Allah yardımcın olsun çok zor bir durum aldırma fikri çok kötü hele ki içinde kıpır kıpırken vicdan azabı da üstüne ben 26 haftalıkken öğrendim bana da aldır dediler biz kararımızı verene kadar hep ağladım ve bu bebeğe kıyamayacağımı düşündüğümde rahatladım ben bu bebeği aldıracağıma veren Allah alan Allah doğum yapayım ne olursa olsun beklemek çok mu kolay hiç değil ne yaşıcaz hiç bilmiyorum ve benim yaşadığım yer bu bebeğe müdahale edilebilecek bir yer değil doğum için Eskişehire gidicez doktorumuz orda yani tamamen büyük bir sıkıntının içine düştük imtihanımız ağır Rabbim yardım etsin inşallah Rabbime sığın inşallah sende bir sıkıntı olmaz dua et şunuda düşün bu imtihan sende yok sadece yalnız değilsinYasadiklarinizi okudum agladim benim bebegimde kalp hastasi ve kistik higroma oldugu da dusunuluyor.. yarin detayli ultrasona giricem tam olarak ne oldugu herhalde cikar ortaya ama ya bana da aldir derlerse ne yaparim bilmiyorum.. benim bebegimde hareketlendi iice kipirdiyo nasi canina kiyarim allahim bu nasi imtihandir :'( bebegim 19 hfatasinda ve buyudu artk.. allahim yardim et bize
Cok agir imtihan..Allah yardımcın olsun çok zor bir durum aldırma fikri çok kötü hele ki içinde kıpır kıpırken vicdan azabı da üstüne ben 26 haftalıkken öğrendim bana da aldır dediler biz kararımızı verene kadar hep ağladım ve bu bebeğe kıyamayacağımı düşündüğümde rahatladım ben bu bebeği aldıracağıma veren Allah alan Allah doğum yapayım ne olursa olsun beklemek çok mu kolay hiç değil ne yaşıcaz hiç bilmiyorum ve benim yaşadığım yer bu bebeğe müdahale edilebilecek bir yer değil doğum için Eskişehire gidicez doktorumuz orda yani tamamen büyük bir sıkıntının içine düştük imtihanımız ağır Rabbim yardım etsin inşallah Rabbime sığın inşallah sende bir sıkıntı olmaz dua et şunuda düşün bu imtihan sende yok sadece yalnız değilsinhayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah
Amin dua etmekten baska birşey gelmiyor rabbime sığıncaz inş erken vakitte ögrendik çoğu bebeğe tanı koyulmadan bebek doğuyor ve anne birşey anlamadan bebek ölüyor rabbim bize dua etme fırsatı verdi erken tanısı konularak çok üzülüyorum artık kendi kendime konuşmaya başladım süreç ağır inşallah bu günlerde geçecekCok agir imtihan..allahim yardimcimiz olsun merhametini esirgemesin bizden.. destegin icin tesekkur ederim insallah senin icinde hersey sonunda iyi olur.. rabbim saf salim saglikli bi sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insallah
Nedeni belli değil çevresel etkiler annede şeker hastalığı kalp rahatsizlığı kimi radyasyon kimi geçirilmiş ağır enfeksiyon dedi ve şu durumda risk grubundayız böyle bir bebeğin olma ihtimali yine varmış dendi. benim yavrumun olabileceğininde en kötüsü dediler Allah büyük imtihanımız çok ağır benimde ilk bebeğim hastalığı çok araştırdık çocuk kalp damar cerrahları ile iletişime girdik kimi aldır dedi. bizz kabul etmedik iki buçuk ay sonra bu çocuk doğacak sonuçta ben böyle bir karar vereceğime doğduktan sonra ne olacaksa o zamn olsun dedik. bir dr bulduk Doç Dr Buğra Harmandar bize çocuk doğduktan sonra elinden geleni yapacağını söyledi 10 haftam kaldı çok üzgünüm yani aldırmak mı daha kötü yoksa beklemek mi bilmiyorum ama Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın bizlere inş onbinde 4 görülen bir vaka bunlardan biri ben biri sen
Hipoplastik sol kalp sendromu bebeğin kalbinde sol ventrikul gelişmemiş buyuk arter aort gelişmemiş ameliyatları var cok ağır rabbim yardımcın olsun kac haftalıksın
Sana sonlandırmayı önerdiler mi26 haftalık...onu görüp koklayıp kaybetmekten çok korkuyorum ama bir taraftan da hazırlıyorum kendimi bu duruma..dığduğunda ameliyat olacakmış..cok büyük bir sınav..
Sana sonlandırmayı önerdiler mi
Demekki bebeğinin ameliyatları cogunda basarılı bana sonlandır dediler 26 haftalıkken ameliyat olması durumu çok kötü tabi söylede durum var senınkinin sansı benim yavruma göre daha fazla dua et daha kötü durumda olanları düşün ve moralini bozmahayir..yapamazdim zaten..
Allahtan ümit kesilmez rabbim yardımcın olsun cok üzüldüm bizlerin ağır imtihanı bunlar dua edicez rabbim böyle sıkıntılar inş yine vermezBebegime nonimmun hidrops teshisi kondu arkadaslar odemi cok fazla tum organlarini sarmis.. prof durumu cok kotu dedi.. ya dogmadan ölur yada dogduktan sonra olur olmese bile agir hasta yada odem yuzunden ozhrlu olma ihtimali var.. sebebi bulunamadigi icin gebelik sonlandirmada onermediler.. isim allaha kaldi artik dualarniza ihtiyacim var
Demekki bebeğinin ameliyatları cogunda basarılı bana sonlandır dediler 26 haftalıkken ameliyat olması durumu çok kötü tabi söylede durum var senınkinin sansı benim yavruma göre daha fazla dua et daha kötü durumda olanları düşün ve moralini bozma
Bebegime nonimmun hidrops teshisi kondu arkadaslar odemi cok fazla tum organlarini sarmis.. prof durumu cok kotu dedi.. ya dogmadan ölur yada dogduktan sonra olur olmese bile agir hasta yada odem yuzunden ozhrlu olma ihtimali var.. sebebi bulunamadigi icin gebelik sonlandirmada onermediler.. isim allaha kaldi artik dualarniza ihtiyacim var
Hyr yok keske olsaydi.. tedavisi mumkundu o zman ismide non immun degil immun hidrop olurdu..kan uyuşmazlığınız yok dimi?Rabbim hayırlarla karşılaştırsın..hepimizn sınavı..
Hyr yok keske olsaydi.. tedavisi mumkundu o zman ismide non immun degil immun hidrop olurdu..
-----------------------
Dualariniz icin tesrkkur ederim bu arada.. allah bebekleriniz sag salim saglikli kucaginiza almayi nasip etsin
Kan uyusmazliginin tedavisi var die biliyorum bencanım benim napalım...bak bizde birde kan uyuşmazlığı var..bu gebelikten sonrası için bile ümitlenemez oldum:)gülüyorum..alışalım istiyorum..hepimizin bebekleri sağlıkla gelsin inşallah..mucizeler Rabbim den...
Cok uzgunum bunun nasil bir aci oldugunu biliyorum senin hikayene cok benzemesede bende 23 haftalik oglumu kaybettim benim rahim agzim yetersiz cocugumu tutamadi biz karar vermek zorunda kalmadik kendisi kararini vermisti zaten ben 4 gun dogum sancisi cektim inanilmaz bi aciydi 1 dkikada 5 kasilma oluyodu nirmal dogumla dogdubu nasıl bir acıdır rabbim.nasıl bir sınavdır.çocuğun yaşama şansı yok ama son kararı yine siz vereceksiniz dendi.ben böyle bir kararı nasıl verebilirim rabbim.10 doktora gösterdik.sağ kap gelişmemiş,damarlar ters biri ince,2 büyük deliği var dendi.normal kontrole giderken bunları duyduk.dünyamız döndü.inanmadık yanılmıştır dedik.ankaraya gittik.aynı tanı kondu.kesinlikle aldırmalısın dendi.yıkıldık eşimle.biz nasıl karar verecektik.olsun bu benim kaderim doğururum,ameliyat gerekiyorsa yaptırırım dedim.12-13 saat süren ameliyatlar geçirecek,yaşarsa eğer koşamayacak,oynayamayacak,hiç bir mürüvetini göremeyeceksin dendi.olsun dedim.dini boyutunu araştırdık,sadece anneye zarar veriyorsa dinimiz aldırmaya izin veriyormuş.sorduk yine verebilir dendi.bu sürede oğlumun kıpırdanmaları arttı.anlamışmıydı yavrum acaba.göözlerim kan çanağına döndü.gece gündüz ağladım.rabbime yalvardım bana bir yol göster diye.
ve kararımızı vermiştik.annaye de zarar verdiği duyunca sonlandırmaya karar verdik.o gece hiç uyumadım.yalvardım rabbime yanlış yapıyorsam beni engelle geri çevir diye.herşey yolunda gitti sanki rabbim bana izin vermişti.4 gün sürer ilk doğumunu sezeryan yapmışsın çok zor olur uzun ve zor günler seni bekliyor dediler.o acıyla hiç önemsemedim söylenenleri.suni sancı verdiler ve 15 saat sonra sadce 15 saat sonra normal doğumla kadersiz yavrumu ölü olarak doğurmuştum.rabbim yol verdi çok çektim 15 saat boyunca ama 1 gün bile sürmedi.10 gün önce yaşadım bunları..
hala atlatamadım,atlatamıyorum.yanlış mı yapptım sorusunu bir türlü kaamdan silemiyor,allahımdan af diliyorum
bildiğiniz çevrenizde buna benzer olay yaşayan var mı bayanlar.yorumlarınıza o kadar çok ihtiyacım var ki(((