ciddi bir gelecek sorunu

ben zıt kutuplarda biriyle bile arkadaş olamıyorken sevgili olabilene şaşıyorum. belki bilmiyordunuz bu kadar uç noktalarda olduğunuzu. mesela ben senle arkadaş olamazdım. benim bir sürü açık arkadaşım var. açıklık başka birşeydir fakat içki ve barlar yada içkili ortamlar hiç bir muhafazakar aile ve erkeğin kaldırabileceği şeyler değildir. sizin içkinizden, arkadaş ortamınızdan ve birazda ilk zamanlar kıyafetlerinizden feragat etmeniz lazım. niçin erkek değişmiyor derseniz maalesef bunun üzerine çok konuşulur. sizi bu konuda ılımlı görmeme rağmen bu işin olmıycağı kanısındayım.
(size söylemiyorum) modern olmayı bazı insanlar sadece açıklıkla nebileyim içki içmekle aşırı özgür olmakla bağdaştırıyor. muhafazakar olmak kısaca inandığımız yaratıcının emir ve yasaklarını yerine getirmeye çalışmaktır. daha müspet bir hayat yaşamaktır. gösterişten kötü alışkanlıklardan uzakta iyi ahlaklı olmaktır. çünkü bu dünya geçicidir. ebedi hayatın yanında bir ağaç altında gölgelenmek kadar kısadır. niye ben cennette ebedi bir şekilde istediğim gibi yaşamıyayım. şurda yaşıycağım 60-70 senenin cennetin yanında ne ehemmiyeti olabilir ki. şu an dini tamamen yaşayan insan bulmak çok zor durumda. dini çevrenizdeki Müslümanım diyenlerden öğrenmeyin. bizim ilk önce dilimizi değiştirdiler sonra dinimizi.

Eşim cemaate filan üye değil fazla kıskanç biri de değil ailesi de açık ben kapalı olduğum halde evlendikten sonra kıyafet konularını sorun yaptı üzerime 1 beden büyük etek almaya kadar gitti olay. bence iyi düşün ilerde çok sorun yaşarsın diye tahmin ediyorum. Ama bunun için de 20 aylık güzel giden ciddi bi ilişki bitirilir mi o da sana kalmış

Arkadasim vardi ayni senin gibi sevgilisinin ailesi cok dindar kendisi ve ailesi lukse duskun modern bir aile bunlar evlendiler sonra kocasi onun kapanmasini istedi tabii o kapanmadi sonra eve hapsetti disari cikamassin dedi nereye gitse cocuguna hesap soruyor gibi saat kac oldu nerdesin nerde kaldjn dedi hep baski yapti bana misafirlige geldiginde o nasil bir sort dedi kinadi hemen cekil gitti vs. Bu dindar muhafazakar kisiler evlendikten sonra hemen degisip bencillesebiliyorlar bu kasar zit kutuplardayken mumkun degill

Öncelikle yorumlara çok güldüm çok cahil insan varmış.. Birincisi dindar olmak geri kafalılık değildir o çocuk doğru yolda yalnız bu muhafazakar erkeklrin kendisinden bu kadar farklı insanlarla evlenmek istemesi asış saçma olan..Belki sizi kendisi gibi ıslah olup muhafazakar yaşayabileceğini sizi etkileyeceğini düşünüyordur ama bu da çok zor birşeydir sizin istemeniz önemli... Eğer içinizde böyle bi istek varsa devam edin sizin için iyi bile olur bu dünya boş arkadaşlar unutmayın...

askin gözü kördür derlerrrrr

siz birisi için ne kadar değişebilirsiniz nelerden ödün verirsiniz nelerden vazgeçersiniz? bunlardan emin olsanız erkek arkadaşınıza açarsınız. bence böylelikle daha net bir sonuca ulaşırsınız.
çünkü şuan adamın senden tam olarak neler istediğini bilmiyorum. daha fazlası elbette olabilir. o yüzden başta netleştirip tam olarak güvenmen gerekiyor devam edecekseniz.

Ah ah ben de çok "modern!" bir aileden geliyorum. Ailem aşırı olmasa da açık fikirlidir. Annem açık misal. Fakat ben kendi kararımla tesettüre girdim. birden modernlikten yobazlığa dönmüşüm meğer! bak sen şu allahın işine! ailem modern ama ben yobazım sizi deyiminizle yani!
Neyse, açıkça söylemek gerekirse ben tesettürlü olduğum halde korkuyorum bu cemaat durumlarından. Doğru olanı tabi ki vardır, kötülemek istemem fakat bir o kadar da yanlış yola saptıran cemaatler var bana göre. O yüzden cemaate bağlı birini istemem evlilik için mesela. Bence erkek arkadaşınızı karşınıza alıp konuşun, geleceğe yönelik neleri değiştirip değiştiremeyeceğinizi açık açık belli edin. zaten inanın, erkek arkadaşınız dediğiniz kadar muhafazakar olsa sizinle birliktelik kurmazdı diye düşünüyorum. Yani benim etrafımdaki cemaatçiler değil sevgili olmak, selamlaşırken el ele tutuşmuyorlar bile. Hoş, ben de pek tokalaşmam ama yinede belirtmek istedim. Sevgiliniz pek muhafazakar gelmedi bana.

evlenince daha da baskı hissedebilirsiniz.şimdiden başlamış ki siz bunu kaldırabilirmisiniz ,nasıl bir hayat istiyorsunuz bunlara karar verin.

burada neden kendini erkeğe ve ailesine uydurmak zorunda hissediyorsun? senin değerlerin yaşam tarzın yokmu?
bence genç kızlar özellikle senin gibi 'modern' genç kızlar (neden modern dediğimi anlatacağım) bir ilişkiye başlarken erkeğin ailesine yaşamına bakmalı sonra böyle baskılar geliyor. zaten bu sözde muhafazakar erkeklerin gözü hep modern kızlarda. kendi gibi olan kızları beğenmiyorlar sonra elin modern kızını kendi yoz yaşamlarına uydurmaya çalışıyorlar. aaa muhafazakar insan yozmu oluyor diye çemkireceklere baştan söyleyeyim başkasının giyimine yaşamına karışan herkes yozdur benim gözümde. mini etek giyen de bunu yapsa aynı.

ve evet açık bir yaşam sürmek vs. modernliktir, modern olmak kimseye baskı yapmamaktır ve görüyoruz konu sahibi sevgilisine benim gibi ol, içki iç dememiş ama karşı taraftan sürekli bir dayatma var.
bunun dinle ilgisi yok bu tipik sorunlu erkeklik anlayışının sonucudur.

Şimdi eğer çok dindar olsaydı sevgilisi olmazdı

Ayrıca bu evlilik yürümez
Tam tersi bir evliliğe şahit oldum
Zamanla adam karısını utandigi için yolda bile karşı kaldirimdan yurutmus
En son tesettürunden olmuş
Vs vs
Şimdi boşandı

Ayrica: bu muhafazakâr dindarlar evlenince çok bencil oluyor.
Genellemesi çok itici

itici olabilir ancak büyük oranda doğru. nice örnek var böyle.
Bunun muhafazakâr ve dindar olmak ile orantisini nasıl kanitlayacaksin
Baskıcı bencil olmanın bir sürü sebebi vardır en başında da cahillik gelir
Bu genelleme bir çok kişinin hakkına girmek olur

Bunun muhafazakâr ve dindar olmak ile orantisini nasıl kanitlayacaksin
Baskıcı bencil olmanın bir sürü sebebi vardır en başında da cahillik gelir
Bu genelleme bir çok kişinin hakkına girmek olur

eğer normal giyimli bir kıza türban tak diye baskı yapılırsa burada şekilcilik var demektir. ya da bizimle namaza geleceksin oruç tutacaksın diye baskılar da aynıdır.
herkesi dinsiz zannedip bir tek kendi gibi yaşayanları müslüman sanmanın eseri bunlar.
demek ki dindar muhafazakarlıkla alakası varmış.
cahillikle muhafazakarlık dindarlık birleşince ışid gibi çeteler ortaya çıkıyor işte.

Ne alakası var iki örnekle mi bu kanıya vardın ben genelleme yapma dedim hiç örnekleri yok demedim
Eşini beğenmeyip zorla başını actıran modern (?) İnsanlar var diye bunların geneli bencil mi diyelim şimdi

Benim Ailem çok açıktır alkol kullanır
Eşimin ailesinde ise tüm kadınlar kapalı bir tane açık yok.. ben ise inancım var muhakkak ama açık biriyim eşim namaz kılar .. oruç tutar ben tutmak pek..
Neyse sonuca geleyim orta yolu bulduk bi şekilde . Mesela önümüzdeki ay tatile gideceğiz orda tüm şort bikini kısa kısa elbiseler vs giymek istediğim herseyi giyiyor um
Normalde az dikkat ederim uzun olmasına is hayatında filan bazen o da..
Ama eşim bu konuda anlayisli asla bana bi baskısı en ufak imasiı dahi olmadı. .
Insanla alakali bişey bence.
Ama sevgilinin senden talepleri varmış bilemiyorum benim eşimin asla yoktu asla da olmadı mesela.. o senin Allah la aranda olan bisey..ben karışamam sana der hep..
Ama sevgilin gibi olsa olmazdı bu iş .. net..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…