- 3 Eylül 2009
- 620
- 66
Arkadasim vardi ayni senin gibi sevgilisinin ailesi cok dindar kendisi ve ailesi lukse duskun modern bir aile bunlar evlendiler sonra kocasi onun kapanmasini istedi tabii o kapanmadi sonra eve hapsetti disari cikamassin dedi nereye gitse cocuguna hesap soruyor gibi saat kac oldu nerdesin nerde kaldjn dedi hep baski yapti bana misafirlige geldiginde o nasil bir sort dedi kinadi hemen cekil gitti vs. Bu dindar muhafazakar kisiler evlendikten sonra hemen degisip bencillesebiliyorlar bu kasar zit kutuplardayken mumkun degillselam arkadaşlar, 26 yaşındayım
20 aylık ciddi bir ilişkim var. gelecek planları yapmaya başladık. fakat erkek arkadaşım ve ailesi muhafazakar. sevgilim cemaatlere üye annesi kapalı fakat ben ve ailem modern ve açık bir aileyiz. benim dövmem falan var rahat biriyimdir.
sorun şu benden içkiyi bırakmamı istiyor. bazı şeylerden vazgeçmemi, gelecekte daha muhafazakar olmamı istiyor. konu içmek ya da içmemek meselesi değil özgürlük alanlarını daraltması. kıyafetlerimi bir şekilde ona göre ayarlıyorum ama yine de bazen sorun olabiliyor. tatile gitme konusunda bile az kişinin olduğu yerleri araştırıyor. dinine uygun yaşamak istiyor bende müslümanım ama çoğu şeyi yerine getiremiyorum.
böyle biriyle hayatını birleştirmiş ya da fikri olan birileri var mı? evlenince her şey cok daha şiddetlenir mi? lütfen bana yardım edin. teşekkür ederim şimdiden
askin gözü kördür derlerrrrryok ben anlamıyourm bu muhafazakarlar yada muhafakar ailerinin çocukları nedne gidip kendılerıne göre seçim yapmaz,yok kapancan,içme bilmem ne,yada siz kızlar neden kendınıze göre bir tercıh değilde,böle birini bulup aşık olup bu durumlara düşersınız ben anlamıyorum,alevi-sunnı meselesındede,lütfen,siyaset,din,ırk yanı sorun olacak şeyleri göz önünde bulundurup buna göre ilişki yaşayın,
:)yaş kaç,gençsiniz snaırım,gözü körde,sonra o gözü oyuyorlaraskin gözü kördür derlerrrrr
ciddiye almadiniz umarim:)yaş kaç,gençsiniz snaırım,gözü körde,sonra o gözü oyuyorlar
çok şekersin,valla genç sandım,ciddiye aldım,evet benden geceli çok oldu,ama gençsiniz sandımya heves kırmayayım dedim :)süpersinciddiye almadiniz umarimhahaha o yaslari geceli cok oldu..konu sahibi icin demistim...
canim icimizdeki cocuk yasiyor elbetçok şekersin,valla genç sandım,ciddiye aldım,evet benden geceli çok oldu,ama gençsiniz sandımya heves kırmayayım dedim :)süpersin
Ayrica: bu muhafazakâr dindarlar evlenince çok bencil oluyor.
Genellemesi çok itici
Bunun muhafazakâr ve dindar olmak ile orantisini nasıl kanitlayacaksinitici olabilir ancak büyük oranda doğru. nice örnek var böyle.
Bunun muhafazakâr ve dindar olmak ile orantisini nasıl kanitlayacaksin
Baskıcı bencil olmanın bir sürü sebebi vardır en başında da cahillik gelir
Bu genelleme bir çok kişinin hakkına girmek olur
Ne alakası var iki örnekle mi bu kanıya vardın ben genelleme yapma dedim hiç örnekleri yok demedimeğer normal giyimli bir kıza türban tak diye baskı yapılırsa burada şekilcilik var demektir. ya da bizimle namaza geleceksin oruç tutacaksın diye baskılar da aynıdır.
herkesi dinsiz zannedip bir tek kendi gibi yaşayanları müslüman sanmanın eseri bunlar.
demek ki dindar muhafazakarlıkla alakası varmış.
cahillikle muhafazakarlık dindarlık birleşince ışid gibi çeteler ortaya çıkıyor işte.