• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cici anne olmak....

Anlatımınızdaki uslup iyi niyetli biri olduğunuzu çağrıştırıyor.

İkinci evliliği ve çocuğu olan bir erkekle evlenmek gerçekten zor zamanları getirebiliyor.
O yaştağı bir erkek çocukla ilgilenmek çok zor, üstelik yuvası dağılmış bir çocuk. Yaptıklarınızın mükafatını alırsınız inşaallah.
Her defasında ''bizimle gelsin'' demeyin artık siz.
Gelirse ne güzel, gelmezse eşinizin ya da çocuğun talebi olsun bu.

Maddi yönden annesi bu kadar iyi bir durumdaysa ve çocuk hala babadan birşeyler istiyorsa ''baba rolunun çocukta oluşturduğu''ndan dolayı istiyordur ya da annesinin teşvikiyle.

Siz bir defa dahi bu parar konusunu eşinize açarsanız ters tepecektir. Size tavsiyem müdahale etmemeniz olacaktır.

İkinci evliliği ve çocuğu olan bir erkekle evlenmek gerçekten zor zamanları getirebiliyor.
O yaştağı bir erkek çocukla ilgilenmek çok zor, üstelik yuvası dağılmış bir çocuk. Yaptıklarınızın mükafatını alırsınız inşaallah.

Maddi yönden annesi bu kadar iyi bir durumdaysa ve çocuk hala babadan birşeyler istiyorsa ''baba rolunun çocukta oluşturduğu''ndan dolayı istiyordur ya da annesinin teşvikiyle.

Siz bir defa dahi bu parar konusunu eşinize açarsanız ters tepecektir. Size tavsiyem müdahale etmemeniz olacaktır.

Para konusunda kesinlikle yorum yapmıyorum yani şunu al bunu alma asla demem..Eşim de sonuçta bunun kararını kendisi verebilecek bir kapasitede...Çocuk karakter olarak malesef doyumsuz olacak seviyelere geldi..
Benim dert yanmalarım sadece maddi olarak da algılanmasın lütfen üzülürüm...Mesela bayramda İstanbul'a götürdük ve ilk defa gideceği için araba ile gittik ve inanın İstanbul'da girmediğimiz müze,akvaryum,saray,stadyum veya mekan kalmadı...Hergün minimim 3 yeri gezdik akşamlara kadar...Geçen gün bir yakınımız oh ne güzel gezmişsiniz,arkadaşlarına havan olmuştur epey dedi..Çocuk aman ne var ki herkesin yapıp gittiği şeyler dedi ona...Babası duysa üzülürdü çünkü eminim arkadaşlarının arasında gördüğü gezdiği yerleri yarısı henüz görmemiştir..Biizm yaptığımız herşeyinde bu şekilde amaaaan ne var ki bunda demesi beni şaşırtıyor....

Kesinlikle müdahale etmiyorum...Benim maddi yapılanlara da hiçbir zaman bir tepkim olamaz ama çocuk inanılmaz doyumsuz ve tatminsiz olmaya başladı...Yapılanları normal olarak karşılıyor...Herşeyten öte onu sırf mutlu etmek için onu deliler gibi gezdiriyoruz,onun seveceği aktiviteler yapıyoruz ama malesef bir anda bize üzülüceğimiz öyle hareketlerde bulunuyor ki inanamıyoruz..Herhalde biraz daha büyüyünce anlayacak ona verdiğimiz sevgiyi ,ayırdığımız zamanı ,....Bu süreçte ben sabırlı olmak durumundayım tabii...

Çocuk annesinde Haftaiçi, haftasonları geliyor bize.. Şimdi yazdıklarımdan sakın ben çocuğu istemiyorum gibi birşey çıkmasın ne olur...Ben kötü niyet ve fesattça yaklaşımlara üzülüyorum ve bunları sizlerle paylaşmak istedim..Çocuk için de karakter gelişimini malesef kötü etkileyen bir annesi var ama ona yapacak bişey yok...Yalanı öğretti mesela çocuğa bunun yanlış birşey olduğunu güzellikle çok anlatmaya çalıştım..Haftasonları cuma akşamüstü geldiğinde birkaç saatim terapi ile geçiyor resmen çünkü her geldiğinde çocuk bişeyler yüklenmiş oluyor malesef..Sonra enerjisi düzeliyor...Huzurla ve stressiz eşimin de mutluluğu, çocuğunda mutluluğu için ne kadar çaba sarf ettiğimi bi ben bilirim....
İlk evlendiğimizde ben ameliyatlı olduğum bir dönemde ona harika bir doğum günü yaptım evde mesela ama annesi kaç senedir bilirim özel hiçbirşey yapmıyor çocukcağıza...Ama konu gelince biz ne yapmışız ki...E pesss diyorum ister istemez içimden...

Yok sen madem bu kadar uzerıne dusuosun sınucta el oglu anası var dıyıp ısın ıcınden cıkabılırsın
Adam gbı cocuga bakıosun. Tutupta o cocuk anası fişeklıyorsa sen ona melek ol. O cocuk anlamaz

Bekar birinin erkek yada kadın evlenmiş ayrılmış hele bide çocuğu olan biriyle sorunsuz süt liman bi hayat geçirmesi imkansız
ne kadar sakin anlatmışsınız ama ben içinizde kopan fırtınaları tahmin edebiliyorum
siz o çocuğunher isteğine tamam derseniz bu çocuk ileride daha fazlasını isteyecektir önüne geçemezsiniz
eşinizle sakin bi şekilde oturup konuşun derim

Bekar birinin erkek yada kadın evlenmiş ayrılmış hele bide çocuğu olan biriyle sorunsuz süt liman bi hayat geçirmesi imkansız
ne kadar sakin anlatmışsınız ama ben içinizde kopan fırtınaları tahmin edebiliyorum
siz o çocuğunher isteğine tamam derseniz bu çocuk ileride daha fazlasını isteyecektir önüne geçemezsiniz
eşinizle sakin bi şekilde oturup konuşun derim

Ben sakin bir zamanda evet çocuğun profesyonel yardım alması gerektiğini söylemek istiyorum...Çocukcağıza da yazık yalana alışarsak ve menfaat çıkar ilişkilerine dayalı yetiştiriliyor annesi tarafından malesef...Bir de biz yeniden bebek çalısmalarımıza başladık Allah nasib ederse bebeğimiz olursa bakalım bizi neler bekliyor....Ben onu abisi olarak çocuğum olduğunda yetiştirmek isterim ama ben biraz fazla toz pembe görüyorum galiba durumu hala...Karşımda inanılmaz kıskanç ve kötü niyetli ve affedersiniz seviyesi yerlerde bir kadın var...O zaman gelince nasıl ne şekilde oğlunu dolduracak!!!!

Bir yorumunuzda çocuğun yalanlarını yakaladık diye yazmışsınız, eşinizle birlikte yakalamışsanız, bir uzmana götürmeniz gerektiği konusunda eşinizi daha kolay ikna edebilirsiniz, eşinizle uygun bir dille konuşun ve çocuğu bir pedagogla görüştürün, bugün doyumsuz ve yalan söyleyen küçük çocuk yarın daha kötü şeyler yapmaya hazır bir ergene dönüşebilir.

Doğru ve sabırlı yaklaşım gösterirseniz şimdi bazı şeylerin farkına varmasa da büyüdüğünde aranızdaki sorunlar kendiliğinden ortadan kalkar ve sağlıklı bir abla- kardeş ilişkiniz olur:34:

Bu konuda sizlere açılmak konusunda çok düşündüm neden derseniz beni tanımadan yorumlar canımı acıtır diye...Şöyle başlayayım;2,5 senelik evliyim, benim ilk ,eşimin ikinci evliliği..Bizim henüz bir çocuğumuz yok , bir bebeğimizi doğumdan sonra kaybettik..Eşimin şu anda 10 yaşında olan bir oğlu var..Eşimin eski evliliğini bitirme sebebi çok özel ve benim ile hiçbir alakası olamaz..Ancak eşimin ilk eşi çocuğunu beni kötü kadın olarak lanse etti..Oysaki kendisinin yaptığı büyük hatalar sebebi ile bitmiş bu evlilik...Daha evlendiğimiz ilk hafta balayı yapmadık çocuğu aldık beraber tatil yaptık, çocuk o günlerde boynuma sarılırken eve dönünce tabii annesi bundan hoşlanmadı...Ve inanılmaz gergin günler yaşadık..Ben asla anne yerine geçmeye çalışmadım,çalışmam da.Yaşı küçük olduğundan annede kalmış..Eşim çocuğunu çok özlediğini dile getiriyordu ben istersen alabilirsin başımın üstünde yeri var dedim ..Ama çocuk annesinden ayrılmaz zaten...Aynı şehirde yaşıyoruz, haftasonları alıyoruz ve yazın özellikle bizimle çok kalıyor..İlk zamanlar kasıyordu annesi ama şimdi kendisinin planları doğrultusunda daha çok bizde kalmasını istiyor..Ya da belki de beni deniyor hala...Ne denemesi ise artık... Ama iyi niyet ile , sevgi ile yaklaştığımı asla kabul edemiyordur belki de onun aklı...bir yerde işte o kötü üvey anne dedirtecek çıkışımı bekliyor her an...

Her hafta maddi manevi yağdırıyoruz inanın... Gezdirmediğimiz yer kalmadı ,benim ailemde ona karşı çok sıcaklar... Ama gelin görünki malesef çocukta son zamanlarda bu iyi niyetleri maddi yönden Tabiiki annesi eşliğinde istismar etmeye başladı..Eşim bana şuradan burdan kısalım dediği anlarda bile gelip öyle şeyler istiyor ki ve eşime sen nasıl bi babasın her baba yapıyor diyebiliyor..Eşimin ve benim sırf o mutlu olsun diye nasıl gözünün içine baktığımızı bilseniz....
Bir tatil planlasak bile hadi onuda alalım diyen benim, inanın buna..Eşimin haberi olmadan ona kıyafetler alıyorum.. Kendi çocuğu olan çevredeki insanlar bile yeri geldimi çocuğuna hayır diyebiliyor..Ama bu gibi durumlarda hayır demek zorlaşıyor sanki...

Ben yorum yapmamaya çalışsam da çünkü benim sözüm farklı gelebilir...yine de eşimin bu yumuşak karnının biraz kullanıldığını düşünüyorum..Ve bu durum yaş büyüdükçe artıyor.. bu arada annesinin evi,arabası bizden aldığı nafaka ve çoook ciddi zengin bir maddi kaynağı var... Çocuğuyla kesinlikle tatil yapmaz, vakit geçirmez...Bayramlarda ve yazın bizimle..Haftaiçi evde çocuk o da kime baktırıyor bilemiyoruz!!!
Ben yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum bu konuda ama durum çok da iyi niyetli değil malesef!!!

bence senle ilgisi yok sen olmasaydın baskasıda olsaydı o kadın kendi evliliği yürümediği için kıskanclıgından ortamı bozması normal, adam olup kendisi yürütemez,ama baskasının yürütmeye calıstıgını kıskanırlar işte... olgunlukla ve samimi olarak yaklasıyorsun olaya fakat sahsınla deil durum... kocanla ilgili durum.paylasılamıo.2. ewliliklerdeki beklenen durum malesef.bende 2. ewliliğimi yapmak istiyorum teklif var ama cocuk problemleriyle nasıl başa cıkarım diye düsünüyorum.eski eşi bizle uğrasıcak biliyorum :50:

sizin nasıl birisi olduğunuz anlaşılıyor.son derece iyi niyetli,fedakar ve hassas birisiniz.hem de gereğinden fazla..ama o kadın olumsuz bir insan belli ki.ve korkarım ki hem onun eğitimini hem de sizlerin eğitimini alan çocuk, gelişiminde sıkıntılar yaşayabilir.tutarsız bir kişilik geliştirebilir.yalan söylemesi de buna işaret veriyor.siz ne kadar iyi olusanız olun o annesinden yana tavırlar sergileyebilir.ve de şunu belirtmek istiyorum;çocuğun yetiştirilmesinde yaptığınız fedakarlıkları takdir etsem de,çocuğun her isteğinin yapılmasını hiç doğru bulmadım.anladığım kadarıyla babası da boşanma durumundan dolayı çocuğa karşı içten içe duyduğu suçluluğu,acımayı ,çocuğunu şımartarak hafifletmeye çalışıyor.siz de eşinizi sevdiğiniz için ve de hassas ve duyarlı olduğunuz için buna katılıyorsunuz ama tüm bunlar çocuğun iyiliğinden çok zararına oluyor.çünkü bir sınır koymuyorsunuz ikiniz de...kesinlikle hata yapıyorsunuz.neden mi?

1.çocuk açısından onun her istediğini yapmak onu doyumsuz,şımarık ve bencil bir insan olmaya doğru sürükleyebilir.ve daha da kötüsü ileride hiçbir şeyden memnun olamayan mutsuz bir insan olabilir.

2.çocuğa emek veriyorsunuz,Allah katında bir iyilik yapıyorsunuz herşeyden önce.bu çok güzel ama çocuğun böyle bir annesi varken,bunca emeklerinizi hiçe sayıp,bir gün size nankörlük yapma ihtimali var bunu da her zaman aklınızın bir köşesinde bulundurup kendinizi çok fazla kaptırmayın.

3.çocuk barışçıl ve pozitif bir çocuk mu bilemiyorum ama bir gün sizin kendi çocuğunuz olursa onu kıskanabilir ve tutumları değişebilir.

4.çocuk eşinizin oğlu ve eşinizin babalık görevlerini yapmaktaki çabası değerli ama sizin eşinizle özel bir hayatınız var.onun isteklerinin önemli olduğu kadar sizin de bazı inisiyatifleriniz olmalı..her istediğini yapmak,sınır koymamak tehlikelidir.bu her konuda böyle.

bence eşinizle içinizdeki bazı kaygılarınızı uygun bir dille konuşmalısınız.ayrıca çocuğun annesinin yapabileceği bir çok şeyi de üstlenmeyin bence..yani hep siz gezdireceksiniz,hep siz yedirip içireceksiniz,ya da psikologa siz götüreceksiniz diye bir şart yok.kimseye yaranamazsınız,üzüldüğünüzle kalırsınız..

Son düzenleme:
sonuçta bu çocuk adı üstünde daha neyin ne olduğunu bilmiyor büyükler sanıyorki küçükken en pahalı oyuncağı isteyen 18 de direk araba isticek öyle bişey yok olmaz şimdi sizin isteklerini karşılayabilceğini biliyor büyüdüğündede karşılayamacağınızı bilir bu kadar siz iyi davranıyorsunuz yok fişekliyomuş bilmem ne yappıyomuş çocuk sonuçta karşıdakide annesi inanacak siz üzerine gitseniz annesinede düşman olur size inanır imkanınız varsa isteklerini geri çevirmeyin bence birde karşıdakinin 10 yaşında çocuk olduğunu unutmassanız iyi olur ben küçükken neler yapardım şimdi yapsam olay olur çocukluk çocuklar güzeldir dediğim gibiimkan varsa yaşasın çocuk yoksada uygun bir dille anlatırsınız en pahalı çocuk oyuncağı 500 tl den fazla değil akülü araba oda yeterince tatminkar bir oyuncak daha büyük istekleri ne olabilirki

Fidele,
Ben senin hikayeni okuyunca aslında anneliğini fazlasıyla yaptığını düşündüm, her ne kadar sen doğurmamış olsan da bir annenin yapması gereken herşeyi yapıyor ve gereken hassasiyeti fazlasıyla da gösteriyorsun.
Eşinin oğlunu, kendi evliliğine o kadar güzel dahil etmişsin ki eminim eşinin sana sevgisini de arttırıyorsundur, böyle yaparak... Gerçi iyi niyetle hiçbir beklenti içine girmeden yaptığın yazılarından çok belli...
Herkes birşeyler yazmış sanırım, ben sadece ilk sayfayı okudum ama sana tavsiyem, eğer zaman ve imkan bulursan bir çocuk psikoloğu veya pedagogtan randevu alıp gidin konuşun, danışmanlık alın, zaten o kişi sizi yönlendirir, belki çocukla da seans yapabilir, sen ve eşin nasıl davranmalı bu konuda yardımcı olabilir. Çünkü biz herşeyi kendimiz halletmeye çalıştıkça, bazen işler sarpa sarabiliyor, şimdiden uzamn yardımı alırsanız eşinle, belki o çocuğun ileride iyi bir insan olarak yetişmesine daha da fayda sağlarsınız çünkü ağaç yaşken eğilirmiş. Birkaç yıl sonra ergenlik çağına girdiğinde, baş etmesi daha sorunlu olabilir.

sonuçta bu çocuk adı üstünde daha neyin ne olduğunu bilmiyor büyükler sanıyorki küçükken en pahalı oyuncağı isteyen 18 de direk araba isticek öyle bişey yok olmaz şimdi sizin isteklerini karşılayabilceğini biliyor büyüdüğündede karşılayamacağınızı bilir bu kadar siz iyi davranıyorsunuz yok fişekliyomuş bilmem ne yappıyomuş çocuk sonuçta karşıdakide annesi inanacak siz üzerine gitseniz annesinede düşman olur size inanır imkanınız varsa isteklerini geri çevirmeyin bence birde karşıdakinin 10 yaşında çocuk olduğunu unutmassanız iyi olur ben küçükken neler yapardım şimdi yapsam olay olur çocukluk çocuklar güzeldir dediğim gibiimkan varsa yaşasın çocuk yoksada uygun bir dille anlatırsınız en pahalı çocuk oyuncağı 500 tl den fazla değil akülü araba oda yeterince tatminkar bir oyuncak daha büyük istekleri ne olabilirki
Karşımdakinin çocuk olduğunun farkındayım ve o yüzden anlayışla, sabırla kaç senedir emekle,sevgiyle ilişkimizi güzelleştirmeye çabalıyorum...Ama çocuk dahi olsa bazı şeylerin kıymetini veya yapılanların ona özel olduğunu anlamalı...Akülü arana için çok büyük...Daha bu haftasonu alp top alındı mesela!!Alınmaz ise hayat duracak ya da ölecek gibi davrandı strese soktu neler yaptı inanamazsınız...Sende babalık mı yapıyorsuna geldi söyledikleri...Kelimeler ya da cümleler annesinin ağzındandı çok belliydi..Bu bir örnektir sadece..Evindeki bilgisayar çökmüş söylediğine göre..tamir ettirelim dedik hayır istemem diye ağladı....Bütün herkesin var diynce de eşim ister istemez eksik etmek istemedi belk de babalık içgüdüsü ile...
Bu gibi şeylerin sonu yok bence ve çocuk babasını ona aldığı ve herşeyini karşıladığı sürece sevecek ise bence problem!!!!Ben çocuğun yapısının malesef çok kötü gittiğini düşünüyorum...Kendi halası bile yani görümcemler bile abim yanlış yapıyor diyor...
Bu konular hassas konular eşime benim bu konuyu konuşurken kelimelerimiz ile seçmem gerekecek...Henüz müdahale etmedim..Ama eşimde çocuğu için kendini parçaların çocuğunun tavırları ufacık bir hayırda bile saygısızlaşırsa konuşmayı düşünüyorum!!!İnsan kendi içindeyken göremeyebilir ,eşimde kendisi görmüyor olabilir belkide!!
Biz çok iyi koşullarda yetişmemize rağmen hayırını ne olduğunu, ailemiz bazen frene basmayı öğretmişlerdi...

Fidele,
Ben senin hikayeni okuyunca aslında anneliğini fazlasıyla yaptığını düşündüm, her ne kadar sen doğurmamış olsan da bir annenin yapması gereken herşeyi yapıyor ve gereken hassasiyeti fazlasıyla da gösteriyorsun.
Eşinin oğlunu, kendi evliliğine o kadar güzel dahil etmişsin ki eminim eşinin sana sevgisini de arttırıyorsundur, böyle yaparak... Gerçi iyi niyetle hiçbir beklenti içine girmeden yaptığın yazılarından çok belli...
Herkes birşeyler yazmış sanırım, ben sadece ilk sayfayı okudum ama sana tavsiyem, eğer zaman ve imkan bulursan bir çocuk psikoloğu veya pedagogtan randevu alıp gidin konuşun, danışmanlık alın, zaten o kişi sizi yönlendirir, belki çocukla da seans yapabilir, sen ve eşin nasıl davranmalı bu konuda yardımcı olabilir. Çünkü biz herşeyi kendimiz halletmeye çalıştıkça, bazen işler sarpa sarabiliyor, şimdiden uzamn yardımı alırsanız eşinle, belki o çocuğun ileride iyi bir insan olarak yetişmesine daha da fayda sağlarsınız çünkü ağaç yaşken eğilirmiş. Birkaç yıl sonra ergenlik çağına girdiğinde, baş etmesi daha sorunlu olabilir.

Sanırım bu konuyu gerekirse eşimle konuşucam...Çocuğun içinde ne fırtınalar kopuyor bilmiyoruz...Ben en baştan istemiştim ama ilgilenen olmadı bu konu ile...Ama ben yine de bir kere daha konuyu açıcam bakalım...
Ve çok teşekkür ederim demek kendimi iyi ifade edebilmişim sizlere:49:

Çocuk bide erkek mi ben kız sanmıştım kız çocukları cici annelerle daha problemli diye biliyorum
annesi dolduruyor demek ki

Sanırım bu konuyu gerekirse eşimle konuşucam...Çocuğun içinde ne fırtınalar kopuyor bilmiyoruz...Ben en baştan istemiştim ama ilgilenen olmadı bu konu ile...Ama ben yine de bir kere daha konuyu açıcam bakalım...
Ve çok teşekkür ederim demek kendimi iyi ifade edebilmişim sizlere:49:
Eşinle konuşmuşsun gördüm diğer yorumlarda... Bence o da kendini suçlu hissettiğinden bazı şeyleri ölçüsüzce yapıyor ki çocuktaki eksiklikler kapansın ama eşin de maalesef çocuğa kötülük ettiğinin idrakinde değil, bence siz de destek alın, yani eşin özellikle bu çocuğuna yetememek psikolojisinden kurtulsun

Eşinle konuşmuşsun gördüm diğer yorumlarda... Bence o da kendini suçlu hissettiğinden bazı şeyleri ölçüsüzce yapıyor ki çocuktaki eksiklikler kapansın ama eşin de maalesef çocuğa kötülük ettiğinin idrakinde değil, bence siz de destek alın, yani eşin özellikle bu çocuğuna yetememek psikolojisinden kurtulsun

Aslında suçluluk duymaması lazım çünkü anlattıklarından biliyorum sırf çocuğu için evliliğini yürütmeye çabalamış...Eşinin yaptığı hata yenilir tutulur cinsten değil tahmin etmişsinizdir!!Eşim de evliliğini bitirmek zorunda kalmış..Yani evliliğin bitme sebebi kadının yaptığı büyük hata...Eşim harika bir baba ne eksikliğini kapatmaya çalışıyor ki...Bunu herkes söylüyor ama işte yüreği sızlıyor herhalde çocuğu ağlayıp, boynunu bükünce...
Dediğiniz gibi bu konu ciddi ciddi ele alınmaz ise çocuk için herşeyde evet diyen özellikle maddi olarak kaynak olarak görünecek babası...Oysa baba hayır da der , yeri geldi mi kısıtlama bile yapabilir yani bize babamız da süper bir babaydı bizim için yaşardı ama yeri geldi mi hoooop bi şurada durun bakalım derdi...İşte boşanmış olan ebeveynlerde bazılarında böyle durumlar oluyor...
Zoooor zor arkadaşlar bazen okuyorum da yazmış bazı arkadaşlar al parka götür sevdiği yiyeceklerden yap sevdir kendini falan...Bunları herzaman içimden gelerek yaptım yapıyorum da...Özellikle altını çiziyorum içinden gelmezse bir ke olur en fazla iki kere...Ama işte filmlerdeki gibi keşke böyle şeylerle olsaydı...Akadaşlar çocuğa öyle bir kin ile benim için ağzı alınmayacak sözcüklerde doldurursa annesi yaptıklarınızın bile samimi olmadığını ,yalandan yaptığınızı söylerse çocuğa öyle kolay değil!!!Ciddi sabırla sevgiyle uzun süreli bir emek bu...Neden söylüyorum bunları,benim gibi durumlarda olup da evlenecek olanlar var ise iyi düşünsünler..Bu sorumluluğu alabilecekler mi??Yeri geldi mi çocuklar inanılmaz acımasız olabiliyor bu durumlarda onun çocuk olduğunu düşünüp sabır ile bu durumları sevgiyle sindirebilecekler mi????Ben yapmaya çalışıyorum evet kocamı da çok seviyorum oğlunu da Allah biliyor ama dediğim gibi dışardan göründüğü gibi değil bu işler malesef...

bence senle ilgisi yok sen olmasaydın baskasıda olsaydı o kadın kendi evliliği yürümediği için kıskanclıgından ortamı bozması normal, adam olup kendisi yürütemez,ama baskasının yürütmeye calıstıgını kıskanırlar işte... olgunlukla ve samimi olarak yaklasıyorsun olaya fakat sahsınla deil durum... kocanla ilgili durum.paylasılamıo.2. ewliliklerdeki beklenen durum malesef.bende 2. ewliliğimi yapmak istiyorum teklif var ama cocuk problemleriyle nasıl başa cıkarım diye düsünüyorum.eski eşi bizle uğrasıcak biliyorum :50:

Açıkcası evleneceğin kişiye çok büyük bir sevgi duyuyorsan bazı durumlar tölore oluyor ama dediğim gibi bu durumlar dışardan görüldüğü gibi değil...Eşinle yeri geldi mi huzurunuz bozulmamasa için çok sakin karşılamalısın karşıdan gelen saldırıları...Çocuk aracılığı ile zavallı saf çocuklarını malesef yle şeylere alet etmeye çalışıyorlar ki!!!Çocuğu bu durumda ayrı tutarak ve yapılan huzur bozucu planlara karşıda kayıtsız kalabilmek ciddi bir sabırla karşılamak gerekiyor..Baştan göğüs gerilecekler bilinerek yola çıkılmalı ki kimse boşu boşuna yıpranmasın...Ben biliyordum,buna rağmen kaç sene olmasına da rağmen oluyor işte...
İyi düşünüp kendinizden bu konuda emin olun derim arkadaşım size..İnşallah herşey iyi olur ,iyi gider tabii:49:

Sevgili fidele, çocuklar gerçekten kendi anne babasına da çok acımasız olabiliyor.
Denk geldiğim bir olayı anlatayım. Oyuncakçıda, çocuk pahalı bir oyuncakta tutturuyor, ailesi de sessizce alamayız oğlum, pahalıymış diyerek çocuğu oradan uzaklaştırmaya çalışıyor. çocuk huysuzlanıyor, bu sefer sonra alırız demeye başladılar. Çocuk bağırarak ; sen ne biçim babasın, istediğimi almıyorsun tarzında birşey söyledi :20: Etraftaki herkes döndü çocuğa baktı, adam mahçup oldu iyice. Birlikte olan(tahminimce) ailelerde de bunlar yaşanıyor.

Bunlar zamanla düzelir, biraz üstüne gitmek gerekir sadece. Eşin gerçekten çocuk karşısında bu kadar üzülüyorsa, doğru bir iletişim kurmayı öğrenmesi için psikoloğa veya pedagoga gitsin. çocuğu için!
yani kuru kuru üzülmek yerine, daha sağlıklı bir iletişim için gitmesi gerektiğini vurgula. Boşanma çocuklar için bir travmadır, ister istemez kabulleniyorlar (fırsata çevirenler de oluyor nadiren).
Eşinin, çocuğuyla iletişiminde bir problem varsa, çocuğunu seviyorsa düzeltmek için yardım almalı. bunu kendi baba-oğul ilişkisi için yapacak. sen zaten birçok şeyi kabullenmişsin. seni üzen nokta, çocuğun olumsuz davranışları ve eşinin buna üzülmesi. üzgünüm ki buna zemin hazırlayan da sizsiniz(bilmeden-istemeden...) daha doğru yaklaşımı da size, her yönüyle olaya bakabilen bir uzman verebilir...

Çocukla haftasonları evde vakit geçirebilirsiniz. mesela, bir daha geldiğinde, ayrılmaya yakınken; haftaya evde vakit geçireceğiz, diye bilgilendirsin eşiniz çocuğu. Çocuğu her hafta, bir yerlere götürmek için zorunlu hissetmeyin. Kendi çocuğunuz olduğunda, her hafta sonu bir yerlere gitmek için kendini zorlamayacaktır eşiniz(vicdanen rahatlığından), siz çocuğa zaten birçok konuda doğru şekilde yaklaşıyorsunuz, kendisini kasmasına gerek yok eşinizin. Evdeyken de, beraber birşeyler ile uğraşsınlar; film izleyin. Oyunlar oynayın, çok güzel oyunlar var artık, evde de sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz (son geldiğinde beraber bir oyun seçebilirsiniz mesela...) Bir de dışarıya çıktığınızda, çocuk tiyatrolarına da götürebilirsiniz, çocuklara güzel değerler kazandırıyorlar.

Çocuğu zamanın tüketim çılgınlığına yönelik yerlere götürürseniz sürekli, eğitim olarak bir katkısı pek olmaz,aksine iyice her şeye maddi olarak yaklaşır. yaşına uygun, daha çok kültürel-spor faaliyetlere yönlendirin. bunların çocuğa her yönden katkısı olur, duygusal, sosyal, kişilik gelişimi olumlu etkiler, aranızdaki problemler de azalır.

Son düzenleme:
Ben sakin bir zamanda evet çocuğun profesyonel yardım alması gerektiğini söylemek istiyorum...Çocukcağıza da yazık yalana alışarsak ve menfaat çıkar ilişkilerine dayalı yetiştiriliyor annesi tarafından malesef...Bir de biz yeniden bebek çalısmalarımıza başladık Allah nasib ederse bebeğimiz olursa bakalım bizi neler bekliyor....Ben onu abisi olarak çocuğum olduğunda yetiştirmek isterim ama ben biraz fazla toz pembe görüyorum galiba durumu hala...Karşımda inanılmaz kıskanç ve kötü niyetli ve affedersiniz seviyesi yerlerde bir kadın var...O zaman gelince nasıl ne şekilde oğlunu dolduracak!!!!

ben sizin bir cocuğa kötü davranabileceğinize ihtimal vermiyorum
bende sizin gibi bir melek annesiyim ve doğumdan sonra cocuklara,bebeklere ilgim sevgim katkat arttı
insallah bu bebeğinize sağlıkla kavusursunuz, eşinizin cocuğuyla da aranızda sıkıntılarınızı bir an önce atlatırsınız
öpüyorum hersey gönlünce olsun

Karşımdakinin çocuk olduğunun farkındayım ve o yüzden anlayışla, sabırla kaç senedir emekle,sevgiyle ilişkimizi güzelleştirmeye çabalıyorum...Ama çocuk dahi olsa bazı şeylerin kıymetini veya yapılanların ona özel olduğunu anlamalı...Akülü arana için çok büyük...Daha bu haftasonu alp top alındı mesela!!Alınmaz ise hayat duracak ya da ölecek gibi davrandı strese soktu neler yaptı inanamazsınız...Sende babalık mı yapıyorsuna geldi söyledikleri...Kelimeler ya da cümleler annesinin ağzındandı çok belliydi..Bu bir örnektir sadece..Evindeki bilgisayar çökmüş söylediğine göre..tamir ettirelim dedik hayır istemem diye ağladı....Bütün herkesin var diynce de eşim ister istemez eksik etmek istemedi belk de babalık içgüdüsü ile...
Bu gibi şeylerin sonu yok bence ve çocuk babasını ona aldığı ve herşeyini karşıladığı sürece sevecek ise bence problem!!!!Ben çocuğun yapısının malesef çok kötü gittiğini düşünüyorum...Kendi halası bile yani görümcemler bile abim yanlış yapıyor diyor...
Bu konular hassas konular eşime benim bu konuyu konuşurken kelimelerimiz ile seçmem gerekecek...Henüz müdahale etmedim..Ama eşimde çocuğu için kendini parçaların çocuğunun tavırları ufacık bir hayırda bile saygısızlaşırsa konuşmayı düşünüyorum!!!İnsan kendi içindeyken göremeyebilir ,eşimde kendisi görmüyor olabilir belkide!!
Biz çok iyi koşullarda yetişmemize rağmen hayırını ne olduğunu, ailemiz bazen frene basmayı öğretmişlerdi...

sizde o zaman onun gibi davranın bilgisayarmı istiyor getir eski bilgisayarını deyin bilgisayarı satın üstünede koyun biraz daha yeni bir bilgisayar alın bu çocuk sizi dinlemez ben bunu söyliyim size çünkü annesi siz değilsiniz babasından korkarsa korkar babası bu sorunu sadece 1 kereye mahsus kaba kuvvetle halleder çocuktur 1 kere korktumu tamam o sınır önemli hepimiz çocukkken şımarıklık yapmışsızdır ama sınırı biliyorduk 1 bakış kaçacak delik aratırdı :)

Back