ciddi bir gelecek sorunu

bir kesime haksızlık varsa size göre şu anda başka kesime haksızlık yokmu?
madem o kadar duyarlısınız ve çoooook bilgilisiniz biz sizin yanınızda cahil kalıyoruz o zaman belli şeyleri çifte standarttan uzaklaşarak ele alın da anlayalım birilerine yaranmakmı istiyorsunuz yoksa gerçekten haktan hukuktanmı yanasınız. öyle hahah gülmekle olmaz bu işler. :)
bir de konu sahibinin başına gelen senin de başına gelirse bir gün anlarsın belki sözlerimizin değerini. iranda da böyle gülüyorlardı humeyni dini düzen getirecek diyenlere şimdi hepsi bin pişman..
Benim de başım açık, hatta burada tesettürlü arkadaşların 'açık saçık' dediklerindenim.

Şu yazdıklarınıza şok oldum.

Önce ikna odalarını inkâr etmişsiniz, üstelik bu odaların banisi Nur Serter o odalarda fişleme amaçlı kayıt alındığını bile itiraf ettiği hâlde. İkna odaları bir insan hakları ihlâlidir, kişinin onurunun ayaklar altına alınmasıdır; bu tip oluşumları normalleştiren, kabul eden, görmezden gelen herkes de suç ortağıdır.

Şimdi siz modern bir kadın mısınız yani? Siz sadece ufku dar, dünyası dar bir insansınız. Modern bir kadın hemcinslerinin uğradığı hak ihlâllerinin karşısında olur. Bu ister çocuk gelin, ister aile içi istismar, ister inanç özgürlüğünün ihlâli olsun.

İslâm'ı kendi mantığınıza oturtma çabanızı anlıyorum ama henüz dört işlem yapamazken parçacık fiziği çalışmadaki cesaretinize hayran kaldım.

Ayrıca ne beğenmediğiniz insanlar gibi "Başına gelirse görürsün" geyiğine giriyorsunuz? Ben çok net konuşuyorum mesela çünkü benim başıma gelemez. Beni baskı altına alacak adamın alnını karışlarım; babamınkini karışlamışlığım vardır.
ben hiç türban taktı diye kızını öldüren 'modern' ya da 'ataist' baba görmedim. siz gördünüzmü?
ayrıca forumdan da onlarca konu getirebilirim baskıya dair. aramada epey bişey çıktı.
Ben size baskı örneği söyleyeyim: Son derece modern bir ailenin kızı olan arkadaşım tesettüre girdi diye ailesi tarafından reddedildi.

Benim de başım açık, hatta burada tesettürlü arkadaşların 'açık saçık' dediklerindenim.

Şu yazdıklarınıza şok oldum.

Önce ikna odalarını inkâr etmişsiniz, üstelik bu odaların banisi Nur Serter o odalarda fişleme amaçlı kayıt alındığını bile itiraf ettiği hâlde. İkna odaları bir insan hakları ihlâlidir, kişinin onurunun ayaklar altına alınmasıdır; bu tip oluşumları normalleştiren, kabul eden, görmezden gelen herkes de suç ortağıdır.

Şimdi siz modern bir kadın mısınız yani? Siz sadece ufku dar, dünyası dar bir insansınız. Modern bir kadın hemcinslerinin uğradığı hak ihlâllerinin karşısında olur. Bu ister çocuk gelin, ister aile içi istismar, ister inanç özgürlüğünün ihlâli olsun.

İslâm'ı kendi mantığınıza oturtma çabanızı anlıyorum ama henüz dört işlem yapamazken parçacık fiziği çalışmadaki cesaretinize hayran kaldım.

Ayrıca ne beğenmediğiniz insanlar gibi "Başına gelirse görürsün" geyiğine giriyorsunuz? Ben çok net konuşuyorum mesela çünkü benim başıma gelemez. Beni baskı altına alacak adamın alnını karışlarım; babamınkini karışlamışlığım vardır.

Ben size baskı örneği söyleyeyim: Son derece modern bir ailenin kızı olan arkadaşım tesettüre girdi diye ailesi tarafından reddedildi.

şok olacak bir şey yok ikna odaları uygulaması öyle türkiye genelinde var olan bir şey değildi nur serter kendi yapmış olabilir ancak türkiye genelinde olan bir şey deil bunu sanki tüm okullarda yapılıyor gibi anlatanların yalan söylediğini söyledim buna niye alındınız.
ikincisi ben gayet modern bir kadınım ancak haksızlık karşısında susmam. dar kafalılık kendisine açık saçık diyenleri burada savunmaktır başınıza bişey gelse onlar kıllarını kıpırdatmayacak ki kendiniz dediniz bize açık saçık diyorlar diye.

ve evet başına gelince görürsün diyorum çünkü bu bireysel bir şey değil. rejim değişikliği meselesi. iran örneğini hep veriyorum. şu anda iranlı kadınlar sosyal medya üzerinden örtü baskısına karşı mücadele veriyor. halbuki iran çok medeni bir ülkeydi ne zaman ki islam devrimi oldu tüm kadınlara örtü zorunluluğu geldi. onlar sizin gibi bana kimse baskı yapamaz diye geziyorlardı ama rejim değişince devrim muhafızlarından dayak gırla oldu. yani siz karışlarsınız ama devlet baskı yaparsa ne yapacaksınız?

ve örnek olsun diye öykü uydurmanız da ilginç olmuş..

şok olacak bir şey yok ikna odaları uygulaması öyle türkiye genelinde var olan bir şey değildi nur serter kendi yapmış olabilir ancak türkiye genelinde olan bir şey deil bunu sanki tüm okullarda yapılıyor gibi anlatanların yalan söylediğini söyledim buna niye alındınız.
ikincisi ben gayet modern bir kadınım ancak haksızlık karşısında susmam. dar kafalılık kendisine açık saçık diyenleri burada savunmaktır başınıza bişey gelse onlar kıllarını kıpırdatmayacak ki kendiniz dediniz bize açık saçık diyorlar diye.

ve evet başına gelince görürsün diyorum çünkü bu bireysel bir şey değil. rejim değişikliği meselesi. iran örneğini hep veriyorum. şu anda iranlı kadınlar sosyal medya üzerinden örtü baskısına karşı mücadele veriyor. halbuki iran çok medeni bir ülkeydi ne zaman ki islam devrimi oldu tüm kadınlara örtü zorunluluğu geldi. onlar sizin gibi bana kimse baskı yapamaz diye geziyorlardı ama rejim değişince devrim muhafızlarından dayak gırla oldu. yani siz karışlarsınız ama devlet baskı yaparsa ne yapacaksınız?

ve örnek olsun diye öykü uydurmanız da ilginç olmuş..
Ahahah işim gücüm yok mesel uyduruyorum burada:KK53:

70'li yıllarda annem lise öğrencisi iken komünist bir öğretmenine "Komünist" dediğinden öğretmeni bunu mahkemeye vermiş. Şimdi o hesap, ben de bana 'açık saçık' diyenleri mi mahkemeye vereyim? Evet açık saçığım; elbette bunu ifade etmek için daha kibar seçimler yapılabilir ama oturup açık saçık denmesine de ağlamam. Velev ki ibneyiz yani.

İran'da sol ve liberal yapılar Şah'a karşı siyasal İslamcılarla saf tutmasalardı bugün saçlarını ancak ıssız tarlalarda açıyor olmazlardı. Ha ben İranlı kadınların yerinde olsam özgürlüğüm için gerekirse dayak da yerim.

Şu anda burada yazdıklarınız "Türkiye'nin İran olmasını" engellemez; bilâkis buna sebep olur. Son tahlilde kişinin özgürlüğünün kısıtlanmasını savunuyor; "Lokal uygulamalardır" diye bir insan hakları ihlâlini savunuyorsunuz. Ermenistan'ın Karabağ'daki vahşeti de lokaldir ancak hâlâ bir soykırımdır.

'İlahiyat ihtisası' esnasında Yakın Türkiye Tarihi okuması yapmamışsınız hiç ayrıca. 28 Şubat sürecinde Türkiye'de, özellikle büyükşehirlerde ve hususî olarak üniversitelerde yaygın hak ihlâlleri görülmüştür. Hatta bu hak ihlâlleri bugün benim de sizin kadar rahatsız olduğum siyasal İslâmın temellerini betona çevirmiştir.

Ahahah işim gücüm yok mesel uyduruyorum burada:KK53:

70'li yıllarda annem lise öğrencisi iken komünist bir öğretmenine "Komünist" dediğinden öğretmeni bunu mahkemeye vermiş. Şimdi o hesap, ben de bana 'açık saçık' diyenleri mi mahkemeye vereyim? Evet açık saçığım; elbette bunu ifade etmek için daha kibar seçimler yapılabilir ama oturup açık saçık denmesine de ağlamam. Velev ki ibneyiz yani.

İran'da sol ve liberal yapılar Şah'a karşı siyasal İslamcılarla saf tutmasalardı bugün saçlarını ancak ıssız tarlalarda açıyor olmazlardı. Ha ben İranlı kadınların yerinde olsam özgürlüğüm için gerekirse dayak da yerim.

Şu anda burada yazdıklarınız "Türkiye'nin İran olmasını" engellemez; bilâkis buna sebep olur. Son tahlilde kişinin özgürlüğünün kısıtlanmasını savunuyor; "Lokal uygulamalardır" diye bir insan hakları ihlâlini savunuyorsunuz. Ermenistan'ın Karabağ'daki vahşeti de lokaldir ancak hâlâ bir soykırımdır.

'İlahiyat ihtisası' esnasında Yakın Türkiye Tarihi okuması yapmamışsınız hiç ayrıca. 28 Şubat sürecinde Türkiye'de, özellikle büyükşehirlerde ve hususî olarak üniversitelerde yaygın hak ihlâlleri görülmüştür. Hatta bu hak ihlâlleri bugün benim de sizin kadar rahatsız olduğum siyasal İslâmın temellerini betona çevirmiştir.

hoş söylüyorsun ama ayrıca boş söylüyorsun. iranda sol ve liberallerin yediği naneler yüzünden bu haldeler demenizden aslında ülke gündemine ne kadar uzak olduğunuzu anlıyorum. daha düne kadar referandumda solcular liberaller yetmez ama evet diyerek hukukun çökertilmesine seyirci olmadılarmı? irandan ne farkı var?

benim sözlerim ülkenin iranlaşmasına tepkidir bir yaptırımı olmaz belki birileri uyanır da gerçekleri anlar çabası diyelim. benim gibi düşünenlere de moral olur zira ileride ihtiyaç olabilir. lokal uygulamalardır diyerek ihlali savunmaktansa gerçekten ulusal anlamda hak ihlallerine dikkat çekmek benim amacım ayrıca. sadece türban mürban meselesinde değil. daha 2 sene öncesine kadar gençler dövülerek öldürüldüler. 28 şubattaki ihlalleri tek tek biliyorsunuz da daha düne kadar olanlara neden sessizsiniz. ergenekon balyoz gibi kumpaslarla insanlar yok yere senelerce hapis yattı. hak ihlali varsa bugün de var. hem de fazlasıyla.

bir ''açık'' bayan olarak türban konusundaki hassasiyetinizi insan yaşamı üzerine de göstermenizi öneririm. yakın Türkiye okuması yaparken insan haklarını es geçmişsiniz anlaşılan..

İranı bugüne getiren evet liberal ve solcular, kandırıldıklarını çok geç farkettiler ve çoğu katledildi zaten, onlar humeyniyi destekledi ama hafız onlara acımadı, yapılan referandum bile algı operasyonuydu: İslam Cumhuriyetini ister misiniz, içinde islam geçiyo Cumhuriyet geçiyo sağ sol herkese hitap eden bir soru

Bizimki de yönetim değişti dedi bilmem duydunuz mu

Geçen facede arkadaşımın eşi yaptığı otobüs yolculuğunu anlatıyor, resim paylaşmış birinin ayağı boş olan yan koltukta, eleştiri cümlesi şu: yaşına başına bakmadan kısa elbise giyen bu teyze bir de ayaklarını nerdeyse ağzıma sokacak, bunu yazan kadın tesettürlü, sorsan kendisi için kıyafet özgürlüğü kamuda serbestlik falan istemiştir zamanında ve aldılar da bunu, ama kendisi bu kadına aynı saygıyı göstermiyor, banane ne giyerse giysin demiyor, sanki ayaklarını o şekilde uzatarak yaptığı nahoşluk kiyafetinden kaynaklı, o saygı duymuyor saygı bekliyor, neden, çünkü o dinin gereğini yapıyo ama sen açık gezerek buna karşı geliyorsun

Kendimi zor tuttum yorum yapmamak için, hastaneye s.çan teyze vardı, biz de onu yaşına başına bakmadan hastaneye s.çan kapalı teyze diye mi yaftalasaydık diyecektim de neyse dedim sus

Burada dini veyasiyasi yorumlar yapamazsınız, yasak.
Sayenizde konu yorumlara kapatıldı.

X