Ciddi Hatunlar Ciddiyetin Sırrıni Benimle Paylaşmak İstermisiniz?

Sanki kendimi gördüm yazdıklarınızda. Çaycı abladan çay isteyemezdim küçüğüm diye, mutfağa onun izniyle girer çayımı alır çıkardım. İşime göz dikti dedi insan kaynakları müdürüne ağladım üzüntümden. Aah ahh ne günlerdi.
Çaresi yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi zamanla öğreniyo insan ve duvar örüyo çevresine. Zamanla gülümsemiyo, insani iyi dilekleri kendine saklıyor...

Hemen tarifi veriyorum
2 adet büyük kazık
2 okkalı ihanet (normal ihanet değil ama okkalı)
3 5 can sıkıcı olay (orta ölçekte)
Tebrikler artık insanlarla muhattap olmayacak derecede ciddisiniz
Ooo verdiginiz o ölculerden kışlik olarak saklayacak kadar mevcut bende

Not: Ben bunlara ragmen hala ciddilesememissem bi aptallik mevcut olabilir mi acaba

Günaydın demeniz, kibar olmanız bunlar güzel şeyler, bunlarda sıkıntı yok. Sizin sorununuz "Hayır" diyememeniz, bu yüzden iyi niyetiniz suistimal ediliyor gibi hissediyorsunuz. "Hayır X abla, yiyemem", "Hayır X kişi gelemem/yapamam". Başkaları üzülmesin/darılmasın diye kendinizden fedakarlık ederseniz bu sefer de siz üzülürsünüz. İstemediğiniz şeyleri yapmayın, karşınızdakinin kırılması pahasına "Hayır" diyebilirseniz daha mutlu olursunuz.

Sanirim siz durumu yasadiginiz zamanlar yas olarak kucuk ve tecrubesiz yaslardaymişsıniz ben 30 a merdiven dayayacak yaslardayim

Aslinda yemekhanedeki abla olayinda yasim kucuktu ama bu personellerin uyarmasi donemi 2 yil kadar onceydi

Cocukluguma zaten hic deginmeyeyim tanidik cikabilir diye detay vermeyeyim bi iste calisiyordum kendi isim arti 3 kisilik is yapiyordum dersem yeridir neredeyse hic paraya sorf iyi niyetimden karsi taraf mutlu olsun diye sonra so konusu isveren tarafindan oyle bir kazik yedim omurboyu ders niteliginde ama yok yok eskisi kadar saf degilim ama halada ustumde oturmus bi otoride ciddiyet yok

Sekil 1-A da goruldugu uzere bizim millete insan olmak yaramayacagindan bir iki tanesini saglam tersle seni gordukleri yerde selavat getirsinler.. denedim 100% calisiyor..
Aynen bazilarina sanki kabaca davranmak gerekiyor

Son bulundugum yerde bir kadin calisanin yanina is dolayisiyla sık sik gitme durumunda kaliyordum yani moralim bozukken dahi selam sabahi ihmal etmez kolay gelsin gibi iyi dileklerde bulunurdum

Ama resmen yuzume bakmaya tenezzul etmezdi sonra bende gidip gelirken isin disinda pek bisey konusmazdim tabir yerindeyse afedersiniz okuz gibi girer isimi halleder direk cikardim sonra baltim karsimdaki insan hal hatir sormaya falan basladi hatta son gunlerime yakin gitmeden once gel bir seyler icelim falan demisti

Demek sahiden toplum kabaca davranilmaktan hoslaniyor

Hayir demeyi bi kac defa denedim ama sanki icime bisey oturuyor vicdan azabi cekiyorum ama bir kac kere soguk davranan insanlara soguk davrandim ayni sekilde muamele edince karsi taraf daha iyi davraniyo

Ne yapmak gerekiyo anlamadim ki insanlara kibirli mi davranalim napalim yani

Beni soguk bulur insanlar. Ayni zamanda sert. Tanimadiklarimla konusmam elimden geldigince, tanidiklarima da guvenmem, pek iyi niyet gostermiyorum insanlara. Herkese cevap vermiyorum, hosuma gitmeyen bir durumda kisa keserim ve uzatmam konuyu. Karsi taraf anlamiyorsa uzatmayalim derim acik sekilde. Mesela calisan insanlara iyi gunumdeysem, kolay gelsin derim ama gulerek degil ciddi sekilde soylerim. O kisileride duzenli goruyor olmam gerekli. Devamli karsilastigim bir insana keyifsizsem gunaydin demeyebilirim, gormezden gelirim. Yogun stres altindayim zaten bir oyle bir boyle olunca insanlar mesafeli duruyorlar. :) Cok acik sozluyumdur, hoslanmadigim bir seyi soylerim, cekinmem. Kim olursa olsun soylerim. Samimiyet kurmak istemiyorsam suratsizlasirim ve konusmam. Bu yuzden aramin iyi oldugu insanlar beni sever, sayar. Bilirler herkese karsi iyi degilimdir. Ben biri icin iyi biri dersem bana guvenirler. Kolay kolay demem bunu bilirler.

Soğuk davranmayın, kibirli de davranmayın. "Hayır" diyebilmekle ikisi bambaşka şeyler. Yapılmasını istemediğiniz şeylere "Hayır" demeyi öğrenin, bu kadar. Neden vicdan azabı çekiyorsunuz? Sonuç olarak istemediğiniz şekilde davranılınca yine siz üzülüyorsunuz. Neden kendinize eziyet çektirmeyi seçiyorsunuz ki?

Ah zaten işi iyi bilenle işini iyi yapanın kolay kolay kıtmeti bilinmez. Evet ben 22 yaşında stajyer olarak girmiş sonra okurken çalışmış ve mezun olduktan sonra devam etmiştim. Ama bizim Ofisteki ortam çok güzeldi, sekreter, çaycı bi iki tane de muhasebeci kadından başka biriyle sorunum yoktu. Çoğu erkek olduğu için az problem yaşadım belki de Bizim ofisteki kadınlar tuhaftı ama müdürüm ve diğer çalışanlar beni severdi, kimse surat asmazdı yani. Belki sizin iş ortamı biraz daha rekabetçidir.
Şimdi iş arıyorum, inşallah tekrar işe girersem güler yüz göstermekten vazgeçmem, benim yapım bu yani. Ama hayır diyebilirim diye düşünüyorum. Mesela sizin örnekte o soğuk yemeği yememeniz gerekiyodu. Ben önce geldim ve sıcak yemek istiyorum demeniz gerekiyordu. Bunu yine azarlar gibi söylemenize gerek yok, tatlı dille söyleyebilirsiniz.
Neyse inşallah ikimiz de iyi birer iş buluruz da uygularız bunları

Acikcasi kibirli olmak bana fazlasiyla ters ama dogrusu en azindan soguk davranmak isterdim

Gerci ilk etapta soguk gorunuyormusum ama insanlar zamanla soguk biri olmadigimi anliyorlar sonradan muameleleride ona göre oluyor

Mesela ornek vereyin babam yasinda biri resmen izur dileyerek soyluyorum sarkiyordu en sonunda birgun baskalarinin yaninda benie alakali olmayan teknik bu sorun hakkinda bana birseyler soyledi bende dayanamadim teknik konular hakkinda bilgim yok bilgim olmayan mevzu hamkindada yorum yapmam dogru olmaz dedim ama kinayeli ters bi uslupla soyledim herkesin yaninda

Ilk bi kac gun bana ters soguk davrandi acikcasi isime gwldi ama sonra baktim iki gun sonra yine aynisi gibi nerde yalnis yapiyorum diye dusunutorum bende

Hani tavrimi koruyamamisim ki tekrar ayni hale donmus

Ooo verdiginiz o ölculerden kışlik olarak saklayacak kadar mevcut bende

Not: Ben bunlara ragmen hala ciddilesememissem bi aptallik mevcut olabilir mi acaba
Muhtemelen var olduğunu zannediyorsunuz,bunların yarısı bile bulunan etrafımdaki insanlar karşısındaki insana günaydın demekten öteye muhabbet sürdüremiyor.
İnşallah yaşamazsınız.

Amin insallah ikimizede gonlumuze gore hayirli bi is nasip olur

Aslinda konuda soz ettiklerimden biri is degil staj yerimdi ve buyuk bir yerdi ama gerçekten kendimi stajyer gibi degilde calisan gibi hissedersim ki seflerim idari amirlerimden yanada gayet memnundum kendileride keske imkanimiz olsaydida seninle calisabilseydik diyenlr olmustu

Koskoca yerde sadece 2 kisiyle problem yasadim biride benimle alakali degildi birinin arksindan ileri geri konulmasina daha fazla tahammul edemedim belkide orda haddimi astim ama orda olmayan kisinin haksizliga ugradigina dusundugum icin savundum belki orda haksiz konuma dustum ama yinede pisman degilim

Onun disinda kimswyle problem yasamadim ama bazen haksizliga uğratildigimi dusunup cok incindim

Bazı İnsanlar malesef iyi niyeti suistimal etmek konusunda uzmandır. Ben şöyle yapıyorum yüz göz olmaya olanak vermeden, yaptıkları işleri onlara hatırlatırım. Ayşe hanım Fatma hanım vs. Zaten bu bi yerde mesafe göstergesidir. Hiç laubali olmadan, sömürülmeden. Soğuk yemeği ben sevmem siz yiyin bikaç kere tekrar ederse sorumlusu kimse direkt ona giderim muhattap olmam. Yada yer silinmişse çok batırmayacaksam basar geçerim. Had bildirmek gerekir arada ezmeden. Ama herkes yerini işini bilmeli. Tek çözüm mesafe. Günaydın demek kolay gelsin demek sizin nezaketinizi gösterir. Cevap vermeyeni tespit eder 2. Ye selam dahi vermem. 3. Ye 4.ye de vermem. Anlayana.

Aynı şeyleri yaşayıp takmamıştım zaten çalıştığım zaman yaşım küçüktü
Ama şimdi ;
Geçmişe bakıp düşününce sırf mevkin bazılarına göre alçak diye ne saçma durumlara giren tipler varmış

Bu insanların hem biraz kişiliği hem de özel sektörün onlara kattığı bir şey
Adamda biraz aşağılık kompleksi varsa üst kademedeki birine yaranmak için
Seni takmaz . herkes böyle değil ama geneli böyle

Zaten yorulmuş sana dilini yoracağına müdüre dilini yorar anladın mı ?
Çıkar meselesi .
İğrenç mi iğrenç bir durum ama bu durumu ne yemek hanedeki ablaya kabul ettire bilirsin
Nede üst mevkide ki kişiye

Ama altını çiziyorum herkes böyle değil çok iyileriyle de tanıştım .

Orada bana ablalık yapıp araya mesafe girince beni unutanını da gördüm ne diyim insanlar tuhaf

Aslinda bazen diyorym belki iyi oldu bunlar gelecekte calismak nasip olursa nerde nasil hareket edecegimi bilirim

Bazende diyorum daha onceki tecrubelerim yedigim kaziklarda bana cekiduzen vermemisse vu saatten sonra benden bisey olmaz diyorum

maalesef canım bende tecrübelerime dayanarak aynen böyle olması gerekiyor.

Acikcasi genelleme yapmak dogru olmaz ama ben genelde gercekten yuksek mevkilerdeki insanlari daha mutevazi buluyorum mesela idareciler mudur yardimcilari cok daha iyi tahsil hayatina sahip olan insanlardan daha fazla saygi ve yakinlik gordum kesinlikle kucumsemek maksatli soylemiyorum ama kidem olarak en alttakilerin ustumden mudurculuk oynadiklari olmustur

Aslinda is karakterde bitiyor
egitim tahsil gormus olmak yada cok iyi yerlere gelmek karakteri duzgun olan bi insandan pek birsey degistirmiyor

Is dolayisiyla tanidigim bi doktor vardi neredeyse yasim kadar meslek gecmisi vardi ama bu yasimda hala onun gibi mutevaI bi insanla karsilasmadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…