ciddi bir gelecek sorunu

Ha bi de kapalı olmak demek hersey demek değil ama insanlar çok şekilci..
Şimdi başı açık ama uzun tunik vs giyen makyajsız bi kız düşün . Bide kapalı ama full 10 cm topuk makyaj deve horgucu gibi bişey filan cart pembe eşarp markalı vs bunlar çok daha dikkat çekiyor. ....
Yani o yüzden usturup önemli bence..
Ben ilerde kapanmayi bazen düşünüyorum ne yalan söyleyeyim ama bunları görünce böyle kapalı olacaksam hiç olmayayim diyorum yani..

Konu fake diyorum. Tam toz duman edecek bir konu.

Ben muhafazakar değilim , muhafazakar bir erkeğe çekilmem, zaten anlaşamam fikirleri itici gelir. Öuhafazakar erkek de bana alıcı gözüyke bakmaz zaten, hiçbir şey değilse içki içerim şarap severim mesela. Muhafazakar erkekler muhafazakar olmayan kadınlara yaklaşmaz bile.

İçki içen bir insanın eşiyle içememesi çok sinir bozucu değil mi?

Ben muhafazakar bir insanım modern değilim.ama karşımdaki kişinin bana başını aç plajda haşema değil bikini giyini giy dediğini düşünüyorum da olmaz bu iş cıxx

Bak cnm bende bir zamanlar açık epey açık biriydim okadar ki okulda en kısa etekleri ben giyerdim,makyaj yapar güzelliğine güzellik kaçardım, eşarp mı gülerdim buna. saçlarım özgür olmalıydı zira ben özgür bir kadındım..
Birgün merak edip ki tamamen meraktan kuranı kerimin mealini okudum,sonra günlerce neden bu kadar açık giyindiğimi sorguladım..
hedefim neydi?
bu açıklığı sebebi neydi?
Kim için bu dünyaya gelmiştim, kim için süslenip püsleniyordum?
Bu sorular günlerce beynimi kemirirken öyle bir yerde buldum ki kendimi makyajsız,dağınık toplanmış saçlar,sıradan kıyafetlerimle sevgilimin yanındaydım.
ilk defa beni böyle görüyordu, feminenlikten uzak ve yalın, bana hiç bakmadığı kadar tuhaf bakıyordu gözleri.
o benimle gurur duyan bakışları,
etrafta bu benim sevgilim edalarında böbürlenmesinden eser olmadığı gibi beğeni iltifatları seni seviyorum cümleleride yoktu ogün.
Hatta okadar ki etraftan bize bakan var mı gibi tedirgin bakıyordu sanki utanıyordu benden,
bakışları bu ne hal diyor ama dil ile ikrar edemiyordu bu cümleleri..
Zoraki bir muhabbet vardı aramızda cvp veriyorum ama beynim cok farklı ortadaydı. manevi alemde
Bir anda ben tesettüre gireceğim demişim..
Güldü epey nasıl şaka bu dedi..
Fakat gözlerime bakınca gercek olduğunu anlaması cokta uzun sürmedi..
Elimi tutup sen kendinde degilsin demek istedi elimi cektim yapamam artık, bunun adı zinaymış dedim.
Kim yıkıyor senin beynini bunlarla dedi okudum dedim,
neyi dedi, hak olan kitabı dedim ve kalktım..
Yürürken karşımdan genç bir kadının geldiği dikkatimi cekti cok şık giyimli ve gösterişten uzak kitabın emrettiği gibi okadar uzun bakmışım ki ona gülümsedi ve selamın aleyküm dedi.
Oysa ben merhaba cümlesine alışıktım,afalladım bir kaç kez duymuştum bu selamlaşmayı oyüzdn cvbın aleyküm selam olduğunu biliyordum..
Nefsimin inkar etmesine rağmen girdim o tesettüre,sonra kuranı kerim öğrendim buarada dualar ezberleyip namazada başladım.
Allahım nasıl bir huzur, nasıl bir aşk boşamı yaşamışız onca zaman senden habersiz emirlerinden uzak..

Sevgilim kabul etmedi edemedi utandı sevgilisi artık makyaj yapmıyor mini etekler giymiyor feminen davranmıyordu bu onun için dayanılmaz bir acı katlanılmaz bir utançtır..
5 yılın sonunda ayrıldık..
Ben dünyevi aşktan cıkmış coktan manevi sevdayı keşf etmiştim
inançlıydım artık "Böylesi HAYIRLIYMIŞ " diyebildim bu ayrılığa tek yorum.
Uzuun zaman sonra kapımıza geldi Aklı başına geldiğinde oda okumuş kuranı kerimi öğrenmişti gerçekleri,biliyordu en az benim kadar ahireti,dönmek istedi kabulumsun affet dedi ama cok geçti ben artık beni öyle kabul etmiş biriyle coktan evlilik yolunda atmıştım ilk adımımı..
Demem o ki seviyorsan sevgilin sana sebep olur belki.. Sende doğru yolu hak olan yolu bulursun kimbilir..

aslında bakma dogru seyleri sana asılamaya calısıyor hani desen ki işimden ayrılmamı istiyor falan aman ayrıl derdim

Arkana bile bakmadan kaç bence...Şimdi tatlı gelir çünkü alıştığından farklı sende ona farklı geliyorsun.Farklı olanı aşk sanıyorsunuz.Benim eşimin ailesi aynı dediğin gibidir.Gerçi eşim öyle değil.Ama ilk bir yıl beni yediler.Ömrümü kemirdiler.Üstelik ben içki içmem yani olsa da olur ama aramam.Benim ailemi dinsiz ilan ettiler.Sürekli fetva verdiler.Öyle dövmem falan da yoktu.Sadece ailemdeki tüm kadınlar çalışıyor,ünüversite mezunu taile gidiyorlar sosyal hayatın içindeler diye koymadıkları kalıp kalmadı.Herşey sorun oldu.Kendimi çok kötü hissettim.Eşimle bir sıkıntı yaşamadım ama yine de çok ama çok zor.

Hikayenizi çok beğendim. Allah daim etsin. Çok duygulandim hatta okurken çünkü bu yola girmemizde benzerlikler var. Ben de açık saçık biriydim. Aynı şeyleri düşündüm kime aciliyorum bu kadar kime susleniyorum? Diye. Şimdi o kadar mutlu ve huzurluyum ki. Tek eksiğim beni böyle kabul edecek ve sevecek bir eşimin olmaması. Ne sanslisiniz ki siz bulmussunuz o insanı. Beni tamamlayan biri olunca daha da huzurlu olacağım inşallah

Rabbim sanada gönlüne göre hayırlı bir eş nasib etsin inş. Evlilik mühimdir peygamber efendimiz buyurmuştur ki evleniniz..

Ne alakası var iki örnekle mi bu kanıya vardın ben genelleme yapma dedim hiç örnekleri yok demedim
Eşini beğenmeyip zorla başını actıran modern (?) İnsanlar var diye bunların geneli bencil mi diyelim şimdi

ben hiç öyle bir örneğe rastlamadım ama tam tersini çok gördüm.

bu tarz konularda hemen yok açık giyinmekle olmaz vs. dememek lazım. giyim tarzı kişiye özeldir ve dinimizde de edep yerlerinin örtülmesi emredilir öyle 40 derece sıcakta pardesüyle gezmek emredilmez. erkekler püfür püfür kısa kol gömlekler tişörtlerle gezsin ama yanında kadın pardesüyle şıpır şıpır terlesin bu mantıkmı? oysa dinimiz mantık dinidir. mantığa uymayan şey dine de uymaz.
burada türban propogandası yapmaya çalışanlara duyrulur. amerikada batıda kadınlar özgürdür açık da giyinirler ama en çağdaş ülkeler de oralardır ki bir ton müslüman da orada yaşamak için uğraşır. neden irana arabistana gitmek istemezler bir düşünün?

Şimdi de fetva veriyorsun
Bi kendine gel istersen
Sana kalmadı kimin ne giyeceği

Ayrıca din mantık dini ise 40 derece sıcaklıkta oruç tutmanın mantığını açıklar misin

Ama evlilikte daha zor olabilir. Çünkü her zaman ailesiyle bir araya geleceksin düğünler mevlütler seni yadırgayabilirler. Hani açık fikirli olup saygı göstereceklerini sanmıyorum. Çünkü artık onları gelinleri olup onları temsil ediyor olacaksın. Ben aileler arasındada eşinlede aranda çok fazla sorun olacağını düşünüyorum. Bunu da en iyi evlilik hazırlıklarında gözleyebilirsin.

konunu okuyunca tebessum ettim ayni anlattigin gibi bir iliski içindeyim ve 6 bucuk yildir bir gununu bile ayri gecirmeden beraberiz. 26 yasindayim bende ve bu dünyaya yeniden gelsem yine onu secerdim eger anlayisli olduguna inaniyorsan ikinizden yeri geldiginde kendinizden ödün verebiliyorsaniz ama bunu zoraki degil uyum icinde yapabiliyorsaniz yeri geldiginde ikinizde inatlasip degistirmediginiz huylarinizi gormezden gelip saygi gösterebiliyorsaniz olur bu iliski olmaz diye birşey yok

Şimdi de fetva veriyorsun
Bi kendine gel istersen
Sana kalmadı kimin ne giyeceği

eğer başkası tam tersi yönde dayatma yapıyorsa bana kaldı..çifte standartçı olmamayı öğren önce adaletli olmayı bil sonra laf söyle.

Ayrıca din mantık dini ise 40 derece sıcaklıkta oruç tutmanın mantığını açıklar misin

oruç tutmak açları ve zor durumda olanları anlama sanatıdır. ve her zaman aç insanlar soğuk serin havalarda durmazlar. işte mantıklı olan da budur. sanırım dine uzaksın.

Bir ibadet sadece aç olanları anlamak için mi yapılır bu demek oluyor ki sen o dini farkında olmadan kucumsuyorsun birini anlamak için ibadet etsek peygamberimizi taifte tasladilar diye gider kendimizi taslariz dünyada birileri işkence görüyor diye kendimize işkence uygulanır
Din mantık dini falan değil
İnsan mantığı ile ölçülecek kadar basit değil çünkü

Ayrıca kimse kimseye dayatma yapmıyor
Sokakta onlarca pardesu Ferace çarşaf giyen var hem de elli derece sıcaklıkta hepsi mi dayatma
Kimseye Karışma hakkın yok senin
Ayrıca dinden uzak olmam veya ona yakın olmam da kimseyi ilgilendirmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…