Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçeklerim

Benim de 9 10 saksı orkidem var yarın resimlerini atarim:)
lingen hoşgeldin merhaba :)

Orkide konusunda teoriler pratiğime pek fayda etmiyor çünkü nemli ortamı sağlayamadım ben :))
4 orkidem var biri mutlu değil diğerleri de beni kırmıyo eh işte :) ama en eskisi 4 aylık yeni alışıyolar
Hani öyle çiçeklerle teşekkür edip yerini çok sevmiş çok mutlu da değiller
Salonun ortasına onlar için kettle bile getirmiştim bi ara :) merkezi sistem kaloriferli ve heryerde su olmasına rağmen içerdeki hava kuru

Sen de nasıl baktığını deneyimlerini yazarsan çok sevinirim

Sevgiler

Merhaba
Bakımlı ve çok güzeller eve yeni girdim girer girmez baktım harikasın pembe dantelin de olay :)) bakımlarını nasıl yapıyosun uzun zamandır mı seninleler ?

Bebek ve nazlı ve henüz alışamamış çabalıyo o :)) Türkçe isminin neden dua çiçeği dendiğine hep bakacağım unutuyorum biliyorsan paylaşırmısın?

Küpelerin de harika !! Ki narin bi çiçek yerini de seni sevmiş olmalı ona nasıl bakıyorsun ??
Bir de ufaklık var ya 2 yaprakcık o nedir ?

Safistd Sanırım akiam yorgunluğunu atıyorsun :)

Kızların çok güzeldi,bir de bonsai m var demiştin müsait olduğunda bekliyoruz :))

Evet anca dınlenıyorum yemektı sfraydı derken anca fırsat buldum nete grmyue
bakımları ıcın ozel bısey yapmıyrum ısık ısteklerıne gre ayarlıyrum yerını ve tprak ısteklerını ıyı karsılıyrum brde zaman zaman kok budaması yapıyrum dua cıcegımı dun saksıladım oncesınde suda koklendırmıstım yenı alısacak dua cıcegı denmesının sebebı gece olunca yaprakları yukarı dogru kalkıyor dua eden eller gıbı goge acılıyor ondan oyle denıyor :) o kucuk ıkı yaprakcık da kupe onuda koklendırdım yenı dıktım o kucukhanımda buyuyor baska cıceklerım de var hepsını daha snralarda paylasırım dort yıllık evlıyım cıceklerım evlendıgımden berı bende bır cıcegım vardı cok guzel onu kaybettım nazardan oldu harıka dalları yaprakları pespembeydı kocaman olmustu ama brden hastalndı cok ugrastım snra ıgrasmaktan bıktım kv ye verdım

O mutlu biz mutlu :))
Eline yüreğine sağlık unutmamış almışsın :))
Miniği solgun görmek istemiyorum :)
Aaa acaba hangi 101 li market hımmm bi düşüneyim :)) Çok sağol ben bulamadım kigros ta da moçtaş ta da var ama çiçekli bir kere sevmelik :))
Yarın 101 deyim :)
Değişik soğanlı çiçeklerde var
Yapraklarında yok mu ?????
Yok hayır zaten üst kısmında toprağın tabaka gibi birşey vardı onun üstündeydiler.toprağında bile yoktu. . Ama ben yine de değiştim :)

Emeğinize sağlık, topik sizlerindir bence sümbüllerin düzelir, hoşlanacakları aydınlık bir yere koyarsan ve sulamalarına dikkat edersen kendine gelir güzellikler.

Bahar geldi çiçeklenelim hanımlaaaaarrrrr
Biraz yan yatmışlar gibime geldi ama inşallah düzelirler :)
Dayanamayıp yine alıcam sanırım

Biraz yan yatmışlar gibime geldi ama inşallah düzelirler :)
Dayanamayıp yine alıcam sanırım
Bende görünce dayanamayıp alıyorum
Bu ara sıklamene taktım kafayı, yaz kış açan, dayanıklı bir bitkidir yerini severse coşar çokta güzeldir cimcime, NAZZOZZ'un dediği gibi kikrosta vardı gördüm :)))

Çay iyidir çayı sevelim
Benim sarıdaki kaktüs çok batmıyorda öteki fena
Çay sevilmez mi :)) hele kahve sevilmez mi :))

Sıvı seviyorum ben tüm içeceklerle aram iyi asitli olanlar ve paketli meyve suları hariç :))

O kaktüs acıtır ama 30 tanesi birden aynı anda halı gibi eline girip kalmaz :))

Ooo gayet sağlıklı görünüyor ışık alan bir yerde değil mi ?
Evet balkon kapısına yakın koydum gündüzleri balkon kapısının perdesini açıyorum ışık görsün diye yanlız dün Çiçeği düşmüş normal mi birde Demir vitamini versem kötü olur mu

Bende ilk kez eşim aldı umarım kurutmam birde ben saksılara dereotu diktim büyümediler neden acaba 1 ayı geçtiler
Valla dere otunu bende diktim geçen sene çimlenmiyor hayatım, tohumundan mıdır bilemedim? Sanırım dere otu maydanoz gibi bitkilerde önce gölge de çimlendirmek gerekiyordu, bilgisi olan varsa yazsın, dere otu olmasa da maydanoz ekmeyi istiyorum çünkü.

Afiyet olsun hoşgeldin evine de yanımıza da :)
Kimbilir ne güzel mamalar yapmışsındır,
Çalışıyorsan elbette gündüz müsait olup girememen doğal,
Yeni yeni tanışıyoruz hayatlarımızı bilmiyoruz tabi :)
Dua çiçeği bilgisi için sağol :))
Kaybettiğin çiçeğin neydi cinsi bilmiyorum ama okurken hem üzüldüm hem güldüm
Neden diyeceksin çiçek güzelken gözün gibi bakıp bozulunca gönderdiğin yer için

Hadi ya abla bende gecen yine saksı aldım maydonoz ve nane için desene onlarda olmayacaklar zaten herşey gdolu bari yeşilliklerimiz düzgün yetiştirmek yemek isterdim üzüldüm