ciddi kalp anomalisi tanısı konan 22 haftalık oğlumu aldırmak zorunda kaldım

Çok üzüldüm durumunuza benimde komşumun bebeği ölü doğmuştu rabbim kimseye göstermesin...

benimde 25 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu ölü doğum yaptım.Sennide başın sağolsun Rabbim büyüktür en yakın zamanda yeni sağlıklı bebekler nasip etsin nşaallah...

senin mesajını okurken sanki kendi yazdığm yazı gibi okudum. Benimde 5 yaşında oğlum var bende 22 haftalık gebeliğimi sonlandırmk zorunda kaldım. 40 binde 1 görülen durum benim bebeğimdeydi. Doğma ihtimali çok düşük doğarsa bile birsürü operasyonlar geçirecek ve sakt kalma ihtimali çok yüksekti. 3-4 prof. gidip 10 civari prof.ile yazıştım ama hepsinin fikri aynıydı. Eğer gebelik devam ederse benimde hayatımın risk gireceğini hatta birdaha gebe kalamama ihtimalim olamayabileceğinide belirttiler. yaklşık bende 15 saat suni sancı sonrası doğum yaptım ama o karar verme aşamasındaki 1 hafta bende 10 yıl götürdü çok büyük bir acı anltması mümkün değil Allahım düşmanımın bile başın vermesin evlat acısını çokzor bir durumdu. Yavrum kuyruk sokumunda dev bir parça ile ölü doğdu o anda btün herkes doğru bir karar verdiğimi söyledi ama ben hala kendimi affedemiyorum Allahım nolur beni affet benim gibi zor karar verenleri Affet diye yalvarıyorum. Güçlü gibi görünmeye çalışsamda unutmaya çalışsamda hep aklımda. Ancak yeni bir gebelik yeni bir bebek acısını hafifletir diye düşünüyorum ve yeni yeni bebek çalışmalarına başladık. Sende arkadaşım acın daha çok yeni biraz zaman ver kendine yeni bir gebelikle sağlıklı yavrularımızı inşallah kucağımıza alırız. Tabiki unutulmuyor ama inşallah acımız azalır görüşmrk üzere...

karari kendim verdim bende korktum risklerden. sonrasinda yasadigim pismanligi anlatamam
spiralle gebe kaldim 8 haftalikti sok yasadik resmen esimle. bir gunde 3 farkli sehire dr a gittik.
biri spirali cikarmak zorundayiz bebek kalir yada duser dedi diger dr ikisi ayni cikabilir ayri olamaz dedi. digeri birsey diyemiyorum dedi
erken dogum riski rahmimi kaybetme riski spiralin bebgin bir yerine yapisip sakat kalma riski bir suru sey dinledik
yabanci forumlardan arastirdik. erken dogarak olen bebekler cok fazlaydi.
en iyi ihtmal 7 aylik civari dogmasiydi.
ne yapacagimiz bilemedik. basta spirali aldirmaya calistik. dr catala yatirdi ugrasti oldukca ama yapamadi
artik nereye gittiyse cikaramadi.
offf sonra bir suru sey... aldirmaya karar verdik
ve ben depresyyona girdim atamadim ustumden. nasil yapabildim bunu dedim aylarca yedim bitirdim kendimi
sonra tekrar hamile kaldim ve bebegimi kalp durmasi yuzunden yien 8 haftalik civari kaybettim
onu kaybettigimde bile inanki ilkine agliyordum ben aslinda.
icimin nasil yandigini sen anlayabilirsin.
kendimi cok sucladim sans vermedim ona diye Allah affetsin beni. saglikli dogabilecegine inancim olmadigi icin boyle bir karar
vermistim. 6 ay arayla 2 kere kurtaj oldum dagildim tabi
Allaha sukur bir kizim var 4 yasina giricek o beni toparladi. sonrasinda tekrar hamile kaldim suan 32. haftam bitti
8 haftami bekliyorum. yasadigin sureci anlyorum. benim acim hala gecmedi icimde. ama biz keyfitten gidip aldirmadik
sagliksal sorunlar oldugu icin yaptik bunu. Ben depresyondayken annem dediki eger dunyaya gelicek olsaydi onu sen engelleyemezdin onun omru yokmus.dedi. senin bebegininde omru yokmus. Allah bir daha yasatmasin
ins sende yeniden saglikla kavusursun bebegine.
Allah sabir versin. Kendini yipratmak birsey kazandirmaz. bu bir tibbi gereklilikti diye dusun.
Allah yardimcin olsun

cnm benimde bebeğime spina bifida teşhisi konuldu gebeliğim sonlandırıldı ve o kadar çok vicdan azabı çekiyorum ki o karar aşaması işte o çok zor doğum da aynı 1.5 gün sancı çektim...anlatılması kolayda yaşanması çok zor ve sonrasında yeni bebek olunca acın hafifler diyorlar ama tekrar hamile kalmak korkutuyor 7 ay oldu bebeğimşn olmasını istiyorum ama bir türlü cesaretim yok aynı şieyleri yaşarım diye sende sanırım benim gibi gebeliğin sonlanmış ondan sonra bebeğin oldumu hamile kalmadan önce neler yaptın benimle paylaşırsan çok sevinirim benim gibi olupta sağlıklı bebeği olan duyunca çok ümitleniyorum Allahım herkesin yardımcısı olsun...

ne diyeceğimi bilemiyorum allahım sabırlar versin. hiç kimseye yaşatmasın acısını. doğru olanı yapmışsın anlattıklarına göre.
dilerim allahımdan en yakın zamanda bi yavrun olur sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın.

Canım benim terminasyon sonrası 7.ayım doldu. Doktor hiçbir sebebi olmadığından dolayı hemen 1 ay sonrasında hamilelik düşünebilirsin dedi. Ben biraz kendime ara vermek istedim. İnsan başına böyle bir olay geldikten sonra daha çok istiyor gene bebğinin olmasını. Tabiki o doğup sağlıklı olarak kucağına verilene kadar hep bir korku olacak içimizde ama hayılrısı ile Allahım yardımcımız olur inşallah. Çok acı çektik inşallah acılarımız diner bir nebze. 3 Ay oldu korunmayı bıraktık ama hamile kalamadım ilk bebeğim 2.ay, terminasyon olanda ilkinde gebe kalmıştım şimdi daha erken olabilir ama acaba olamayackmı diyorum. Doktorun tavsiyesiyle vitamin ve folik ait kullanıyorum doğumdan sonra kullanamaya başladım halada devam. Senin bebeğindeki sorunda doktorlar hemfikir folik asit bildiğim kadarıyla benim tavsiyem folik asit kullanmaya başladıktan sonra 3 ay sonra falan gebelik düşünmen. Spina Bifida bebeği olup sonrasında ve öncesinde sağlıklı çocukları olan çok kişiler gördüm. Vitamin ve folik asit takviyesi ile sağlıklı beslenerek sağlıklı bir gebelik yaşaman dileğiyle. İnşallah sağlıklı olarak bebeğine kucağına alırsın Allah hepimizin yardımcısı olsun. Görüşmek üzere.

sana en iyi şeyiben söyleyebilirimheralde.engelli bir bebekannesi olarak..
eve çok kıymetliler.allahın bize hediyesi onlar.meleklerimiz..
ama gerçeklerle yaşanıyor hayat.doktorunun dediği hiçbir şey kalmış.o ameliyatlara her soktugunda onun o minicik bedenini defalarca kestiklerinde sen her yerinden milyonlarca kez kesilmişgibihissedecektin.her okulların açıldıgı gün televizyon izlemeyecektin mesela.23nisan çocuk bayramından nefret edecektin.o seninen kıymetlin olacaktı.toz kondurtmayacaktın.laf söyletmeyecektin.gözünün bebeği gibi bakacaktın.çaresizlik o kadar olacaktıki benim gibi izlediğin dizideki doktor rolündeki adam çokbaşarılı olunca benzer hastalıktaki çocukta bizde gidelim diyebilcek kadar şuursuz olacaktın.düşsede dizi kanasa yürüsede ayakabılarının altı kirlense keşke diye dua edecektin.bir yeri ağrısa dile getiremeyeceti ve bakışlarından anlamaya çalışcaktın.birden ağlasa karnımı?başımı?dişimi diye çözmeye çaışırken ağrısıgcecekti..sadece kalbiyle kalmayacaktı emin ol.diğer organlarınıda etkileyecekti oameliyatlar,ilaçlar vs..topuk kanı alrımaya dayanamzken içimiz,iğnenin ucunu kırıp etine sokup çıkarıp dakikalarca damar arayacaklardı 1 damla kan için.daha çok sayılacak şe var ama...onlar kanatsız melek.benimde meleğim canım ciğerim herşeyim.yaşamımın tek amacı.ama hayattaki enbüyüküzüntümde.bir yerden sonra allahım onun içiniyisiyse al canını dediğimibile biliyorum.br ameliyattan çıkıp diğerine girdi.saatlerce aç bıraktıar daha 26 günlükken..günlerce aç susuz şuursuzca yattı..dahaneler yaşarız bilmiyorum ama hep göğsümde hepbenle.tek dileğim bana bileihtiyaç duymadıgı günlergörsün.kendimedeğilüzüntüm.normalbir hayat yaşayamacak olmasına.
hiçiüzüülme.
daha 10 tane bebeğin olur istersen.bunca acıya gerek yok..bilerek dgurup o kadar acıyı çektirmek bence günahların en büyüğü.o kadar acı neden?

arkadaşım çok güzel yaşmışsın inan benimde acım dinmiyor en ufak bir olayda bile ağlamak için bahane arıyorum sanki. Senin yaşadığında çok büyük bir acı şuan işyerindeyim boğazım düğümlendi gözyaşlarımın çoğu içime doğru aktı sanki. Bende mesajı ilk yazan arkadaş gibi aynı olayları yaşadım gebeliğim sonlandırıldı. İnan kendimden çok onun acılarını düşündüm bana bişey olursa geride kalan abisi ona ne kadar yardımcı olabilir, evlenince gelin istemeyecek hep ezilecek, diğer çocuğumada böyle bir sorumluluk yüklemek kolay olmayacak en önemlisi o her ameliya girdiğinde her yerine müdahalede bulunulduğunda ben neler yaşayacağım düşündükçe insan çok acı çekiyor. Senin durumunda olanları okuyunca acaba doğru olanımı yaptık diyorum ama kafamın beynimin bi yerleri hep dolu hep dolu. Allahım inşallah sanada yardımcı olur. Dünyaya gelmiş bir evlat inşallah Allahım acısını dindirir inşallah en ummadık yerlerden şansı güler sağlıklı bir birey olarak hayatını devam ettirir. Benim durumumda olan bütün herkesin ortak dileği budur inan. Allahım yardımcınız olsun inşallah.

evet cnm folik asit tek sebebi buymuş folbiol kullanalı 5 buçuk ay oldu ama vitamin vermedi doktorum aslında folik asit kullanmak b12 vitaminini düşürüyoruş birlikte verilmesi gerekiyormuş ama gerek yok dediler folik asit değerimi ölçtürdüm 20 çıktı b12 de 384 1 ay öncesinde geçen hafta gittim doktor gerek bile yok dedi ölçtürmeye nasılsa kullanıyorsun dedi çok sinirlendim o kadar rahat davranıyorlarki neler yaşadıklarımız umurlarında değil cnm ben korunmayı aralık gibi bırakacağım ama işte benim şuan tek derdim kilom aşırı derece de aldım doğumdan çıktıktan sonra 63 düm şuan 73 oldum anlam veremiyorum yemek hala faxla yiyemiyorum neden alıyorum bilmiyorum doktora sordum folik asit aldırırmı diye aldırmaz dedi bir 65 olsam yine yeter ne yapacam bilmiyorum yesem neyse de böyle oluncada hamileliği erteliyorum ve eşimle bu yüzden kavga ediyoruz göbeğim hala duruyor ve çok sert Allahım yardımcımız olsun doğum dan sonra herşeyi yiyecem hergün süt içeçem yoğurt yiyecem ceviz yiyecem dedim ama yapamıyorum inan ...inş Allahım bu sefer yüzümüzü güldürür..

Son düzenleme:

bende doğumda 63 kiloydum çok bulantım olduğundan kilo alamıyordum son günlerde almıştım. Doğum sonrası üzüntüden olsa 60 kiloya düştüm ama şuan 71 kiloyum. Bende çok kilo aldım ama fazla takılmıyorum vitamine,folbiole bağlıyorum olayı. Önemli olan sağlıklı bir bebek sahibi olmak kilo bence çok problem değil beni gören hamilemisin diye soruyor 3-4 aylık hamile gibi göbeğimde duruyor. Dediğim gibi kiloa vermeye çabalamıyacam bu saatten sonra bence sende çok önemseme ne kiloda olup doğum yapan insanlar var. Kilo en son problem doğum sonrası kilolar dikkat edersen gider. Sen bence vitaminli şeyler ye eğer eşinde istiyorsa çokda bekleme bence ben artık beklemiyorum ama dediğim gibi 3 ay oldu ama gebe kalamadım. İnşallah yakın zamanda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza sorunsuz bir şekilde alırız.

Amin cnm inş. ne hale geldim valla 53 kiloyla evlendim evleneli 14 ay oldu 20 kilo...bende takmıyorum cnm kiloyu sadece spina bifidalı bebek riski kilolu olduğunda daha fazla artıyormuş..artık okumaktan araştırmaktan bıktım zaten..senin bebeğindeki sorun neydi cnm aynı diye biliyorum sırtında açıklık varsaa ve sen hangi vitaminleri kullanıyorsun ...

boşver canım Allahın dediği olur sen 60 kiloda hamile kalmışsın çokmu kiloluydun spina bifidalı oldu bebeğin. Allahım ne derse o olur çokda araştırıp kafanı yorma. Ben o kadar çok araştırdım ki ve de düşün benim bebeğimdeki problem her 40.000 doğumda 1 olan sakral teratom. Olasılığı çok az ama bana denk geldi işte takdiri ilahi bunlarıda yaşayacakmışız. Benim bebeğim poposunda kocaman kitle ile dünyaya geldi herkes çok doğru bir karar verdiğimi söylesede benim için çok zor bir karar oldu. Zaten doktor yaklaşık 1 aya kalmaz bebeğin yaşayamayacağını söyledi ama kararı vrmek çok zor tabi hatta bi ara doğurmaya karar versemde gittiğim prof.benimde rskli olduğumu söyleyince aldırmak zorunda kaldım. Netteki bu tip vakalar oran az olduğu için çok az ama ben bu tip ameliyatları yapan doktorlara mail attım hepsi hemfikirdi. Neyse diyorumya hep araştırmakla geçti zamanım. Bana doktor hergün Milenyum diye vitamin verdi adın gibi bunu hergün unutmadan içeceksin dedi ve Folidoce içiyorum. Allahın dediği olur hayırlısı artık diyelim.

öyle cnm herşeyin hayırlısı bende folbiol içiyorum sadece doğumdan sonra ferro sanol kullandım 20 gün ondan sonra sadece folil asit e devam ediyorum bende ismini ilk defa duyuyorum gerçi spina bifida diğerleri hepsini öğrendim bu devirde sağlıklı bir bebek doğurmak mucize gibi bir şey o kadar çok gördüm ki beteri beteri vardır derler Allahım bir daha bu acıyı yaşatmasın bize...bazen doğru karar verdiğimi düşünüyorum bebeğim acı çekerken dayanamazdım diye bakamazdım diye maddi sorunlarda var çünkü ama yine vicdanım rahat değil sonuçta en son kararı bize bıraktılar okarar aşaması çok zor ...

yazını şimdi okudum ,öncelikle allah sabır versin canım hiç bir zaman unutlumuyor ama acısı korlaşıyor zamanla.. anlattıklarının aynısını yasadım birebir ,tek fark bebekteki hastalık farkıydı..turner sendromu vardı kızımda ve buna bağlı olarak gelişemeyen bi çok organ...günlerce ağladım ama sonunda verdim kararımı 13 saat sancı cektim bende hiç canımın acıdığını hissedemedim yüreğimin acısından daha fazla olamazdı çünkü..2 ay sütüm kesilmedi doğumdan sonra,bandajlarla gezdim haftalarca.. üstelik bnm başka bir durumumda var normal yoldan hamile kalamıyorum yıllarca tüp bebekle uğrasıp kavusmuştum bebeğime...sonra üstünden 2.5 ay geçti eşim dediki ancak yeni bir bebekle toparlanabileceksinn giden yavrumun kardeşleri vardı hastanede 2 tane dondurmuştuk onları transfer ettiler..ikizlere hamile kaldım 5 haftalıkken biri düştü ,dr.um dediki diğeride zok riskli 15 hafta sadece wc.yw kalktım vs vss.şimdi kızımla 32.haftanın içindeyiz erken doğmazsa 6 haftamız kaldı allahın izniyle...düşen bebeğim için bikaç gün ağladım geçti ama diğer bebeğimi hala unutamıyorum adını ezgi koyacaktık şimdi bu bebek için koy diyorlar ama her duyduğumda ağlıyorum,kabul etmedim o ablamızın adıydı dedimm...şimdi isim arayısındayızz..

ama şunu söylemek istiyorum biz yapmamız gerekeni yaptık...onlar o şekilde yasayabilselerdi ki bnmkine zaten yasayamaz dediler...omür boyu eve mahkum bir hayatları olacaktı şimdi cennette huzurla uyuyorlar meleklerimizz...allah en kısa zamanda sanada sağlıklı bir bebek verir inşallahh...

Son düzenleme:

Arkadaşım satırlarını okuyunca o kadar rahatladımki şu an anlatamam. Böyle bir teselli ararrken satırlarına denk geldim.Bende 22 haftalık gebeliğimi avsd tanısıyla sonlandırmak zorunda kaldım. Daha 5 gün oldu ve ben taranva halindeyim. Doktorlar hep acı çekecek normal bir çocuk olmayacak hep hastanelerde ameliyatlarda geçecekömrünüz dediler hatta ölmez sürünecek ölse de acı çekmese diye dua edeceksin dediler. dünya yıkldı başıma içimde oynayan bebeğim şimdi yok. 4 gün sancı çektim normal doğumyaptımve meleğimi gördüm doğumda dahada derinlere gitti acım. Sonrasında pişmanlıklar yapmasamıydımlar kafayı yemek üzereyken yazını gördüm demek gerçekten öyle oluyormuş doğunca acılar daha da çoğalacakmış. Ben bu bebekten kızımve eşim için vazgeçtim onların haklarını düşünmek zorundaydım.Allahımgözümün ününden gitmiyor melek kızım o kadar acıya rağmen şu anda bir bebek sahibiolmak istiyorum amaçok korkuyorum aynı kabusu yaşamaktan. bu sefer böbreğimi eksik olacak beyninde mi bir şey çıkacak diye nasıl yenicem bu düşünceleri bilmiyorum. Canımsen yola çıkmışsın bir kere Allahımbebeğinin ve senin yardımcın olsun. Düşünki o iğneler onun canını acıtmıyor Eminim ALLAHIMBUNA İZİN VERMİYORDUR günahsız meleklerimiz bizim.

Canım seni en çok ben anlayabilirim. Acın daha çok yeni sana şuan güç vermeyi o kadar çok isterdim ama benimk,nin üzerinden 7 ay geçmesi rağmen acım azaldı ilk günki değilim ama dinmiyor inan. İnşallah yeni sağlıklı olarak 2.ci bebeklerimizi kucaklarımıza alınca diner acımız. Bana çok kızıyorlar böyle siteleri okuyorum diye okumaktan benimle aynı şeyleri yaşayan insanların yazılarını okuyunca demek benim gibi olayları yaşayan insanlar çok varmış diyorum. Yazınca acıları paylaşınca biraz acım diniyor. Çok büyük acılar çektik inşallah allahım günahlarımızı affeder. Bende senin gibi kendim için değil o küçücük bebek, oğlum babası ananesi hepsi için düşünerek bu kararı aldım. Anomali doğum yapan bayanların yazılarını okuyunca doğru karar verdiğimi anlıyorum. Terminasyona karar verme aşamasında hemen tekrar gebe kalmayı hiç düşünmüyordum. Ama sonrasında sanki bir boşluk içerisindesin ve yeni bir bebek ancak bu boşluğu doldurabilir düşüncesiyle gebe kalmak istiyor insan. Doğana kadar kucağıma bebeğimi alıp alıp evet herşey yolunda olana kadar hep korku panik içinde olacağım tabiki. İnşallah allahım yardımcımız olur kısa zamanda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Canım seni en çok ben anlayabilirim. Acın daha çok yeni sana şuan güç vermeyi o kadar çok isterdim ama benimk,nin üzerinden 7 ay geçmesi rağmen acım azaldı ilk günki değilim ama dinmiyor inan. İnşallah yeni sağlıklı olarak 2.ci bebeklerimizi kucaklarımıza alınca diner acımız. Bana çok kızıyorlar böyle siteleri okuyorum diye okumaktan benimle aynı şeyleri yaşayan insanların yazılarını okuyunca demek benim gibi olayları yaşayan insanlar çok varmış diyorum. Yazınca acıları paylaşınca biraz acım diniyor. Çok büyük acılar çektik inşallah allahım günahlarımızı affeder. Bende senin gibi kendim için değil o küçücük bebek, oğlum babası ananesi hepsi için düşünerek bu kararı aldım. Anomali doğum yapan bayanların yazılarını okuyunca doğru karar verdiğimi anlıyorum. Terminasyona karar verme aşamasında hemen tekrar gebe kalmayı hiç düşünmüyordum. Ama sonrasında sanki bir boşluk içerisindesin ve yeni bir bebek ancak bu boşluğu doldurabilir düşüncesiyle gebe kalmak istiyor insan. Doğana kadar kucağıma bebeğimi alıp alıp evet herşey yolunda olana kadar hep korku panik içinde olacağım tabiki. İnşallah allahım yardımcımız olur kısa zamanda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.

acı acıyı çekiyor galiba.bu başlık aynı beni anlatıyor dedim kendime.bana da 8.ayımda kalp problemi olduğunu söylediler.proflara giitim aynı cevp.kalp damarları problemli aldır dediler.çok korktum Allahtan.kızım var 3 yaşında hadi ona bişey olsa dedim aldırırsam.bekeldim stresten zaten erken doğum yaptım.oğlum 2 ay yaşadı .hortumnla 2 saat arayla besledim herhafta doktordaydık.morarmaları oluyor diye her an tetikteydim ayaklarından başlıyordu kapkara oluyordu.1 hafta sonra anjiyo olacaktı ama delikler de vardı kalbinde ameliyat işe yaramayabilirdi.umutluydum ama .bir sabah besledikten sonra gazını çıkarmak için başını omzuma koydum .sırtını tam sıvazlayacaktım ki derin bir nefes aldı morardı ve gitti yavrum çığlıklarım apartmanı inletti kucağımda yavrum melek oldu.hastaneye yetiştirdiğimizde nabız yoktu. yani öpüp koklamak zaman geçirmek daha fazla acı veriyor.en acısı videoları fotoları var bakamyorum.mezarına 2 defa gittim ama acıdan ölecek gibi oluyorum toparlanamıyorum.o yüzden arkadaşım Allah herşeyi daha iyi bilir ama vijdan azabı çekme bence.kalp hastası çocuklar yaşasa bile fiziksel ve piskolojik olarak yaşıtlarından geri kalıyorlar.emin ol bizi daha büyük acılar bekliyordu.Allahım tüm evladını kaybeden annelerin acısınıı dindirsin ve bu acıdan daha fazlasını göstermesin.

arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum bebegimi kaybedeli 19 gün oluyor. benim hamilelikte hiç bir sıkıntım yok tu . yada ilk hamlelik oldugu için bana öyle geliyod u . bebegimde hiç bir sıkıntı yok dedi dr 38 hafta acil doguma alındım bi sürü şey dediler. beçok güzel bir gündü ama sonunu bilimiyodum. işte sezeryana güle oynaya girdim .güle oynaya çıktım bebegim geldi. yanıma emzirdim . 3 saat benimleydi. sonra mı sonraaaaaaaaaaaaaaaaaa bebegim morarmaya başladı. dr geldi siyanoz dediler anlamadım şoka girdim. yanımdan alıp götürdüler.
6 yogun bakımda kaldı kalp sıkıntısı varmış bebegimin pulmuner hipertansiyon dediler dediler ben olanları şokta izliyodum.
eve nasıl götürücez amam üşütmeyelim .odamız hazırdı. nerde yatıralım nasıl bakalım. evin ısılarını nasıl yayarlayalım tam 3 tane yatak alınmıştı. odası beni yanım vede salona ama kısmet olmadı içim yanmıyo arkadaşlar resmen kanıyo sanki allan h k,mseye vermesin bunları yazarken b,ile taş gibi oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…