Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçeklerim

Ahahaha zaten herkes gıbı gozu kalmıstı cıcegımde bende ona verdım adı dılımın ucunda ama su an aklıma gelmedı onunda fotosu vardı bılgısayarımda musayıt bı zaman kyarım buraya dıs mekan cıcegıydı eve uyum saglamıstı tam nazardan yerle bır oldu resmen mevlut okutmustum evımde herkes ay ne guzel ne bu adı ne dıye hayran kalmıstı dur netten bulabılırsen alıntı bır foto atayım :)

Hadi ya abla bende gecen yine saksı aldım maydonoz ve nane için desene onlarda olmayacaklar zaten herşey gdolu bari yeşilliklerimiz düzgün yetiştirmek yemek isterdim üzüldüm
Kimi oluyor şansa ama benim geçen sene aldığım maydanoz ve dere otu tohumları çimlenmedi

İyi bildik bir yerlerden almak lazım, ben marketten almıştım hata ettim.

Orkideler hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, çok seviyorum ama bakamazsam diye cesaret edemiyorum
Benim bildiklerim bu kadar ben de arkadaşlardan bekliyorum fikirler lingen arkadaşımızın 9/10 orkidesi varmış onun gelip tecrübelerini aktarmasını bekliyorum heyecanla :))

Benimde öyle bir saksıda yetişen sarmaşığım çürümüştü, aman ne güzel of nasıl sarmış salonu diye diye gitti garibim

Hahahahaha yarın market market gezeceğim desenize :))) teşekkür ederim :)) hızımı alamayıp ben hepsine bi uğrarım.
Kesin reklamlarda çıkmıştır bu hafta şu var diye ama reklamlarda sesi kapatıp başka şeylerle ilgilendiğimiz için bu bilgiden mahrum kalmışım :)

Umarım kalmıştır ben de alacağım sayende :))
Ama alınmayacak gibi değiller ki:))

Bir soru benim kayınpeder her bitki için kullanır, bitkilere bit, böcek geldiğinde sulandırılmış arapsabunu sıkmak yeterli midir?
Kayınpederim, Gül'den domates fidesine her bitki için bu metodu uyguluyor.
Benim güllerimi yiyen böcükler vardı kullan bak kaçar onlar demişti.

Bi de şöyle düşün çiçek negatif kötü enerjiyi çekmiş çekmeseymiş .....sizi kurtarmış zavallıcık

Herkes çay şeker için biz çiçek için gezeriz marketleri ama çok güzel çiçekler gelmiş, B202'ye de soğanlı çiçekler gelmiş

Olgunlaşmış açmış çiçek düşmüşse normaldir olgunlaşınca bir ay civarı kalıp düşüyorlar orkide için demir kullanıldığını hiç duymadım
Azot fosfor potas ve nitrat karışımlı sıvı bitki besini var bende onda demir yok ama mesela yeşil yapraklı bitkiler için olan sıvı besinde %1 demir de var ben bundan demirin özel olarak konulmadığını düşündüm

Of bütün gün dükkanda 10 bardağı geçiyor Zatenallahdan şekersiz içiyorum @Mune abla afiyet olsun
Evet ben de şekeri hiçbir şeyde kullanmıyorum çocukluğumdan beri ailem de öyleydi
Çok şükür eşim ve onun ailesi de öyle
Evde şeker yok :))
Bence en büyük zehir

Dereotu değil ama maydonoz tohumu aktardan alıp yetiştirmiştim

Toprağın yüzeye çok yakınına ekip karanlıkta beklettim Sonra büyüdüğünü görünce nefes aldırdım :))
Ama yediğimiz maydonozlar gibi olmadı daha küçük ve aroması azdı belki tohumundandır

Benimde 5-6 sene evvel ektiğim maydanoz öyleydi, sapları cılızdı, çok keskin kokusu olmamıştı ama geçen sene ektiklerim hiç olmadı, çimlenmediler bile.

Aman efendim ne sultanı, burada herkes sultan
Ben olsam olsam size yaştan sebep abla olurum
Ruhun yaşı olmaz :))
Hem ben sevmem öyle abla teyze yi resmi isem bilmemkim hanımdır değilsem 70 se de 7 se de ayşeyse ayşedir :)