ciddi bir gelecek sorunu

aile sorun yapabilir ilerde. bir de müstakbel eşinize karşı fazla esnek davranmayın çünkü eğer karşı tarafta "ben değiştiririm" algısını yaratırsanız yani kolay kabullenen biri gibi olursanız evlendiğinizde doğal olarak sizi değiştirmek için çaba verecek, canınızı sıkacak ve bu daha büyük problemlere neden olacak. işin başından ben buyum deyip sınırınızı gösterseniz ilerde rahat edersiniz. allah mutlu etsin.

olmaz olmaz diyenlere de bakmayın eğer seni olduğun gibi kabul ederse neden sorun olsun? sadece sınırınız belli olsun. umusuzluğa kapılma

Eşimin ailesi kapalı, eltilerim falan da kapalı, ancak bana bir baskıları olmadı. Sadece sen de kapanmayı düşünüyor musun gibi sorular soruldu, hayır dedim, üzerime hiç gelinmedi. Aile olayını çok takmayın derim ben.

Ancak evlenmeden bu konuların çiftler arasında konuşulması gerekiyor. Madem bu kadar farklısınız, işte evlendikten sonra senden neleri değiştirmeni isteyecek, sen nelerden feragat edeceksin nelerden etmeyeceksin bunları belirlemelisiniz. Tabi karşılıklı olarak senin de onda değişmesini istediğin şeyler varsa net bir şekilde konuşmalısınız. Zaten nişanlılık bunun için var. Ancak cemaat olayı biraz sıkıntı olabilir. Yani duyduğum kadarıyla cemaat işlerinde aile içine kadar karışılıyor. Pek rahatınız olmayabilir.
Olumlu olmak istiyorum, iki kişi sevdikten sonra hallederler demek istiyorum ama, aklım cemaate takıldı maalesef.

Evet evlenince bu istekler daha da artar
Bende hiç esnek değilim neysem oyum diyosan
Evlenme

Karşı taraf içinde madem istemiyosun
Kendin gibi birini bul
Başkasını bi kalıba sokmaya çalışmaktan daha kolay diyorum

Aciklik kapalilik bana gore cok dert olmayan seyler..yani ilk etapta gorunen seyler oldugu icin..ya kabul edersin ya etmezsin..ilerde kim bilir ne tur huylari cikacak..tatil icin yer bakarken,,haaa sakin yerleri seversin o yuzden kalabalik olmayan ortamlara bakarsin o baska..ama dini geregi deyince…insan gormek gunah sanki…abartiliyor gibime geliyor..

Mesela bir tane tanidigim var ve korunmak gunah adi altinda hic korunmuyor..ha bu adam dindar guyya…yani bunu dindarlik adi altinda yapiyor.

Halbuki bunun dinle ilgisi yok…

Dedik ya gercekten dindarligindan olsa neysede, bazilari sapitiryor…

Hmm başı kapalı olunca modern olunmuyor değil mi? Örümcek kafalı falan olunuyor, sen de haklısın.

muhafazakar, cemaatçinin zıt anlamlısı ne zamandan beri modern olmuş ki:KK51:

selam arkadaşlar, 26 yaşındayım
20 aylık ciddi bir ilişkim var. gelecek planları yapmaya başladık. fakat erkek arkadaşım ve ailesi muhafazakar. sevgilim cemaatlere üye annesi kapalı fakat ben ve ailem modern ve açık bir aileyiz. benim dövmem falan var rahat biriyimdir.
sorun şu benden içkiyi bırakmamı istiyor. bazı şeylerden vazgeçmemi, gelecekte daha muhafazakar olmamı istiyor. konu içmek ya da içmemek meselesi değil özgürlük alanlarını daraltması. kıyafetlerimi bir şekilde ona göre ayarlıyorum ama yine de bazen sorun olabiliyor. tatile gitme konusunda bile az kişinin olduğu yerleri araştırıyor. dinine uygun yaşamak istiyor bende müslümanım ama çoğu şeyi yerine getiremiyorum.

böyle biriyle hayatını birleştirmiş ya da fikri olan birileri var mı? evlenince her şey cok daha şiddetlenir mi? lütfen bana yardım edin. teşekkür ederim şimdiden

İşiniz çok zor. Ya ona uyum sağlayacaksınız ya da o iş bitecek. Muhafazakar aile kendine uygun gelin ister.

Akrabalarimda boyle bi durum var dediğiniz gibi,muhafazakarlar.gelini ve ailesi de kendilerinin zıttı. En son kayınvalidesi köy yoğurdu mu ne goturmustu evine torunum yesin diye gelin de kapıyı acmamisti, o denli istemiyorlar kendi kafa yapılarına uymayani, umarım sizde de böyle bi durum olmaz çünkü bana gore apaçık saygısızlık

Akrabalarimda boyle bi durum var dediğiniz gibi,muhafazakarlar.gelini ve ailesi de kendilerinin zıttı. En son kayınvalidesi köy yoğurdu mu ne goturmustu evine torunum yesin diye gelin de kapıyı acmamisti, o denli istemiyorlar kendi kafa yapılarına uymayani, umarım sizde de böyle bi durum olmaz çünkü bana gore apaçık saygısızlık
bu tamamen kişinin saygısızlığından bence dinle ya da uymakla alakası yok terbiyesizlik

Ben evlendim.
Bayagi rahat buyudum. Ailem de rahat. Esimin ailesi muhafazakar. Esim zaten ailesi kadar muhafazakar degildi ama sevgili oldugumuz gunden itibaren tamamen bana gore yasamaya basladi.
Kiyafetime karismaz, alkol aliriz vs vs.
Sadece tek istegi vardi, eve alkol sokmamak. Ben de onu sorun etmedim. Evde icmiyoruz ve icirmiyoruz. Muhafazakar olalim derdimiz yok.

Bu sekilde olmasaydi, esim bana uyum saglamasaydi, diretseydi evlenmezdim.

ortak noktalarda buluşmanız ne kadar güzel darısı başıma
ortak noktadamı buluşmuşlar?? bana daha çok bir noktada buluşmuşlar gibi geldi

sınırlarını çok net çiz,hem ailesine hem sevgiline
seni değiştirmeye çalışmayacak,baskı yapmayacaklarına inanırsan devam et
uzun bir nişanlılık süreci sana yardımcı olur.
nişanlılık birbirinizi, aile çevrenizi tanımanız içindir.
ama bu süreçte aklına yatmayan birşeyler olursa düzelir sanma

Bence hata yapiyorsunuz. Yag ve su gibisiniz. Ikinizde degismediginiz surece, bu is cok zor bence

İşin zor.
Şiddetlenir. Pişman olursun evlendiğine. Hayat bu hayat, bir kere geliyoruz, herkes istediği gibi yaşasın ne var bunda ama yok, birileri muhakkak karışır.

bence tamamen zıt kutuplarsınız evlendikten sonra anlaşabilmeniz çok zor kendinizden fedakarlık yapmak zorundasınız bu adam evlenirseniz...

Madem bu kadar sorundu, en başında neden seninle birlikte oldu ki bu adam. Hiç anlamıyorum bunu ya. Baştan sorun etmemişsin, şimdi gelmiş değiş diyorsun. İstediğin gibi birini bulsaydın madem.

yok ben anlamıyourm bu muhafazakarlar yada muhafakar ailerinin çocukları nedne gidip kendılerıne göre seçim yapmaz,yok kapancan,içme bilmem ne,yada siz kızlar neden kendınıze göre bir tercıh değilde,böle birini bulup aşık olup bu durumlara düşersınız ben anlamıyorum,alevi-sunnı meselesındede,lütfen,siyaset,din,ırk yanı sorun olacak şeyleri göz önünde bulundurup buna göre ilişki yaşayın,

X