- 20 Haziran 2024
- 1.156
- 1.260
- 48
- 48
Eee doğru diyor. İş hayatı arkadaşlıkları özellikle karşı cins ise biraz daha resmi ve seviyeli başlamalı bence. Zira zaten normal olan daha yeni tanıdığın biri ile birden bu kadar samimi olmamaktır. Bence yeni tanısılan herkes ile başta mesafeli bir saygı sınırı iyidir. Eminim mesela denk gelse öğlen yemek falan yeseniz bile tepki vermezdi ama birden yeni tanıştığı karşı cinsle date gibi başbaşa plan yapmak, ona özel bir amacı olmayan eğlence paylaşımları yapmak falan bir beklenti ile yapılan hareketler bana kalırsa.Öğretmenler odasında beğeni şu bu tabi olabiliyor ama o örnek cidden kötüymüş, zaten çamur at izi kalsın ülkemizde ne yazık ki tutan bir taktik. Yeni tanıştığım iş arkadaşımdan negatif ya da beni beğenmesi gibi bir durum sezmedim, aslında sevgilimin asıl takıldığı konu birbirimizle sorunumuz mu var ki yeni tanıştığın erkeklerle reelslasıyorsun diyor. Bende böyle bir ihtiyac yok diyor, hatta kendi iş arkadaşlarımı 4 5 yıldır tanıyorum ortak gruptan geyik yaparsak yaparız, hiçbirine ne kişisel reels attım ne onlar bana attı, ne de birini başbaşa kahve içmeye çağırdım diyor
Başbaşa kahve içme vs olayında bence de haklı, ben bu durumu kabul etmez görüşürüm bir sorun olmaz derken o evli hangi kadın yeni tanıştığı bir erkekle böyle başbaşa görüşebilir veya görüşür diyince ben sinirlendim, yani ben bunu yapmayı uygun bulduğum için direk beni evlenilecek kadın olarak görmeyi bırakacağını söylemiş oldu bence bana. Bu durumu diyince böyle anladıysan özür dilerim ama amacım bunu demek değildi, tek istediğim bu durumu bir de evli kadınlar gözünden düşünmendi dedi. Kıskanc bir insan ama dozundaydı bugüne kadar, o belki de daha çok benim de reelslaşma mesajlaşma isteğime bozuluyor, zaten işyerinde bütün gün görüyorsun ya diyerek ya da ben öyle anladımErkek ve kadın arkadaşça görüşebilir, başbaşa kahve de içer buna karşı değilim ama erkek arkadaşınızın söylediği kısmen doğru aslında. Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki insanlar yanlış anlayabilir, siz dostça yaklaşırsınız ama karşı tarafı hele 1 aydır tanıdığınız birinin içini tam olarak bilemeyebilirsiniz. Ha size asılacak olsa siz kendinizi korursunuz elbette karşılık vermezsiniz ama yine de hoş bir durum olmaz. Hem sizi başbaşa gören başka insanların ne düşüneceğini de bilemezsiniz. Bu nedenle bu tür ilişkilerde yanlış anlaşılmaya neden olabilecek şeylerden biraz uzak durmakta veya temkinli olmakta yarar var. Görüşün konuşun ama biraz mesafeli... Mesela komik bir reels atar bir gülücük atarsınız ama diyelim arka arkaya göndermeye başladı cevap vermezsiniz.. Veya geç saatte yazdı, sabah cevap verirsiniz gibi gibi. Buradan erkek arkadaşınız kıskanç ve kısıtlayıcı biri mi tam karar veremedim, iş arkadaşınızla tanıştırmışsınız, çocuğu sevmiş, evli arkadaşınıza ilçeyi gezdirmişsiniz bir şey dememiş. Ama için için kıskanıyor da bu yüzünü belli etmiyor böyle sizi yokluyor ileride kısıtlayıcı olur mu bilmiyorum. Fazla kıskançlık iyi bir şey değil. Ancak toplumumuzda bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor ve siz iyi niyetli olsanız bile bu konuda da dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum.
Yeni geldim zor bir süreçten de çıktım o yüzden okulda sağlam bağlar kurmak da istiyorum, inanın herkese insan gözüyle bakıyorum sadece. Başka da bir niyetim yok, sevgilim de bu durumdan emin. Hadi ben olmasam anlarım da bu şekliyle dışardan flörtleşme olarak gözükür ve bu durum da benim canımı sıkıyor diyor. Aslına bakarsanız en çok da ben de çağırabilirim kahve içmeye dısarı kafeye ne var ki bunda diyince üzülüp kızıyor.Eee doğru diyor. İş hayatı arkadaşlıkları özellikle karşı cins ise biraz daha resmi ve seviyeli başlamalı bence. Zira zaten normal olan daha yeni tanıdığın biri ile birden bu kadar samimi olmamaktır. Bence yeni tanısılan herkes ile başta mesafeli bir saygı sınırı iyidir. Eminim mesela denk gelse öğlen yemek falan yeseniz bile tepki vermezdi ama birden yeni tanıştığı karşı cinsle date gibi başbaşa plan yapmak, ona özel bir amacı olmayan eğlence paylaşımları yapmak falan bir beklenti ile yapılan hareketler bana kalırsa.
Ben evli bir kadın olarak şöyle düşünüyorum ki evli olunca kadın bi tık daha özgürleşiyor bu konuda sanki. Mesela evli bir kadın, bir de yaş farkı var diyorsunuz, bir kafede bir erkekle arkadaşça oturmuş "ha bir şey konuşuyorlar herhalde" der insanlar ama bekar iki kişi oturdu mu millet hemen birbirine yakıştırıyor "ooo aşk mı var" gibilerden. Bir de iki kişi de iyi niyetli arkadaşça görüşüyorlar diyelim ki eğer karşı taraf evliyse o sokak kapalı oluyor zaten. Bu nedenle ben evlendikten sonra daha rahat konuşur oldum erkeklerle. Ben yazlık bir ilçede yaşıyorum, deniz kenarında mesela erkekler geliyor yanıma muhabbete başlıyorlar " bugün hava şöyle böyle.. "vs ben yüzüğümün görüneceği şekilde elimi koyuyorum ya da eşimden falan söz ediyorum muhabbet esnasında, onlar da seviyeli seviyeli konuşup muhabbetti kesip gidiyorlar mesela, yoksa önceden asılan çok oluyordu. Daha geçenlerde böyle bir adam geldi yanıma sonra "evlisiniz galiba" dedi ben de evet dedim. "evli olmasaydınız size arkadaşlık teklif edecektim" dedi. Yaşasın alyansım. Ben özgürleştim mesela, artık daha rahat da giyiniyorum eskisine oranla. Eşim de karışmaz zaten. Erkek arkadaşınız evli kadın örneği verirken size evlenilecek kadın değilsin demek istediğini sanmıyorum ama ilişkisi olan eşi /sevgilisi olan kadın demek istemiş sanırım. Yani dediğim gibi olay yanlış anlaşılmaya meyil vermemek. Erkek arkadaşınızı siz daha iyi tanırsınız kıskanç biri mi değil mi kısıtlayıcı mı? Eğer öyle örümcek beyinli biri değilse, siz de makul bir insansınız, konuşup anlaşabilirsiniz gibime geliyor.Başbaşa kahve içme vs olayında bence de haklı, ben bu durumu kabul etmez görüşürüm bir sorun olmaz derken o evli hangi kadın yeni tanıştığı bir erkekle böyle başbaşa görüşebilir veya görüşür diyince ben sinirlendim, yani ben bunu yapmayı uygun bulduğum için direk beni evlenilecek kadın olarak görmeyi bırakacağını söylemiş oldu bence bana. Bu durumu diyince böyle anladıysan özür dilerim ama amacım bunu demek değildi, tek istediğim bu durumu bir de evli kadınlar gözünden düşünmendi dedi. Kıskanc bir insan ama dozundaydı bugüne kadar, o belki de daha çok benim de reelslaşma mesajlaşma isteğime bozuluyor, zaten işyerinde bütün gün görüyorsun ya diyerek ya da ben öyle anladım
Şimdi o yanınızda değil ya ondan da biraz şey yapıyordur. Uzaktasınız diye. Aslında keşke herkes sizin gibi olsa ama öyle bir dünya yok maalesef. Herkes iyi niyetli değil. Bunu göz ardı etmeyin. Benim eşim de mesela sizin gibi erkek kadın ayırt etmez, herkese insan gözüyle bakar. Sosyal bir insandır. Eşim iş münasebeti ile görüştüğü kadınlarla başbaşa kahve içebilir. ikimizin de tanıdığı arkadaşça görüştüğümüz bir kadın arkadaşla bir yerde denk gelir kahve içer bunda da sorun yok ama yeni tanıştığı bir kadınla lap diye gidip başbaşa kahve içse yada o yeni tanıştığı kadınla reels atıp uzun uzun telefonda mesajlaşsa ben de bozulurum. Kadının, ya da çevrenin, eşimin niyetini ne şekilde algılayacağını biliyor muyuz? Kaldı ki biz 9 yıldır evliyiz, siz daha çok yenisiniz, 6 aydır birlikteyiz diyorsunuz, bir de uzaktasınız... Onu da anlamak lazım. Ha siz kendinizden taviz verin demiyorum, düşüncelerinizi söyleyin, kendinizi anlatın, sizi bilsin böyle kabul etsin, ama onu da anlayın, bozulmayın diye söylüyorum bunları. Dediğim gibi örümcek beyinli biri değilse birbirinizi daha iyi tanıdıkça anlaşırsınız...Yeni geldim zor bir süreçten de çıktım o yüzden okulda sağlam bağlar kurmak da istiyorum, inanın herkese insan gözüyle bakıyorum sadece. Başka da bir niyetim yok, sevgilim de bu durumdan emin. Hadi ben olmasam anlarım da bu şekliyle dışardan flörtleşme olarak gözükür ve bu durum da benim canımı sıkıyor diyor. Aslına bakarsanız en çok da ben de çağırabilirim kahve içmeye dısarı kafeye ne var ki bunda diyince üzülüp kızıyor.
Ben düşüncesini yanlış bulmadım. Haklısınız sizin için sorun olmayabilir ama adınızın böyle bi konuda geçmesi tabi ki hoşuna gitmez.iş arkadaşımın da sevgilisi var, bir ayrılıp bir barışıyorlar bana anlatıyor arada. Sevgilim bu durumu da biliyor. Onun savunduğu durum şu, yeni bir ortamdasın ufak bir ilçedesin ve seni beğenip sana yanaşmak isteyen erkekler olacaktır. Sen kendini bilirsin ama erkekler böyle reelslasmayı, mesajlasmayı yanlış anlayabilir. Okulda veya ilçede adını çıkarabilirler, ki sen onlarla normal mesajlaşırsın belki onlar farklı bir şey bekler, karşılık da vermezsen adını çıkarırlar diyor. Ben de bugüne kadar hiç umrumda olmadı, olmaz da diyorum. Benim umrumda olur hem de benim çok canımı yakar diyor.
Ben evli bir kadın olarak şöyle düşünüyorum ki evli olunca kadın bi tık daha özgürleşiyor bu konuda sanki. Mesela evli bir kadın, bir de yaş farkı var diyorsunuz, bir kafede bir erkekle arkadaşça oturmuş "ha bir şey konuşuyorlar herhalde" der insanlar ama bekar iki kişi oturdu mu millet hemen birbirine yakıştırıyor "ooo aşk mı var" gibilerden. Bir de iki kişi de iyi niyetli arkadaşça görüşüyorlar diyelim ki eğer karşı taraf evliyse o sokak kapalı oluyor zaten. Bu nedenle ben evlendikten sonra daha rahat konuşur oldum erkeklerle. Ben yazlık bir ilçede yaşıyorum, deniz kenarında mesela erkekler geliyor yanıma muhabbete başlıyorlar " bugün hava şöyle böyle.. "vs ben yüzüğümün görüneceği şekilde elimi koyuyorum ya da eşimden falan söz ediyorum muhabbet esnasında, onlar da seviyeli seviyeli konuşup muhabbetti kesip gidiyorlar mesela, yoksa önceden asılan çok oluyordu. Daha geçenlerde böyle bir adam geldi yanıma sonra "evlisiniz galiba" dedi ben de evet dedim. "evli olmasaydınız size arkadaşlık teklif edecektim" dedi. Yaşasın alyansım. Ben özgürleştim mesela, artık daha rahat da giyiniyorum eskisine oranla. Eşim de karışmaz zaten. Erkek arkadaşınız evli kadın örneği verirken size evlenilecek kadın değilsin demek istediğini sanmıyorum ama ilişkisi olan eşi /sevgilisi olan kadın demek istemiş sanırım. Yani dediğim gibi olay yanlış anlaşılmaya meyil vermemek. Erkek arkadaşınızı siz daha iyi tanırsınız kıskanç biri mi değil mi kısıtlayıcı mı? Eğer öyle örümcek beyinli biri değilse, siz de makul bir insansınız, konuşup anlaşabilirsiniz gibime geliyor.
kusura bakmayın sitede yeniyim, alıntıyı kendi yapıyor sanıyorum bazen üstteki mesajım sizeydi mahmut bey :) Ya ben herkese insan gözüyle bakıyorum, o da bak bu tavrın insani olsa da bazı erkeklere daha çok istek verir senle bu kadar hızlı sürede bu kadar rahat iletişime geçince iyice gaza gelirler, hakkında yanlış düşünürler diyor. Bulunduğun ilçede evli ya da ciddi sevgilisi olan kadınlar böyle davranmadığı için iyice göze batarsın diyor, bence anlaşabilirdik ama mesaj reels gibi şeylere takılmasını ben hala anlayamıyorum, ya da elalemin lafına bu kadar takılmasınaŞimdi o yanınızda değil ya ondan da biraz şey yapıyordur. Uzaktasınız diye. Aslında keşke herkes sizin gibi olsa ama öyle bir dünya yok maalesef. Herkes iyi niyetli değil. Bunu göz ardı etmeyin. Benim eşim de mesela sizin gibi erkek kadın ayırt etmez, herkese insan gözüyle bakar. Sosyal bir insandır. Eşim iş münasebeti ile görüştüğü kadınlarla başbaşa kahve içebilir. ikimizin de tanıdığı arkadaşça görüştüğümüz bir kadın arkadaşla bir yerde denk gelir kahve içer bunda da sorun yok ama yeni tanıştığı bir kadınla lap diye gidip başbaşa kahve içse yada o yeni tanıştığı kadınla reels atıp uzun uzun telefonda mesajlaşsa ben de bozulurum. Kadının, ya da çevrenin, eşimin niyetini ne şekilde algılayacağını biliyor muyuz? Kaldı ki biz 9 yıldır evliyiz, siz daha çok yenisiniz, 6 aydır birlikteyiz diyorsunuz, bir de uzaktasınız... Onu da anlamak lazım. Ha siz kendinizden taviz verin demiyorum, düşüncelerinizi söyleyin, kendinizi anlatın, sizi bilsin böyle kabul etsin, ama onu da anlayın, bozulmayın diye söylüyorum bunları. Dediğim gibi örümcek beyinli biri değilse birbirinizi daha iyi tanıdıkça anlaşırsınız...
sayın hocam diğer arkadaş özel eğitim dersi verdiğim hoca, onun da sevgilisi var hatta benim sevgilimle görüştüğümüzde aralarındaki sorunu konuştular, sevgilim elinden geldiğince o konuda yardımcı olmaya çalıştı. sevgilim o çocuğa özel bir durum değil, ben senin genel tavrına bakarım diyor bana. Genel olarak o öğretmenler odasında hadi bu çocuğu geçelim, yeni tanıştığın sence iyi de olan biri sana özelden komik reels atarsa ne yaparsın diyor? Ben cevap bile vermemeni isterim, karşı taraf rahatsız olduğunu anlasın isterim diyor. Bana sen çok güleryüzlüsün, bu çok iyi bir şey ama çoğu erkek de bunu yanlış anlayabilir diyor. E güzelsin hoşsun güleçsin bir de böyle mesajlara reelslara daha yeni tanışmışken karşılık verirsen benim içim rahatsız olur diyor. Ya bende hiç kıskançlık yok, ya da bana çok normal geliyor kahve içmekten normal bir iki mesajlaşıp gülüşüp şakalaşmak bilemiyorumAçıkçası ben erkek arkadaşınıza hak verdim .Ben de öğretmenim devlette ,mesleğe 6 yıl önce başladım pek çok farklı okullarda çalıştım.Siz de sanırım öğretmensiniz.Öyle şeylerle karşılaşıp ,öyle şeyler öğreneceksiniz ki ilk seneden kız / erkek kimseyle samimi olmamanız gerektiğini anlayacaksınız.Hele okuldaki ilgi çeken bekar erkek öğretmenle iş çıkışı bir kahve :)Pek çok dedikoduya ortamı kendi elinizle hazırlamış olursunuz.Dediğim gibi kendim öğretmen olduğum için ,öğretmenler odasında ne dedikodular dönüyor bildiğim için bunu söylüyorum;bence sevgiliniz haklı.
Yani bana sevgiliniz haklı gibi geliyor .Tamamen empati yapıp düşünüyorum eşimin yeni atandığı kurumda 1 aydır tanıdığı karşı cinsle mesajlaşması falan benim tamam diyebileceğim bişey değil.Ufak bir ilçedeyim bir de okul ortamındayım, aslına bakarsanız daha aday öğretmenim, o yüzden bile sorun yaşayabileceğimi söylüyor. Onu da geçtim her şeyi boşver bir erkeğin sevgilin olduğu halde senle böyle reelslaşması karşılıklı gülüşmeniz eğlenmeniz olayı o erkeğe ve tüm çevreye farklı bir imaj verecektir, hadi bunu da takmıyorsan benim canımı aşırı sıkacak çünkü ben kadın varken daha 1 aydır tanıdığın erkeklerle reelslasma mesajlasma ya da kahve içme isteğini kaldıramam diyor.
+1Sevgilinizin talepleri bana yanlis gelmedi. Bende eşimin yeni tanıştığı bir aylik karşı cinsten is arkadaşı ile birden başbaşa plan yapacak ona özel sosyal medya mesajı paylaşacak kadar samimi olmasını istemem.bunlarbiraz flört çabası gibi Kimseyi hemen taniyamayiz. Zaman geçer çalışma hayatinda paylaşım artar, toplu olarak sosyal ortamlarda görüşülür o zaman zaman icinde başbaşa da görüşülür ama yeni tanistigi iş arkadaşına ona özel reels atmak falanda biraz tuhaf değil mi Kaldı ki o öğretmen arkadaşınız ile yaş farkınız öyle ben onu o gözle göremem diyecek bir yaş farkı değil. İş arkadaşınız iş güç sahibi kocaman adam. Erkek arkadaşınıza zaten kadın erkek arkadaş olmaz dememiş ki zaten eski arkadaşlarınız ile görüsmenize medenice yaklaşmış. Öğretmen arkadaşlar bana kizmasin ama öğretmen odalarında ne pembe diziler döndüğünü siz benden daha iyi bilirsiniz. Benim arkadaşımın başına geldi zümre arkadaşı olduğu ve iş için dışarda da bir iki defa görüsmek durumunda kaldığı erkek meslektaşı arkadaşım flört çabasını boşa çıkarınca tüm ilçeye ne yalanlar saymisti. Kızin tüm hayatı altüst oldu. Bence erkek arkadaşınız çok da haksız değil.
Kendisi ne yapıyor, hiç kadın arkadaşı , iş çıkışı buluştuğu birileri tok mu?Hanımlar merhaba, konum biraz uzun olabilir. Detaylıca yazıp sizden de fikir almak istiyorum. 6 aydır sevgili olduğum birisi var, ve onla ciddi düşünüyoruz. Bana değer veren seven birisi, ben ilişkiye kendimi hazır hissetmezken bile bana sürekli iyi davranan birisi. Yaşlarımız 35+ bu arada bu bilgiyi neden verdiğimi konu içinde anlayacaksınız.
Ben başka bir şehre atandım daha yeni, beraber ev aradık başka şehirden eşyalarımı aldık getirdik vs buraya kadar her şey tamam. Ben işyerime başladım, tabi ki diğer öğretmen arkadaşlarla tanışıyorum ediyorum. Okulda beraber zaman geçiriyoruz sohbet muhabbet okul içi konulardan konuşuyoruz. Atandığım şehir de sevgilimin olduğu şehre yakın, haftasonları bazen o bazen ben gidiyoruz birbirimizin yanına. Yanıma geldiği bir hafta onu özel eğitim derslerinde beraber tanıştığım bir arkadaşımla tanıştırdım , beraber oturup birşeyler içtik sonra yemek yedik tüm günü beraber geçirdik. Tanıştırdığım çocuğun yaşı ufak 25 yaşında. Ben o rahatlasın diye onla tanıştırdım, ki zaten görüşme de gayet güzel geçti sevgilimle sohbet ettiler keyifler yerindeydi. Ertesi gün sevgilim gitti, telde konuşuyoruz benim de yeni bir ortamda sıkıldığımı bildiği için bana şunu sordu. Bu çocuk seni çağırsa başbaşa kahve içmeye bir mekana gider misin ? ben bunu istemem başbaşa hiç kimseyle görüşmeni istemiyorum dedi. Bana da bu durum saçma geldi başta, ona ne var ki bu durumda görüşürüm dedim. Altı üstü herkesin olduğu bir kafede kahve içicez ben ona insan gözüyle bakıyorum dedim. Daha çok yeni tanışıyorsunuz, 1 aydan beri tanıyorsun dedi sevgilim .Peki sıkıldın diyelim ilk sen onu çağırır mısın dedi, ben de evet ben de onu çağırabilirim herhangi bir kafeye ya da iş çıkışı oturup bişeyler içmekte ne var dedim. Ki cidden de düşüncem bu. O da bana bak canım hangi ciddi çift ya da evli çift böyle bir durum yaşar ki dedi. Bir düşün bakalım hangi evli kadın gidip de eşi orada yokken iş çıkışı gidip ufak bir yerde ( ilçede çalışıyorum ufak bir yerdeyim) başbaşa biriyle kahve içer dedi. Ben bu lafı duyunca ben evlenilecek kadın değilim yani tek doğru senin bildiğin bu kadınlar mı diye sinirlendim. Bana bir an için sen böyle düşündüğün için senle evlenilmez diyorsun diyor gibi geldi. Telde sen beni çok kısıtlıyorsun, benim hayatı kaçırmamı istiyorsun dedim. O da bu lafa kızmış, bir erkekle başbaşa görüşememek nasıl hayatı kaçırmak oluyor diye düşünmüş içinde. Kadın arkadaş bul onlarla başbaşa istiyorsan görüş, başbaşa olmadan kadınlı erkekli ortak aktivite olsun gene görüşün ama minicik yerde başbaşa buluşma olmaz dedi. Biz böyle tartışırken sen iyi misin, deli misin cidden evli birisi bunu yapmaz diye konuşurken tonlaması tavrı değişti.
Bu konuyu telde konuştuk ettik , kavgalıyız yazışmıyoruz bir gün aradı. Seni tanımak için bir soru daha sormam lazım dedi. Cep telime bu tanıştırdığım çocuk tam buluşacağımız gunden bir gün önce reels atmış, onu görmüş sevgilim de. Hadi buluşma vs konusunu geç de, sen iş yerinden karşı cinsten birisi sana reels veya mesaj gönderse karşılık verir misin dedi, ben de ölçer tartar düzgün bir insansa cevap veriririm, zaten arkadaşlıklar böyle başlar dedim. Atıyorum 1 aydır tanıdığın birisi sana özel olarak reels atıyor komik bir şey atıyor, sen de ona geri bir mesaj atıyorsun ve bu durum gitgide daha sık olmaya başlıyor, sence bu durum saçma değil mi sevgilin varken dedi. İşyerimde herkes onu biliyor anlattım bu arada. O da diyor ki beni bildikleri halde zaten sana bir erkeğin böyle reels atamaması , ya da durduk yere mesaj atamaması lazım. Hadi o attı senin cevap vermeyip soğuk durmanı beklerim diyor. Sonuçta sen kimsenin içini bilemezsin bu kadar az tanırken diyor. Mesela şu buluşturduğum çocuğu o da sevdi, ama sen 1 ayda bu insanlara nasıl bu kadar kefil oluyorsun diyor. Erkek ortamında birisi bu kadınla seni başbaşa kafede gördüm oooo falan dese, belki de görüştüğün erkek hava atmak için sevgilisi de var ama biz görüşüyoruz arada diyecek diyor. Okulda gördüğün biriyle iş dışında da görüşme isteğin hem bana ağır geliyor hem de saygısızca diyor. Ben mesaja dahi karşılık vermeni istemiyorum iş dışındıysa, kimse sana komik siyasi tarihi vs bişi gönderipte karşılık bulsun istemiyorum diyor. Yeni insanlara karşı biraz soğuk ol kendini koru diyor, hangi ciddi ilişkide yeni tanışılan bir erkekle böyle reelslaşılır mesaj gönderilir ki diyor. Bu arada eskiden beri tanıdığım arkadaşlarla görüşmeme karışmaz, gerçi onlara da belli bir saatten sonra bir şey yazma onlar da yazmasın der. Yazacak arayacak arkadaşın saat 11 gibi aramasın gündüz arasın bir zahmet der. Eskiden beri tanıdğım evli erkek bir arkadaş mesela yoldan geçerken uğradı, onla gidip başbaşa kahve içtik , ilçeyi gezdirdim oradan da gitti mesela hiç lafını bile etmedi. Ama şimdi bu mesajlara bile laf etmesi bana yanlış geliyor, ben zaten bana asılana müdahale ederim. O da sen yeni tanıdığın insanları kendince en iyilerini seçsen bile sevgilin varken mesajlasman, onların sana reels atması,ilk senin onlara atman, işyeri dışında iş saatleri dışında onlarla görüşmen yanlış anlaşılır diyor. Yanlış anlaşılmasa bile sendeki bu işyeri dışında karşı cinsle görüşme isteği zaten kalbime oturdu ve canımı sıkıyor diyor. Uzun oldu belki ama aklıma takıldı, siz dışardan olaya bakabiliyorsunuz kim haklı sizce arkadaşlar?
Kendisi şu an başbaşa kimseyle görüşmüyor buna da eminim , tercihim değil diyor. Benim geçmişten beri tanıdığım yakın arkadaşım çalıştığım şehre geldi, onla oturup kahve içtik bir yerde ilçeyi de gezdirdim bir şey demedi mesela. Onun olayı yeni tanıştığım erkeklerle ilgili. Ben de dediğiniz gibi düşünüyorum zaten sorun olacaksa ben engellerim yeri gelince, o ise hemen tanıştığın biriyle reelslaşman bu kadar rahat senle iletişime geçmesi yanlış mesaj verir diyor, bu noktada anlaşamıyoruz. Gelecek için dediklerinizi yapacağını sanmam, çoğu konuda fikrime saygısı var ama ona göre konu karşı cinse 1 ayda referans olup iletişim halinde olmam. Teşekkürler zaten şu aşamada biz de ayrılacak gibiyiz, onun mantığı bana uymuyor o da bu kadar reels atayım mesaj atayım yeni tanıştığım adamlarla böyle bir kadın istemem diyor.Kendisi ne yapıyor, hiç kadın arkadaşı , iş çıkışı buluştuğu birileri tok mu?
Ben size söyliyim siz 35 yaşında kendi parasını kazanan insansınız, bu zamana kadar ayakta kaldınız ve kalmaya devam edeceksiniz, insanlarla gerek iş gerek özel hayat ilişkiler kuruyorsunuz. Size ciddi bir manipülasyon yapıyor. Sizin ahlak , karşı cinsle arkadaş olarak yakınlaşma, kendinize göre mesafeyi koruma algınız ve değerleriniz var . Şimdi bu adam bu değer ve algınızla oynuyor , size sen yanlış düşünüyorsun , senin algıların hatalı , sen insanları bilmiyorsun, ben doğrusunu biliyorum ve size göstereceğim diyor. Siz bu konuda çok net ve açık olmalısınız onun laf çevirmelerine ve baskılarına boyun eğmeyin. “”Ben bu durumun yanlış olduğunu düşünmüyorum , benim değer yargım bu, bu saatten sonra bunu değiştirmeyeceğim, başkalarının ne düşündüğü değil, benim düşüncen ve değer yargılarım önemli, ben 35+ bir insanım , gerizekalı algısı bozuk bir insan olsaydım , bu yaşa kadar gelemezdim, ama gördüğün gibi geldim , sen başkalarına güvenmediğin için beni kısıtlamaya çalışıyorsun ama senin onlara güvenip güvenmemen önemli değil, önemli olan bana güvenmen , bana güveniyorsan, kiminle iş çıkışı bir kahve içtiğimin bir önemi olmamalı senin için. “”
6 aylık ilşkide okumuş etmiş 35 + adam böyle yapıyorsa, evlenseniz maaş kartını bana ver, o adamları instragramdan çıkar, numaranı değiştir, onu giyme , onu alma, sen yapamazsın sen bilmezsine ulaşırsınız. Her telefon çaldığında , aman eşim kızacak, her mesaj geldiğinde aman eşim okuyacak diye korkar insanlardan uzaklaşırsınız. Kadınlara da sıra gelecek merak etmeyin, ben o arkadaşının tavrını beğenmiyorum , o meslektaşın yollu, o kadınla dışarı çıkma herkes onun mini eteğine bakıyor diyecek. En son aileniz , bilmiyorum ailenizden kimle yakınsınız ama anan bana bizi ayırmaya çalışıyor, kuzenin bizi kıskanıyor, ablanın gözü bende gibi. Tüm sağlıklı ilişkilerinizi yıktıktan sonra geriye , sadece insan görünümünde ama aslında onun kölesi olan sizin bedeniniz kalacak.
Biraz abartıyorum gibi geliyor ama inanın sürekli tekrarlanan bir hikaye bu.
Dediğiniz gibi bana normal geliyor böyle iletişim, insanları tanımak ve sadece insan gözüyle görmek. Ona göre ise ufak bir yerde oranın yerlisi daha yeni tanıdığım biriyle başbaşa içmek hem bana zarar verecek, hem de onun hakkında kötü konuşulmasına sebep olacak.Kendi açımdan eşimin bir kadın arkadaşıyla başbaşa kahve içmesi veya birbirilerine komik videolar göndermesi, samimi mesajlaşmalar bana ters, kesinlikle kabul edeceğim bir durum değil eşimde aynı şekilde; ama her insanın bakış açısı farklı bu duruma sevgilinizle bakış açılarınız uymuyor maalesef bu ilerde daha başka sorunlara yol açabilir. Sürekli kısıtlanıyorum diye hayıflanmayın sonra.
Başka türlü olsa geçmişte tanıştığım görüştüğüm arkadaşlarıma karışmıyor. Konu okul ve ufak bir yer, böyle bir ortamda sen en mükemmel seçimleri yapsan da ben kadınlar varken erkeklerle reelslaşma ve bu riske girmeni anlayamam diyor. Bu bir risk ona göre, adamların bana asılmasından onlar tarafından yanlış anlaşılmama, ilçede biriyle görüşüp milletin ağzına laf vermeme kadar. O sana reels atan adamların kendi sevgililerine kız arkadaşlarına yeni tanıştıkları bir adam reels atsın sence ne yaparlar diyor. Hiç bir erkek sevgilisi olan bir kadının daha yeni tanıştığı bir erkekle reels mesaj sohbet yoluyla birebir görüşmesini istemez diyor. Erkek dünyası aralarında geçen konuşmalar çok daha farklı diyor, ki bu konuda biraz bilgim var bire bin katarak anlatanlar vs.Vallahi konu kucuk yer + okul olmasaydi (burada daha once kucuk yerlerdeki okullarda cikan dedikodular yuzunden basi agriyan cok uye oldugu icin diyorum bunu) sevgiliniz abartmis diyecektim ama konu kucuk yer oldugu icin arada kaldim.
Konu farkli bir ortamda gecseydi dusuncem su olurdu, siz 35 yaşında insan secmeyi bilmiyormusunuzda sevgiliniz sizi ebeveyniniz gibi uyariyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?