşimle bu yüzden kavga ediyoruz göbeğim hala duruyor ve çok sert Allahım yardımcımız olsun doğum dan sonra herşeyi yiyecem hergün süt içeçem yoğurt yiyecem ceviz yiyecem dedim ama yapamıyorum inan ...inş Allahım bu sefer yüzümüzü güldürür..
bende doğumda 63 kiloydum çok bulantım olduğundan kilo alamıyordum son günlerde almıştım. Doğum sonrası üzüntüden olsa 60 kiloya düştüm ama şuan 71 kiloyum. Bende çok kilo aldım ama fazla takılmıyorum vitamine,folbiole bağlıyorum olayı. Önemli olan sağlıklı bir bebek sahibi olmak kilo bence çok problem değil beni gören hamilemisin diye soruyor 3-4 aylık hamile gibi göbeğimde duruyor. Dediğim gibi kiloa vermeye çabalamıyacam bu saatten sonra bence sende çok önemseme ne kiloda olup doğum yapan insanlar var. Kilo en son problem doğum sonrası kilolar dikkat edersen gider. Sen bence vitaminli şeyler ye eğer eşinde istiyorsa çokda bekleme bence ben artık beklemiyorum ama dediğim gibi 3 ay oldu ama gebe kalamadım. İnşallah yakın zamanda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza sorunsuz bir şekilde alırız.
Amin cnm inş. ne hale geldim valla 53 kiloyla evlendim evleneli 14 ay oldu 20 kilo...bende takmıyorum cnm kiloyu sadece spina bifidalı bebek riski kilolu olduğunda daha fazla artıyormuş..artık okumaktan araştırmaktan bıktım zaten..senin bebeğindeki sorun neydi cnm aynı diye biliyorum sırtında açıklık varsaa ve sen hangi vitaminleri kullanıyorsun ...
boşver canım Allahın dediği olur sen 60 kiloda hamile kalmışsın çokmu kiloluydun spina bifidalı oldu bebeğin. Allahım ne derse o olur çokda araştırıp kafanı yorma. Ben o kadar çok araştırdım ki ve de düşün benim bebeğimdeki problem her 40.000 doğumda 1 olan sakral teratom. Olasılığı çok az ama bana denk geldi işte takdiri ilahi bunlarıda yaşayacakmışız. Benim bebeğim poposunda kocaman kitle ile dünyaya geldi herkes çok doğru bir karar verdiğimi söylesede benim için çok zor bir karar oldu. Zaten doktor yaklaşık 1 aya kalmaz bebeğin yaşayamayacağını söyledi ama kararı vrmek çok zor tabi hatta bi ara doğurmaya karar versemde gittiğim prof.benimde rskli olduğumu söyleyince aldırmak zorunda kaldım. Netteki bu tip vakalar oran az olduğu için çok az ama ben bu tip ameliyatları yapan doktorlara mail attım hepsi hemfikirdi. Neyse diyorumya hep araştırmakla geçti zamanım. Bana doktor hergün Milenyum diye vitamin verdi adın gibi bunu hergün unutmadan içeceksin dedi ve Folidoce içiyorum. Allahın dediği olur hayırlısı artık diyelim.
Canım benim terminasyon sonrası 7.ayım doldu. Doktor hiçbir sebebi olmadığından dolayı hemen 1 ay sonrasında hamilelik düşünebilirsin dedi. Ben biraz kendime ara vermek istedim. İnsan başına böyle bir olay geldikten sonra daha çok istiyor gene bebğinin olmasını. Tabiki o doğup sağlıklı olarak kucağına verilene kadar hep bir korku olacak içimizde ama hayılrısı ile Allahım yardımcımız olur inşallah. Çok acı çektik inşallah acılarımız diner bir nebze. 3 Ay oldu korunmayı bıraktık ama hamile kalamadım ilk bebeğim 2.ay, terminasyon olanda ilkinde gebe kalmıştım şimdi daha erken olabilir ama acaba olamayackmı diyorum. Doktorun tavsiyesiyle vitamin ve folik ait kullanıyorum doğumdan sonra kullanamaya başladım halada devam. Senin bebeğindeki sorunda doktorlar hemfikir folik asit bildiğim kadarıyla benim tavsiyem folik asit kullanmaya başladıktan sonra 3 ay sonra falan gebelik düşünmen. Spina Bifida bebeği olup sonrasında ve öncesinde sağlıklı çocukları olan çok kişiler gördüm. Vitamin ve folik asit takviyesi ile sağlıklı beslenerek sağlıklı bir gebelik yaşaman dileğiyle. İnşallah sağlıklı olarak bebeğine kucağına alırsın Allah hepimizin yardımcısı olsun. Görüşmek üzere.