ciddi bir gelecek sorunu

Bir ibadet sadece aç olanları anlamak için mi yapılır bu demek oluyor ki sen o dini farkında olmadan kucumsuyorsun birini anlamak için ibadet etsek peygamberimizi taifte tasladilar diye gider kendimizi taslariz dünyada birileri işkence görüyor diye kendimize işkence uygulanır
Din mantık dini falan değil
İnsan mantığı ile ölçülecek kadar basit değil çünkü

Ayrıca kimse kimseye dayatma yapmıyor
Sokakta onlarca pardesu Ferace çarşaf giyen var hem de elli derece sıcaklıkta hepsi mi dayatma
Kimseye Karışma hakkın yok senin
Ayrıca dinden uzak olmam veya ona yakın olmam da kimseyi ilgilendirmez

ben sadece aç olanları anlamak içinmi demişim orada. her ibadetin kendine göre mantığı vardır. ve sen kabul et ya da etme dinimiz mantık dinidir. bu yüzden su yoksa teyemmüm alınır yolcuysanız kaza imkanı tanınır vs. ve insan mantığına uygun olması sebebiyle yayılmıştır. sizin için mantıklı olmayabilir.
şu anda türban baskısı var ülkemizde
şu forumu arasam kaç tane sevgilim kocam türban tak diyor şeklinde konuya rastlarım eminim. nasıl dayatma yapmıyor?
siyasette bile eşi kapalı olana makam mevki veriliyor.
benim hayatıma karışılıyorsa ben de başkasınınkine karışırım.
bu kadar psikolojik baskı sonucunca herkesin isteyerek giyindiğine inanmak mümküjn değil.

ben sadece aç olanları anlamak içinmi demişim orada. her ibadetin kendine göre mantığı vardır. ve sen kabul et ya da etme dinimiz mantık dinidir. bu yüzden su yoksa teyemmüm alınır yolcuysanız kaza imkanı tanınır vs. ve insan mantığına uygun olması sebebiyle yayılmıştır. sizin için mantıklı olmayabilir.
şu anda türban baskısı var ülkemizde
şu forumu arasam kaç tane sevgilim kocam türban tak diyor şeklinde konuya rastlarım eminim. nasıl dayatma yapmıyor?
siyasette bile eşi kapalı olana makam mevki veriliyor.
benim hayatıma karışılıyorsa ben de başkasınınkine karışırım.
bu kadar psikolojik baskı sonucunca herkesin isteyerek giyindiğine inanmak mümküjn değil.
Bi insan inancindan dolayi sıcakta pardesu giyiyor sen bundan rahatsız oluyorsun buna müdahale ediyorsun sonra da sebep olarak baskı ile ortunmek zorunda kalanları one sürüyorsun
Senin onlardan pek bir farkın yok
İsteyerek giyenlere çok saygilisin sanki
Zaten sayende ban yicem
Senin Kadar saygısız olup bunu bu derece açığa vuran biri ile daha fazla yazışma istemiyorum

Bi insan inancindan dolayi sıcakta pardesu giyiyor sen bundan rahatsız oluyorsun buna müdahale ediyorsun sonra da sebep olarak baskı ile ortunmek zorunda kalanları one sürüyorsun
Senin onlardan pek bir farkın yok
İsteyerek giyenlere çok saygilisin sanki
Zaten sayende ban yicem
Senin Kadar saygısız olup bunu bu derece açığa vuran biri ile daha fazla yazışma istemiyorum

inancından dolayı giydiği ne malum diyorum hanımefendi. ayrıca bu inanç bizim inancımız olamaz diyorum. erkek rahat rahat gezerken kadın bunala sıkıla geziyorsa burada haksızlık vardır ve kul hakkına bu kadar önem veren bir dinde bunun yeri yoktur.
işte tepkim bunadır. tabii sizin anlamanız zor olabilir.

inancından dolayı giydiği ne malum diyorum hanımefendi. ayrıca bu inanç bizim inancımız olamaz diyorum. erkek rahat rahat gezerken kadın bunala sıkıla geziyorsa burada haksızlık vardır ve kul hakkına bu kadar önem veren bir dinde bunun yeri yoktur.
işte tepkim bunadır. tabii sizin anlamanız zor olabilir.
Ne pis zihniyetli insanlar var
Ne demek inancindan giydiği zorla Giymedigi ne malum ne demek bu ya zorla giydiği ne malum
Senin kafandaki dine inanmak zorunda değil kimse
Çok çirkin insanlarsinzi bu forumda senden o kadar çok var ki hatta bu ülkede
IgreniyoruIgreniyorum sizden

Valla kimse kusura bakmasın.
Günah benim sevap benim. Ben kimse için ne dövmemden ne içki içmekten kısacası kimse için hayat tarzımdan vazgeçmem. İçimden geldiği gibi yaşarım. Muhtemelen bir sonraki adımı da zorraki tesettür olacak. İçkiyi sağlık için bırak deseydi, ne de güzel bir adam derdim. Ama kimse için yaşamından vazgeçme. Kafana kakar bak kesinlikle.

NOT: Bir arkadaşım sevgilisi için kapandı, sonuç olarak da ayrıldılar o da şimdi başka kızı kapatmış onunla evlendi. Şaka gibi gerçek yaşanmış örneğidir.

Ne pis zihniyetli insanlar var
Ne demek inancindan giydiği zorla Giymedigi ne malum ne demek bu ya zorla giydiği ne malum
Senin kafandaki dine inanmak zorunda değil kimse
Çok çirkin insanlarsinzi bu forumda senden o kadar çok var ki hatta bu ülkede
IgreniyoruIgreniyorum sizden

iğren iğrenme umrumda değil bu ülkede türban taktı diye kimse dövülmedi ama takmadı diye dövülen hatta öldürülen kızlar var. bu kadar türban baskısı yapılıyorken kalkıp ama isteyerek giyiniyorlar size ne denemez. bu ülke işte böyle zihniyet yüzünden şekilci dindarlığa kaydı. aman inançlı görüneyim iyi yardımsever biri olmasam da olur. ne kadar türban o kadar dindarlık oldu mesele..

iğren iğrenme umrumda değil bu ülkede türban taktı diye kimse dövülmedi ama takmadı diye dövülen hatta öldürülen kızlar var. bu kadar türban baskısı yapılıyorken kalkıp ama isteyerek giyiniyorlar size ne denemez. bu ülke işte böyle zihniyet yüzünden şekilci dindarlığa kaydı. aman inançlı görüneyim iyi yardımsever biri olmasam da olur. ne kadar türban o kadar dindarlık oldu mesele..
Dovulmedi mi ?
1900 lerde Nerede yasiyordun Paris'te mi ?
Hem cahil hem fikri var
Ya tahammül edemiyorum artık sen ve senin gibilere
Mesela burada dindarlar bencil genelemesine bile kimse tepki vermesi ama modernler bencil denilse kıyamet kopardı
Anlamıyorum anlamicam sen ve senin gibileri
Şimdi bu DDe pis dusunlerelerine vatanseverlik rolleri ile mi destek sağlıyor sun

Dovulmedi mi ?
1900 lerde Nerede yasiyordun Paris'te mi ?
Hem cahil hem fikri var
Ya tahammül edemiyorum artık sen ve senin gibilere
Mesela burada dindarlar bencil genelemesine bile kimse tepki vermesi ama modernler bencil denilse kıyamet kopardı
Anlamıyorum anlamicam sen ve senin gibileri
Şimdi bu DDe pis dusunlerelerine vatanseverlik rolleri ile mi destek sağlıyor sun

1900lerde buradaydım hem de tam göbeğindeydim. ve evet kimse dövülmedi.
size öyle anlattılar. yok ikna odaları bilmemne diye kandırdılar.
cahillik size özgü bir gelenek herhalde. kulaktan dolma her dediğine inanan bir kişilik canlandı bende. dinde mantık yok dediğine göre cehaletin sınırları büyük olmalı. ayrıca her önüne gelene cahil demek de cehaletin ilk adımıdır hatırlatayım.

dindar muhafazakar insanlar bencildir genellemesi yaşananların bir sonucudur. bakın konu sahibine. sevgilisinden baskı görüyor. oysa o modern bir insan olarak gel içki iç diyormu?
şimdi kim haklı?
modern insanlar kimseye baskı yapmıyorlar. o sebeple böyle genellemelere maruz kalmıyorlar.

Şimdi sen yeni bir şey mi yazdın
Yukarıda yazdıklarını tekrarlamissin anca
Söylediğim yeni bilgiyi de anca
Yalan onlar iftira atiyolla diyerek gecistirmissin
Senin bu ülkede olan bitenden haberin yok bu belli de onlarca sayfa konuşulmus şeyleri gelip burada sana tekrar anlatmam ben

Gerekcen bile okadar komik ki
Neymiş kapalilik baskı ile oluyor o yüzden giymesinler
Bu ne allah aşkına ya mantığın katledilgidi an
O kadar da mantık diye yirtindin bir de

Şimdi sen yeni bir şey mi yazdın
Yukarıda yazdıklarını tekrarlamissin anca
Söylediğim yeni bilgiyi de anca
Yalan onlar iftira atiyolla diyerek gecistirmissin
Senin bu ülkede olan bitenden haberin yok bu belli de onlarca sayfa konuşulmus şeyleri gelip burada sana tekrar anlatmam ben

Gerekcen bile okadar komik ki
Neymiş kapalilik baskı ile oluyor o yüzden giymesinler
Bu ne allah aşkına ya mantığın katledilgidi an
O kadar da mantık diye yirtindin bir de

sözlerimi nasıl anlıyorsunuz bilemem ancak baskıyla yapılıyorsa giymesinler tabii ki. size baskıyla bişey yaptırılsa hoşunuza gidermi?
işte mantık olan insanların istediğini yapmasıdır.
öyle elin herifinin gelip ben istemiyorum öyle giyinme diye tutturması değildir. o yaşa kadar genç kız ne giyeceğini bilmiyormu da sen akıl veriyorsun?
ve tekrar ediyorum bu ülkede şu anda bile yoğun bir türban baskısı vardır ve türban takanların bu baskıya boyun eğdiklerini düşünüyorum. isteyerek giyindim zannetseler bile. oysa kimse kimseye karışmasa sorunumuz kalmayacak.

sözlerimi nasıl anlıyorsunuz bilemem ancak baskıyla yapılıyorsa giymesinler tabii ki. size baskıyla bişey yaptırılsa hoşunuza gidermi?
işte mantık olan insanların istediğini yapmasıdır.
öyle elin herifinin gelip ben istemiyorum öyle giyinme diye tutturması değildir. o yaşa kadar genç kız ne giyeceğini bilmiyormu da sen akıl veriyorsun?
ve tekrar ediyorum bu ülkede şu anda bile yoğun bir türban baskısı vardır ve türban takanların bu baskıya boyun eğdiklerini düşünüyorum. isteyerek giyindim zannetseler bile. oysa kimse kimseye karışmasa sorunumuz kalmayacak.
Mantık olan insanın istediğini yapması ise neden istediği için kırk derecede padesu giyenleri eleştiriyor ve bu dinde yok diye kiniyorsun sanane di mi sanane çok basit bir kelime aslında

Mantık olan insanın istediğini yapması ise neden istediği için kırk derecede padesu giyenleri eleştiriyor ve bu dinde yok diye kiniyorsun sanane di mi sanane çok basit bir kelime aslında

evet erkek serin serin gezerken kadının pardesüler içinde terlemesi mantıklı değildir ve kimse böyle bişeyi istemez. sadist değilse tabii.. demek ki burada baskı var. dayatma baskı olmasa kadın da belki yanındaki erkek gibi rahat gezmek isteyecek?
ayrıca birilerine de sanane deyin de hayatımıza karışmasınlar.

İyi ki dini Konular yasak
İnsanlar resmen ani kolluyor
Hemen dindarlara laf sokayim hemen onlara yobaz damgası vurayim elim degmisken ortulerine de karisayim

İyi ki dini Konular yasak
İnsanlar resmen ani kolluyor
Hemen dindarlara laf sokayim hemen onlara yobaz damgası vurayim elim degmisken ortulerine de karisayim

dindarlar da pusuda bekleyip hemen türban güzellemesi yapayım benim gibi olmayana dinsiz diyeyim diye an kolladıkları için olmasın?

evet erkek serin serin gezerken kadının pardesüler içinde terlemesi mantıklı değildir ve kimse böyle bişeyi istemez. sadist değilse tabii.. demek ki burada baskı var. dayatma baskı olmasa kadın da belki yanındaki erkek gibi rahat gezmek isteyecek?
ayrıca birilerine de sanane deyin de hayatımıza karışmasınlar.
Ben sadist değilim baskı da görmüyorum ama onlardan biri benim
Burada sana yorum yapma hakkı düşmüyor
Bu tür çirkin yorumları kendine saklayacaksin
Yetkin ne ki dini konuda fetva veriyorsun hadi öyle bir cahillik yaptın kurallardan hiç mi haberin yok bilmior musun dini yorum yasak

dindarlar da pusuda bekleyip hemen türban güzellemesi yapayım benim gibi olmayana dinsiz diyeyim diye an kolladıkları için olmasın?
Hani bu konuda öyle biri yok Şuan sadece elin örtüsünun kendisini gerdigi bi saygisiz var
Hem merak etme sen Biri öyle bir şey yapsa buradakiler onu anında etkisiz hale getirir

Ben sadist değilim baskı da görmüyorum ama onlardan biri benim
Burada sana yorum yapma hakkı düşmüyor
Bu tür çirkin yorumları kendine saklayacaksin
Yetkin ne ki dini konuda fetva veriyorsun hadi öyle bir cahillik yaptın kurallardan hiç mi haberin yok bilmior musun dini yorum yasak

ilahiyat uzmanıyım varmı itiranız?
önce karşında kim var onu öğreneceksin sonra yetkin ne ki diye ahkam keseceksiniz.
yanındaki erkek illa kocan vs. değil sokaktan geçen erkek de olur, istediği gibi gezerken senin belli şartlara uymak zorunda kalman dinimize uymaz. uzmanlığım bunu söyler.

Hani bu konuda öyle biri yok Şuan sadece elin örtüsünun kendisini gerdigi bi saygisiz var
Hem merak etme sen Biri öyle bir şey yapsa buradakiler onu anında etkisiz hale getirir

elin örtüsü değil elin örtüsüne başkalarını zorlayanlar beni geriyor.
kardeşim de bu zihniyetten çekti kocası kaç kere dövdü türban takmıyor diye. zor kurtulduk. boşanma sancılı geçti. şimdi bu beni germesinmi?
oh ne güzel elin herifi dövüyormu diyeyim?
basit bir örtü değil bahsedilen bir siyasi simge şekil oldu artık ne yazık ki..

ilahiyat uzmanıyım varmı itiranız?
önce karşında kim var onu öğreneceksin sonra yetkin ne ki diye ahkam keseceksiniz.
yanındaki erkek illa kocan vs. değil sokaktan geçen erkek de olur, istediği gibi gezerken senin belli şartlara uymak zorunda kalman dinimize uymaz. uzmanlığım bunu söyler.

elin örtüsü değil elin örtüsüne başkalarını zorlayanlar beni geriyor.
kardeşim de bu zihniyetten çekti kocası kaç kere dövdü türban takmıyor diye. zor kurtulduk. boşanma sancılı geçti. şimdi bu beni germesinmi?
oh ne güzel elin herifi dövüyormu diyeyim?
basit bir örtü değil bahsedilen bir siyasi simge şekil oldu artık ne yazık ki..
Açılın ben doktorum hep böyle olur zaten.

X